Inlägg

Inlägg som ALEX-GTR har skrivit i forumet
Av ALEX-GTR

jag har märkt att då jag spelar t.ex. något lite nyare FPS så om jag minimerar spelet och trycker ctrl + alt + del och kolla status så är mitt minne på 400mb upp till 500mb, jag har bara 256mb ram-minne.
Mitt grafikkort har iof 128mb, borde jag kanske ta och köpa ett grymmare grafikkort (mitt kostade 555kr NYTT, budget kort).
Grymmare grafikkort eller 256mb extra ram?

Av ALEX-GTR

jag har skrivit i min signatur vad jag har men den vill inte visa sig...testar nu

frässten måste jag ha Kingston igen eller ska ja köpa twinMOS som värkar poppulärt?

Av ALEX-GTR

DDR-minne

jag har ett Kingston 256mb PC400 och funderar på att köpa ett till nu, MEN... ska ja i stället köpa ett 512mb och sen när ja har råd köpa en till sådant? ja har dual-ddr på mitt moderkort.
vart finns de bästa priserna?
är Kingston minne inge bra?

Av ALEX-GTR

nej, den vill inte

Av ALEX-GTR

mandrake 9.2 boot diskett?

Jag har Mandrake 9.2 och det tänkte jag skulle bli mitt första försök att testa på Linux lite. Men jag har redan ett problem. Hur instalerar jag det i min andra dator?? Det är så att jag vill första formatera ALLT i den, och då instalera Mandrake 9.2
Jag behöver en boot/start diskett för det men hur skapar man den? Jag skapade någon slags diskett från Mandrake CD1 men den bootar inget alls. Den disketten går häller inte at öppna i windows efter att mandrake CD la in något i den disketten.
hjälp mej lite...

Av ALEX-GTR

Tänkte testa linux

om man ALLDRIG använt linux förr, men man är rätt kunnig med Windows, kommer kan klara sig någålunda? Nu har jag en hel dator "över" som ja funderar att lägga in något Linux i. Vilket ska man ha? Mandrake värkar vara en av de lättare varianterna. finns de fler?? något ja ska tänka på innan ja kör igång??

Av ALEX-GTR

HjÄlp

Har precis bytt moderkort till ett MSI 850-pro2 enligt d-led lamporna så är det fel på min processor eller att den inte är monterad som den ska. men den funka perfekt med mitt gamla moderkort som jag hade 30 min innan..
och jag tog inte ut processorn förrens jag skulle stoppa in den i nya moderkortet.. så jag undrar om det kanske kan vara nånting annat eller om nån kan ge mig nått tips på vad jag kan göra.

//da

Av ALEX-GTR

japp de ordnade sej men tack för svaret iaf

Av ALEX-GTR

Hjälp! nått gick snett med BIOs?!

Jag har ett Abit NF7-S ver2.0 och jag tänkte updatera mina BIOs. Så jag laddade ned Abit FlashMenu och senaste updateringen för BIOs från Abit sidan: nf7d21.exe Bios Issue Date:2003/12/01 BIOS ID:2.1

Sedan efter någon minut när FlashMenu var klart och den startade om dator så står de i BIOs "Changed CPU...något mer" så tittade jag i BIOs och de står att min CPU klocka är 1100mhz och inte 1800mhz som den var tidigare. Jag har en Athlon 2500+ Barton prosessor.
Hjälp! vad gick snett?? hur ska jag återställa det?

Av ALEX-GTR

Något krånglar med grafiken

de lugnt, jag fixade det.

Av ALEX-GTR

på vilket sett är EPoX 8rda+ bättre än ABIT NF7-S ??
jag vill gärna veta så att pengarna setts på rätt prylar.

Av ALEX-GTR

Hjälp mig hitta ett bra moderkort

De så att jag hade redan köpt ett Gigabyte GA-7N400-PRO2 men det var fabriksfel på det (den ville inte starta alls) så jag ska få pengarna tillbax. Då tänkte jag välja ett annat. Detta är vilka delar jag har som ska sitta på det:

AMD Athlon XP 2500+ Barton (med standard fläckt)
256mb Kingston PC3200
Seagate 120GB
ATI Radeon 9200 128mb

Dom som låter mest intressanta för mej just nu är:

ABIT AN7
ABIT NF7-S
ASUS A7N8X-Deluxe

Har ni några förslag? AN7 värkar vara för ny så det är svårt att hitta en bra resension. Läst lite rykten att den inte ska vara så stabil. Vad tycker ni???

Av ALEX-GTR

jag lämnade in den hos webhallen. dom sa att om de hittar ett fel på moderkortet så åtgärdas det gratis. men om det är inge fel kostar det 500kr för att dom tittat.

Av ALEX-GTR

de bäst att dom hjälper mej med dator prylarna, jag är över-inspirerad av filmen Scarface. =oP

hörni, kan det vara kanske att den inte vill starta pga jag inte kopplat någon diskett enhet?????

Av ALEX-GTR

jag köpte: tower, hdd, ram-minne och grafikkort från dataprince.se
moderkort och prosessor från webhallen. handlade allt igår och i förrigår. så de helt nya grejjor. =o( vad tråkigt...

Av ALEX-GTR

det konstiga är att datorn inte ger ett ända ljud när jag trycker på start knappen. den e helt död men de luktar inte bränt iaf. det som irriterar mej är att jag vet ju inte om det är någon del som är trasig eller om något är fel kopplat. eftersom jag köpt Tower från dataprince ska jag åka till dem under dan och säga att de ska felsöka nätaggregatet de sålde till mej och säga om de finns någon ström. om det finns. så åker jag till webhallen där jag köpte moderkortet och säger till dem att göra en felsökning. hoppas bara inte de säger att jag ska vänta 1 vecka.

jag sitter framför en bärbar nu, fast jag har ju en gammal dator med ett svagt 112W agg, men den kan väll inte driva prylarna.

bor någon av er i stockholm? jag kan plocka upp er med bil så kan ni få kolla på min dator? kan väll betala nån slant också om de värsta jobbet och de fixas på en gång.

Av ALEX-GTR

nej, jag har bara ett gammalt 112W aggregat från en gammal dator, men den lär inte kunna driva det.

Av ALEX-GTR

hur?!?! han kollade en massa i typ 1tim, nu gick killen så de bara jag kvar. han sa att allt sitter som de ska enligt manualen. han testade lite själv också men inget funka. fan...mitt rum e kaos...känner mej deppad. =o(

Av ALEX-GTR

den startar inte?!

Hjälp! Min nybyggda dator vill inte starta!

har följande delar:

AMD Athlon 2500+ Barton
Gigabyte K7 Trion GA-7N400Pro2
256mb ram Kingston PC3200
ATI Radeon 9200
120GB Seagate

jag och min kompis plockade precis ihop allt i miditower (min tower är köpt från dataprince för 400kr vill jag påpeka) och min kompis har försökt koppla Start-Knappen på flera olika sett men datorn vill INTE starta. när vi drar ur strömen så har man ett svagt "peeaw" ljud från nätaggregatet.
Hjälp!!! vad kan vara fel? är något fel kopplat?

Av ALEX-GTR

varför är chassi så viktigt?

jag har köpt lite delar för att bygga ihop en dator och läser att de värkar vara mycket viktigt att köpa en tower som kostar över 1000kr. Men varför?? jag har redan köpt en miditower för 400kr som går att öppna från båda sidorna och inkl 350W nätaggregat.

Det som ska sitta i den är:
Asus A7N8X Deluxe nforce2 (webhallen.com)
AMD Athlon 2500+ Barton (webhallen.com)
120GB HDD Seagate
256mb ram kingston (för tillfället)
ATI radeon 9200

eftersom jag inte vet så mycket om dessa towers så köpte jag en som dom sa var OK hos dataprince för 400kr
de ska väll duga, eller?? jag har fortfarande ångerrätt på den så...