Inlägg

Inlägg som ALEX-GTR har skrivit i forumet
Av ALEX-GTR

umm ok vad ni var hjälpsamma. små barn?
nät agg = nät aggregat

jag har hittat lite delar som ja vill ha:
seagate 120gb 800kr
geforce FX5200 128mb tv-out 700kr
512mb DDR400 700kr
AMD K7 AGP, Lan, USB2.0, 5.1ljud 500kr

det jag inte hittat ännu är en bra prosessor. nått tipps? ska ju passa moderkortet med de passar nog vilken slot a mellan 1.8-2.6ghz AMD XP" som hällst".

Av ALEX-GTR

lite köp råd tack

de så att jag fortfarande vill köpa dator. nått jag vill gärna ha är minst 80gb och tv-out. jag vill inte lägga ned mer än 3000kr-3500kr. vilket moderkort? vilken prosessor? grafik? mm?
blir ja tvungen att köpa en ny tower låda? nät agg?
ge mej lite råd gärna. jag uppskattar det.

är de svårt att bygga ihop själv? allt jag behöver (tror jag) är:
*modekort
*prosessor
*hårddisk
*ram minne
*grafikkort
och möjligen en låda med nytt nät agg också.
rätta mej om jag har fel, vill lixom inte kasta pengar i onödan.

Av ALEX-GTR

hur kollar jag namnet på mitt moderkort? jag tvivlar på att nyare BIOs finns att hitta. finns det inget annat sett? jag behöver lite mer hårddisk i min dator.

Av ALEX-GTR

LT: tack för infon men jag kan inget om sånt, jag har INGEN aning hur man klockar en PC. Hur kollar jag all nödvändig fackta då? jag skruvade upp burken och vart står all viktig fackta innan man ska börja med något?

Av ALEX-GTR

Begränsad i BIOs, ändra det??

Det är så att jag ville lägga in en 20gb hårddisk i min AMD K6 450mhz men affären sa att det inte gick för min dator var begränsad i BIOsen till max 8gb (jag har bara 6gb nu). Kan man inte ändra på detta på något sett?

Av ALEX-GTR

klocka en AMD K6??

Jag är bara lite nyfiken, går det att klocka en svag liten AMD K6 450mhz till 600mhz eller nått?? Vad skulle det krävas för kylning?

Av ALEX-GTR

pandemon: Vadå är inte "GeForce4 MX440 64Mb TV-ut" ett bra grafikkort??? Vilket är bättre men inte kostar allt för mycket då?

Jag har tänkt lite på saken och bestämt mej att ja ska nog köpa en som är kanske 2.2GHZ så att jag har då råd med att köpa 5.1 ljud eller en DVD-Brännare också. Det lönar sej väll mer??
Är det mycket stor skillnad på en 2.2GHZ och en 3.0GHZ (AMD XP endast)

Vad jobbigt att dom ska ta 200kr extra för montering!

Av ALEX-GTR

Är DETTA värt pengarna?

Jag vill köpa en ny dator fram till Jul (brukar va lite billigare då kanske) så har jag tänkt mej en AMD XP 3000mhz. Här finns en till ett Okej pris, vad tycker ni?
http://web.mdcdata.com/product.asp?under=1&id=316

Blir det billigare om man bygger själv och köper lite grejjer som ram-minne och hårddisk begagnat kanske? 3000mhz prossessor och moderkort får man väll köpa nytt. men mycket annat som själva burken kan man ju också köpa begagnat.

Ge gärna lite råd, ja känner att de dax att byta till något nyare från min 450mhz:are. hehe
tack på förhand!