Inlägg

Inlägg som Ice Frontier har skrivit i forumet
Av Ice Frontier

Har själv förbetalt för Premium för ett år och det kommer jag fortsätta med eftersom jag gillar den relativa frihet och öppenhet som finns numera.

Tänker att det kanske är så att många bottar försvunnit. Och att bolaget borde kunna klara sig bra ändå eftersom 80% av anställda fick sparken efter övertagandet. Borde sparat en hel del på löner.

Av Ice Frontier

Även en svindyr toppmodell är en billig statussymbol jämfört med tex en bil.

Av Ice Frontier
Skrivet av Swedishchef_90:

Kan du ge ett exempel på produkt? Kan lika gärna vara valutaväxlingen

Nej, jag vill inte kägga tid på att leta upp detta.

Eftersom jag inte såg detta innan skatten, så tror jag inte det har med valutan att göra.

Av Ice Frontier
Skrivet av Swedishchef_90:

Oroa dig inte, priset kommer inte sänkas. Bara mer pengar in för elektronikfirmorna

När har någon skatt/moms sänkning gett lägre pris till kund?
Sänkt restaurang moms? Samma pris 😊

Jag har ofta sett att utländska ställen ligger några procent under de svenska. Så var det inte innan skatten. Detta resulterar i sämre försäljning för de svenska återförsäljarna och samtidigt att varorna fraktas längre.

Jag tror det skulle återgå till tidigare jämviktsläge om skatten försvann.

Av Ice Frontier
Skrivet av Thomas:

Om C3 var för mjuk så har den interpoleringen påslaget (på för hög nivå), om det inte var 50 fps-sändning då. Utan interpolering är OLED tyvärr allt annat än för mjuk; 24 fps är för mig omöjligt att kolla på med interpoleringen helt av för att det hackar så mycket. Pixlarna har extremt snabb responstid, vilket gör att du inte får några övergångar mellan bildrutorna, såsom man blivit van när man suttit med LCD-skärmar större delen av livet.
Oklart varför din plasma var så mjuk dock, då de också har låg responstid vad jag har förstått.

Hej! Min plasma är inte alls mjuk på det sättet som med C3. Den bara hänger med väldigt bra.

Mvh

Av Ice Frontier

Jag kollade på en 65" QN85B idag på elgiganten. De har ju ingen 95C så klart.

De körde lite material från SVT. Denna tv klarar ju inte panoreringar utan hack! Hur kan en TV vara så kass 2023? Min Panasonic plasma från 2008 har 9999999 ggr bättre flyt!

Det fanns en LG C3 oled bredvid. Den upplevde jag i stället FÖR mjuk. Klick smör i stekpanna-känsla. Blir åksjuk!

Av Ice Frontier

Bor i en lägenhet i en BRF, på översta våningen. Har en ventil i taket. Är det möjligt och/eller tillåtet att leda ut värmen den vägen?

Av Ice Frontier

Jag rockar fortfarande 4790K :>.

Hade tänkt köpa nytt, men jag är besviken på AMD. Det känns som de nerfat 7800X3D med flit. Gillar inte sådant beteende! Så jag behåller mina pengar.

Av Ice Frontier

Hade 7800X3D varit 4,4 ghz base och 5,7 ghz turbo, hade jag köpt en sådan. Jag tror AMD nerfar 7800X3D med flit för att den inte ska slå 7900 & 7950 i spel.

Dvs rena INTEL-beteendet.

Nej tack.

Får vi en 7800XT3D med rätt spec, så tänker jag om.

Av Ice Frontier

Hej!

Kompisen påstår att hans syster som hyr en mindre villa fick 21000 i elräkning för december. Där finns bergvärme och luftvärmepump. Fyra personer i hushållet och ca 135 kvm.

Är inte detta abnormt mycket?

Har tyvärr ingen vidare information.

SE3.

Av Ice Frontier
Skrivet av Gizmo_8:

7700X verkar ju prestera minst lika bra som 13700K och är dessutom lite billigare, om man ser till kostnaden för enbart CPU:n då.

Hej, det är sant att de ligger lika vad gäller gaming, men vad gäller produktivitet är 13700k i snitt överlägsen. De 400 kronorna som skiljer för processorn käkas upp av dyrare moderkort för AMD.

Visserligen drar 13700k mer ström än 7700k, men det lär inte stoppa särskilt många entusiaster.

Av Ice Frontier

Svårt att veta ifall extra L3 kommer hjälpa Zen 4 lika mycket som Zen 3. DDR5 kanske utgör en mindre flaskhals. Samtidigt har ju Zen 4 betydligt högre klockfrekvenser. Svårt att veta hur det kommer slå. Men det känns, tycker jag, som att AMD kommer vinna i gaming rakt över medan det blir dött lopp produktivitet för toppmodellen men Intel vinner i alla andra segment.

Det stora frågetecknet för båda tillverkare tänker jag är priset. Det känns som AMD behöver matcha 13900K i pris för 7950X och för alla andra modeller behöver man lägga sig under Intels motsvarigheter. En bra bit under, faktiskt eftersom dessa modeller inte dras med samma extrema energiförbrukning som 13900K.

3D Vcache skulle kunna hjälpa AMD en hel del särskilt för 7600X, 7800X & 7900X som känns rätt meningslösa just nu eftersom Intel vinner både ST & MT och är billigare samt har lägre plattformskostnad. Om AMD släpper 3D Vcache-modeller rakt över hela linjen så kommer man vinna gaming samt vara good enough för produktivitet. Då finns existensberättigande för ovan nämnda modeller och man kan ligga på nuvarande priser. Dock inte för nuvarande 7000x bortsett från 7950.

Sedan ska vi inte glömma konkurrens från 5000x och Alder lake heller.

My thoughts.

Av Ice Frontier
Skrivet av medbor:

Det är dessutom galet att detta kommer stanna för hela AM5s livscykel på grund av detta

Teoretiskt sett kanske lite extra höjd kan användas av X3D-varianterna, men knappast flera millimeter

Njaäe, det har ju hänt tidigare att nyare varianter fått bättre värmespridare. Det kanske blir XT-varianter.

Men ja, det känns som ett konstigt beslut att offra 5 grader eller mer för gamla kylare på en ny sockel som kan finnas 5 år eller mer.

Av Ice Frontier

Om det stämmer att 13900K inte går att köra i stock utan throttling ens med biffigast tänkbara vattenkylare under goda förhållanden så tycker jag att de prestanda som uppvisas inte riktigt räknas. Jag tycker AMD är på gränsen med 7000-serien vad gäller effektuttag, och 13900k är ju då låååångt över. Känns som den är överklockad by default och kanske inte helt stabil.

Har inte läst någon jämförelse med 7950x där luftkylning används på båda. Men det ska bli intressant.
Kanske också vore intressant att jämföra tco, med tanke på elpriset.

Av Ice Frontier

Bra! Inga mera hållhakar på big tech.

Av Ice Frontier

En PC tar ju plats. De som inte har behov av en arbetshäst hemma kommer i större och större utsträckning satsa på surfplattor eller laptops.

Ett tag behövde alla en PC för att surfa på webben, deklarera, betala räkningar mm. Men nu är den tiden förbi. De som är kvar är gamers, entusiaster och de som behöver antingen speciell mjukvara, tillbehör eller mkt datorkraft, typ youtubers eller liknande. Och vi som hatar att sitta vid en liten fjantig laptop-skärm med ett lika fjantigt tangentbord.

Visst kommer gaming fortsätta driva utvecklingen framåt ett tag, men frågan är om det inte ändå kommer stanna av och att vi når en punkt där hårdvaran är good enough på samma sätt som även den billigaste hårdvaran varit nog för ordbehandling och surf.

Av Ice Frontier

27% högre basfrekvens och 17% högre boost för 7900X jämfört med 5900X.

Det i sig är mycket. Lägg sedan till dubblerad L2, DDR5, ökad strömbudget samt andra under huven-tweaks och vi borde kunna få en duktig skjuts både i ST & MT.

Av Ice Frontier
Skrivet av tcntad:

Skulle direkt reklamera disken men hör med säljare/WD först alt. öppna upp den om du kan och koppla in disken internt i datorn för att se om den hittas i EFI.

Tack men jag vill inte öppna den. Då är garantin borta gissar jag.
mvh

Av Ice Frontier

177 öre/kwh innan allt.

Tack för det MP+enablers. Tack för det Tyskland och tack för det Putte.

Av Ice Frontier
Skrivet av lupinlicious:

Syns den i diskhanteraren? Windows + R och sedan skriver du: compmgmt.msc

Hej!

Nej.