Inlägg

Inlägg som ALEX-GTR har skrivit i forumet
Av ALEX-GTR

Nr 3 bjuder 180kr inkl frakt.

Av ALEX-GTR

user account och admin problem

Jag installerade win10 på min dator och har nu två konstiga problem.

1. windows har skapat en profil som är hälften av mitt namn på något vis som heter ALEX-PC\alexu som är 841mb. Jag förstår inte hur eller varför. När jag går in på User Profiles så finns enbart den.
Men under account settings är såklart hela mitt för och efternamn samt rätt epost-adress och det står administrator. Hur gör jag med denna alexu profil?

2. Jag tror detta har ett samband men utav någon anledning så behöver jag administrativa rättigheter för att göra något med en separat hårddisk jag har i datorn, den har stannat kvar med allt innehåll från tidigare dator.
t.ex. om jag vill tabort en fil från denna hårddisk kommer en ruta upp som säger att det är administrativ åtgärd, väljer jag continue så tar den bort filen. Men att den ens behöver fråga?

Av ALEX-GTR

Fear Effect är tillbaka! Kickstarter

För er som kanske minns de gamla fear effect spelen till playstation1 så kan ni glädjas med ett nytt spel i serien fast denna gång ett taktiskt actionspel!

https://ksr-ugc.imgix.net/assets/005/657/336/81f6fc304e0a70b8e9b...

Här hittar ni kickstarter kampanjen:
https://www.kickstarter.com/projects/sushee/fear-effect-sedna

Av ALEX-GTR

Jag har haft min Oneplus One sedan Juli månad och är nöjd på många sett, det positiva kan man läsa om överallt. Men det negativa för oss i Sverige är att den saknar LTE 900mhz (Band 8) på 4G. Vilket tyvärr medför sämre 4G täckning i Sverige. Den klarar av 2600mhz 4G vilket är bra när man väl får in det, men de sällan god 2600mhz 4G täckning inomhus överallt. Jag bor i stockholm dessutom.
En annan negativ aspekt är den snygga och greppvänliga mattsvarta bakstycket på 64gb verisonen, det slits väldigt snabbt nämligen.

Av ALEX-GTR

RaspBMC subtitles add on plötsligt slutat fungera

Jag har haft min Pi ett tag och allt funkade bra för det mesta. Plötsligt slutade subtitle add on att fungera, gjorde senaste updateringen av Raspbmc genom själva menyn, samma fel kvarstår.
Med subtitles add on syftar jag på den som är standard när man tittar på en film så finns ju en knapp där den direkt hämtar från t.ex opensubtitles

vad har hänt och hur fixar jag det på enklast vis?
Tack

Av ALEX-GTR

hur är riktantenn bättre exakt? ska man vridra dem så att de pekar mot nätverkskortet man vill ha bästa presstanda från eller?

Av ALEX-GTR

kan meddela att via 5Ghz fick jag 40mbit från n66u men 80mbit från n56u och dubbelt så bra signal ungefär (3-4 staplar mot bara 2 staplar)

Av ALEX-GTR

sämre signal från Asus RT-N66U än min gamla RT-N56U

Idag bytte jag router och nu får jag mycket sämre signalstyrka från denna nya N66U än min gamla N56U. Vad kan det bero på? Alla andra prylar är precis samma och även platsen där routern står är samma.

Min dator använder Asus egna USB-N53 nätverksadapter. Allt är uppdaterat med senaste firmware.
Jag testade från mobiltelefonen och även den får dålig signal om jag inte står helt fritt 2-3 meter från routern.

Just nu står min dator 2 väggar ifrån routern och jag får på bredbandskollen 19mbit av min fiber lina på 100mbit+ (jag fick upp mot 80mbit med min gamla router)

Vad kan vara problemet? Alla inställningar är default i routern det ända jag fixat är lösenord och SSID.

Av ALEX-GTR

Någon som vet om denna dator har ledig mSATA plats? eller om den redan är upptagen och isf med vadå?

Av ALEX-GTR

jag installerade igår nvidia Beta 310.70 drivrutiner och det gick bra att spela. Fast jag spelade ca en timme bara. Men för mig funkar det bra nu med dessa Beta drivrutiner.

Av ALEX-GTR

Jag har samma problem men mitt spel crashar efter 5-20min. Prova med Uplay offline annars är de bara att vänta att ubisoft ska fixa det.

Av ALEX-GTR
Skrivet av foppson:

DDWRT - Under fliken Security - Firewall. Alternativet "Filter WAN NAT Redirection" ska inte vara ikryssad.

Det är inte kryssat.

Av ALEX-GTR
Skrivet av Gunvald Larsson:

Tillåtit anslutning i windows-brandväggen?
Kan du posta en bild på portforwardingen?

Ja brandväggen ska vara ok, det funkar när jag knappar in min IP adress direkt i VNC viewer. Då funkar det. Men inte med DNS adressen.

http://www.picamatic.com/show/2012/02/23/02/01/8241957_bigthumb....

Av ALEX-GTR

nu har jag gjort såhär:

Datorn har VNC och den använder port 5900.
I routern har jag i DDNS valt FreeDNS och den har loggat in och IP ska vara synkad.
I routern har jag portforward 5900 till 5900 och skrivit in min dators lokala IP adress som jag skrev av från ipconfig (ipv4).
På freedns hemsidan har jag skapat en adress och förhoppningsvis ska ju den vara synkad nu med min IP eftersom jag valt det i min router.

Ändå funkar det inte, vad är felet?

Av ALEX-GTR

tack, jag har gjort som du sagt men det funkar fortfarande inte.

När du säger att jag ska skriva in min ip adress, då menar du såklart just datorns lokala 192.168.1.1? eller vilken?
det finns en ruta heter Source Net, vad ska man skriva där?

Av ALEX-GTR

DDWRT och VNC hjälp

Jag har försökt fixa VNC på min dator (tightVNC) och styra det via min android tablet. Eftersom jag har dynamisk IP så har jag fixat en DNS från http://freedns.afraid.org
När jag knappar in IP adressen som min dator har så funkar det, jag kan styra den med min tablet. MEN eftersom jag vill använda mig av en DNS så knappar jag in min DNS adress och då funkar det inte. Vad gör jag för fel?
Jag hörde att jag antagligen inte öppnat en port i routern. Kan det vara så? Hur gör jag detta? Min router har DDWRT.
Jag märkte att det redan fanns att välja FreeDNS på en meny i DDWRT men hur funkar detta då? Någon som kan hjälpa mig med detta?
Alltså:
Dator med VNC --> Router DDWRT --> FreeDNS --> Android Tablet med VNC

Av ALEX-GTR

bytt router och torrent slutat fungera

Vi har en statisk IP adress och innan hade vi en D-link DIR-615 och torrent funkade normalt. Nyligen bytte vi router till en Asus RT-N56U och allt fungerar normalt men nu när vi försökte laddaned via torrent så står det bara noll. Den laddar ej ned. Vad kan detta bero på?
Vi har inte ändrat några inställningar för torrent programet.

Av ALEX-GTR

Tangentbord till en HP DM4

Jag behöver byta keyboard på min HP DM4-1160eo (jag antar att alla DM4-1000 modeller har samma tangentbord). På ebay.com hittar jag endast Amerikansk layout. Vet någon vart jag kan hitta svensk eller scandinavisk layout till rimligt pris. Jag ska kolla med HP men något säger mig att de kommer ta över 1000kr för bara den reservdelen medan på ebay kostar dom 200kr.

Av ALEX-GTR
Skrivet av EatAndEnjoy:

Varför köpa från usa?

2600kr och flickvännen hämtar den om ca 2 veckor isf

Av ALEX-GTR

jag är lite sugen på att köpa en Transformer 16GB från usa. Något man bör tänka på innan? är det någon skillnad på USA utgåvan och den svenska?
Hur bra spelar den upp divx/xvid och liknande filmer?