Inlägg

Inlägg som Irre har skrivit i forumet
Av Irre

När jag hade win 3.11 var det disketter som gällde. Boot-diskett kan man skapa när installationen är klar. Samma sak med cd.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Irre

Leta upp mappen för "Skrivbord" och tag bort filen med genvägen. Det funkar i alla fall på Windows 7.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Irre

Mät spänningar och kontrollera att dessa är rätt och inte varierar. Slå på och kontrollera loggar där det går.

Av Irre

@switchcore: Går det inte att montera bort hårddiskarna och tillfälligt montera (en i taget) i ett hölje för en extern usb-disk.

Av Irre

Jag kom på en annan lösning:
1) Installera Oracle VirtualBox (gratis)
2) Installera valfritt Linux (exempelvis Ubuntu, själv kör jag lite svårare Gentoo)
3) I VirtualBox finns menyn "Settings" där man kan knyta ihop reell usb-disk med virtuell driver för usb 1.1, 2.0 eller 3.0

Sedan kan man göra vad man vill med disken utan att riskera att förstöra något annat! Själva operativsystemet blir bara en stor ntfs-fil på windows. Med rätt konfigurering blir gästoperativet (linux) snabbt om värddatorn(windows) har gott om minne och många kärnor.

Av Irre
Skrivet av perost:

Fel språk, det är C++ det handlar om. Vill man leta efter en substräng så kan man använda std::string::find, men i det här fallet verkar TS bara vilja jämföra strängar rakt av vilket görs med ==-operatorn.

OK, det var tjugo år sedan jag programmerade i C++, då fanns inte stränghantering som standard i språket, utan man fick själv programmera in detta (vilket är en bra övning).

Av Irre

@Lorault: Företag har en tendens att höja priserna för kunder som är tysta. Det är min erfarenhet av banker, mobiloperatörer, comhem, bredbandsbolaget. Samtidigt vill dom inte ha ilskna kunder. Så priser eller "erbjudanden" varierar. Det bästa, om möjligt, är att spela ut dem mot varandra och tjäna hundralappar per månad. Själv slängde jag ut ComHem, trots dyr installation i huset, eftersom de ständigt höjde priser. Droppen var när de ville ha betalt för felsökning när signalen var på tok för svag. Jag var säker på att felet låg på deras sida.

Av Irre

@Mulle0216: Du skall använda funktionen "strstr" som returnerar en pekare till första förekomsten där strängarna är lika, annars returneras "null".
https://www.tutorialspoint.com/c_standard_library/c_function_...

Av Irre

Skriv sönder partitionstabellen på disken, från exempelvis ett linux-system (Livesystem på cd eller usb-sticka duger). Fyll början av disken med nollor:
dd if=/dev/zero of=/dev/sdb count=1 bs=1M
(Kolla noga att du kör mot rätt disk, med kommandot: fdisk -l)
Därefter ser Windows inget filsystem på disken, och den borde kunna formateras.

Av Irre

Testa att ett annat system på USB-stickan kan bootas. Exempelvis från http://www.system-rescue-cd.org som numera inte behöver CD för att skapa ett "räddningssystem". Systemet bygger på gentoo-linux. Ett sådant system är mycket användbart även för rädda filer eller ta backup helt oberoende av Windows. Här beskrivs hur man skapar sådan sticka utan att behöva installera något på Windows: http://www.system-rescue-cd.org/Installing-SystemRescueCd-on-...

Av Irre

Har man nytt jobb kan man gott behålla telefonen. Har man inget jobb får man vara försiktig eftersom man kan straffas med dåliga vitsord. Men de måste visa att de har rätt. Står ord mot ord så gäller ditt ord, eftersom du är den svagare parten.
Det hade varit kul att lämna tillbaks en halv itusågad telefon!

Av Irre

Har datorn WiFi så konfigurera din mobil som "hot spot" och testa internet den vägen.
Har datorn inte WiFi så köp en usb-sticka med WiFi (kostar ca 100kr). Bra att ha i reserv för övrigt, när Internet krånglar.

Av Irre

@claser: El luktar ozon. Ozon är trevärt syre och bildas av gnistor. Exempelvis från åskväder eller elmotorer.