Inlägg

Inlägg som Ice Frontier har skrivit i forumet
Av Ice Frontier
Skrivet av Mordekai:

Din historieförfalskning till trots

Kan du precisera vilken del av historien jag förfalskat?

Skrivet av Mordekai:

så är detta normalt inom forskning, man bevisför, blir emotsagd med bevis, konstruerar en ny teori, testar, för i bevis.

Du utgår från att forskare är ärliga. Den vetenskapliga metoden fungerar, men det betyder inte att det inte förekommer korruption, vilket det uppenbarligen alltid gjort och alltid kommer göra.

Skrivet av Mordekai:

Det du säger är att man skall emotsäga utan bevisbörda.

Inte att någon ska, men att alla ska FÅ emotsäga utan att bli bortsorterade pga var main stream science stpr ELLER vad ägare till sökmotorer råkar tycka. Folk får avgöra själva vad som är sant och falskt.

Skrivet av Mordekai:

Forskning är en process,

Ja, just det och att i praktiken försöka förhindra olika budskap, har aldrig varit en väg framåt. Det var det inte när kyrkan bestämde vilken information som fick spridas och lika lite när du vill göra samma sak.

Skrivet av Mordekai:

en gång trodde vi jorden var platt, det betyder inte att allt vi vet idag är fel. Det går att hitta mängder med sanna exempel där vi nyligen trott fel, skillnaden är som sagt att nu skriver en bloggare det som QAnon och helt plötsligt kliver 20% av jordens befolkning fram med sin reptilhjärna, det har ödesdigra konsekvenser för demokratin om man utan bevis kan ifrågasätta demokratiska val till exempel eller påstå att klimatförändringen inte bevisad eller inte är skapade av människan. Varför? Jo för att utifrån dessa lögner så fattas avgörande beslut felaktigt, både såväl på individuell nivå som elektorisk och statlig.

Du låter som du verkligen tror allt MSM sprider är sant, väl underbyggt och inte korrumperat.

Vem granskar sanningsgranskarna du vill ska censurera verkligheten åt oss? Jo, en sådan granskning av media och forskning kan endast åstadkommas genom ett öppet medielandskap med en mångfald av röster.

Jag vill inte ta bort dessa röster, hur dumma de än är, för jag litar inte blint varken på makteliten, forskare eller oligarker inom big tech. Det bör ingen göra.

Mvh

Av Ice Frontier
Skrivet av Mordekai:

Fakta är fakta, det finns inte alternativa fakta. När någon framställer något som om det vore fakta som är falskt måste man stävja spridning av lögnen eftersom så många idag resonerar som du här, som om det fanns alternativa fakta.

På 80 och 90 talet var low fat bäst och socker harmlöst.

Fram till runt 2015 var mättat fett farligt och omättat fett från fröoljor bäst.

Det finns såklart många fler exempel på "fakta" som egentligen helt enkelt är fejk. Det måste få vara upp till allmänheten att avgöra vad som är sant. Det går INTE att lita på vare sig myndigheter, politiker eller privata bolag. De ljuger exakt så mycket de kan komma undan med, allihopa.

Nej, inga röster (förutom de som uppmanar till direkt fysiskt våld) ska tystas.

De som förespråkar censur och litar på att staten, google eller whatever inte ska utnyttja situationen, tror jag är fatalt naiva.

Av Ice Frontier
Skrivet av joakim99:

Vad är det för typ av företag?

Industri.

Av Ice Frontier
Skrivet av moire:

Tell us more!!

Alkoholpolicyn är ganska liberal. Finns alltid kall öl och det är accepterat att dricka en eller flera. Finns också vin och alla sorters sprit.

Oftast väntar folk till efter lunch. Utom säljavdelningen som ibland korkar upp champagnen på morgonen om de får stora order.

Mvh

Ps. Givetvis är det tillåtet att stanna kvar och öla efter arbetstid oxå.

Av Ice Frontier
Skrivet av CCWarlock:

Gratis öl you say. Det är en bra förmån. Skulle spara mig många kronor.. finns det någon mer detaljerad info eller betalar företaget alla dina ölkvitton?

Bara gratis på arbetstid.

Mvh

Av Ice Frontier

Lön: 37000 brutto. Inlöst övertid.
Yrke/position: Kvalitetsansvarig
Bransch: Industriell tillverkning
Förmåner: mobil, laptop & friskvård 4000. Gratis öl och sprit.
Ansvarsområden: Ansvara för kund och leverantörsreklamationer. Praktiskt och övergripande ansvar för utveckling av organisation för kundrek/leverantörsrek.
Ansvar för serviceträning (utbildar kunder hur de ska utföra service på våra produkter) för kunder på plats hos kund och "hemma".
Ålder: 45
Anställningstid på företaget: 3 år
Anställningstid nuvarande position: 1 år
Plats: Skaraborg
Utbildning: 3 år gymnasium, ett år högskola utan examen.
Erfarenhet: Ca 22 år inom industri som operatör/montör/lagbas. Ca tre år inom kriminalvård.
Arbetstid: 40 timmar/vecka. Frihet under ansvar.
Övrigt: Övertidsersättning utgår då jag jobbar utanför mitt område. Företaget betalar 20-40 kr extra/timme utöver avtal vid öt. En del utlandsresor förekommer.

Av Ice Frontier
Skrivet av xxargs:

Det verkar som det sakta utkristalliserar att det är EZ-connection och PLEX som verkar vara intrångsvektorn, men många hävdar att man blivit smittad ändå utan dom påslagna (eller inte vet om att de är påslagna ändå) så det kan finnas ytterligare vägar in. Somliga har också råkat på att spammängden ökat mycket kort innan så det kan finnas en databreach också med kanske konton och IP-adresser som är kopplade till de som har asustor och därmed pinpointar dessa bättre för attack

---

Om det är en supply chain-attack, ja, dvs. att datat som du hämtar för att uppgradera NAS:en är redan hackat hos Asustor, så ha inte automatisk uppgradering påslaget utan se till att du manuellt måste initiera uppgraderingen - på det sättet hinner du synka och säkra urkopplingsbara backupper innan du startar uppgraderingen - Det är inte bara för risken med ransomware man bör göra backup innan uppgradering - det kan skita sig av andra orsaker också.

Attacker som Konsum drabbades av via kassasystemen från leverantör och solarwind (fjärradministration av stora dataparker mm) tidigare var supply-chain attacker.

backup, backup, backup! - och håll den ofta uppdaterad!!

Tack. Jag har bara manuella updateringar och kommer avvakta tills detta har löst sig.

Av Ice Frontier

Fråga

Alltså.. Om man inte har EZ Connect aktiverat och ingen port forwarding i routern, kan nasen ändå hittas på något sätt utifrån?

Av Ice Frontier

Hej. Jag verkar ha klarat mig ännu så länge.

Jag vill endast använda min NAS för downloads från usenet och att lagra filer. Finns någon inställning jag kan göra i nas eller router för att helt stänga av nasen från kontakt utifrån?

Av Ice Frontier

Canton 1200 DC

Av Ice Frontier

Jag tycker inte bilden beskriver verkligheten särskilt väl. Ibland när folk blir bannade eller liknande är det efter påtryckningar från särskilda grupperingar. Grupperingar som helt enkelt försöker tysta meningsmotståndare. Det faktum att de ibland lyckas, säger inte mycket om vad "folk" i allmänhet tycker.

Dessutom sträcker sig sk cancel culture långt utanför nätet. Det finns de som får hot och krav till sin arbetsgivare efter politiska inlägg. Och det är inte alltid som de som ägnar sig åt sånt är noga med kontext eller sanning. I stället för att möta upp med sakliga argument, ger de sig på personens uppehälle. Precis som man gjorde i Sovjet och i andra diktaturer. För det är mycket effektivare än faktiskt fysiskt våld.

Dessa kommentarer gäller bilden. Inte Swec.

Mvh

Av Ice Frontier

Eftersom Swec inte är en plattform på samma sätt som YT, Facebook mfl, så väljer Swec exakt vilka inlägg som tillåts.

Med det sagt, så vill jag ändå varna för vad som händer om sorteringen inte upplevs som konsekvent. Då försvinner helt enkelt folk. Det finns ingen brist på alternativ.

Mvh.

Av Ice Frontier
Skrivet av THB:

Kör en Nvidia Shield Pro 2019.
Grym liten enhet.

Som tyvärr saknar optisk ut och som inte automatiskt anpassar framerate till materialet i ex Netflix.

Av Ice Frontier
Skrivet av WDac:

Ja om man är blå så kan man nog säkert tycka det. Jag ser inte att Intel vinner på något sätt med Adler Lake, de har kommit ikapp, men absolut inte kört om också.

Om man är blå? Vad menar du med det?

12600K håller ju jämna steg med 5800x och utklassar 5600x medan i7 och i9 ligger före även 5900x och i vissa fall 5950x (spel och även viss content creation).

Intel drar mera ström, ja, men har samtidigt ntare features som ddr5 och pcie 5, vilket väger tyngre för desktop.

AMD behöver ett svar på 12600k asap.

Av Ice Frontier

Hoppas att få se någonting konkret om AMDs svar på Alder lake. Som det ser ut för tillfället tycker jag att Intel "vinner", men med liten marginal. Ska bli intressant att se om AMD kommer svara.

Av Ice Frontier

Kanske kan det på sikt ändå bli möjligt med bättre noder för GF. Om det behövs.

Av Ice Frontier

Inbränning

Skriver detta meddelande på en Samsung Galaxy S9 med ett schackbräde, 9gag logga, chrome adressfält mmh inbränt. Ingen Xhamster som tur är!

Meeen.. inbränning är utan tvekan ett problem och mitt schackspelande rör sig om ett par timmar i veckan, med många avbrott mellan. Tyvärr!

Av Ice Frontier

Jag får felaktiga annonser från Pricerunner på FB varje dag.

Av Ice Frontier

Hej. Vad exakt är det för minnen?

Mvh

Av Ice Frontier

När DDR4 kom var det 2133 mhz medan 1600 mhz var standard för DDR3. Det var ett kliv på 33 %.

DDR5 är 50% snabbare än stanard DDR4 idag (4800 mhz vs 3200). Så steget är ju något större. Samtidigt har nuvarande cpuer många fler kärnor. Kanske är de därför "törstigare".

Den som lever får se.