Inlägg

Inlägg som Jumpcut har skrivit i forumet
Av Jumpcut
Skrivet av eFoppa:

Likheter kan finnas men det faktumet att ex svenska filminstitutets redigerare kräver Dolby skärmar för en halv miljon går ju inte riktigt i linje med din ståndpunkt för ljud. Skiljer sig ganska markant vill jag påstå.

Vilka är svenska filminstitutets redigerare? och varför skulle dom kräva "Dolby skärmar för en halv miljon"?

Av Jumpcut

OnePlus 10 Pro 5G

Säljer min OnePlus 10 Pro 5G 12/256GB i färgen volcanic black. Den är köpt 20220917 på Elgiganten för 11490 kr. Elektroniskt kvitto finns.

Skicket är bra. Det syns såklart att den är använd men har kört medföljande skärmskydd och fodral hela tiden. Batteriet (5000 mAh) är i bra skick. Det är Snapdragon 8 gen 1 som CPU. Android 14, Oxygen OS.

Medföljer original 80W laddare och kabel. Har inte kvar kartongen.

Skickas ej, möter gärna upp inom Stockholmsområdet för att du ska kunna kolla skick och testa att allt verkar bra.

Läs hela annonsen här

Av Jumpcut

Meta har ju provat varenda laglig grund inom ramen för GDPR nu och dom kommer inte komma undan med denna heller. Det är bara att inse att deras affärsmodell inte rimmar med den personliga integriteten såsom EU vill ha det. Jag är glad att EU tar fighten.

Av Jumpcut

Har haft min 12:a nu nån dag. Vilken magiskt fin lur. Byggkvalle, skärmen, snabb som attans. Superdupernöjd. Kameran är bra, men inte bäst i klassen, absolut good enough för mig ändå. Som vanligt lite varma bilder.

Av Jumpcut
Skrivet av Swedishchef_90:

Nej du får tillbaka pengarna på samma sätt som en hyresrätt. Det är ingen skillnad för båda faller under hyres lagen. Iaf om personen hyr ut fler än en lägenhet för då bedrivs näringsverksamhet

Nej, i vissa fall kan man få tillbaka pengarna. Men enbart om man kan bevisa att det handlar om näringsverksamhet. I en vanlig enskild uthyrning av en brf-lägenhet, glöm det.

Av Jumpcut
Skrivet av Swedishchef_90:

Andrahandsuthyrning kan du ju bara stämma personen och få tillbaka pengarna i Sverige.... Orimliga hyror. Se eller vad detheter

Om det är andrahandsuthyrning av en hyresrätt. Om det är andrahandsuthyrning av en bostadsrätt får du inga pengar tillbaka enbart en framtida sänkt hyra och kommer med stor sannolikhet bli uppsagd och får flytta inom 4 månader.

Av Jumpcut
Skrivet av Swedishchef_90:

Är till och med olagligt 😅

Ja, men förekommer tyvärr hela tiden.

Av Jumpcut
Skrivet av Necrophor:

Det är sjukskrivningen/sjukdomen då tvättstugan fungerar i övrigt så vitt jag vet, åtminstone ser jag folk använda den

Tack! (hoppas du får bättre hälsa framåt!)

Av Jumpcut
Skrivet av Necrophor:

t ex inköp av kombinerad tvättmaskin/torktumlare då det inte direkt är möjligt att använda tvättstuga längre...

Får jag fråga (rent yrkesmässigt intresse), är det din sjukskrivning som gör att tvättstugan inte funkar eller är det problem med tvättstugan?

Av Jumpcut
Skrivet av SAFA:

Då är det väl läge att slå till... En kollega hade vid förra krisen på 90-talet en lägenhet han köpt för 150 000:- som han fick ge bort då han inte fick hyra ut den längre för brf:en. Vilket ju såklart kändes lite surt. Men huset han köpte i stället hade gått ner mer i pris så i praktiken tjänade han på det.

Så det är väl bara räkna på det.

Vi hoppade, lite för risky och vi är rätt fega. Men vi håller på att förbereda lägenheten för försäljning (hatar att man ska behöva hålla på med staging, men don't hate player osv..). Vi råkade få in lite oväntade pengar och gjorde en amortering på det kvarvarande lånet på lägenheten för någon vecka sedan. Så nu är det inte många % belåning alls kvar. Kan bara våra aktier gå upp lite till så har vi till insatsen till nästa boende och då tar vi en kalkylerad risk och köper innan försäljning av lägenheten. I värsta fall får vi väl hyra ut 1-2 år innan vi kan sälja lägenheten och worst case, om vi inte blir av med den så behåller vi den ett tag till, låg avgift och knappt något lån så vi klarar dubbla kostnaden. Så kanske ett köp inom 6-9 månader om vi hittar rätt objekt.

Edit: Men det märks verkligen att bostadsmarknaden är i ett vakuum. Objekt som ligger ute månad efter månad. Erbjudanden om sänkt avgift, hjälp med finansiering etc etc. Tycker också att det är mer objekt som är besiktigade. Märks att det är köparens marknad.

Av Jumpcut
Skrivet av Nisse977:

Hmm, jag har som sagt haft min 5T i över 6 år, har inte lagt märke till det där?

Ja, nej alltså "hysteriskt" vete sjutton. Sen håller jag med om att dom inte är bäst i klassen.

Av Jumpcut

GPU i extern låda för PC 2024?

Har inte riktigt hållit koll på detta. Hur har området utvecklats? Om man vill prova detta idag, vilka lådor gäller, vad får man för prestanda etc?

Av Jumpcut

Skrivbordsskåp med plats för 32" skärm

Vi behöver frigöra lite yta hemma för att gästrum, så "mitt" datorrum verkar ryka. Letar efter någon form av skrivbordsskåp / datorskåp som kan inrymma en 32" skärm, tgb, mus etc. Någon som har tips? Den stationära datorn får nog stå på golvet under tänker jag isf.

Av Jumpcut
Skrivet av Nisse977:

Jag kan ha fel, men kostade dom inte det precis när de släpptes, eller var det kanske 12/256 modellen?

Spanar själv på den här, men kommer nog inte köpa då jag inte gillar curved edges som jag pratade om på första sidan i tråden. Men om de kommer med en 12T som har platt skärm senare i år så slår jag nog till
https://www.ebay.com/itm/326020776329?epid=9065034952&itmmeta...

Det var 12/256 men då fick man med trådlösa lurar.

Av Jumpcut
Skrivet av Nisse977:

Okej då får vi höra vad du tycker om den.

Köpte du utomlands för 699-799$ eller köpte du i Sverige för 11500kr ?

Sverige. Men vart hittade du 16/512 för 11500 kr i Sverige? Jag gav 12000 kr.

Av Jumpcut

Efter mycket velande fram och tillbaka (samt att batteriet på sista tiden börjat bli sämre på min nuvarande OnePlus 10 Pro) bestämde jag mig för att köpa en OnePlus 12 (16/512). Får den i veckan som kommer. Ska bli kul att testa

Av Jumpcut
Skrivet av Trent023:

Lite humor att de igår la ut annons för "Head of Security Sweden".

Någon som fått lämna sin tjänst kanske?

Han hade väl redan sagt upp sig innan detta hände har jag för mig. Men kan ha fel.

Av Jumpcut
Skrivet av Jaxione:

Består detta forumet bara av en massa bittra, pessimistiska gubbar eller vad är det frågan om? Eller är det den nya generationen med attention span som en bananfluga som är problemet? Allt döms ut på förhand. Otroligt. Spelar ingen roll vilken tråd man hamnar i när något nytt ska släppas så är det alltid. Ååh det är skit, det kommer aldrig bli bra, riktigt b osv osv.

Jag tyckte den var cool och hoppas och tror den kommer bli bra iaf! Den som lever få se.

+1 på den. Har iofs fått höra att jag är för positiv och lättimpad. Men jag lever hellre som för positiv och lättimpad och studsar lite gladare genom livet.

Av Jumpcut

Focusrite Scarlett Solo till antingen ett par Beyerdynamic DT 1990 Pro lurar eller KRK Rokit RP8 studiomonitorer.

Av Jumpcut

Alltså, dom här ständiga bumpningarna.. Nu är inte jag någon UX:are, verkligen inte, men kan man inte hitta ett annat ställe att lägga dessa saker så dom ligger kvar en längre stund men samtidigt inte stör det vanliga flödet?