Inlägg

Inlägg som Irre har skrivit i forumet
Av Irre

Är allting en stor bluff, För att höja vinsten per såld enhet? Elbrist, komponentbrist, bilbrist, energibrist. Producenterna kan ha intresse av låtsas en del. Ungefär som krogen som släpper in tre personer per fem minuter tills kön blir tillräckligt lång och lockande.

Av Irre

Energiproblemen lösta. EU klassar BÅDE kärnkraft och rysk naturgas som grön!

Av Irre

Detta är väldigt fräckt! Jag har råkat att för det samma och anledning är enkom för att det skall vara svårt att avsluta abonnemang! Utrustningen skrotas givetvis! Snart är det dags för 5G, då skall jag vara noga med vad jag köpet eller hyr. Och utrustningen får inte vara bunden till viss operatör!

Av Irre
Skrivet av Öland 4ever:

Går det att utan problem att bogsera en elbil? Vi som har rullat runt på vägarna några årtionden kanske olyckligtvis har drabbats av soppatorsk. Jag har personligen gjort det både i Sverige, ute i Europa när jag varit på roadtrips. Liksom tidigt 70-tal när jag bodde i USA. Varför jag alltid idag har en full 10 liters dunk med fräscht bränsle med mig i skuffen.

Det är ju däremot lite knepigt med en elbil att ha "lite extra batteri kraft" i skuffen. Ännu märkligare, eller snarare förvånad, blev jag när jag läste en artikel i...

Allt om Elbil - Hur bogserar man en elbil säkert?

Jag hade också reservdunk, tills jag blev upplyst om att det var ytterst olämpligt! Nu tittar jag på bensinmätaren i stället och det har alltid fungerat!

Av Irre

Köp disk som har 5 års garanti. Minst.

Av Irre

Ferdinand Porsche vill att hans namn stavas rätt!

Av Irre

Att låna före den kris som är på intågande är inte att rekommendera! (Energikris, dopad valuta, överbelånade hushåll, överbelånade fastigheter mm). Hade jag lån skulle jag amortera nu.

Av Irre

Spelar jag in med youtube-dl

Av Irre
Skrivet av Nioreh83:

Nån som har en tl;dr på detta klickbete från Aftonblaskan? Vad är det för trafikfarlig bil de pratar om?
https://www.bildtagg.se/file/i5fyiqbt6m7g8y5fycmi6g4d

Vilket nummer? Jag hittar inte detta i aftonblasket.

Av Irre
Skrivet av Matvraket:

Varför tror du fastigheter är en bubbla här i Sverige? Jag tror inte det är en bubbla, men att prisökningen kommer stagnera och inte öka lika mycket procentuellt kommande 20 åren som föregående. Jag tror de flesta har råd med en ränta på 3% vilket jag ser som en ganska sannolikt om några år.

Jag levde 1995 då folk fick gå från hus och hem sedan staten fick för sig att rädda kronan med skyhöga räntor. USA har börjat höja räntorna och EU måste följa efter. Här i Sthlm har folk betalat över sex miljoner bara för att kunna bo. Varav det mesta är lån. Höjs räntan från en till två procent så blir det 100% dyrare. Detta kombinerat med arbetslöshet och lågkonjunktur blir svårt att klara. Och priserna sjunker. Vilket leder till att bankerna kommer kräva säkerheter. Vilket leder till...

Av Irre
Skrivet av tcntad:

Ska man göra image på system+spel så hamnar det lätt på halv terabyte. Inte lämpligt eller praktiskt.
Gör en virtuell installation, boota Audit mode, uppdatera/installera nödvändiga program/drivrutiner, avsluta och fånga den till en image.

Jag skrev viktiga partitioner. Data och annat lägger man inte på C-disken. När det gäller data så tar jag inkrementella backupper till min server och till externa diskar som jag förvarar utom hemmet.

Av Irre

Synd att inte staten tar ansvar. Alla har ju något skattekonto, det borde gå att använda. BankID borde också staten äga. Idag lever storbankerna på tok för gott på kundernas bekostnad.

Av Irre
Skrivet av ingenjören:

Nu har Tyskland stängt tre kärnkraftverk. De har nu totalt 3,4 GW kärnkraft installerat. Tur de kan balansera med kol och fossil gas istället!

De balanserar även mha Sverige. EU vill klassa både kärnkraft och gaskraft som tillräckligt grön! Vad säger de som är rädda för strålning om det! Och vad säger alla som är rädda för koldioxid eller att bli beroende av Ryssland att klassa gaskraften som grön?
Själv är jag för allt som kan stoppa de extrema energipriserna på el, olja, kol och gas.

Av Irre
Skrivet av Aphex:

Vad tror du om jaken i jadebutiken då, är det ekonomi eller politik?

https://www.bbc.com/news/business-58579833.amp

Jag tror fastigheter är en bubbla. Normala kineser har inte råd att köpa boende eftersom priserna stigit på tok för mycket. Precis som här. Eftersom staten i Kina sitter på värdens största dollartillgångar så kommer nog ingen större bankkrasch ske där. Men miljontals privatpersoner kommer se sina investeringar försvinna.

Av Irre

Han kan kryptera bildfilerna och ge mottagarna nyckeln i ett kuvert!

Av Irre
Skrivet av Meantek:

Lupo 3L var en kommersiell produkt direkt från Volkswagen som såldes till alla som ville ha en.

Nej, detta var en TRIMMAD bil på 90 hästar. Den tillverkades i 101 exemplar. Med en knapptryckning ställdes den om från sparläge och man kunde köra i 180 km/h! Källa Auto Bild
Jag hade gärna köpt den begagnad för 200 Euro.
Rättelse: Den hade gått hela 58 650 mil med samma trimmade motor.

Av Irre

För drygt tjugo år sedan konstruerade en tysk ingenjör en trimmad VW lupo diesel som drog 0,3liter per mil. Drygt hundra ex tillverkades. Nyligen såg ingenjörn en av bilarna till salu för 200 euro. Ägaren hade varit noggrann och mätt exakt vad den drog i praktiken under över 35 000 mil! Det blev ca 0,35liter och motorn var original. Snacka om miljöbil!

Av Irre

Kör man bra backup, såsom image-backup av alla viktiga paritioner, så behöver man allldrig installera om. Windows egna backup-rutiner litar jag inte på.

Av Irre
Skrivet av filbunke:

Med tanke på att Stalin dog 1953 och överlåtandet beslutades 1954 så....

Det var Khrushchev som ledde landet när överlåtandet beslutades.

Enligt mina källor var det Stalin, men det spelar väl ingen roll om det var Krusse i stället.

Av Irre
Skrivet av hasenfrasen:

Det spelar alltså ingen roll om det är slavar, barn, livegna etc som fått offra livet för att du skall kunna köpa en billig produkt? Känns det bra att ha ett rymligt samvete?

Tack vare att jag köper deras varor så får föräldrarna råd att skicka sitt enda barn till en elitskola. Är det bättre att de svälter ihjäl? Jag har dock rymligt samvete eftersom jag tröttnat på politik och politiker.