Inlägg

Inlägg som Jumpcut har skrivit i forumet
Av Jumpcut
Skrivet av medbor:

https://www.gymgrossisten.com/kosttillskott

Det är definitivt ett tillskott

Du kan få i dig protein på många sätt, men pulver är tillskott, inte mat

Amen på det. På tok för många som har onödigt högt proteinintag med tillskott istället för att bara äta bra.

Det den seriösa forskningen har bra evidens på är ungefär: att äta normalt utan tillskott räcker bra för att täcka proteinbehovet även hos tränande människor (i Svergie äter vi mer än det rekommenderade dagliga intaget på 0,8 gram / kilo kroppsvikt). 0,25 gram / kilo kroppsvikt i samband med träning ger bra effekt oavsett om om proteinet kommer från livsmedel eller proteintillskott i pulver el. liknande. Allt över det ger ingen ökad effekt. Totalt sett över dygnet så är ett intag över 1,6 gram / kilo kroppsvikt enbart onödigt när det gäller muskeltillväxt.

Finns studier som visar att om man vill behålla muskler vid viktnedgång så är dubbla RDI av protein optimalt. Mer än så ger ingen ökad effekt.

Att mosa i sig mer protein än ovan känns bara dumt eftersom det belastar njurarna i onödan och med tanke på att ungefär 1 av 10 svenskar har nedsatt njurfunktion (många utan att känna till det) så bör man inte överdriva.

Av Jumpcut
Skrivet av ztenlund:

Tillägg: Sedan har en del program en egen Save to PDF i utskriftsdialogrutan, t ex flera webbläsare, och det är väl det Jumpcut visar i den nedre skärmdumpen, fast på Mac. Så om jag i Firefox på den här Windows-burken väljer utskrift finns det alltså två möjligheter i Firefox egen utskriftsruta att få ut en PDF: Firefox egna och Windows. Byter man till systemets utskriftsdialogruta så försvinner Firefox egen och det blir bara den i Windows inbyggda kvar.

Det ser lite olika ut beroende på utvecklaren av applikationen man använder. Ibland är det spara som PDF, ibland är det "exportera som PDF". Ibland är det "skriv ut" och så väljer man att skriva ut till PDF, ibland är det "skriv ut" och sen finns det en egen knapp där det står "spara som PDF".

Av Jumpcut

Låter väldigt konstigt.

Du borde ha, både spara som PDF direkt i menyn och under "Skriv ut" borde det finnas att spara som PDF under "mål". Detta är inget man ska behöva lägga till.

Av Jumpcut

Intressant om kameran i OnePlus 12 från MKBHD: https://www.youtube.com/watch?v=B-d97ZrAJZ0

Av Jumpcut

Men, har inte åtminstone Intels CPU:er från typ gen 8 inbyggd modul? Känns som det ska vara ganska gamla bärbara då för att detta ska gälla eller?

Av Jumpcut
Skrivet av Squallie:

Ska ni flytta till hyresrätt eller till något som är betydligt billigare än nuvarande bostad då antar jag?
För annars har ju det ni köper också sjunkit i pris.

Vi vill till hus och hade egentligen tänkt vänta och bygga / renovera. Men nu sprang vi på ett objekt och vi känner oss låsta. Vågar heller inte köpa utan att ha sålt så vi faktiskt vet exakt dom ekonomiska förutsättningarna.

Av Jumpcut

Vi har det väl ganska bra då vi är två heltidsarbetande med bra inkomst. Men vi vill flytta från lägenheten (BRF) och vill såklart inte förlora dom 15-16 % som lägenheten sjunkit i värde sedan inköpet. Så vi sitter lite fast vilket känns lite surt.

Av Jumpcut
Skrivet av Trihxeem:

Nyfiken: finns det något på swecs forum som gör att folk mår dåligt (förutom vad tjänar du tråden )?

Det jag mår dåligt av:

Folk som skriver onliners mest för att tuffa sig
Folk som uppenbart inte mår bra / behöver hjälp och ändå blir elakt bemötta / hånade
Folk som hänger ut andra, särskilt när det är oförtjänt. Gnälltrådar om leverantörer där man själv är världens centrum, typ "jag har inte fått mitt paket på två dagar, vad har hänt med XX:s kundtjänst!?!?!"

Det jag mår bra av:
Folk som genuint hjälper andra med tips och råd
Lära mig av vad andra skriver, finns många kloka personer som skriver massor av intressant på detta forum, lär mig något nästa varje dag

Neutralt:
"Vad tjänar du tråden" (alltid intressant att se hur man ligger till och få insikt olika branschers villkor)
Träningstrådar, diettrådar etc

Av Jumpcut
Skrivet av landahl:

Var är ett gubbjag?

Det är det sammansatta ordet bestående av gubb och jag, ett relativt vanligt fenomen inom svenskan. Andra exempel kan vara barnjag, vuxenjag etc. I detta fallet pekar det mot att gubben i mig inte kan skaffa detta chassie, eller en Civic Type-R för den delen.

Av Jumpcut

Tycker det är lite ballt, på samma sätt som senaste Civic Type-R är lite ball. Men mitt gubbjag kan inte bli sedd med någon av dessa prylar.

Av Jumpcut
Skrivet av FredrikMH:

Min kommentar anspelade bara lite enkelt på ytterligare höjningar skulle lösa biffen (eftersom de precis gjort kraftiga höjningar för att rädda siffrorna). Det är ironi att det är lösningen på deras problem.

Jag förstår såklart vad de hoppas ska få ut av att mjölka sina kunder på pengarna de dribblat bort i sina expansionssatsningar. Men det är ordagrant snordyra paket de säljer och de kommer tappa kunder. Endast de som har gott ställt och högt intresse kommer behålla abonnemang. Andra kommer säga upp sina avtal eller börja dela på kostnaden (kompisgäng som ser matcher tillsammans t.ex.). Intresset för IPTV lär också öka.

Ja, då var vi inne på samma sak. Det är väl ren PANIK där nu kan jag tänka mig. Massor av felsatsningar som pajat vad som kunde varit ett fint, välskött bolag och höja priserna kommer vara som att kissa i byxan för att värma sig (varmt först osv)

Av Jumpcut
Skrivet av FredrikMH:

De behöver höja priserna för att täcka förlusterna.

ironi

Dold text

Vad är det som är ironiskt? Dom går med sinnessjuk förlust. Höja priserna gör dom för att på något sätt mildra förlusten. Sen att det sannolikt är att skjuta sig själv ytterligare i foten på lång sikt är kanske något ironiskt. Men dom är ett börsbolag med allt vad det innebär, kvartalsrapporten hägrar.

Av Jumpcut
Skrivet av Sidde:

Indeed. Undra hur mycket skidsporten förlorar på att inga vill vara sponsor för att ingen ser skidåkning längre när det ligger bakom en så extremt dyr paywall i förhållande till andra streamingtjänster.

Ja, det är intressant. Känns som att skidsporten har andra lösningar på det. D.v.s pengarna drar dom in men i andra kanaler. Dom har ju blivit väldigt aktiva på andra plattformar, där åkarna själva drar ett tungt lass. Stor skillnad på att vara idrottsman nu mot för 15 år sedan.

Av Jumpcut
Skrivet av myhorsehaspants:

Gubben är ju mentalt sjuk. Men han är ju en chef så förvånad är man inte.

Alltså, orka alla dessa trötta oneliners på SweC.

Av Jumpcut
Skrivet av Skrax:

Vilken värld lever du i? Du behöver vakna upp till verkligheten och sluta vara så godtrogen och naiv. Tror du på fullaste allvar att han kommer gå runt och se till att folk har ergonomiska stolar? Lol! Du har inte jobbat under många chefer du..

Med tanke på att VD normalt skriftligt delegerar arbetsmiljöansvaret till närmaste chef i lite större bolag så har du helt rätt. VD kommer inte göra detta. Däremot låter det som att du har haft en rad dåliga chefer. För det ÄR chefens lagliga ansvar att se till att både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön är bra, det är straffbart att inte ta det ansvaret.

Av Jumpcut
Skrivet av Dashio:

Varför ska du sälja lägenheten och inte hyra i all evighet?

Bor i BRF och vi får max hyra ut i tre år. Dom har järnkoll på det.

Av Jumpcut
Skrivet av Dashio:

Vi tog risken och tycker egentligen inte att det är så stor risk. Hyr som sagt ut lägenheten så det finns viss marginal. Men som du säger ifall någon blir sjuk blir det väldigt jobbigt.

Ska fundera några vändor till. Hyra ut lägenheten är ju smart innan sälj.

Av Jumpcut
Skrivet av Dashio:

Du sitter i samma sits som mig för några år sedan. Jag cashade av lägenheten. Byggde upp en kontantinsats för ett nytt hus och så fort det gick att bo där även fast det var mycket som var oklart så hyrde jag ut lägenheten med lite vinst. Det räckte gott och väl till elen.

Jag kan bara säga att de kollar i överlag och framförallt hur det ser ut med ekonomin efter att ha pressat den lite. Det är klokt att köpa nu när marknaden är låg och det föreligger indikationer på att den kommer att höja lite så småningom.
Så jag skulle nog kolla med banken ifall det är möjligt att vara belånad på bägge(det går vet jag då mina föräldrar är det idag) och se ifall det skulle fungera rent ekonomiskt. Går det inte så skulle jag casha av och bygga upp på nytt.

Ja, tål att funderas på. Ekonomin är egentligen inga problem. Vi skulle kunna låna betydligt mer, men vi vill hålla en låg risk. Nån kan bli sjuk, bli av med jobbet etc, så goda marginaler är väldigt viktigt för oss.

Av Jumpcut
Skrivet av ztenlund:

Fast riktigt så enkelt är det ju inte, vilket rimligen föranleder frågan. Lånebehovet blir samma i det här läget och ägandet i sig kvarstår tills renovering/nybyggnad är gjord. Läggs pengarna på att betala av lånet på bostadsrätten så kan de inte läggas som kontantinsats på huset. Risken är då att det blir mindre kvar om kravet på amortering blir högre pga högre belåningsgrad på huset. Är det ett renoverings/rivningsobjekt är det nog också mindre sannolikt att det finns pantbrev så att det räcker uttaget på husets fastighet, vilket även medför en extra kostnad för det pantbelopp som överstiger det långsiktiga lånebehovet när lägenheten är såld. I Långtbortbygd spelar det inte så stor roll eftersom det är ganska små belopp, men i storstadsregion kan det bli ett antal tiotusenlappar som man kanske har något annat hål att stoppa dem i.

En ytterligare komplikation, särskilt om man tänker bygga nytt, är att man då troligen hamnar i ett tillfälligt byggnadskreditiv om man inte har mycket "cash". Att sälja lägenheten och försöka hitta något annat sätt att bo på tillfälligt, vilket kan vara lättare sagt än gjort i storstadsregion, är förstås en annan lösning som lösgör mer kapital.

Precis, det är här jag är och resonerar fram och tillbaka. Jag blir mer och mer trygghetsjunkie desto äldre jag blir och i hjärnan känns det bra att vara skuldfri. Så en plan vi har haft är att sitta lugnt i båten, casha av lånet helt, därefter bygga upp en okej kontantinsats igen och med den köpa hus/bygga hus. För att, till sist, sälja lägenheten och bli helt skuldfri alternativt väldigt lågbelånad igen. Samtidigt ser vi ett läge att köpa något billigare nu när marknaden är som den är och då kanske det smartaste i nuläget är att få så låg belåningsgrad på det nya samtidigt som vi behåller vår låga belåningsgrad på lägenheten.

För jag antar att även om man lånar i samma bank ser dom inte på det som en total belåningsgrad?

Av Jumpcut
Skrivet av Pantburk:

Jag ska posta mitt test i kväll så ska du få se jag kör stock och får runt 38000

Fick du till något?