Inlägg

Inlägg som Gurt har skrivit i forumet
Av Gurt

Hej!

Vi har gjort några förändringar i profilsidan, mest "bakom kulisserna" för att styra upp bland flikarna men det verkar som att det har skett några missar som påverkar er. Målet var att förändringarna inte skulle märkas allt för mycket så det är alltså inte med flit. Vi kommer undersöka det. Tack för uppmärksammandet

Av Gurt

Produkt: The Witcher 3: Wild Hunt Expansion Pass (PS4)
Länk: https://store.playstation.com/sv-se/product/EP4497-CUSA01439_...
Kategori: Spel
Prisjakt:
Pris: 99kr

Produkt: Resident Evil 2 (PS4)
Länk: https://store.playstation.com/sv-se/product/EP0102-CUSA09171_...
Kategori: Spel
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4833613
Pris: 199kr

Av Gurt

Hej @Zeedarn,

Jag förstår ditt problem men tyvärr tror jag inte att det är en lösning som vi kan införa. Eftersom att vi designar för skärmar ner till 320px bredd (iPhone 5 t ex) så får det inte plats med fler flikar i huvudmenyn. Dessutom så misstänker jag att det är ett väldigt nischat problem med tanke på att ditt val om fullversion sparas om du använder en "vanlig" webbläsare.

När vi tids nog går över till en responsiv design så kommer det inte längre vara möjligt att hoppa mellan desktop- och mobilversionen, så det kanske är bra att börja vänja sig?

Av Gurt

Hej @AmpRC
Ledsen att svaret har dröjt. Tack för att du upplyser oss, vi ser till att ha förslagen i baktanke när vi planerar förändringar i Marknad!

Av Gurt
Skrivet av m4gnify:

Eller hur!

Varför ska bidragen vara 1936x216 pixlar, om slutresultatet ändå blir så pyttelitet?
Sträck den iallafall över hela bredden av hemsidan, som för övrigt också fortfarande är för smal, om man inte använder Better Sweclockers..

Bidragen ska lämnas in i en större storlek för att det ska passa även på retinaskärmar, men det kanske skulle kunna förtydligas. Det är därför det står såhär i reglerna: "Den julpyntade logotypen måste smälta in i SweClockers design. Det kan vara klokt att ta en skärmdump av webbplatsen och klippa och klistra lite för att se hur bidraget skulle se ut i verkligheten."

Jag är dock lite skeptisk till att rucka på hela SweClockers design för en tävling, det är inte riktigt det som är syftet med julloggan eller en logotyp i allmänhet

Av Gurt

Stort grattis alla vinnare

Tänkte passa på att också öppna för feedback på jultävlingen i allmänhet. Vi vill gärna behålla traditionen men också se till att tävlingen förnyas och fortsätter att vara ett härligt tillskott på SweClockers i juletider.

Av Gurt

@Aka_The_Barf @Klarspråkarn Det stämmer, målet med medlemskapet är inte att någonting ska försvinna. Forumet kommer fortsätta att vara öppet och redaktionens tester kommer inte hamna bakom en paywall. Många medlemmar har genom åren uttryckt en vilja att bidra mer till SweClockers och då vill vi ge någonting extra tillbaka!

Av Gurt

@Opatagio: I skrivande stund finns det inget spikat innehåll utan vi är fortfarande i research-fasen med projektet. Förslagen i omröstningen är exempel på grejer som skulle kunna ingå i ett plusmedlemskap som medlemmar tidigare har uttryckt intresse för. Men alla kommer inte hålla med i alla punkter

Thomas skrev ett enligt mig mycket bra inlägg tidigare i tråden, jag klistrar in det här!

Skrivet av Laxpudding:

För mig som levde på 90-talets datortidningsboom och sedan gick runt ett par år i trasiga kläder när (nästan) alla tidningar försvann, är dagens Sweclockers något jag på den tiden bara kunde drömma om. Tidningarna bestod av 30-60% annonser och kostade läsarna flera hundra kronor om året. Ändå är denna gratislösning den roligaste och friaste av allt jag har jobbat med. Jag har idag oerhört mycket bättre möjligheter att skapa vettigt innehåll – och blir också en bättre, tja, bättre snubbe, av att faktiskt direktkommunicera med er.

Vi är nog ganska nöjda med hur Sweclockers fungerar idag. Men måste också blicka framåt på alla plan. Här handlar det om att addera mer värde till det vi redan har, inte ta bort det som finns och fungerar.

Vi har gott om idéer men jag tror också att det finns ännu fler och ännu bättre idéer. För detta är just vad förändringen handlar om. Den som vill kan också involvera sig mycket mer i vad Sweclockers faktiskt kommer att vara i framtiden. Och det är helt frivilligt.

Av Gurt
Skrivet av mill:

Jag röstade blankt, tycker det hela låter som en dålig idé.

Berätta gärna varför!

Av Gurt

Det har dykt upp lite frågetecken kring upplägget och innehållet i "plusmedlemskapet".

Vår utgångspunkt är att vi inte ska begränsa innehåll med paywalls utan snarare ge någonting extra till de som vill stödja SweClockers ytterligare. Och exakt vad dessa fördelar ska vara är vad vi diskuterar här. Vi vill såklart inte heller splittra communityt, därför gäller det att få till en bra balans

Sedan förstår jag inte önskemålet att kunna blockera användare och slippa se deras inlägg i forumet. Det om något bidrar väl till att splittra communityt? Om någon skriver opassande inlägg som bryter mot reglerna går det bra att anmäla, annars är det precis som i verkliga livet där man måste lära sig att leva bland alla typer av människor med olika åsikter.

Tackar för många bra insikter och synpunkter. Den konstruktiva feedbacken är jätteviktig.

Av Gurt
Skrivet av Opatagio:

Kan du länka till vad det är ni föreslår och vad ni har för avsikt med en form av "Plusmeny". Jag har missat detta helt och visste inte ens att dessa planer fanns överhuvudtaget.

Det står i artikeln som forumtråden tillhör.

https://www.sweclockers.com/artikel/28463-veckans-fraga-vad-v...

Av Gurt

Några har frågat kring kostnad - ska det ske löpande per månad eller år, engångskostnad etc. Medlemskapets upplägg är inte bestämt ännu utan vi frågar efter feedback just för att ni ska kunna tycka till om utformningen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gurt

Hej!

Det är avsiktligt att borders har försvunnit, men vi har inte missat några ställen med flit. Vad bra att du påpekar det och skickar med exempel!

Vi finputsar allteftersom om det t ex känns som att element smälter in i varandra för mycket så får vi helt enkelt kika närmare på det. Feedback uppskattas! Tack.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gurt

Det är inte ok med några olästa... Hur ska man då veta när man får ett nytt mail?

Av Gurt

@Edvin-89: Så stor förändring kommer det inte bli haha första steget är att ta bort den lilla spalten till höger för att frigöra mer utrymme åt "huvudspalten". Sedan får vi se vad som händer i framtiden. Forumet kommer att behålla sin bredd exempelvis.

Av Gurt

God morgon!

Trådikonerna har som sagt varit uppe på tapeten tidigare och det kan vara svårt att förstå vad de betyder. Ditt förslag på lösning låter inte dumt men det löser tyvärr bara problemet på desktopsiten, och med tanke på att vi har över 50% mobiltrafik idag så känns det (från mitt perspektiv) bättre att hitta en lösning som fungerar för alla besökare.

Jag tror mer på att göra om hela systemet för trådikoner så att vi inte behöver tooltips, för allra bäst vore såklart om ikonerna är så tydliga att det inte behövs någon förklaring!

Av Gurt

@ågren: Tack för feedback! Vi tar med oss det

Av Gurt

@jreklund Det där såg lite sorgligt ut...

Det här däremot! Dagens lunch! Bibimbap.

https://i.imgur.com/NXvslB6.jpg

Av Gurt
Skrivet av ågren:

Ah, det förklarar saken. Jag använder visserligen android i kombination med Firefox men det är väl någon webbläsarfunktion antar jag, jag fick uppfattningen att det var en funktion på Sweclockers men det stämmer alltså inte.

Märkligt ändå att webbläsaren visar att tråden är oläst när jag precis postat ett inlägg i den men det kanske är någon bugg i Firefox.

Det enda som visar en tråd som läst eller oläst idag är brevikonerna, sticker det upp ett brev från kuvertet så finns det nya inlägg. Rubrikerna är alltid feta oberoende om de är lästa eller ej. Hur menar du att tråden ser oläst ut? Den gråa/svarta texten är något i webbläsaren som jag inte vet hur det funkar.

Av Gurt

Godmorgon @ågren!

Vi ska kika närmare på Första olästa inlägget-problemet!

Angående din bild, en fet rubrik betyder faktiskt inte olästa inlägg. Alla forumtrådar är fetstilade. Jag provade precis själv på min iPhone och det är iOS som gråmarkerar trådar man har besökt under nuvarande session (gissar jag) som gör att de ser "extra" olästa ut. Det är alltså ingen feature från vår sida.

Att se över brevikonerna och göra det tydligare när en tråd har nya inlägg ligger på min önskelista över saker att göra