Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Jumpcut har skrivit i forumet
Av Jumpcut
Skrivet av Jumpcut:

Undervoltad CPU och GPU, tyst och sval.
<Uppladdad bildlänk>

Från ett Define XL R2 med en NZXT Kraken X62 280mm i toppen till ett Fractal Design North (meshvarianten) och en Noctua NH-D15. Typ ingen skillnad, lite sämre single bara.

Av Jumpcut
Skrivet av joakim99:

Din sås är säkert jättegod. Det blir dock inte färs bara för att du kokar sönder köttet.

Köttfärssås är väl typ den försvenskade versionen av en italiensk Ragu bolognese som ibland innehåller köttfärs och ibland sönderkokade köttbitar. Båda kan kallas köttfärssås i min bok.

Av Jumpcut

Alltså, jag bytte från iOS till Android för typ 1,5 år sedan. Det var ju enkelt?

Av Jumpcut
Skrivet av Aphex:

Fast det där är inte samma sak. Nyheten du länkar till handlar om självutcheckning vid stationer, inte självscanning. Det håller på att försvinna i hela Sverige för övrigt och har varit på gång länge.

Av Jumpcut
Skrivet av Daemon:

Jag plockar det gärna.

Då är det ditt!

Av Jumpcut

Fractal Design Define XL R2 - Black Pearl

Har varit med ett tag men funkar bra. Saknas nån liten del, har inga hårddiskvaggor då jag kört med ssd enbart. Sitter en fullt fungerande NZXT Kraken X62 280mm i toppen också. Du behöver säkert köpa till något CPU fäste beroende på vad du har. Jag har ett för LGA1700 som jag använt. Sitter tre st Noctuafläktar i chassit också.

Kom och hämta i västra Stockholm i helgen nån gång. Först till kvarn osv.

Läs hela annonsen här

Av Jumpcut
Skrivet av Havrefras_:

Detta är det rätta svaret. Sofritto i basen, alltid. Sen är det riktigt fint att steka lite pancetta eller annat rökt sidfläsk i pannan för att få sältan och de goa smakerna. Därefter går det typ inte att misslyckas.

Eller hur!

Ja pancetta är fint. Har också experimenterat lite med Guanciale istället för Pancetta.

Av Jumpcut
Skrivet av Halogen:

[li]en parmesanskalk som får koka med om det finns hemma[/li]

Verkligen! Ger en grym smak.

Av Jumpcut

Jag kör efter denna bas och bara hoppar lasagne steget, d.v.s från när han har i mjölk, inga mejeriprodukter i min köttfärssås förutom ost. Har också i stjälkselleri i soffrittobasen. Lite rödvin om det finns hemma. ABSOLUT inga krossade tomater. Matty är helt grym, har alla hans kokböcker.

https://www.youtube.com/watch?v=VZPkIPfnzqs

Nördigt (men bra) om en bra Soffritto som är grunden i många italienska recept. https://primaveracontent.se/2021/01/19/soffritto-grunden-till...

Av Jumpcut
Skrivet av Hablam:

Hur kan ni se inkomstdeklarationennrwdan nu? När jag tittar via Skatteverkets app så står det att den öppnar tidigast 19 maj

Jag kunde logga in igår på skatteverkets hemsida och få upp en PDF med deklarationen. Kunde inte göra något mer, men såg iaf vad jag ska få tillbaka.

Av Jumpcut

600 friska riksdaler kommer in på kontot! Nu ska ja unna maj!

Av Jumpcut
Skrivet av Oliver91:

Honda E saknade möjlighet att värma batteriet vilket gav den skitdålig räckvidd på vintern så kolla upp det om du är intresserad av deras nya elbil.

Honda E säljs ej ny i Sverige längre på grund av obefintlig försäljning.

Kollade upp E:ny1 och den verkar vara ganska mycket kompromiss eftersom den bygger på en icke elbil i grunden. Verkar ha lite halvdålig räckvidd också. Så tvek på den.

Av Jumpcut
Skrivet av catamaran:

Hondas första eldrivna SUV, e:Ny1

https://ramotor.se/bilmodell/eny1/

2995 kr/mån inklusive allt.

Låter för billigt, men ta en kontakt och kolla om det stämmer.

Ja! Honda är ju min favvo faktiskt. Måste kolla upp denna.

Av Jumpcut
Skrivet av Aktsu:

Okej, vad tänker du för typ av budget då? Själv hade jag nog gått på en Model 3 RWD eller en Zeekr X men frågan är vad du vill lägga.

typ 5-6000 kr i månaden kanske?

Av Jumpcut
Skrivet av Oliver91:

kör du 800 mil om året skulle jag köpt en högmilad bensinare, kanske runt 15 tusen mil max 5 år gammal med perfekt servicehistorik och sen kan du ha den ett bra tag utan någon nämnvärd värdeminskning då miltalen kommer sakta men säkert normaliseras med ditt körmönster.

Se till att om det är modell med kamrem att den är bytt och att första uppsättningen med sommar/vinterdäck är utbytta med minst 5mm kvar, därav man kollar på bilar runt 15 tusen mil då de stora kostnaderna på bilen är "gjort" första gången och att man oftast har 10 år eller 8000 mil av problemfritt bilägande om du sköter servicarna framöver.

Själv kör jag 2500-3000 mil om året så jag valde att köpa en ny Mazda 3 -24 och köra slut på den under 7-8 år och sen kolla om det finns någon vettig elbil.

exempel:
https://www.blocket.se/annons/stockholm/opel_corsa_5_dorrar_1... <-- liten
https://www.blocket.se/annons/stockholm/renault_captur_1_2_bt... <-- liten "suv"
https://www.blocket.se/annons/stockholm/hyundai_i30_1_4_t_gdi... <-- mellan
https://www.blocket.se/annons/stockholm/opel_astra_sports_tou... <-- stor

https://www.blocket.se/annons/stockholm/mazda_cx_3_2_0_121hk_... <-- vad jag skulle köpt

Det är ungefär det jag har fast har bara gått 4000 mil. Det smarta vore väl att bara sitta still i båten (bilen) och njuta av låga månadskostnader och spars tills nästa gen elbilar kommer.

Av Jumpcut
Skrivet av Aktsu:

I övrigt är frågan vad för typ av bil du är ute efter, storlek, nivå av premium osv?

Storlek: medel, två vuxna och en treåring
Nivå: ingen MG eller toksnik, men behöver ingen premiumbil heller. Kör Honda nu.

Av Jumpcut

Privatleasing av bil 2024

Funderar på att sälja min gamla bensinbil och istället privatleasa en bil. Går det att göra någon vettig leasing nu när räntan är hög?

Kanske går att hitta någon vettig nyare beggad elbil nu när intresset för dessa verkar ha svalnat?

Just nu har jag ingen möjlighet att ladda hemma, är det ens rimligt med en elbil om man behöver ladda publikt hela tiden?

Ska tilläggas att vi köra max 800 mil per år.

Av Jumpcut
Skrivet av GLaDER:

@Jumpcut, vad blev det?

Har inte landat i ett köp ännu men förbereder mig. Lyckades fynda en Multibrackets M Deskmount HD Single för 2000 kr. Har sålt av två av mina tre skärmar. Får ett nytt, mindre, skrivbord i veckan också så det börjar dra ihop sig. Det tråkiga är väl ändå att jag tycker alla skärmar har nån form av svaghet / problem. Så vi får se vad det blir.

Edit: såg att LG 40'' UltraWide 40WP95CP nu finns runt 16.500 kr iaf.

Av Jumpcut
Skrivet av Viceroy:

Aldrig hört talas om siffran 85%. Både på min laptop och iPhone är det 80% som gäller. På iPhone 15 kan man dessutom ställa in just 80% som maxtak för laddning till skillnad mot alternativt ”optimerad laddning” som var enda alternativet tidigare.

Samma här. Både min laptop, iPhone och OnePlus12 har 80% som val.

Av Jumpcut

Annonsen är avslutad