Inlägg

Inlägg som Ice Frontier har skrivit i forumet
Av Ice Frontier

5800 ser supernajs ut. Hoppas den inte blir alltför dyr.

Av Ice Frontier

Är intrresserad och står såklart för frakten.

Av Ice Frontier

Varför använder inga nya kort 512 bitars minnesbuss? Hade vi råd med det för tio år sen borde det väl gå idag, eller?

Av Ice Frontier

Jag tror och hoppas att vi får se en 4800X med en Chiplet eller vad det nu kallas. Vilket kan leda till mkt lägre latency vilket i sin tur kan leda till bättre spelprestanda. Ihop med övriga optimeringar tror jag en sådan cpu kan hamna tillräckligt nära Intel i spel. Dock kanske inte riktigt ända fram till 10900k. Men jag tror det kan bli jämnt. Typ 10900k är marginellt bättre i 50% av spelen, samma i 25% och AMD vinner i 25% av fallen.

Dessutom kommer AMD krossa Intel vad gäller strömförbrukning, värme och givetvis i produktivitet. Förhoppningsvis kommer priset ligga på samma nivå som 3800X idag.

Om allt detta infaller, kommer jag att ersätta min 4790K med en 4800X.

Ca 4000 för cpu, 2500 för 32 GB minne, 2000 för moderkort, 2000 för ny 1 TB SSD och ca 1000 kr för ny cpu-kylare. Så runt 11500.

Vad gäller grafiken så tror jag att AMD inte kommer kunna konkurrera med 3090. Däremot tror jag att man kommer satsa stenhårt på att slå 3080 och att det är görbart. Hoppas på ett riktigt priskrig mellan 5000 och 8000.

Av Ice Frontier

Antingen är Twitter, FB etc plattformar, eller publicister. Vill de vara publicister och ta bort material som de anser faktamässigt fel men som inte strider mot lagen, så ska företagen även hållas ansvar för hot, brottsplanering, terrorism mm dom sker med deras tjänster.

De kan inte få äta kakan och ha den kvar längre.

Det ska tydligt deklareras att vissa åsikter inte är tillåtna vid registrering.

Tror vissa länder och stater då kommer bli betydligt mindre entusiastiska till deras energislukande datacenter.

Av Ice Frontier
Skrivet av Henrik11:

Tror problemet ligger i att själva skattefrågorna ligger utanför EU:s kompetensområde, dvs det finns inga EU-förordningar som reglerar medlemsstaternas skatter och EU har heller ingen rätt att stifta sådana förordningar. Skattereglerna regleras istället länderna emellan. Problemet är att om ett land, exempelvis Sverige, stryper åt skattereglerna för bolag, så kommer färre bolag att etablera sig här, vilket för med sig andra (kanske ännu mer) negativa konsekvenser.

Frågan måste därför lösas utanför EU, länderna emellan. Problemet är väl att inget land vill vara det landet med de mest ogästvänliga skattereglerna, pga de negativa konsekvenser det medför. Alternativet blir ju att ge EU kompetens att stifta förordningar om skatteregler, men det känns nästan ännu värre.

Jag tror att många tycker att själva poängen med EU skulle vara att multinationella företag inte skulle kunna köra över oss. Tydligen inte!

Av Ice Frontier

Är långt från sosse, men detta stämmer.

Hur jävla värdelöst och impotent kan EU få vara egentligen?

Av Ice Frontier
Skrivet av Otori:

Tyvärr är alldeles för många konflikt- eller konfrontationsrädda. Det tråkiga är att man istället gnäller ut på ett forum och tror att det ska bli bättre av det. De får en massa tips (nu tänker jag bara på de bättre förslagen) men de vågar inte ta tag i det utan fortsätter gnälla på forum.

Du gjorde iaf det rätta att säga till, men 97% av övriga befolkningen hade skapat en tråd om hur illa det är när folk stövlar in med skorna på sig. Synd bara att det var ett stolpskott till morsa, som borde fått sig en uppläxning.

Det är en sak att säga till när det är en liten tjej, en annan om du misstänker att du kommer kränka personens så kallade heder och riskerar både våld och förföljelse. Ibland rena blodsfejderna.

Av Ice Frontier
Skrivet av Otori:

och ändå är det INGEN som pratat med föräldrarna???
Inte konstigt att det fortsätter.

Men det är ju lätt att klaga på forum...

Jag tror många tycker det är jobbigt med konfrontation och många har nog dessutom dåliga erfarenheter från tidigare episoder. Därför söker man andra lösningar. Föräldrar tar tyvärr ofta barn i försvar, även när de gör fel.
Ett aktuellt exempel från mig själv: Förra veckan på gymet, när jag är på väg ut, ser jag att en tjej i tonåren och vad som ser ut att vara hennes mamma, är på väg in. Fjortisen går rakt in med ytterskor trots att det inte är tillåtet. Jag påpekar detta till mamman som svarar att jag ska sköta mina egna affärer.

Inte mkt mer att göra i det läget. Saknas inte heller exempel på sk föräldrar som agerar aggressivt gentemot den som uppmanar dem följa regler etc.

Tyvärr

Av Ice Frontier

Men om du är beredd att betala 4000, varför inte bara köpa en ny?

Av Ice Frontier

ECC?

Av Ice Frontier

Har samma problem med mina telefoner. Först Samsung S6 och nu S9. Dröjde inte mervän ett halvår.

Av Ice Frontier
Skrivet av jimjans:

du är i fel meny då, du skall aktivera adjust display refresh rate to match video under playback ..

argh! tack! Hittade det nu! varför kunde det inte få vara på samma ställe som på PC?

Av Ice Frontier

Fick hem min Shield TV Pro 2019 igår. har ett par frågor.

1. I Kodi sägs det att det finns automatisk frekvensmatchning precis som i PC-varianten, men för mig syns bara ett antal frekvenser att välja mellan. Finns ingen auto. Har jag missat någonting, eller har de tagit bort den funktionen?

2. Fungerar USB-dacs bra med Shield Tv Pro? Behöver både optical out och hörlur. Behöver inte vara supergrejer alls. Bara det FUNKAR. Mottar tacksamt rekommendationer.

mvh

Av Ice Frontier
Skrivet av marcusOCZ:

Då har du tyvärr inte följt med. Fullständigt olika skaleringar på olika delar av cpu hos de båda. Ryzens akilleshäl ligger fundamentalt, och kan inte ändras på Zen, i alla fall inte drastiskt. Finns ingen som helst grund att Zen 3 skall öka mer än Zen 2 gjorde i från Zen 1.

Hej! Är du helt säker på det där? Såvitt jag förstår, så kommer 4000 desktop serien ha 8 cores per ccx, vilket betyder single ccx för upp till 8 cores. Skillnaden mellan single och dual ccx i latency syns ju tydligt 3100 vs 3300x.

Det ihop med något höger frekvenser och allmänna optimeringar tror jag kan bli riktigt najs vad gäller single thread särskilt.

Kommer själv uppgradera från min gamla trotjänare (4790K), till en 4700X , eller vad de nu kommer kallas, om det blir så bra som det verkar.

Av Ice Frontier

Slut med ECC-support på I3 och nedåt.

Synd!

Av Ice Frontier

Hade nog inte varit fel att ha ledare som istället för att göra allt de kan för att skrämma bort företag från landet, trycker på stenhårt för att de ska flytta hit.

Trump FTW (i detta fall).

Av Ice Frontier

Det mest intressanta tycker jag är prestandaskillnaden mellan de olika topologierna. Iirc så kommer nästa gen Ryzen att ha 8 kärnor per CCX.

En sådan cpu med lite andra diverse förbättringar och ett pris runt 3500 skulle kunna få mig att upogradera från min 4790k. 😀

Av Ice Frontier

Upptäckte det för ca 45 minuter sedan på ICA.

Av Ice Frontier

De verkar ha lite annat fokus, mera inne på att se vem som haft igång en enskild disk längst. Jag är mera intresserad av att se många diskar som varat länge.