Inlägg

Inlägg som ALEX-GTR har skrivit i forumet
Av ALEX-GTR

jag löste det själv, behövde bara ändra i bios så att IDE hårddisken skulle boota först.

Nu har jag dock ett annat problem. När jag startar ubuntu så slocknar min TFT skärm som är kopplad via DVI medans min HDTV som är kopplad via VGA blir min "primära" skärm. Helt skruvat.
Jag har de senaste drivrutinerna för mitt grafikkort och i nvidia-settings har jag försökt ändra så att min TFT skärm med DVI ska bli min primära och min HDTV med VGA sekundära, tycks ej funka som jag vill. någon som vet?

Av ALEX-GTR

Windows på en HDD och UBUNTU på annan HDD?

Jag har precis installerat ubuntu på min andra hdd. efter hela fina installationen så stod det att ja skulle ta ut skivan och starta om datorn. Jag gjorde det men då startade windows XP per automatik och jag fick inga val?
Hur ska jag välja vilket operativ som ska starta nu? och hur ska ja äns komma åt min ubuntu installation nu när de ej finns några val?

Såhär se partitionerna ut:

250gb SATAII HDD =
- 40gb för Windows XP (NTFS)
- 200gb för lagring (NTFS)

300gb IDE HDD =
- 215gb för lagring (NTFS)
- 60gb för Ubuntu (ext3)
- 1gb för swap (linux-swap)

Av ALEX-GTR

Vista - byta hårdvara?

Har hört något om att man kan inte byta hårdvara när man väl installerat Vista. Är detta sant? Eller är det endast moderkort man inte kan byta?
Och den typiska frågan också, ska man välja 32bit eller 64bit verisonen? Jag har ju 64bit cpu.

Av ALEX-GTR

ok, så jag kan göra en NTFS partition på 50gb som ubuntu själv sedan kommer fixa så det passar den?

Av ALEX-GTR

jo jag märkte att man kunde gå runt sådär senare, men vad löjligt av dem att hålla på sådär.

Av ALEX-GTR

installera ubuntu på ny partition

Jag har 3 partitioner just nu (40gb, 200gb och en på 300gb). Jag hade tänk skära av 50gb från hårddisken jag har 300gb på. Det jag kör med just nu är WinXP och på denna separata 50gb partition vill jag lära mig linux. Jag har valt ut ubuntu helt slumpmässigt (det verkar funka bra för många).

Det jag behöver hjälp med här är vilket system denna 50gb partition jag bör partionera den till? Jag kan välja mellan följande i programet PartitionMagic som jag valt att utföra detta i: Ext2, Ext3 och Linux Swap. Vilken av dessa tre ska jag välja?
Och efter att partitionen blir klar, är de då bara för mig att starta om datorn med Ubuntu skivan i och köra igång installationen?

En sissta viktig fråga, kommer jag få välja vilket av mina två operativ som ska startas varje gång jag startar min dator?

Av ALEX-GTR

ännu ett dumt felmedelande från WinXP

Hur kan WinXP vara så dum och ge helt ologiska felmedelanden när och hur den vill?
Kolla in detta som ja får varje gång nu någon skickar mig musik via MSN.
Frässten så har ja nya MSN 8.0 och WinXP 64bit Pro.

http://i141.photobucket.com/albums/r65/alexuz1984/LOL.jpg

Alltså, enligt winXP så innehåller denna mp3 något farligt och HAR därför tagits bort. Kollar jag i mappen så finns den inte där och de finns inget man kan göra åt saken. WTF?!

Av ALEX-GTR

WMP tar över datorn!

Ibland när jag surfar med firefox och ska titta på något videoklipp som är wmv format så blir den automatiskt full-screen och det finns INGET man kan göra för att avbryta det!
Det är helt sjukt. De går inte att minimera, musens syns inte, ctrl+alt+del funkar inte, alt+F4 funkar inte. Det går inte att göra något alls, inte äns när videoklippet är slut, då står den bara där med filmen i fullscreen. Jag misstänker att allt jag klickar på och gör händer i bakgrunden. Men själva filmen står framför så inget går att göra.

Av ALEX-GTR

dom fixar säkert sånt med en patch av något slag. Ps2 klarar ju PS1 spel utan problem. Man kan till och med göra dem marginellt bättre och förbättra laddningstiderna. Vi får se hur Sony gör med PS3ans kompabilitet med PS1 och PS2. Man ska iaf låta det gå ett år minst så de kan få igång allt.

Av ALEX-GTR

fortfarande problem med VGA-ut till TVn

Jag skrev tidigare en tråd kring VGA-ut till min HDTV. Jag har klonat min primära skärm som är dator skärmen. Jag ser filmen på TVn men det finns ett problem kvar! Resolutionen på TVn är för stor, så filmen är större än TVn. Man kan snurra omkring med musen. Vilken inställning stämmer inte??
Jag kör med nvidias egna drivisar för 7600gs.

länk till gamla tråden http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&postid=706...

Av ALEX-GTR

Tack SÅ mycket Videfix! Det var helt rätt. Du är en riktig pärla =o)

EDIT!:

Det finns ett problem kvar! Resolutionen på TVn är för stor, så filmen är större än TVn. Man kan snurra omkring med musen. Vilken inställning stämmer inte??

Av ALEX-GTR

Klonat skärmen men filmen syns inte på TVn?

Jag har precis byggt ihop min nya dator. Jag hade ett 6600GT förut och de funkade hur bra som hällst med VGA ut till min HDTV.
Nu funkar det bra också med mitt nya graffe ett 7600gs MEN... problemet är att filmen som jag kör i VLC inte syns på TVn. Varför??
Allt annat syns, så det funkar ju. Måste vara en inställning som är fel. Jag har klonat den. Vad mer ska man göra? Min dator skärm är min primära och TVn är sekundär.
hjälp!

Av ALEX-GTR

finns det någon bra svensk hemsida där GW spelare hänger? jag är en total n00b vad gäller GW men vill gärna lära mig och spela lite. inge kul att springa omkring ensam.

Av ALEX-GTR

jag har GW Nightfall, köpte det lite i onödan. Men jag vill gärna lira det. Om någon av er ska spela det så säg till så är jag med. Men jag kan INGET om spelet så ja måste lära mig allt.

Av ALEX-GTR

Temperatur övervakning

Jag undrar vilka olika program det finns för temperatur övervakning.
Jag har ett Asus M2N-E moderkort med en AM2 x2 3800+

Har provat med Motherboard monitoring men den visar bara noll. Antagligen kan den inte visa temp för detta moderkort även om de finns att välja M2N i listan av moderkort.
Har provat Aida32 också men den visade allt förutom CPU temp. Provade sedan något som heter Everest men den visade inte heller CPU utan något som hette Aux, vad är det btw??

Har ni några tipps på program som är bra för temperatur övervakning för CPU. Jag vill kunna se utan att behöva gå in i BIOs.

Av ALEX-GTR

det har kommit in en PS3 på webhallen, för er som vill så kan ni komma in o lira. allt lär funka imorrn. Resistance Fall of Man är spelet som kom med.
have fun =o)

Av ALEX-GTR

Era temperaturer på nordbryggan (P5B moderkort)

Jag har precis byggt ihop en dator enligt följande:

Asus P5B
Intel Conroe E6300
Scyche Ninja, 120mm fläkt
AData DDR2 800mhz 4x512mbmm
Hiper Modular 530w
Lian Li PC7, 2x120mm fläktar
Seagate 320gb SataII
Asus X1950pro

I bios har jag följande temperaturvärden:

CPU: +42C
MB: +38C

Är inte MB värdet för högt? När jag sätter fingret på nordbryggan är den kokhet!
Allt är ju original med processorn, den är inte klockad.

Vad har ni för temperatur värden på era P5B moderkort?

Av ALEX-GTR

nope, funkade inte. ja testade boot win, run win, append win och start win
inget funkade. finns de något alls man kan göra me burken? typ öppna ett skriv program äns?

Av ALEX-GTR

Toshiba T3200

Min pappa hittade en gammal Toshiba T3200. Den startade och ja irrade omkring i MS-DOS men lyckades inte starta något då ja inte kan alla domdär gammla kort kommandon. Jag har läst att den ska ha Windows 1.1 i sig, hur startar man det?
Någon som kan någon kul historia bakom denna dator? det är en 286a.

Av ALEX-GTR

Yellow Dog Linux på PS3

Här har spelsidan IGN testat Yellow Dog Linux som är det första för PS3.
http://ps3.ign.com/articles/748/748255p1.html

tänkte kanske kan vara lite intressant läsning.