Inlägg

Inlägg som Gurt har skrivit i forumet
Av Gurt

Vi gör vårt bästa att alltid lyssna på feedback Återkoppla gärna om ni stöter på några problem eller buggar med den nya inställningen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gurt

Vad tyckte du om årets Black Friday på SweClockers?

Som de flesta förmodligen märkt så har SweClockers årliga Black Friday-portal rullat den senaste veckan, med den tillhörande tipstråden. I år gav vi medlemstipsen lite extra kärlek och några tekniska nyheter var bland annat möjligheten att lägga till kategori i medlemstipsen, samt att sedan kunna sortera bland tipsen på produktnamn, kategori, pris och betyg. En annan stor nyhet i år var att portalen äntligen anpassats för mobiltelefoner

Jag är väldigt intresserad av att veta vad ni tyckte om årets Black Friday på SweClockers. Var det bättre än föregående år, eller blev något sämre? Inte bara gällande de nya tekniska funktionerna, utan allt möjligt ni kommer att tänka på kring Black Friday (eller, Black Week...).

Fundera gärna lite kring dessa frågor (eller om ni har några andra reflektioner):

1. Vad tyckte du om SweClockers Black Friday-portal i år?
2. Hur fungerade portalen i mobiltelefon?
3. Vad tyckte du om den stora medlemstipslistan?
4. Några förslag på förbättringar eller andra önskemål till nästa år?

Av Gurt

@ylledjur:

Tack så mycket för förslaget, det var en väldigt bra idé Vi har faktiskt börjat funderat lite i samma banor, väldigt kul att se att efterfrågan finns och att få in fler idéer. Dela gärna med dig om du har fler tankar eller om det dyker upp några förslag framöver! Vi samlar in allt.

Av Gurt

Produkt: Marvel's Spider-Man (PS4)
Länk: https://www.webhallen.com/se/product/246722-Spider-Man
Kategori: Spel
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3733738
Pris: 299kr

Av Gurt

När börjar julen för er?

Jag blev inspirerad av den här tråden på FZ och tyckte att det skulle vara kul att höra vad alla på SweClockers tycker och tänker om julpynt och julfirande. Personligen känns 1a december som en magisk gräns för mig (eller första advent, om det infaller tidigare) för att börja med jul-vadsomhelst - juldekorationer, julmusik, lussebullar, julmust etc. Men egentligen väntar jag gärna ännu någon vecka till in i december innan det känns "rätt". Jag vet dock att en del börjar redan i november och för andra är det tidigast några dagar innan jul som gäller.

Så min fråga till er är - när börjar ni julpynta, eller skapa julstämning i största allmänhet? Finns det kanske till och med någon som har börjat redan nu?

Av Gurt
Skrivet av KplSteiner:

Hängde inte med, vem är Vendela? Tror inte hon varit med tidigare.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Paradis-Jakob:

Precis, Fulkultur-premiär. Vendela är Geeks UI/UX-designer till vardags.

Precis som Jakob säger, det är jag!

Av Gurt

@skog1s @Falukorvig:

Ah, jag förstår. Tack för svaret båda två! Jag ska se vad vi kan göra!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gurt

Hej @Undie!

Tack för dina tankar! Det finns ju hur mycket som helst att göra med forumet och vi är alltid ute efter att hitta nya sätt att utvecklas, så alla förslag är välkomna För att sätta våra idébollar i rullning som du säger. Om du kommer på något mer så får du gärna höra av dig igen, annars tar vi vidare din idé och funderar vidare!

Av Gurt

Jag glömde att nämna tv-serien Freaks and Geeks i avsnittet! Där är ju faktiskt Tom Wilson med och spelar gymnastiklärare. Serien utspelar sig 1980 med några fler (inte då ännu) kända skådespelare som James Franco, Jason Segel och Seth Rogen. Den är mysig och rolig, se och njut av 80-talet!

Av Gurt

@HappyPie @DavidtheDoom

Vi håller på att samla in all feedback från den här tråden bland annat och planerar för att utvärdera under kommande dagar!

Så nu är tillfälle att komma med tankar och åsikter om man sitter på någonting som inte har blivit sagt.

Av Gurt

@mill: Hallå!

Det går inte att dölja andras signaturer idag, nej. Får man fråga varför du skulle vilja kunna göra det? Så har vi en utgångspunkt för att diskutera förslaget.

Av Gurt

@bubbelbabbel:

Jag kikade in här för att svara, men vilken tur att du hittade en lösning så snabbt själv! Kul att du verkar uppskatta uppdateringen.

Av Gurt

Hej @Falukorvig!

Tack för förslaget. Av research-nyfikenhet, varför vill du kunna spara annonser? Frågar för att få en förståelse för hur funktionen skulle kunna fungera och vilka som skulle kunna dra nytta av den

Och om någon annan håller med eller har något att tillägga får ni jättegärna göra det.

Av Gurt
Skrivet av anon42512:

Fungerar inte så bra då med andra ord?
http://piclair.com/data/emn49.jpg

Nedersta tråden har jag läst (och skrivit i själv).
Alla trådar ovanför har olästa inlägg.

Du får gärna skriva ett separat meddelande till mig eller @Klorixx om du vill rapportera buggar, det blir svårt att hålla reda på sådant i den här tråden som handlar om en annan funktion. Eller skapa en tråd i Feedback-delen av forumet så kan vi kolla närmare på det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gurt
Skrivet av anon42512:

Förstår inte riktigt ikonerna?
http://piclair.com/data/nf05g.jpg

T ex den nedersta tråden har jag läst för länge sen?
Dom 2-3 översta har jag inte läst sen dom uppdaterades?

Det finns en tråd som förklarar alla ikoner här. Men vi har också planer på att se över ikonerna för att göra det lättare att förstå vad de innebär.

Av Gurt
Skrivet av Bozzeta:

Jag tror vi använder den här funktionen lite olika.
Eftersom forumet inte har någon "trådar där jag postat", används följda trådar som en sådan funktion. (Nej lästa trådar är inte samma sak)
Att jag skulle behöva notis när en sådan tråd uppdateras är därmed helt onödig eftersom trådarna lägger sig högst upp när någon postar i tråden.
Antingen fixar ni "trådar där jag postat" eller så tar ni bort notisen (gör det i alla fall valbart), så man slipper ha en orange notis varje gång man loggar in.

Jag har personligen aldrig hängt i ett diskussionsforum med en funktion som listar trådar där man har postat, däremot brukar det alltid finnas en möjlighet att följa eller bevaka trådar. Kanske kan vi ge den okända funktionen Lästa trådar en upprustning så att den istället passar behovet (som många verkar ha) att spara trådar man har skrivit i. Jag tar vidare dina tankar!

Skrivet av altair4:

Svarar på min egen fråga.

Nej notifikationen försvinner inte när man läst inlägget. Så vänligen lägg till en sådan funktion. Finns ingen anledning att det ska finnas en notifikation för något som inte gäller längre. Vill absolut inte behöva klicka på "Följda trådar" varenda gång någon skrivit i exempelvis Dagens Fynd. Då stänger jag hellre av följda trådar och det kan väl ändå inte vara meningen med den här funktionen?

Hm, det kan jag förstå upplevs som störande. Tack för din feedback! Vi kollar närmare på det.

Skrivet av Dew87:
Skrivet av LeVvE:

Skulle det gå att ha en funktion så när man trycker på en följd tråd så kommer man till första nya inlägget?
Som det är nu så när "Följda trådar" lyser och man går in i tråden så kommer man till inlägg #1.

+1 på denna. Just nu så kollar jag om Följgda trådar lyser och sen går jag in på min profil för att där klicka mig fram till den följda tråden vilket då visar senaste nya inlägget. Är fler steg än nödvändigt i mitt tycke.

Här är jag beredd att hålla med er, det borde inte vara en allt för stor fix att göra. Jag sparar er feedback så får vi se vad vi kan göra!
Edit: Om ni klickar på den lilla ikonen av ett öppet kuvert med ett brev i till vänster så hamnar ni på det senast olästa inlägget direkt!

Av Gurt

Hej!

Inställningen förhindrar endast att du börjar följa alla nya trådar som du skriver inlägg i. För att den lysande notisen ska försvinna måste du också sluta följa de gamla trådarna manuellt.

Du kan markera trådarna du vill sluta följa här och välja "Sluta följda valda" i dropdown-menyn.

Av Gurt

Som svar till alla som känner sig skeptiska eller missnöjda med den nya funktionaliteten - detta är en första release. Vi tar självklart med oss all er feedback och utvärderar löpande, därför är det också viktigt att ni berättar vad ni tycker Men ge det gärna en chans, ni kanske upptäcker att det nya sättet att följa trådar på är grymt!

@Hucke: En knapp för att rensa allt är ingen dum idé, dock är nog risken att knappen inte är på plats förrän de flesta redan har hunnit rensat alla trådar manuellt. Men tack för förslaget!

Av Gurt
Skrivet av RVX:

Så där, gått igenom 27 sidor med trådar man inte vill följa längre. Vart sammanlagt 795 trådar som man fick bocka ur
Problemet är ju att man kommer glömma bort att inte följa trådar med tiden, så snart är det lika många trådar att rensa igen.

Om du bockar ur "Följ automatiskt trådar där jag deltar" under Inställningar så slipper du ju rensa manuellt i framtiden

Av Gurt
Skrivet av Zyzlite:

Väntar man bara på en funktion för att rensa ens händelser

Vilka händelser syftar du på?

Skrivet av superegg:

Skulle vara toppen om man tex kunde flytta dom till en annan flik tex

"Server" "Skoj" så om jag följer massa trådar om någon tråd är skoj så skulle jag lägga den i fliken "Skoj" och om det är någon server tråd så skulle jag vilja lägga den i fliken "Server" hade vart guld om detta fixas.

Hm, kanske skulle kunna ordnas i framtiden, vi får kolla på det!

Skrivet av HappyPie:

Trevlig uppdatering för vissa kan jag tänka mig. Jag däremot gillade den som de var innan.

Kan man stänga av orange:a ikonen helt? Vill behålla mina följda sidor och titta på listan när >>jag<< känner för det, inte när tråden är uppdaterad.

För mig så blir denna ikon bara störande.

Som funktionen fungerar nu så kan man inte stänga av den orangea ikonen utan att sluta följa de trådar som triggar ikonen att lysa upp.

Vi bedömde som så att eftersom de andra funktionerna (PM, citat) lyser upp när det finns nya meddelanden/citat, så är det inte mer än logiskt om även "Följda trådar" fungerar på samma sätt. Det du nämner låter som att du vill bokmärka en tråd, en snabblösning kanske kan vara att slänga alla trådar i en bokmärkesmapp istället i webbläsaren? Men vi får kika vidare på det du beskriver framöver och se om vi kan hitta en lösning.