Inlägg

Inlägg som Larsioni har skrivit i forumet
Av Larsioni
Skrivet av GilbertG:

Den som tittat på Elitstyrkans hemligheter ser att machoattityd inte funkar.

"Machoattityden" fungerar alldeles utmärkt så länge den är kalibrerad, och det blir den i den miljön. Faktum är att det blir den inom det militära överlag. Pojkar görs till män. Fullt med macho, fullt med testosteron, fullt med styrka, fullt med agression, osv, men det är kalibrerat macho.

Av Larsioni
Skrivet av Erik_T:

Skitsnack.

Inte alls utan exakt det som har hänt, och som sker, både inom försvaret, polis, och brandkår. Eftergifter görs samt att kraven sänks och anpassas efter kvinnors förmåga. Förändringar som du då skulle kalla för nödvändiga, då kraven tidigare var större än vad som kvinnor klarade av (inte bara det, utan helt onödiga till att börja med enligt dig och andra), för att på så vis få in kvinnor inom dessa yrken. Och för att då sedan kunna komma med argumentet att kvinnor är lika starka och lämpliga som män. Se här, de klarade ju av alla tester. Även de män som inte var lämpliga, som inte klarade av testerna, gör nu det. Kvaliteten sjunker.

Underbart.

Skrivet av Erik_T:

Krav skall inte sänkas endast och enbart för att öka mångfald och jämställdhet

Det är precis det som har skett, kvotering är bla en annan väg att gå för att uppnå samma sak, och för samma skäl. Det skall vara "jämställt" bara för att.

Av Larsioni
Skrivet av IgelQott:

det finns massor och åter massor av kvinnor som är bra mkt starkare än många många män, och vice versa.

Nej det finns inte massor (och det av biologiska skäl) och de som existerar (åt båda hållen) är undantag, också vad vi kallar för anekdoter.

Av Larsioni
Skrivet av iFerz:

@Larsioni: Kvinnor kan skjuta exakt lika bra som män. Kuta lita långt som män. Slåss lika bra som män.

Det där stämmer inte. Faktum är att vad som krävs för att kvinnor skall klara av inte bara det militära, utan brandkår samt polis, är att eftergifter görs samt att kraven sänks och anpassas efter kvinnors förmåga. Just därför att de inte har de egenskaper som män har, egenskaper som tidigare varit måttstocken. Kvaliteten blir således sämre. Men det blir ju "jämställt", vilket det ju av ren princip skall vara liksom.

Skrivet av iFerz:

Sen får naturligtvis alla misogyna element rensas ut."

Det är snarare misandri i samhället som måste rensas ut. Har gått så långt nu att det har blivit socialt accepterat, uppmuntras dessutom.

Skrivet av iFerz:

Om det nu är så viktigt att få in så många som möjligt i försvaret, är det inte lika bra att ta med bägge könen då?

Försvaret av ett land omfattar mer än den militära biten, bakom fronten bla, något jag också nämnt, där passar kvinnor utmärkt. Låt dem göra det BAKOM fronten (som sjuksköterskor osv), och det har de gjort sedan urminnes tider, så då var den biten löst.

Av Larsioni
Skrivet av Klumpeduns:

Vilket skitsnack. Det jag beskrev har inget med manlighet att göra. Det var svaga osäkra män som behövde hävda sig för att mäta sin penis med andra. Skickades från m.sweclockers.com

Det där om något, var rent skitsnack. Förövrigt så tävlar vi män alltid gentemot andra män, biologi, handlar om att hitta sig själv, handlar om att hitta den som skall leda, osv osv. Helt naturlig dynamik. Lite som mobbning, som till syven och sist handlar om att lära sig konflikthantering samt förmågan att stå upp för sig själv.

Skrivet av Navicula:

Ursäkta va? Jag är tjej och pallade lumpen och min fysik är mycket bättre än majoriteten inklusive killar. Aggressivitet och råstyrka är dåliga attribut, du klarar dig mycket bättre om du har ett starkt psyke, positiv attityd, träffsäkerhet, inlärningsförmåga samt uthållighet

Du behöver inte be om ursäkt, jag nämde två attribut och egenskaper, inte de du tog upp, men de du tog upp är också egenskaper vi män har..... + de andra två som kvinnor av biologiska skäl saknar. Styrka samt agressivitet, kvinnor har inte testosteron utan östrogen. Faktum är att vad som krävs för att kvinnor skall klara av inte bara det militära, utan brandkår samt polis, är att eftergifter görs samt att kraven sänks och anpassas efter kvinnors förmåga. Just därför att de inte har de egenskaper som män har, egenskaper som tidigare varit måttstocken. Inget att förvånas över, inget att bli upprörd över, inget att kalla mans...this and that. Det skulle inte förvåna mig om det går så långt att de försökte kvotera in kvinnor till kustjägarna heller.

Skrivet av Navicula:

Det här att män föds med ett specifikt beteende är nonsens, det är något vi skapar.

Så är det faktiskt inte, det är våra biologiska olikheter som bla skapar våra beteenden. Helt naturlig logisk koppling där, dvs; ingen social konstruktion, utan en biologisk konstruktion som en social konstruktion formar sig efter. Viss skillnad där. Vad du vill göra är att vända på det baklänges, typiskt vänster nonsens. Dvs: den biologiska konstruktionen är inte en biologisk konstruktion utan en social konstruktion, och den sociala konstruktion (som du då eftersträvar) är i själva verket den biologiska konstruktionen. Helt upp och ner.

Skrivet av Tumnus:

Sedan är det även komiskt att du klankar ned på andras argument när dina egna menar att en penis skulle göra en lämplig för militären.

Vilka argument? Jag har inte sett ett enda argument för VARFÖR kvinnor skall in i det militära annat än att det skall vara "jämställt", och det är inget argument, det har inte varit någon som framfört ett argument med VAD det är kvinnor bidrar med som män saknar heller, kvinnor har inte har de egenskaperna som krävs för att vara i fält. Något som bla Amerikanerna har upptäckt.

Vi är biologiskt olika, har olika styrkor och svagheter. Vill man blunda för det (som vissa i den här tråden gör) så kan man ju naturligtvis göra det, och precis som jag tidigare nämde så är årtalet heller inget argument för VARFÖR kvinnor skall in i det militära. Spelar ingen roll om det är 20 talet 30 talet 40 talet eller anno 2017. Ett årtal är inget argument vare sig för eller mot något.

Av Larsioni
Skrivet av Klumpeduns:

så skulle jag vilja påstå att det är ganska svårt att städa bort macho-attityd och annat ur försvaret.

Den manliga kulturen och aggressiviteten inom försvaret behövs. Ganska så uppenbart varför, uppenbart varför den finns till att börja med eftersom detta är naturligt manliga attribut och egenskaper. Funkar inte och vara feminin svag och hel vaginal om du skall försvara dig och de runt omkring dig. Män skall inte behöva be om ursäkt för att de är män och ger uttryck för sin manlighet heller. Män och kvinnor är olika, har olika styrkor och svagheter. Således så skall de vara där de passar bäst. Och inom det militära så passar män bättre än kvinnor då uppgiften kräver just de manliga attributen och egenskaperna, som tex styrka, agressivet osv osv. Det här "jämnstäldhets" tjafset har gått så långt nu att det har inte bara blivit absurt, utan skadligt, kontraproduktivt.

Argumenten för VARFÖR kvinnor skall in i det militära existerar inte, som tex vad är det de bidrar med? De har ju inte de manliga attributen och egenskaperna som behövs till att börja med! Som tex styrkan och agressiviteten osv osv. Nope, det enda resonemang som förs, och som skall ses som ett argument för varför, är följande: Jo men de är kvinnor och...det skall vara "jämställt". Jaha, va för argument är det? Just det, inget alls. Det är bara principen i sig som ses som ett fullgott argument, beyond korkat...det samt ibland också vilket årtal det är.

Kvinnlig arbetsplats.

"ja men vi vill ha in 50% män här" jaha, varför? Vad är det männen skall bidra med? "jamen det skall vara jämställt liksom" ?! OK, men varför? Men va fan hatar du män eller? Det är ju liksom anno 2017!!!" Tack jag vet vilket årtal det är men vad har det att göra med VARFÖR det promt skall vara 50% män på en kvinnlig arbetsplats? MEN ÄR DU.... OK, quietly closes the door and walks away.

Av Larsioni
Skrivet av Stefflo:

Jag har fortfarande sporadisk kontakt med ett par av mina lumparkompisar och vi åker ibland på resor ihop eller bara tar ett par öl.

Samma här, även om vi inte träffas så ofta längre, men när vi väl träffas så har vi jäkligt roligt ihop. Ett grabb gäng på fyra.

Av Larsioni
Skrivet av JesperT:

Ja, modernt med högteknologi och allt som hör därtill. Försvaret bygger långt ifrån endast på vår biologi..
Självfallet finns stora skillnader biologiskt mellan män och kvinnor, vilket jag också skrev.

Vi bör inte införa att system där ena halvan av befolkning anses tillhöra staten att förfoga fritt över, anser jag.
Ska män tvingas ge upp en lång tid av sin frihet för att närmast gratis tjäna staten så ska fanemej kvinnorna göra det också.

Bättre att de är hemma med barn istället och får ersätting för det, amma osv är ju något vi män som bekannt inte kan göra. Dessutom så är mönstringen något positivt för män, inte något negativt, inte i den kontexten som jag har tagit upp. Varför kvinnor skall göra det som faller på oss män är helt bakvänt, till syven och sist så handlar det om att ta livet av fiende soldater under krig, det är illa nog att vi män skall göra det, än värre är att vi skall ha våra kvinnor till att göra det pga något "Jämställdhets" argument. Det är helt absurt.

Skall kvinnor bidra låt dem då göra det BAKOM fronten (som sjuksköterskor osv), och det har de gjort sedan urminnes tider, så då var den biten löst.

Edit.
Eller så skrotar vi försvaret och inför en milis istället.

Av Larsioni
Skrivet av sunnis:

Försvarets budget krymper fortfarande mot BNP, tro inte på vad regeringen försöker ge sken av att det satsat på försvaret. Sveriges slagkraft minskar fortfarande för varje år som går. Materiel gammal som ny, modern som omodern skrotas för fullt. Media och folk blir skogstokiga när det kommer fram att landstinget köper strumpor för 6000kr, om bara de visste vad det är för kapitalförstöring i FM fortfarande...

Det kommer väll att ge dom den ursäkt de behöver för att dra oss in i NATO. Det skulle inte alls förvåna mig. "oj eh vi har inte råd eh vi hinner inte bygga upp ett försvar eh"

Av Larsioni
Skrivet av Bogey:

Ööööh ja? jag säger ju det? med skillnaden att jag säger individ, som INKLUDERAR kvinnor. Dvs människor, för tro det eller ej, även kvinnor är människor dvs individer. Även de utveklas som människa, individ.

Visst så är dom människor, och individer. Men de är inte män. Och deras utveckling som kvinnor, är inte den samma som utvecklingen för män. Vi är olika, och således är våran utveckling också olika. Inte så komplicerat. Det är bla därför som vi kompletterar varandra, just för att vi inte är lika utan olika.

Mönstringen är också bra för män i form av kamratskap, bygga kontakter osv. Och som jag tidigare nämnde, det ger unga män den disciplin de behöver, kvinnor behöver den inte, de har den redan, de är betydligt mognare än män i denna kontext, vilket inte är så konstigt med tanke på att de föder liv in i den här tillvaron. Nature baby!

Av Larsioni
Skrivet av Bogey:

Jag är för det, tror det hade varit bra för både INDIVIDEN som Sverige.

Om man ser det till ett större perspektiv så är mönstring utmärkt för unga män, även för män som enskilda individer. Det är något de kommer att ha nytta av senare i livet, precis som jag har haft (om än frivilligt), min pappa, min farfar osv. Inte dumt alls. Man växer som man, som människa, som individ.

Skrivet av Bogey:

För gemene man kommer detta väldigt plötsligt. Är det ökande hotet grövre än vad som anges?

De vill få oss till att tro att Ryssarna planerar en Zerg rush på Östfronten.

Oavsett om de gör det eller inte, så måste riket ha ett fungerande försvar. I vart fall om vi vill vara alliansfria, går vi med i NATO och ett annat NATO land blir attackerat, eller attackerar ett annat land, ja då blir vi automatiskt indragna i den sörjan. Enda skälet "för" NATO argumentet är att inte behöva spendera pengar på ett fungerande försvar, utan istället förlita sig på andra länder.

Edit.
Om vi nu prompt måste ha en miltär allians så skulle det vara med Island, Norge, Danmark samt möjligtvis Finland. Vi är i samma närområde (har, om vi bortser från Finland) samma bakgrund, fan, vi skulle ha get tusan i EU och haft våran egen version där med. Men men, det är ju vad det är.

Av Larsioni
Skrivet av JesperT:

Och självfallet ska vi inte bygga in någon könsdiskriminering om det nu införs igen. Både tjejer och killar ska isåfall tvingas mönstra i samma utsträckning. Det är såklart skillnad på män och kvinnor fysiskt och på andra sätt, men i ett modernt försvar är det långt ifrån endast råstyrka som behövs..

'Modernt' försvar?! Biologi är vad biologi är, dessa skillnader har ingenting med vare sig årtal, mode, eller politisk ideologi att göra, och vad avser försvar så är det försvar som gäller, således så har inte den biten ändrats heller. Det finns många andra sätt för kvinnor att tjäna samhället på. Sist men inte minst, vi diskriminerar mellan många olika saker och för goda skäl, och den formen av diskriminering är inget som är negativt, snarare något som är positivt. Dessutom så betyder den formen av diskriminering att man både ser och respekterar skillnaden mellan män och kvinnor. Sist men inte minst, det är ganska skönt för både män och kvinnor att ha en frizon från varandra. Samma sak i skolan, under tex gymnastiken. Inget hot, inte farligt, tvärtom så är det nyttigt.

Av Larsioni
Skrivet av Cimlite:

Så... du har inget egentligt argument alltså. Okej, allt jag ville veta. Tack!

Hans argument är i grund och botten baserat på biologi, biologiska skillnader mellan de två sexen, psykologiska skillnader osv, därför så är hans argument solitt meddans du inte har något annat att komma med än sociala konstruktioner som inte bygger på de biologiska skillnaderna/samt/förutsättningarna mellan de två sexen, dvs: män och kvinnor, utan snarare på politisk ideologi. Oftast baserat på rent humbug, pseudo vetenskap och trams. Som tex att försöka göra det som är olika... lika. Och detta är dessutom ingenting som de två sexen mår bra av, något som bör påpekas. Män skall vara kvinnor kvinnor skall vara män, pojkar skall vara flickor och flickor skall vara pojkar och alla kan vara vad de vill och alla är hönor! Welcome to Earth (Sweden) home of the insane. I vart fall så är denna destruktiva sjuka välspridd bland våra politiker, tyvärr så har den här sjukan börjat infiltrerat diverse skolor och universitet. Inte bra.

Med det sagt...

Vad avser värnplikt så vore det utmärkt om unga män fick göra värnplikten, det är bra för dem att få riktning, disciplin samt att få ta ansvar, de fostras till att bli män, de växer upp osv. Den aspekten är väldigt bra.

Sen kan man ha olika åsikter som rör andra bitar än den biten (något som också tagits upp i den här tråden), men det är inget snack om att värnplikten i sig är nyttig för unga män.

Edit.
Vi skulle naturligtvis kunna ha en milis istället, alla myndiga män har vapen, amunition och uniform hemma (lite schweiz). Lite som ett massivt hemvärn. Många fördelar med ett sådant system, dessutom så har ju då inte staten någon stående armé de kan använda sig av, vilket betyder att det helt och hållet bygger på självförsvar. Det var bla detta som grundarna av USA hade tänkt sig från början. Staten kan således inte förklara någon annan stat krig och "tvinga" dig att delta. Därför att staten har ingen stående armé.

Men det skulle väll bli ett jäkla väsen om någon kom med det förslaget.

Av Larsioni

Avvakta, Ryzen är här och det verkar se riktigt bra ut för AMD.

Av Larsioni
Skrivet av Captain Crunch:

Och det du säger påminner mig om när jag handlade mjölk i mataffären.
-Jag tog en mjölk från kylen.
-En hand inifrån kylen ställde dit en ny mjölk på det ställe jag tog den första ifrån.
-Ehhh, *lämnade butiken*

Haha fick mig ett gott skratt så här på 'sen' eftermiddag.

Precis det där hände mig igår, handen från en ung tjej ställde dit en ny mjölk.

Av Larsioni
Skrivet av MacAllan:

13 blankt vet jag inte, men jag satte ihop en alternativ korg till dig där jag bytte ett par saker för att hålla ner priset.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9874528/https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/9874528/

Det här ser bra ut, jag skulle dock antagligen ha valt en 256GB SSD istället och kört på 16GB Ram. Priset skulle bli runt det samma.

Av Larsioni

http://www.webhallen.com/varukorgen/167058

Utgick ifrån att du har en bildskärm, tangentbord, mus osv.

Edit.
För 1080p så räcker ett 1070 gott.

Av Larsioni

De Nationalsocialistiska åsikterna var faktiskt ganska så populära i Europa på den tiden. Även i USA faktiskt. Det låg lite i tiden detta med ras biologi osv.

Av Larsioni
Skrivet av foxzox7:

Att hon har fel innebär inte att vi ska se mellan fingrarna med SD. Har man fel så har man fel.

Nej det må vara hänt, vad jag ville visa på var dock att det finns betydligt värre galningar där ute en ett politiskt parti som - i det här fallet -vill se mer av den inhemska kulturen i dator spel. Något som i sak inte är skadligt.

Personligen så anser jag att politiker skall hålla sig ifrån dator spel, böcker, musik osv.

Och skall dom skjuta till pengar så skall ALLA få lika mycket, det är det enda sättet för staten att hålla sig opartisk.

Av Larsioni

Det här är väll ingenting att jaga upp sig över det finns betydlgit värre galningar och här följer ett exempel.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article23121155.ab

En kvinna som tar miste på dator spel och unga kulturberikare från Afrika samt mellanöstern som har en kvinnosyn som lämnar en hel del övrigt att önska...vilket vi har sett på diverse festivaler och dylika tillställningar. Jag tror inte att dom har någon större tillgång till diverse dator spel så redan där så sprack hennes politiskt korrekta flum teori. Att sedan Finnländarna inte har dessa problem vi har i Sverige på diverse festivaler samt våldtäkter säger en hel del om vart problemet ligger, för inte är väll Finländare mindre manliga och agressiva än Svenska pojkar samt män i allmhänhet? Nej precis.

Och här följer en replik på ovanstånde stolligheter.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article23139123.ab