Inlägg

Inlägg som ALEX-GTR har skrivit i forumet
Av ALEX-GTR

Jag installerade XP och allt funkar fint förutom en grej som stör mig, varje gång ja startar datorn så har ja en "masslagrings enhet F:" nere i hörnan som ja kan göra säker bortagning av men de hjälper inte för att vid nästa omstart så dyker de upp IGEN. Hur kommer det sig? ja har inget i USB enheterna eller i minneskortsplatsen.

Av ALEX-GTR

borde inte nod32 dra ännu mindre cpu styrka?

Av ALEX-GTR

tack för tippset ja kom på det med nyss haha

Av ALEX-GTR

Jag installerade XP på den och tänkte ha ett antivirus program också men de segar ned start upp tiden av datorn. Så ja tänkte såhär: finns de något antivirus program som man kan välja själv att den aldrig ska starta förutom när man själv vill. för ja är inte alltid online med min eee pc och då är de inge risk för att bli infekterad ändå.

Jag vill helt enkelt själv starta igång antivirus programet när jag vill. Kan man göra detta med t.ex. NOD32?

Av ALEX-GTR

hur tömma papperskorgen utan ikonen?

Jag hade använd nLite på min XP och tagit bort en massa saker för att göra den snabbare, vilket funkar fin fint. Ett problem dock. Jag saknar papperskorgen nu!

Nu tömmer ja den utan att ha ikonen där? Hur får man tillbaka den i värsta fall?

Av ALEX-GTR

kan du förklara lite varför det inte är värt det? det funkar jäkligt bra med nuvarande 8800GT men det är också ett mycket sämre grafikkort än 4870 så jag förstår att de är ett stort steg uppåt.

Av ALEX-GTR

Är det någon större idé för min del att byta mitt 8800GT mot ett ATi 4870 med tanke på att jag har ganska gammalt moderkort och cpu.
Moderkortet är ett M2N-E från Asus vilket har 570 Ultra chipset medans processorn är en gammal AM2 X2 3800+
Kommer jag få ut märkvärt bättre presstanda eller kommer inte mina övriga grejer leverera tillräkligt bra?

Av ALEX-GTR

HELT OTROLIGT det är sant! jag satte den på betong golvet på balkongen och installerade allt smärtfritt. HUR kan acer göra en dator som stänger av sig pga överhettning under installation för att den inte kör igång sitt temperatur reglering program eller vafan de nu är. de helt sjukt! acer är skräp! men tack för rådet det funkade!

Av ALEX-GTR

Jag löste problemet!

När man formaterar en Eee PC ska man tabort ALLA partitionerna, även de två små t.ex. BIOs partitionen ska också bort. Man sabbar inte datorn. Sedan är det bara att installera vilket operativ man vill.

Av ALEX-GTR

ja försökte med XP Pro SP2 så det bör ju funka. Men att den bara stänger av sig helt random... obegripligt när den funkade bra dagen innan. det ända jag gjort är formatera den och försöka installera nytt operativ.

Av ALEX-GTR

NTLDR is missing på Eee PC

Jag tänkte installera XP på en Asus laptop den lilla Eee PC, och när installationen körs igång så funkar det fint, ja väljer att formatera de två partitionerna och sedan efter en stund när den ska starta om för första gången så dyker sedan texten: "NTLDR is missing" upp. och ja har testat att formatera flera gånger, samma resultat. Vad är problemet??

Av ALEX-GTR

slocknar vid installation av XP

Min syrras Acer 3300 laptop har funkat väldigt bra de senaste 2åren men vi hade tänkt formatera om den nu. Ja slänger in XP skivan och kör installationen men mitt i det hela så slocknar datorn. Ibland när Windows kopierar över filer, ibland redan när den läser drivisar från skivan. och då menar jag under winsows blåa installations skärm. Ja kommer inte längre än så. Den bara dör vid olika tillfällen under installationen.

Jag trode att de kanske var fel på ram-minnet för när ja körde memtest så slocknade datorn också. Jag har bytt ram-minne och samma fel kvarstår.

vad kan detta bero på??

Av ALEX-GTR

dags då för mig att upgradera från mitt 8800GT till ett 4850

Av ALEX-GTR

Jag köpte en Ikari Optical idag, hade en Deathadder tidigare jag var väldigt nöjd med också men fick lite problem med den. Tänkte testa Ikari nu och ja är väldigt nöjd än så länge, ända nackdelen för mig är att den är lättare än Deathadder, den borde väga lite mer. Men annars riktigt fin.

Av ALEX-GTR

kommer inte in i windows installationen?

Jag har formaterat massor med gånger förut på vänners datorer men aldrig stött på detta problem förut.

*Jag lägger in Windows XP Pro skivan.
*Startar om datorn.
*Det står "tryck på valdrig tanget för att starta från skivan" precis som de ska stå.
*Jag trycker på valfri tangent.
*INGET HÄNDER?.... ja kommer in till skrivbordet (gamla installationen som ja vill formatera nu.

Jag HAR kollat i BIOs att CD-rom är första boot enhet och det stämmer. usb-tangetbordet funkar onekligen eftersom ja tryckte "del" för att komma in i BIOs.

Vad är felet?? ja har slut på idéer...

Av ALEX-GTR

undrar om den blir billigare än eee pc 701

Av ALEX-GTR

ta reda på någons IP

hur tar ja lättast reda på någons IP adress? de ända ja har i min dator är windows xp och wlan. via mitt wlan ser jag att det finns en router som är låst, men hur tar jag reda på IP adressen den har?

EDIT: en till sak, hur tar ja reda på vilken kryptering en router har? t.ex. WEP. WPA eller WPA2

Av ALEX-GTR

do not disturb, leeching @ the moment...

Av ALEX-GTR

jag har använt nlite för att göra min XP installation så liten som möjligt, probelemt är att i usb_prep8 så kan jag inte göra alternativ nr 1. den säger "error does not contain windows xp source files" vilket den gör men kanske inte just DE filer dehär programet behöver. hur kan man då gå runt detta?

EDIT: jag löste det, man ska behålla Components=>Operating System Options=>Manual Install and Upgrade och INTE klicka in den i själva nLite.

Av ALEX-GTR

men varför står i så fall @ tecknet brevid "enter" knappen? jag får inte fram ett @ hur ja än trycker på det. lite märkligt. men shift + 2 funkar fint.