Inlägg

Inlägg som Irre har skrivit i forumet
Av Irre
Skrivet av m4gnify:

Youtube-dl utvecklas inte längre, kolla in yt-dlp istället.

Tack, det visste jag inte.

Av Irre

Fyll din frys med en hink vatten. När vattnet frusit slänger du ut isen. Börja om!
Fungerar som en värmepump som ger värme genom att kyla uteluften!

Av Irre

Gimp, youtube-dl, svtplay-dl

Av Irre

En kompetent bootloader som man installerar i Windows är: grub2win.

Av Irre

Nu är det 2**8 sidor om elbilar. Intresset är enormt!

Av Irre

Jag skulle aldrig acceptera provanställning om jag var rädd att bli arbetslös. Har man flera erbjudanden så kan man eventuellt chansa om erbjuden lön är hög.

Av Irre

Håll ägarbytet för dig själv. Visa kvittot och lämna in varan. Du är bara springpojke åt ägaren. Tror inte Webbhallen kollar om ägarbyte ägt rum.

Av Irre
Skrivet av Krpto:

Portugal har ingen skatt på krypto. Finns även Tyskland som har skattefritt om man hållt krypton i mer än ett år.

Tyskland, som jag känner till, är ett paradis för alla som tvättar pengar. När DDR gick i kk, så etablerade sig maffian där. EU verkar hittills se mellan fingrarna. Tysk lagstiftning är komplex pga alla olika delstater.

Av Irre

Antag att du har ett vattenkraftverk som producerar el för 5 öre per kWh som du säljer för 100 öre. Du funderar på att bygga ett kärnkraftverk som tillverkar el för 50 öre. Men om du gör det så ökar utbudet av el så mycket att priset sjunker till 40 öre.
Ungefär så ser det ut idag! Den "olönsamma" kärnkraften läggs ner, och producenterna gör enorma vinster på vattenkraften. Eller andra alternativ. Det gäller hela tiden att minska utbudet på el! Våra sovande politiker bryr sig inte om kunderna, eller ens industrin. Nästa år lägger Tyskland ner återstående kärnkraft och vi vet redan att vind och sol inte räcker!

Av Irre
Skrivet av MacAllan:

Byte av batteriet tycker jag faller på så många punkter, jag gissar att bytesdepåerna kommer stänga senast 1 år efter dom öppnat.
Elbilsägare ser oftast till att alltid ha batteriet laddat eftersom dom fyller på hela tiden via laddare antingen hemma eller på jobbet och då finns det ingen anledning.
Sen som redan nämnts så blir risken för stor att man får ett sämre batteri än det man får när bilen köps.
Tiden är det som nämnts, men vad kommer kostnaden ligga på för att byta batteriet?

Givetvis lagras all data om batteriet. Iden är att systemet sköter allt åt dig. Allt hålls rent och fint av roboten som byter batteri. Dåliga sorteras ut. En stor fördel är att laddningen kan optimeras map elpriser och batterilivslängd. Stationen kan till och med sälja el när elpriset är mycket högt, och köpa tillbaka när det är lågt. Denna optimering är svår att göra som privatperson. Fyra stationer är på gång i Oslo som ligger långt före Sverige. Det blir som "bensinstationer", man kommer att klara sig när de blir några tusen fördelade över landet. Bytet sker på tre minuter. Så snabbt fyller jag inte min Skoda med bensin idag!

Av Irre

Köp ej Android de är hopplösa och förladdade med en massa skräp-appar som inte går att bli av med (Gäller mitt Samsunghelvete i alla fall). Läste på Internet hur man blir av med oönskade appar, då försvann också allt av värde.

Av Irre
Skrivet av Cray:

Vad menar du? Processorn i rpi4 är från Broadcom vilket är ett amerikanskt/singaporianskt företag. U-boot och Linuxkärnan har defconfigs för plattformen så det är bara att bygga ett os och köra.

Problemet är grafikkretsen som tydligen har problem att fungera fullt ut i 64bit mode. De som jobbar med drivrutiner har problem att gissa sig till hur den hemliga hårdvaran ser ut. Kineserna följer inte de licensregler som är ett krav för att få använda Linux!

Av Irre

Isolera felet genom att göra en annan mobil till "hot spot" och se om din splittenya mobil vill koppla upp sig. Om ja, så konfigurera om routern. Om nej, reklamera telefonen.

Av Irre
Skrivet av Xyborg:

Vilken laddbox man ska välja har jag researchat ör lite för att uttala mig om. Vi har en Zaptech, den fungerar bra Men det finns säkert andra som är bättre.

Om du inte alltid MÅSTE kunna ladda på 16A 3-fas för att hinna få fullt batteri så skulle jag inte bemöda mig med att säkra upp. Även 10A 3-fas ger upp mot 3-4 mil i timmen. Då laddar du 30 mil på en natt. Behöver du verkligen mer?

3*400V*10A => 12 kW borde räcka för de flesta som laddar hemma. I framtiden får man betala väldigt dyr nätavgift för den timme varje månad där det dras mest ström.

Av Irre
Skrivet av Wiinis:

Du vet det eller antar? Skrev för ett tag sen om ett Israeliskt bolag som gjorde samma sak och hade investerat 8 miljarder och det gick riktigt dåligt.

Klart jag vet. Se filmen om Nio som jag hade länk till. På youtube finns mycket att se om Nio. Nio blir en hård konkurrent för Tesla! Batteribyte på tre minuter gör att många kommer välja bort att krångla med laddning. Om tio år kommer alla laddstolpar demonteras!

Av Irre
Skrivet av ingenjören:

Tänk dig det vätgaslagret med enorma vätgastankar. Se denna för att bilda dig en uppfattning om hur illa det kan gå inom processindustrin när man lagrar lättantändbara fluider. Vätgas är ju dock bland det mest explosiva, speciellt om man får ett inläckage av syre = knallgas. Jag säger inte att det kommer hända, jag säger bara att det finns risker med alla former av industrier och just vätgas är kanske en av de mer riskfyllda?

Vätgas är inte alls en speciellt farlig gas. Mycket enkel att hantera eftersom den stiger snabbt vid en eventuell läcka. Gallertak är det som gäller! Många tror att personer dog av exploderande vätgas då zeppelinaren Hindenburg havererade vi landning. Det är fel! De som dog brändes ihjäl av flytande brinnande bränsle från motorerna. Många överlevde också tack vare att vätgasen snabbt försvann uppåt. I Tyskland blandar man in vätgas i ledningarna med naturgas, vilket gör gasen lite grönare! Försök görs även att gå över till ren vätgas.,

Av Irre

Meningen förtjänar inte att översättas!

Av Irre

Bankerna är skyldiga att ingripa vid misstänkt penningtvätt, vilket är högst rimligt. Annars är det ju bara att kamma hem pengarna som tjänats på knarkhandel eller försäljning av falska vaccinpass. Hoppas Sverige följer Kina och andra länder genom att förbjuda BitCoin!

Av Irre

Tyvärr är datorn ganska sluten redan nu. All kod i hårdvaran är sluten och hemlighållen av kineserna. De flesta kör Rpi4 fortfarande i 32-bits mode.

Av Irre
Skrivet av Wiinis:

Undrar om de har undersökt om det är något människor vill ha?

Absolut. Det går ju snabbare än att fylla en bensinare och man slipper gå ur bilen och smutsa ner märkesskorna i snöslasket.