Inlägg

Inlägg som Gurt har skrivit i forumet
Av Gurt
Skrivet av Lagers:

Felet jag nämnde med att listen inte följde med musen och att texten skakar till vid uppdatering på nya Edge är borta nu också. Bra jobbat @Gurt eller den som kodar dessa saker.

Det är @jreklund som jobbar med kod, så vi tackar honom!

Skrivet av ducedo:

Tack för påpekandet. Kanske är det den grå bakgrunden som gör att reklamen blir ett separat block och jag helt enkelt inte ser den - likt alla banners gör en blind efter ett tag. Alternativt så skvallrar det bara om hur sällan jag använder mobilsajten.

Min poäng kvarstår dock - att det är en dålig användarupplevelse. Trots förändringen så är det ingen förbättring. Tidigare såg man den lösa rubriken och 0% innehåll. Nu ser man den lösa rubriken två gånger och 0% innehåll. I praktiken så är det en helsideannons - varje gång man klickar in i en tråd. Det leder åtminstone till att jag installerar en adblock förr eller senare i mobilen.

Varför konverterar inte Sweclockers butikslänkar till affiliatelänkar istället så att vi slipper en kvarleva från 90-talet? Vi har ju redan betalda "reor" och artiklar, så det kan knappast vara en fråga om etik.

Och tack för ditt förtydligande! Ska se vad vi kan göra, att ta bort annonserna är tyvärr inte aktuellt men vi vill såklart inte att upplevelsen ska bli sämre i den nya versionen.

Av Gurt
Skrivet av ducedo:

Testade nyss på mobil. Markant försämring att trådarna möter läsaren med 95% fluff.

https://i.imgur.com/WtnN2Eh.png

Med tanke på att menyn är smalare än tidigare så tar meny+annons upp mindre plats än tidigare, så att mer av innehållet (foruminlägget i detta fall) syns Utrymmet för breadcrumbs, trådtitel, paginering samt sök/skriv svar är lika stort som förut. Men förklara gärna om jag har missförstått dig.

Av Gurt
Skrivet av RVX:

Stort hopp på designen från förra versionen, dock fungerar inte avatar menyn.

Vad menar du med avatar menyn?

Av Gurt

Svar på låst/olåst-diskussionen. Vi planerade att skriva om texterna men missade det i sista sekund, men bra att vi får feedback från er och kan justera efter det

Tack för alla synpunkter hittills! Några små designmissar hade jag räknat med, som sökrutan i headern som jag också stör mig på nu när jag har sett det Som Anton skrev tidigare - keep em coming, smått som stort.

Av Gurt
Skrivet av cyklonen:

Det saknas ju en massa vitala saker! Katastrof! Har ringat in med rött det som saknas (missade att ringa in "Profil" på översta raden - det saknas också i nya designen).

https://i.imgur.com/XtDigTx.jpg

Enhet: Stationär
Operativsystem: Windows 10
Webbläsare: Firefox
Upplösning: 4K
Orientering: Landskap (inte relevant på riktig dator)
Typ av problem: Saknade funktioner/trasigt gränssnitt

Sen, rent estetiskt, blir det nya samma skit som så många nya sidor i dag. Utslätat, "Apple-ifierat" och alltid lite för stort, som om det är gjort för folk med grava synnedsättningar.

Nu vet jag inte om jag missförstår dig men alla menyalternativen du har ringat in finns i dropdown-menyn under Forum, både på desktop och mobil. Profil och Sök finns kvar i huvudmenyn men har bytt placering/utseende något

Av Gurt

Hej! Jag ska se om vi kan göra någonting åt det Tack för feedbacken.

Av Gurt
Skrivet av wargreymon:

Om du köper nytt kan du alltid flytta hela profilen till nya konsolen med alla sparfiler etc. Gäller att du har bägge konsolerna då. Att äga 2 konsoler och spela sömnlöst mellan dem fungerar nog inte.

Animal Crossing har dock inte stöd för backup/flytt av sparfiler ännu, det ska komma i framtiden™.

Av Gurt

Vi har en samlingstråd för all feedback gällande annonser/sponsorskap/banners, där är det dessutom större chans att få svar.

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1056347-feedback-om-sw...

Av Gurt

Hej

Jag håller med om att man borde få en bekräftelse att en anmälan skickas iväg för att göra det tydligt, bra förslag. Löpande återkopplingar tror jag blir svårare att införa baserat på hur vi (främst våra moderatorer) arbetar med forumet idag, jag vill ogärna skapa en onödig stress för dem. Vi får diskutera det internt och se vad vi kommer fram till!

Av Gurt

Hej, tack för förslaget Spontant låter det som en bra idé men jag ska se till att lyfta det internt och se om det är något vi kan utveckla framöver.

Av Gurt

Hej!

Bra tips, ska se om det är något vi kan ordna

Av Gurt

Kanon med er feedback, tack Testet är som sagt tidsbegränsat och sedan kommer vi utvärdera och bestämma vad som händer framöver.

Av Gurt

Hej! Det är ett test, här förklarar jag närmare vad vi sysslar med: #18410097

Skrivet av Gurt:

Hej! Det stämmer att bannern ska ligga där, fast tillfälligt. Vi genomför just nu ett kort test för att bland annat undersöka hur widgeten presterar på olika placeringar. Anledningen till att ni ser olika positioner är för att vi gör ett A/B-test för första gången. Därför är det mycket värdefullt med er feedback.

Berätta gärna mer om varför ni inte tycker om designen och på vilket sätt det stör när man läser trådar, eller ifall ni har några andra tankar och åsikter.

Av Gurt

Hej! Det stämmer att bannern ska ligga där, fast tillfälligt. Vi genomför just nu ett kort test för att bland annat undersöka hur widgeten presterar på olika placeringar. Anledningen till att ni ser olika positioner är för att vi gör ett A/B-test för första gången. Därför är det mycket värdefullt med er feedback.

Berätta gärna mer om varför ni inte tycker om designen och på vilket sätt det stör när man läser trådar, eller ifall ni har några andra tankar och åsikter.

Av Gurt

Jag har fullt upp med Animal Crossing just nu, utöver det har jag har också påbörjat Final Fantasy 7 Remake och Persona 5 Royal. Mycket spel på gång just nu med andra ord

Av Gurt
Skrivet av mats42:

Du får ursäkta men att andra gör det dåligt är inte ett skäl för att göra det dåligt själv utan snarare tvärtom - gör det bättre och vinn besökare på siten

Nä såklart, att andra inte gör det är inte ett skäl att göra det "dåligt själv". Det var heller inte min mening att skylla på det utan visa att det kanske inte är så vanligt som många får det att låta som. Jag tror inte att det nödvändigtvis är bättre att använda allt utrymme bara för att det finns där, för vissa.

Av Gurt

Ni som har hängt på SweClockers länge vet att siten i det stora är oförändrad sedan många år tillbaka. Att genomföra förändringar är inte lätt och vi tar det i små steg, försöker hitta en balans mellan "modern webbdesign" och SweClockers identitet. Sedan är det upp till var och en vad man föredrar.

Besöker jag andra forum och hemsidor så hittar jag väldigt få som använder mer än halva skärmbredden.

Vi uppskattar all form av konstruktiv feedback

Av Gurt
Skrivet av b0man:

även att titta på hur vi kan öka säkerheten för alla som gör affärer där. I samband med detta var det också läge att göra en priskorrigering.

På vilket sätt "tittar" ni på hur man ökar säkerheten? Det känns som att om ni hade ökat fokus på det, och inte extrafunktioner som är (i mitt tycke) för högt prissatta och i stor del onödiga så kanske ljudet i skällan varit lite annorlunda. I övrigt håller jag med andra som är skeptisk kring prissättningen på detta - visst, blocket lockar fram det värsta i folk, men sett på det stora hela så kommer enormt mycket fler personer se annonsen, vilket är ett värde i sig, samt att man generellt sett kommer kunna sälja det till ett högre pris (folket på SweC är för fanatiker, likt mig själv, vilket gör att de som handlar har enormt mycket bättre koll på faktisk prisvärdhet kontra personer som köper via tradera/blocket).

Det vi har gjort hittills för säkerheten är obligatoriska kommentarstrådar till annonser samt att det numera inte går att radera annonser för ökad transparens och bättre historik. Vi har också planer på fler säkerhetsåtgärder.

Tanken med prissättningen på extrafunktionerna är att det ska vara "exklusivt". Om alla hade köpt en plats i Snurran eller Highlight:at sin annons så hade funktionerna tappat sitt syfte, hela listan hade blivit gul till slut t ex. Vi får såklart följa upp hur det går och lyssna på er feedback Sedan kan vi såklart inte hejda någon från att vända sig till Blocket istället men förhoppningsvis är ni många som ser värdet i att handla med SweClockers medlemmar.

Av Gurt
Skrivet av My2nd:

Är det meningen att gratisannonserna inte ska ha några bildikoner? Lite motsägelsefullt mot era rekommendationer i tråden
https://i.imgur.com/TAcBswm.png

Bilderna syns när man klickar sig in på annonsen

Av Gurt
Skrivet av ronnylov:

Högerspalten är ju kvar?
(Nytt i forumet, senaste privatannonser o.s.v. syns i min högerspalt)

Tidigare fanns det två högerspalter, det är alltså den extra spalten som finns kvar under t.ex. Tester och profilen som vi har tagit bort.