Inlägg

Inlägg som Larsioni har skrivit i forumet
Av Larsioni
Skrivet av Xinpei:

Korrekt. Denna utveckling kan inte kopplas till biologi eller evolution utan det måste även vara omvärlden som spelar in. Ett par exempel är utbildningsnivå, tillgång till information, sociala aspekter etc.

Du nämner miljö, saken är ju den att i västvärlden så har vi (så nära det går att komma) elminerat den biten, livkäl så är det skillnad i IQ mellan olika etniciteter inom den vita rasen, vilket jag tidigare har nämnt.

Du kan inte heller ignorera evolutionsbiologi, och du kan heller inte ignorera mängden alleler, som har att göra med genomsnittlig IQ.

Skrivet av Xinpei:

För om man ärvde sin IQ i majoritet från sina föräldrar så skulle det innebära att man har snarlik IQ som sina föräldrar men ändå finns det tester som visar att barn kan ha betydligt högre IQ än sina föräldrar och vice versa.

Självklart finns det untantag, med de untantagen motbevisar inte att intelligens är ärftlig, du har dessutom en genetisk linje inom din egen familj som självfallet kan påverka(r).

Av Larsioni
Skrivet av sKRUVARN:

Visar förövrigt att kineserna och Koreanerna också har det, så förstår inte varför du singlar ut Japaner.

Jag använde Japanerna i mitt exempel.

Skrivet av sKRUVARN:

Ja, men det är även något vi (troligen) utvecklar. Är just det faktumet som gör (vad jag tro är) din poäng antagligen felaktig, även om indexet i fråga skulle vara korrekt.

Naturligtvis, evolutionsbiologi, och vi har inte utveclats i samma takt, än mindre i samma miljö. Därav skillnaderna i IQ.

intelligens är tex ärftlig, vilket är genetiskt.

Av Larsioni
Skrivet av Xinpei:

Sedan är det inte lite ironiskt att Australien ligger i botten?

Vad är det som är ironiskt med det? Bilden visar på ursprunsbefolkningen, inte är Engelsmännen ursprungsbefolkningen i Austrialien.

Skrivet av Xinpei:

Här är en fråga. Tycker du inte det är lite roligt ändå att den bildens påstående har ett samband med utbildningsnivåerna på sagda ställen? Om en person inte kan läsa pga. bristande utbildning. Är han mindre intelligent eller har han bara inte lärt sig läsa? Att slunga in "PK" i fallet när folk är logiskt kritiska borde generera i ett IG direkt.

Det är skilland i IQ mellan olika etniciteter inom den vita rasen också, och det gäller industriländer där invånarna kan läsa.
Och, japanerna har högre IQ en någon västerländsk etnicitet, och läskunnigheten är tämligen god i västvärlden precis som den är i Japan.

IQ är något man föds med.

Edit.
Bilden visar på genomsnittlig IQ.

Av Larsioni
Skrivet av filbunke:

Jag frågar igen.

Du frågade inte första gången, utan kom dragandes med "”Vad skall man säga om de (en liten ad hominem där) som slänger upp en bild från två rasbiologer som använde sig av interessanta metoder för att fixa till data...

Skrivet av filbunke:

Du argumenterar med en bild, utan någon som helst källanvisning, jag gissar att bilden stödjer hur du uppfattar saker, men du vet inte något gällande vilka som står bakom datan som bilden är gjord ifrån, hur de har fått fram datan, osv? Jag vet, vet inte du?

Då kan du väll ta och upplysa oss andra om det.

Skrivet av filbunke:

Du argumenterar med en bild

Inte alls, jag argumenterade inte överhuvudtaget, utan visade på en bild som visar på genomsnittlig IQ, samt fördelning.

Jag sa också att " Detta speglar sig också i de samhällen och den kultur de skapar"

Har du någon information som skulle bevisa dess motsats?

Av Larsioni
Skrivet av filbunke:

Så, du vet inte ens källan till ditt påstående? Förstår jag dig rätt?

Jag kan inte svara för vad du förstår samt inte förstår.

Om du nu vill kalla skillnaderna i IQ mellan olika raser (samt deras respektive etniciteter) för rasbiologi så är det självfallet upp till dig. Oavsett vad du väljer att kalla det för så existerar dessa skillnader, det här är ingen nyhet, det här har vi vetat om sedan länge.

Det är också skillnad i IQ mellan män och kvinnor, vilket också är biologiskt betingat, vet inte om du skulle kalla det för rasbiologi, kanske sexistiskt eller något liknande strunt?

Bara för att vissa saker anses som stötande eller inte PK så betyder inte att de inte är korrekta.

Av Larsioni
Skrivet av filbunke:

Vad skall man säga om de som slänger upp en bild från två rasbiologer som använde sig av intressanta metoder för att fixa till data...

Vill du få folk att tro på ditt dravel så kan du ju börja med att använda dig av lite mer renommerade källor...

Det tog ju inte lång tid innan reaktionen kom samt ett försök till underminering genom att dra upp rasbiologi, kom istället med vetenskapliga fakta som motstider den bilden.

Förövrigt inte min information.

Med det sagt.

Bilden speglar verkligheten vad avser intelligens, det är självfallet också ett genomsnitt.

Av Larsioni
Skrivet av TheCoLdSniPer:

IQ är även biologiskt betingat, vilket gör att det är något som förs vidare i generna. Detta är väldigt kontroversiellt tydligen.

Det är "kontroversiellt" därför att IQ är biolgiskt betingat och olika raser (samt deras respective etniciteter) har olika IQ.

Asiater har högst (Japaner), Vita på andra plats (har för mig det är Germaner som har högst bland oss vita)

Detta speglar sig också i de samhällen och den kultur de skapar.

Klart att detta anses som "kontroversiellt", när det är biolgiskt betingat så är det så det är, finns inget PK människor kan göra åt det, kan inte komma dragandes med att IQ är en social konstruktion som de försöker göra med allting annat idag, som tex kön som är en annan biologisk konstruktion.

Intelligence of the Indigenous Peoples

http://cdn3.chartsbin.com/chartimages/l_39457_03672f848ba0fc156c...

Av Larsioni

”Planen är att använda maskininlärning för att analysera användarmönster för att på så sätt bli bättre på att avgöra om användaren är mitt uppe i en uppgift, och att inaktiviteten därmed är temporär och att användaren sannolikt kommer behöva tillgång till systemet inom kort.”

Vore bättre att planen va att låta användaren få bestämma själv när han vill uppdatera, om han nu vill göra det till att börja med.

Som användare så vill man vara i kontroll.

...vilket, bla, är varför jag uppgraderade till Windows 7 igen.

Av Larsioni
Skrivet av Stayup:

Läste om hen som vann 208 miljoner. Vad hade ni gjort för dom pengarna?

Hönan som du läste om hon kan skatta sig lycklig, eller kanske inte, många som blir nyrika går det utför för väldigt snabbt.

Jag själv hade betalat mina föräldrars skulder, sedan hade jag gett dem, samt mina två yngre systrar, en stor summa pengar.

Jag tror inte jag hade slutat jobba, vi män behöver jobba för att må bra, kanske köpt en herregård med tillhörande mark och skog och jobbat för mig själv, dvs: jobbat med att renovera stället.

Hade helt klart köpt mig en SUV, och kanske en M5a och en tjusig MV Agusta F4.

Alltid lite roligt att leka med tanken vad man hadde gjort med så mycket pengar.

Edit.
Ett lanttsälle i Toscana (Italien) hade inte varit helt fel heller.

Av Larsioni
Skrivet av ggustavsson:

Skulle tro att större delen av 2018 kommer bli ett svart år för grafikkort, bristen på kort och priserna kommer nog snart bli ännu värre.

Men efter regn kommer solsken frågan är om man vill vänta så länge bara, typ 2019 eller om cryptohypen håller i sig ännu längre...

https://www.youtube.com/watch?v=5mvDgSverlY

Det ser ut som att det kommer att regna ett litet tag till.

Av Larsioni
Skrivet av Klubba:

Skjut ner skiten

Broder Klubba är inne på rätt väg bröder. Skjut ner skiten. Ponera att den jäveln flyger över din tomt, ditt hus, ditt hem, din borg. Din fru alt flickvän alt älskarinna eller alla tre har en mysstund tillsammans, ligger och solar topples osv. Nå vad göra mannen? Jo sörru, luftrummet över din tomt är DITT luftrum och ditt ansvarsområde va, således så är det på sin plats att plocka fram den gamla trotjänaren hagelbrakaren och göra slag i saken. Verksäll med omedelbar verkan broder.

Av Larsioni

Fractal Design Venturi HF-14 för 99 kr på Inet.

https://www.inet.se/produkt/6308896/fractal-design-venturi-hf...

Priset blev reducerat tidigare idag, ett riktigt kap för den man som är ute efter nya chassi fläktar.

Av Larsioni

För fan behåll din CPU, det är dessutom inte så dumt att ha möjligheten att kunna överklocka, vad avser tredjeparts kylare så beror det inte bara på om du vill överklocka eller inte, utan också på om du vill ha ett TYST system. Thermalright kylaren är helt suverän, finns inte en stock kylare som är tyst, samma sak med grafikkort, de för alla ett sabla väsen. Om de duger? Ja till att kyla CPUn och GPUn (oftast) men det är inte så mycket mer heller.

Edit.
Om du inte vill lägga run 600kr för en kylare så kan du ta en Thermalright HR-02 för runt 400kr istället, finns också på Alternate.de.

Av Larsioni

Thermalright Le Grand, den är billigare än Noctuas premium kylare. Du kan också spara några slantar om du köper den i Tyskland.

Du kan hitta den på Alternate.de för 640 kr, frakt tillkommer. Billigast i Sverige, med frakt, är 900kr.

Av Larsioni
Skrivet av ottoblom:

@GuuFi: Många har inte råd att ha kvar om det rasar . Dock är inte det Amd fel då man aldrig skall spela med mer pengar än vad man kan förlora

De har tydligen råd med att anlita advokater, så så illa ställt kan det ändå inte va.

Notera.
Detta är nog snarare en attack från Intel genom tredje part. Intel har alltid kört med fulspel : )

Av Larsioni

Detta är som vanligt mer skitsnack och påhittade problem för att på så vis kunna motivera mer införsel (eller som ofta, förbud) av övervakning och kontroll över gemene man. Ibland säljs det som säkerhet, som tex inga kontanter, eller så säljs det som ett miljöargument, eller som att det skall vara “bekvämt” etc etc...

....så ett förbud mot oregistrerade kontantkort borde ju inte komma som någon chock det heller, den totalitärs marschen fortsätter således oförbrutet och vad värre är, många är ju uppenbarligen väldigt nöjda med den här utvecklingen som vi har haft de senaste 10-15 åren, tar det i försvar osv, argumenterar till och med för MER.

Av Larsioni

God Jul allesammans.

Av Larsioni

Åren går undan, 13 år redan. Man känner sig nästan lite gammal.

Av Larsioni

Det här du ju all information du behöver, bara att hoppas att det stämmer och att du inte uppgraderar för att sedan upptäcka att det fortfarande inte ger prestandan du eftersträvar. Det är ju lite det här som har blivit ett problem med ett antal speltitlar idag.

Lycka till

Av Larsioni

Har inte kollat systemkraven på det spelet och vet heller inte om det är bra kodat osv. Om allt är som det skall vara så kunde kanske ett bättre grafikkort göra susen. Vissa spel är hopplösa och du kan ha ett förstklassigt system och likväl så får du inte den prestandan du borde kunna förvänta dig.