Inlägg

Inlägg som Jumpcut har skrivit i forumet
Av Jumpcut
Skrivet av Neon:

Så har det varit historiskt ja men med AI kommer kravet på förkunskap bli allt mindre. Det som tagit seniorerna 20-30 år att lära sig kommer Juniorerna få serverat genom AI. Men det kommer inte bara handla om att hålla sig uppdaterad på marknaden utan även att kunna business delen. Alla företag kommer ha sin egen AI direkt kopplad till sin interna informationsmassa vilket innebär att en junior blir senior mycket, mycket snabbare. Det kommer kännas orättvist men för mänskligheten kommer det vara ett stort kliv framåt.

Det är en spännande tid vi lever i men man får erkänna att man är lite rädd för att hamna på backen innan pensionen. Som vanligt handlar det om att anpassa sig.

Tror det stämmer, men kommer ta lång tid innan detta gäller alla företag. Jag tänkte sticka på pension typ 10 år tidigt förhoppningsvis. Så jag borde precis "klara mig", iofs har jag växlat över till att vara chef och vi kanske försvinner helt snart och blir ersatta av en AI, vem vet.

Av Jumpcut
Skrivet av Xelli:

Kanske en impopulär åsikt men jag skulle säga att marknaden är mättad (snarare än svår). Folk har haft en vedertagen bild av att IT är en karriär för alla - oavsett intresse eller kompetens. Samtidigt har företagen hoardat anställda och antagit att 0-ränteklimatet kommer vara för evigt. Det är nog bra att bolagen får en reality-check och att vi återgår till nån slags normal.

Ja, håller verkligen med om detta. Framförallt intresse. Kunskap är färskvara och dom utan intresse blir snabbt irrelevanta eftersom dom inte på egen hand håller sig uppdaterade. Så står man där med en person som inte klarar jobbet.

Av Jumpcut
Skrivet av Alexraptor:

Hjälper ju inte heller att rekryterare nuförtiden kör med alla dessa idiotiska och meningslösa intelligens/personlighetstest.

Så GALET kontraproduktivt. Jag blev för ett tag sedan kontaktad av en headhunter där någon (vet ej vem) från branschen jag är i hade rekommenderat mig för ett jobb. Samma bransch som jag är i nu, något mindre budget, något mindre team att leda, samma lön och ansvar typ. Tänkte att jag kan väl ta intervjun iaf och omväxling förnöjer.

Jättebra intervju, helt uppenbart att jag har koll på läget, kan acceptera en något mindre roll med samma lön etc etc. Och sen ändå: Ja, nu ska du bara lägga två timmar på alla dessa tester innan du ens får möjlighet att träffa den rekryterande chefen. Jag tackade artigt nej med hänvisning till testerna.

Av Jumpcut
Skrivet av Fetskaft:

Jag använder systemkamera när jag planerar att fota, men vill ju så klart kunna ställa in så bra möjligheter som möjligt även när jag fotar med mobilen. Och vet man vad man gör så tar det ju inte lång tid att fota i pro läge på mobilen.

Mitt största problem med det är att även om det går fort att ställa in manuellt så missar jag tillfället ändå om jag inte bara kan köra auto. Min 3-åring gör en rolig sak, sen är ögonblicket borta typ.

Men ska man ta ett landskapsfoto så funkar det ju bättre.

Av Jumpcut
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Det är intressant om de har gått över till Apple för framtagning av de nya sängar, kuddar, täcken etc.

Finns ingen anledning till att inte göra det iaf. Apple är grymma när det kommer til CAD och design.

Av Jumpcut
Skrivet av Pantburk:

@Jumpcut

Du fick 37500 ca med 4090 stock?

35437 undervoltat och 37422 med en lätt överclock. På båda dessa är CPU:n undervoltad.

Av Jumpcut
Skrivet av Pantburk:

@Jumpcut
Verkar skumt att system med DDR4 och 4090 ligger mellan 37000-40000 och ddr5 minnen lägre.

Ingen aning. Jag har DDR4 med hyggliga timings och 3600 MHz i varje fall.

Av Jumpcut
Skrivet av Pantburk:

@tompatomp

Jag kan ladda upp när jag är hemma.
Tråkigt med folk som börjar med påhopp om trolling eller att man ljuger när man försöker hjälpa till.

Du får nog kolla över ditt system för flera med 4090 ligger mellan 38000-40000 så du ligger väldigt lågt.

Eller så är det system med DDR4 som får så hög gpu score då jag med har ddr4 som han under med 4090 och får nästan 40000 i gpu score.

Om du ser här
#20351910

Jag försökte hitta ett snitt för 4090 i CB R24. Det jag hittade var 34772, vet inte om det stämmer dock.

Av Jumpcut
Skrivet av Fetskaft:

Men som många andra tester så kör de på auto. Det visar inte vad kamerorna går för. Att Google har lyckats med sin mjukvara och post processing av bilder vet vi. För många så är det väl så att auto är det enda som kommer användas, men det är synd att inte jämföra i manuell/pro mode för att faktiskt se vad kameran har möjlighet till.

Precis och som vi varit lite inne på i tråden innan så är det auto / point and shoot vi var lite inne på. Personligen tar jag fram en annan kamera om jag vill köra manuellt.

Av Jumpcut

Med en lätt överclock istället för undervolt.

Av Jumpcut
Skrivet av TrueType:

Okej, vad har du för temp i BIOS på CPU?
Jag har 45 grader i BIOS, visserligen Dan Case C4-SFX chassi men med en Liquid Freezer 280 AIO så den borde inte vara så hög..
Misstänker att jag kanske inte har fått fullt kontakt med kylplattan mot CPU:n.
<Uppladdad bildlänk>

Efter ett par minuter ligger den stadigt på 36 grader med 23 grader i rummet.

Av Jumpcut

https://www.digitaltrends.com/mobile/oneplus-12-vs-google-pix...

Här är en intressant jämförelse mellan Oneplus 12 och vanliga (inte Pro) Pixel 8.

Av Jumpcut

Bor just nu i BRF i lägenhet. Jag och frugan kollar på att eventuellt köpa ett hus och renovera / alt bygga helt nytt. Vi har mindre än 25% i lån på nuvarande lägenhet och skulle väl typ klara att casha av det sist på lånet om vi tog i allt vi orkade. Då skulle vi vara skuldfria och äga en lägenhet som kostar ca 65% av vad vi kan tänka oss att lägga på ett hus, men ha väldigt lite pengar kvar till huset. Så inget lån på lägenhet men precis maxat lån på huset. Är det kanske smartare att att ha lån på båda under en period men något lägre belåningsgrad på huset? Eller bryr sig banken enbart om total belåning?

Av Jumpcut
Skrivet av anders190:

Denna körde jag med, var den som brukade föreslås vid tidpunkten.

https://www.youtube.com/watch?v=WjYH6oVb2Uw

Nu kör jag mest 0,9V när jag foldar (160W istället för 240W) men när jag spelar kör jag oftast stock faktiskt.

Samma här!

Av Jumpcut
Skrivet av TrueType:

Vad har du undervoltat CPU & GPU till? Vilket program använde du för att undervolta GPU?

<Uppladdad bildlänk>

GPU använder jag MSI Afterburner, kör 900 mV rak kurva från 2600 MHz, sen +1300 MHz på memory clock och powerlimit till max.

CPU kör jag CPU core voltage offset -0.085

Av Jumpcut
Skrivet av Pe_Er_79:

Har du/ni erfarenhet av OnePlus 12 och Google Pixel Pro 8, eller är det dina allmänna OnePlus erfarenheter du relaterar till?

Allmänna erfarenhet av OnePlus och vad jag sett i reviews så verkar det vara så nu med.

Av Jumpcut
Skrivet av tcntad:

OP's kameror är absolut inte dåliga på något sätt, en bra kommentar till denna video
https://www.youtube.com/watch?v=aumvpha9y9o&t=308s&ab_channel...

Inte dåliga, men nja, jag gillar inte riktigt hur bilderna blir bearbetade av mjukvaran, det blir lite för mycket av allt tycker jag. Jag har en och annan kamera och tycker att jag vet hur man använder dom. Även min fru som är utbildad fotograf i grunden brukar dissa bilderna och lägger ganska mycket efterbearbetning på dom bilder kameran producerar. För mig är det som att jämföra referenshögtalare och högtalare som färgar ljudet onödigt mycket.

Av Jumpcut

Excel, "fyra hinkar". Kul att se hur det rullar från år till år.

Av Jumpcut
Skrivet av medbor:

Detta är väl problemet med många lovande produkter, minns främst Windows Phone, men också mycket annat. Utan mjukvara så spelar hårdvara och annat inte mycket roll

Sen vet jag inte om jag bryr mig så mycket om vad just netflix säger i frågan, men om alla väntar och ser efter så hinner nya plattformen aldrig ens bli en plattform

Ja, du är ju spot on med detta. Apple har ju haft en liten särställning på marknaden, men kanske att dom behöver gå in och sponsra vissa appar för att få fart på utveckling kring AVP.

Ska bli spännande att se om detta experiment lyckas. När jag ser AVP och dess batteripack på pressbilderna så tänker jag lite på första iPod i utförandet. En bra idé som ganska snabbt kunde itereras till något mycket smidigare och vassare.

Av Jumpcut

Jag är också lite sugen på att byta. Har en OnePlus 10 Pro och den fungerar väldigt bra, men är sugen på 12:an. Har kollat lite på Pixeln och även lite S24 Ultra. Har man vant sig med snabbladdningen så är det ju väldigt trevligt.

Det som talar emot 12:an är nog ändå kameran lite tycker jag.