Inlägg

Inlägg som ALEX-GTR har skrivit i forumet
Av ALEX-GTR

nej utan i simple mode så funkar helt enkelt inte @ knappen, de går inte att få ett @ med den knappen som har den symbålen vilket jag finner väldigt märkligt. Det är ju en engelsk eee pc med sitt egna standard operativ, borde inte vara konstigheter ju.

Vad gäller GTK+ 2.10 så har inte eee pc stöd för det så firefox 3 beta 4 och framåt ska tydligen inte funka på denna dator.
Det finns något man kan göra för att få det att funka endå men det är minst sagt ett typiskt linux projekt, inget för mig ja är för mycket nybörjare med linux fortfarande. Här kan ni läsa mer om det i varje fall http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?t=644841

Fire_Ice: hur exakt får man fram svensk layout? funkar den då endast i full desktop eller även i simple mode? Om du kan förklara step by step exakt hur man gör skulle det vara mycket hjälpsamt, jag lär mig fortfarande linux, mitt första försök med eee pc (halva anledningen att ja köpte den).

Av ALEX-GTR

är det bara för mig eller är betan jävligt buggig? jag har sett fram emot AoC och jag ska nog köpa det och lira ett tag.
upplever ni också att spelet hackar även på "low" inställningarna? ja har hyffsat bra dator med ett 8800GT så de borde inte hacka så jävla mycket tycker man.
Får ni också problem med shadows i spelet? skuggorna rör sig jävligt märkligt, de också någon bugg. Jag hoppas verkligen de lyckas fixa allt detta i tid.

Av ALEX-GTR

ja shift + 2 funkar men ja har @ tangenten på annan plats på tangentbordet, ja har inte ändrat layouten eller något de är som från fabrik. hur kan de vara såhär?

En annan fråga hur fixar jag GTK+ 2.10 eller högre? min har bara GTK+ 2.8 och ja kan därav inte använda firefox 3 beta 5

Av ALEX-GTR

Har lite problem här, det är löjligt men ja får inte @ att funka på min eee pc?? HUR kan man göra fel?? ja blir knäpp... samma sak med # för någon anledning. Hur trycker ni för att få fram den?

Kan man behålla den engelska layouten men skapa nån slags kort komando t.ex. ctrl + alt + 1 för att få bokstaven Å och sedan 2 för Ä och 3 för Ö? tänkte så blir de lite lättare när man chattar med folk.

Av ALEX-GTR

svensk layout problem

Jag kan inte ändra till svensk layout på mitt engelska tangentbord. Jag har varit inne på "Reagional and Language Options" i kontrollpanelen och ändrat ALLT till svenska. Men de hjälper inte. Det måste vara nån fil i själva windows som saknas. Jag kör en nlite verison av XP Pro SP3 så de helt säkert något i windows som saknas.

Av ALEX-GTR

Har äntligen köpt min Eee PC och har direkt börjat med att installera XP på den. Har redan stött på mitt första problem. Så jag undrar om någon här kan hjälpa mig med det.

Jag har gjort som i denna guide http://www.sweclockers.com/artikel/?id=6015

Jag använder mig av ett 1gb USB minne där jag lagt in XP och jag har lyckats fullfölja hela installationen. Men så när jag skulle precis logga in i windows för första gången på denna dator så får ja upp ett error om cmd.
Jag klickade på "fortsett" så kom ja in till skrivbordet. allt verkade ok som vanligt XP.

Då startade jag om datorn och fick felmedelandet att hårddisken inte hittas. Jag har såklart dragit ut USB minnet för den ska ju inte behövas längre.

vad är felet?

Av ALEX-GTR

vi ska nog få in svart och blå också snart

Av ALEX-GTR

http://www.webhallen.com/prod.php?id=85949&view=1

Nu kan man beställa den hos oss på webhallen också

Av ALEX-GTR

ja hoppar in här och ställer en fråga, min cpu käns lite trött ibland ja har en oklockad 3800+ med Arctic Cooling Freezer 64 Pro kylaren på har idle ca 37C grader. Kan ja köra med samma kylning?
Då undrar jag, ska jag köpa en 6400+ vanlig eller black edition? är de värt det?

Av ALEX-GTR

eehh...glöm att ja kommer betala.

Av ALEX-GTR

R.I.P. Bijan, jag kommer sakna stunderna då vi snackade skit medans vi sorterade i spelhyllorna!

Av ALEX-GTR

jag tycker PS3 varit väldigt dålig fram tills denna Jul. Nu finns det en hel de bra tittlar och fler kommer det. Så ja hade nog tagit PS3. Spel som Folklore, Heavenly Sword och Ratchet and Clank tilltalar mig väldigt mycket.

Av ALEX-GTR

Vista boot problem

Jag installerade XP först och sedan Vista. Nu när ja startar datorn så startar XP automatiskt. MEN om jag har Vista skivan i datorn så startar Vista automatiskt. Jag har EasyBCD i vista och konfigurerat den men det hjälper inte.

dehär är tredje inlägget ja skriver om detta boot problem och aldrig vet någon svaret...

Av ALEX-GTR

dualboot problem, boot.ini

Jag har haft XP och nyligen installerade jag Vista, då blev Vista mitt primära OS och jag ändrade det till XP. Problemet är nu att datorn bootar XP utan att ge mig några val för Vista.

Här är min boot.ini

[boot loader]
timeout=10
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimer

Vad kan jag ändra så att även Vista dyker upp som alternativ innan XP startar??

Av ALEX-GTR

har du valt cable select på hårddiskarna och kollat i BIOs att de finns där?

Av ALEX-GTR

dualboot XP och Vista, har litet problem

Jag har haft XP länge och nu installerade jag Vista på en annan partition. När jag då startade om så var Vista mitt primära operativ, ja fick inga val, den bara var det.

Jag installerade EasyBCD 1.7.1 i Vista och valde där att jag skulle ha XP som primära operativ vid start.

Efter omstart så vipps startade XP, vilket är perfekt. Men ett problem nu, hur kommer ja åt vista igen? de gick inte att installera EasyBCD 1.7.1 i XP, fick felmedelande innnan installationen.

Hur gör jag?

Av ALEX-GTR

jo tyst är det och inte blir den varm heller, så det är säkert mycket bättre än original även om de svårare att veta exakt vilken temp den har. hoppas nu bara det dyker upp nyare och bättre drivisar på nvidias hemsida

joshoa: det är inte minnesfel, har kollat med dubbla memtest igång samtidigt till 120% och 0 fel blev det.

Av ALEX-GTR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Middleware
Har samma problem här, dessutom vill inte rivatuner hitta temperaturen för kortet.
Är det ett problem för samtliga som har dessa kort eller har vi bara lyckats få måndagsexemplar?

Jag och Symetric kollade noga på korten (vi har samma arbetsplats, kollegor) och de skiljer verkligen inget alls i övrigt. Det är endast bättre kylning på de nya. Men de verkar sakna temp mätare helt och de kan inte identifieras som Asus kort heller. Jag tror helt säkert att Asus haft för brottom med korten. Det är ju inget FEL på dem. De funkar skit bra ja fick 8000p i 3Dmark06 och inga problem alls.

Men som sagt lite störande att inte kunna se temperaturen på GPU. Jag misstänker att de kommer fixa problemet när de kommer med nästa leverans.

Något som stör mig mer är att ja får bluescreen när ja försöker installera Vista. Mer specifikt så får ja felmedelandet: DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL
och efter en massa googlade så tycks de komma från nvidia firewall som tydligen ska finnas på mitt moderkort. ingen som råkar veta på rak arm hur ja löser det på säkraste settet?

Av ALEX-GTR

jag undrar om de kommer tillvärka några AM2 cpus med 45nm. t.ex. 6000+ eller liknande. skulle jag bli glad

Av ALEX-GTR

jag har också just den verisonen av grafikkortet också med den större original kylningen från Asus. Det funkar fint men ett mystiskt fel är att nu helt plötsligt så känner inte Asus Hardware Doctor igen mitt grafikkort. Den hittar det men den säger att det är INTE Asus. Så jag tror facktist att Asus haft så brottom med produktionen att de glömt något med denna verison av 8800GT.