Inlägg

Inlägg som Larsioni har skrivit i forumet
Av Larsioni

Tråkiga nyheter för PC entusiasterna där ute, samt för de grabbar som la sin order sent, många av dem kommer helt säkert inte att se rökern av sitt chassi.

Vad avser ”konkurrenter” så säljer de som regel aluminiumfolie tunna chassin, untantaget är kanske gamla Chieftec.

Av Larsioni
Skrivet av Xyborg:

Hur kommer det sig att Europa i stort sett uteblivit från listan trotts att vi har bland de mest utbyggda och mest koncentrerade mobilnätet i världen?

Skulle kunna vara så enkelt att frekvensen /och/ styrkan har ändrats över tid, nu är inte USA med på den här listan vad avser antidepressiva läkemedel, men det knapras en hel del piller här uppe.

Enligt artikeln så konsumerar vi 80% mer antidepressiva läkemedel än för 10 år sedan. Men det kan ju också vara ett resultat av läkare som skriver ut piller i tid och otid.

http://feber.se/vetenskap/art/321407/islnningarna_knaprar_mes...

Av Larsioni
Skrivet av Hubertus:

Det är ett konstaterande av att allt tal om saker som händer samtidigt är strunt. Det behövs helt andra saker för att bevisa orsakssammanhang.

Det faller mer in i kategorin av ett generellt avvisande än något konstaterande, att det behövs fler bitar till pusslet är, i min mening, självklart.

Av Larsioni
Skrivet av Muji:

Jag vet inte om Larsioni avsåg att korrelationen kan användas som ett konklusivt bevis men jag fick inte det intrycket från inlägget.

Nej det är riktigt, du läste det rätt.
Följdfrågan skulle då bli följande: Vad var det som ändrades i princip över en natt över landet, dvs: vad var det som introducerades i miljön?

Skrivet av Hubertus:

Bland det första jag fick lära mig när jag studerade ämnet på universitet var att inte tro att en korrelation säger något om orsakssammanhang.

Det är helt i sin ordning, men det är heller inte ett argument för att det INTE skulle finns en korrelation.

Skrivet av Paddanx:

Vissa är desperata till att få en solbränna antar jag

Kanske det Läste det i Expressen, att det var VITA mäns fel. Vi beskylls för det mesta idag, det ligger i tiden.

Av Larsioni
Skrivet av Aphex:

såga av ett ben eller två och lite annat....

Att döma av din agressiva samt pubertala post så bör du ta en chill pill eller två.

Skrivet av Paddanx:

Alla vet att glassförsäljningen har direkt bevisats vara orsaken till skogsbränderna, för det är så varmt efter man ätit grillade maten att man måste ha en glass.

Struntprat, alla vet att skogsbränderna var VITA mäns fel.

Av Larsioni
Skrivet av nicoX:

Jag sätter ett direkt samband mellan strålning och den kroniska depressionen som uppstod samtidigt som WiFi och annan trådlös datatrafik spred sig starkt. Folk, speciellt yngre barn och ungdomar går deprimerade utan att riktigt veta varför.

Det där föll direkt samman med mobiltelefon masterna i Sverige, när 3-g nätet slogs igång. Det blev en explosionsartat ökning av folk som blev deprimerade och som började käka psykofarmaka helt plötsligt. Naturligtvis så kan man inte prata högt om det här, det klassas som konspirationsteorier, fear mongering, och man blir idiotförklarad.

Oavsett den biten, att tro att all denna smogg INTE skulle påverka analoga varelser är helt befängd, frågan är ju snarare hur mycket påverkan det har och hur skadligt det över tid är. Människor i västvärlden är ju så vana vid det här, samt de flesta föds ju in i det här "systemet" så de vet ju ingenting annat, de kanske rent av tror att tex käka antidepressiva mediciner är normalt, det är ju så många andra som gör det etc. Till och med kanske tro att må dåligt är på något sätt den nya normen, att det är normalt. Dvs, jag har ju alltid mått så här.

Det som kanske är mer intressant att se när sådant här diskuteras, är hur gemene man som regel går man ur huse för att göra allt för att försvara ny teknik som de många gånger också har ett starkt beroende för, samt sedan attackera de som ifrågasätter eller som kommer med motstridig information. De ser det som ett personligt hot av någon anledning. Det blir alert general! All hands on deck!

Jag reagerar inte alls på det sättet. Om "de" kom ut i morgon och sa "Nu ska mobiltelefoner förbjudas av hälsoskäl", så skulle min reaktion bli, ok, vad för allternativ, om något, har ni kommit upp med? Ska vi tillbaka till det fasta nätet eller vad? Blir det fasta nätet igen? Ok, jag kommer då i vart fall alltid veta var jag har min jäkla telefon, samt att den inte kommer att vara stöldbegärlig längre, samt, att jag inte "behöver" uppgradera till en ny version varje år efter att den har blivit "omodern", eller panta fanskapet innan jag köper en ny, som det nu snackas om, för "miljöns" skull (fler skapade problem)

Av Larsioni

Jag saknar fysiska spel kopior utan internet krav för att spela, jag tillhör helt säkert en minoritet idag + att man ägde spelen.

Av Larsioni

Ladda ner ”HWiNFO64” [ https://www.hwinfo.com/download.php ]
Välj ”Sensors-only”
Skrolla ner till ”GPU”
Markera ”GPU VR VDDC” (högerklicka välj "show graph") samt markera ”GPU VR MVDD” (högerklicka välj "show graph")
Minimera sedan ”HWiNFO64” fönstret.
Dra igång ett spel
Spela i 20 minuter
Stäng ner spelet.
Maximera ”HWiNFO64” fönstret
Kolla nu ”GPU VR VDDC” samt ”GPU VR MVDD” graphen för att jämföra temperaturen i idle samt load.

Av Larsioni
Skrivet av Pelegrino:

Ni ovan som hävdar att polisen gjorde fel när de sköt killen med downs syndrom. Skulle ni våga sätta era liv på att det är en leksakspistol och inte en äkta? Var idag på skjutfält och sköt bland annat glock och sig sauer. Blev förvånad över hur plastiga och leksaksliknande de var. Skillnaden är dock bara att de blåser huvudet av dig om du skjuter din kompis. Just av den anledningen har de turkosgula leksakspistoler för demonstration på skjutfältet så det inte går att se fel.

Det är en del av jobbet att vara beredd att göra precis det som polis, lite som att vara brandman och vara beredd och införstådd med att du kan dö när du hjälper någon annan människa ut ur ett brinnande hus.

Det betyder självfallet inte att du skall dumdristig på gränsen till självmordsbenägen, men om du inte är beredd och införstådd med de här så har du inte, i min mening, rätt psykologisk konstitution för jobbet,

Av Larsioni
Skrivet av HaXdAbAx:

De ringde för någon timme sedan och sa att allting fungerade felfritt och nu ringde de och sa att allting kan ha kraschat efter att det läckt vätska från vattenkylningen när han fick igång den.

Om allt det som har sagts här stämmer så reflekterar det här ganska dåligt över Inet, får intrycket av att killen på repartion begick ett misstag (sånt händer) men istället för att stå upp för det och äga det misstaget, så försöker han nu få det till att det är TS som är ansvarig.

Av Larsioni
Skrivet av Xinpei:

Nej det har man inte. Man kan aldrig eliminera miljö.

Att miljö skulle spela större roll än gentik vad avser IQ så har vi i västvärlden eliminerat den biten så långt det är möjligt, likväl så är det skillnader i IQ mellan de olika etniciteterna. Dessa skillnader visar då mer på genetiska faktorer än på miljö.

Skrivet av Xinpei:

Vadå? IQ? Från en kombination av miljö, genetik och stimulans med största sannolikhet.

Och vad avser miljö och stimulans in den kontexten, så är ju den ett direkt resultat av intelligens till att börja med.
Det är ju den som har legat till grund för vår förmåga att skapa de samhällen och de kulturer vi har, samt vår teknik och all innovation osv.

Intressant diskussion oavsett, jag är övertygad att det är mer genetiska faktorer än miljö, andra är övertygade om att det är mer miljö än genetiska faktorer, meddans en del tror det är ungefär lika mycket genetiska faktorer som miljö.

Det är i vart fall trevligt att diskussionen har varit civiliserad så här långt, inte ofta det sker när något är så laddat.

Av Larsioni
Skrivet av Xinpei:

Korrekt. Denna utveckling kan inte kopplas till biologi eller evolution utan det måste även vara omvärlden som spelar in. Ett par exempel är utbildningsnivå, tillgång till information, sociala aspekter etc.

Du nämner miljö, saken är ju den att i västvärlden så har vi (så nära det går att komma) elminerat den biten, livkäl så är det skillnad i IQ mellan olika etniciteter inom den vita rasen, vilket jag tidigare har nämnt.

Du kan inte heller ignorera evolutionsbiologi, och du kan heller inte ignorera mängden alleler, som har att göra med genomsnittlig IQ.

Skrivet av Xinpei:

För om man ärvde sin IQ i majoritet från sina föräldrar så skulle det innebära att man har snarlik IQ som sina föräldrar men ändå finns det tester som visar att barn kan ha betydligt högre IQ än sina föräldrar och vice versa.

Självklart finns det untantag, med de untantagen motbevisar inte att intelligens är ärftlig, du har dessutom en genetisk linje inom din egen familj som självfallet kan påverka(r).

Av Larsioni
Skrivet av sKRUVARN:

Visar förövrigt att kineserna och Koreanerna också har det, så förstår inte varför du singlar ut Japaner.

Jag använde Japanerna i mitt exempel.

Skrivet av sKRUVARN:

Ja, men det är även något vi (troligen) utvecklar. Är just det faktumet som gör (vad jag tro är) din poäng antagligen felaktig, även om indexet i fråga skulle vara korrekt.

Naturligtvis, evolutionsbiologi, och vi har inte utveclats i samma takt, än mindre i samma miljö. Därav skillnaderna i IQ.

intelligens är tex ärftlig, vilket är genetiskt.

Av Larsioni
Skrivet av Xinpei:

Sedan är det inte lite ironiskt att Australien ligger i botten?

Vad är det som är ironiskt med det? Bilden visar på ursprunsbefolkningen, inte är Engelsmännen ursprungsbefolkningen i Austrialien.

Skrivet av Xinpei:

Här är en fråga. Tycker du inte det är lite roligt ändå att den bildens påstående har ett samband med utbildningsnivåerna på sagda ställen? Om en person inte kan läsa pga. bristande utbildning. Är han mindre intelligent eller har han bara inte lärt sig läsa? Att slunga in "PK" i fallet när folk är logiskt kritiska borde generera i ett IG direkt.

Det är skilland i IQ mellan olika etniciteter inom den vita rasen också, och det gäller industriländer där invånarna kan läsa.
Och, japanerna har högre IQ en någon västerländsk etnicitet, och läskunnigheten är tämligen god i västvärlden precis som den är i Japan.

IQ är något man föds med.

Edit.
Bilden visar på genomsnittlig IQ.

Av Larsioni
Skrivet av filbunke:

Jag frågar igen.

Du frågade inte första gången, utan kom dragandes med "”Vad skall man säga om de (en liten ad hominem där) som slänger upp en bild från två rasbiologer som använde sig av interessanta metoder för att fixa till data...

Skrivet av filbunke:

Du argumenterar med en bild, utan någon som helst källanvisning, jag gissar att bilden stödjer hur du uppfattar saker, men du vet inte något gällande vilka som står bakom datan som bilden är gjord ifrån, hur de har fått fram datan, osv? Jag vet, vet inte du?

Då kan du väll ta och upplysa oss andra om det.

Skrivet av filbunke:

Du argumenterar med en bild

Inte alls, jag argumenterade inte överhuvudtaget, utan visade på en bild som visar på genomsnittlig IQ, samt fördelning.

Jag sa också att " Detta speglar sig också i de samhällen och den kultur de skapar"

Har du någon information som skulle bevisa dess motsats?

Av Larsioni
Skrivet av filbunke:

Så, du vet inte ens källan till ditt påstående? Förstår jag dig rätt?

Jag kan inte svara för vad du förstår samt inte förstår.

Om du nu vill kalla skillnaderna i IQ mellan olika raser (samt deras respektive etniciteter) för rasbiologi så är det självfallet upp till dig. Oavsett vad du väljer att kalla det för så existerar dessa skillnader, det här är ingen nyhet, det här har vi vetat om sedan länge.

Det är också skillnad i IQ mellan män och kvinnor, vilket också är biologiskt betingat, vet inte om du skulle kalla det för rasbiologi, kanske sexistiskt eller något liknande strunt?

Bara för att vissa saker anses som stötande eller inte PK så betyder inte att de inte är korrekta.

Av Larsioni
Skrivet av filbunke:

Vad skall man säga om de som slänger upp en bild från två rasbiologer som använde sig av intressanta metoder för att fixa till data...

Vill du få folk att tro på ditt dravel så kan du ju börja med att använda dig av lite mer renommerade källor...

Det tog ju inte lång tid innan reaktionen kom samt ett försök till underminering genom att dra upp rasbiologi, kom istället med vetenskapliga fakta som motstider den bilden.

Förövrigt inte min information.

Med det sagt.

Bilden speglar verkligheten vad avser intelligens, det är självfallet också ett genomsnitt.

Av Larsioni
Skrivet av TheCoLdSniPer:

IQ är även biologiskt betingat, vilket gör att det är något som förs vidare i generna. Detta är väldigt kontroversiellt tydligen.

Det är "kontroversiellt" därför att IQ är biolgiskt betingat och olika raser (samt deras respective etniciteter) har olika IQ.

Asiater har högst (Japaner), Vita på andra plats (har för mig det är Germaner som har högst bland oss vita)

Detta speglar sig också i de samhällen och den kultur de skapar.

Klart att detta anses som "kontroversiellt", när det är biolgiskt betingat så är det så det är, finns inget PK människor kan göra åt det, kan inte komma dragandes med att IQ är en social konstruktion som de försöker göra med allting annat idag, som tex kön som är en annan biologisk konstruktion.

Intelligence of the Indigenous Peoples

http://cdn3.chartsbin.com/chartimages/l_39457_03672f848ba0fc156c...

Av Larsioni

”Planen är att använda maskininlärning för att analysera användarmönster för att på så sätt bli bättre på att avgöra om användaren är mitt uppe i en uppgift, och att inaktiviteten därmed är temporär och att användaren sannolikt kommer behöva tillgång till systemet inom kort.”

Vore bättre att planen va att låta användaren få bestämma själv när han vill uppdatera, om han nu vill göra det till att börja med.

Som användare så vill man vara i kontroll.

...vilket, bla, är varför jag uppgraderade till Windows 7 igen.

Av Larsioni
Skrivet av Stayup:

Läste om hen som vann 208 miljoner. Vad hade ni gjort för dom pengarna?

Hönan som du läste om hon kan skatta sig lycklig, eller kanske inte, många som blir nyrika går det utför för väldigt snabbt.

Jag själv hade betalat mina föräldrars skulder, sedan hade jag gett dem, samt mina två yngre systrar, en stor summa pengar.

Jag tror inte jag hade slutat jobba, vi män behöver jobba för att må bra, kanske köpt en herregård med tillhörande mark och skog och jobbat för mig själv, dvs: jobbat med att renovera stället.

Hade helt klart köpt mig en SUV, och kanske en M5a och en tjusig MV Agusta F4.

Alltid lite roligt att leka med tanken vad man hadde gjort med så mycket pengar.

Edit.
Ett lanttsälle i Toscana (Italien) hade inte varit helt fel heller.