Inlägg

Inlägg som ALEX-GTR har skrivit i forumet
Av ALEX-GTR

seg start av webläsare

När ja startar igång den bärbara datorn (Toshiba A300D) så går det ganska fort tills jag kommer till desktop. Men när ja klickar på firefox så tar det kanske 1min innan webläsaren har öppnats så ja kan surfa.

Det käns som att Vista har gjort allt så mycket segare. Finns det några bra program som kan kolla igenom datorn och se vad som tar sådan tid på sig och kanske öka presstandan lite på den?

Av ALEX-GTR

prova med att stänga av din brandvägg

Av ALEX-GTR

endast trådlöst funkar men inte via kabeln?

Min laptop har alltid varit ansluten till den tråslösa routern som jag nu har helt kopplat ut ur strömmen och väggen så den är inte med längre. Nu tänkte ja köra med en helt vanlig cat5 nätverkskabel från väggen rakt in i laptopen. Borde inte då Vista automatisk hitta internet och fungera? Vad ska jag göra? kopplar ja tillbaka routern så funkar det såklart trådlöst igen.

nätverk är absolut inte min grej :/

Av ALEX-GTR

ja det ska funka att komma åt med en ps3 och 360. Jag är själv inne på vägarna att kanske köpa en Qnap 109 II men är lite osäker kring hur "lätt" den är använda. Hur ser det ut när man ska komma åt den från en annan dator? och hur gör man exakt, skriver man in IP adressen den har? nätverk är inte min starka sida

Av ALEX-GTR

NAS eller LAN hårddisk?

Jag tänkte ha någon extern hårddisk kopplad till min trådlösa router och då kunna komma åt innehållet vart jag än befinner mig i världen via internet. Funkar det då med en helt vanlig extern LAN hårddisk som "LaCie Network Space 1TB"? Eller ska jag ha en "QNAP TS-109 II All in One NAS Server"?
Blir det en ip-adress man surfar in på för att komma åt den eller hur blir det?

Av ALEX-GTR

Har gjort systemåterställning två gånger. Kört en hårddisk kontroll och memtest. Allt funkar på den biten.
Jag körde igenom datorn med F-secure också tänkte om de virus.
Men felet kvarstår.

Datorn funkar helt normalt, helt plötsligt så stannar vlc och om ja surfar så hänger sig firefox. allt står stilla och det står att programmen svarar inte i kanske 20sek sedan funkar allt normalt igen.

Av ALEX-GTR

hur kör jag chkdisk i Vista?

Jag tror detta kan ha hänt efter att jag kopplade datorn med HDMI till TVn. Då kraschade nämligen Catalyst.

Man hör datorn arbeta på ett visst sett med ett visst ljud när den "stannar/kraschar". Ja är osäker om det är processor som tänker men de under "enter" tangenten kan man säga, små tickande ljud, inte riktigt som en trasig hårddisk tror jag.

Av ALEX-GTR

alla program krashar

Datorn funkade skit bra igår. Det är en Toshiba laptop som är drygt 1månad gammal. Kom med Vista och 3gb ram så allt ska ju flyta.

Det ända jag gjorde igår var installera DC++ på denna dator. Det funkade inte så jäkla bra för DC++ kraschade hela tiden. Så jag avinstallerade det. Nu så krashar alla program t.ex. VLC eller när ja öppnar "tabort ett program" i kontrollpanelen. Allt som kräver mer av hårddisken käns det som.

Medans Firefox, utorrent eller powerpoint funkar jätte bra.

Har datorn fått sig en hårddisk krasch eller liknande? Hur ska jag felsöka?

KORRIGERING: även firefox kraschar! nu när ja klickade på att spara inlägget så började datorn tugga igen. Man hör samma typ av "tänkande ljud" från den om och om igen. Så står det att firefox svarar inte i ca 10sek sedan funkar allt igen. Så den dör ju inte helt, bara nästan. Vad beror det på?

Av ALEX-GTR

Jag köpte min ps3 för en vecka sedan. Nu är det äntligen prisvärt för det finns många "äldre" spel för runt 200-300kr man kan köpa. t.ex. Uncharted, Heavly Sword, Ratchet and Clank, Skate, Condemned2, Motorstorm, Resistance mfl mfl

Av ALEX-GTR

Pure är riktigt häftigt, fartkänslan i spelet är enormt bra och grafiken är jävligt fin.
Annars kommer ju snart Motorstorm2 som är i samma stuk men inte lika hög hastighet och inga tricks kan man göra heller. Smak sak helt enkelt. Men jag gillar Pure, de som ett SSX med fyrhjulingar!

Av ALEX-GTR

DIR-615 endast 16mbit ned

Jag har en Toshiba laptop med inbyggt 802.11 b/g. Routern är en D-Link DIR-615 som jag kopplat med 100mbit fiber i väggen.

Jag körde TPTEST med sladden och fick:
UPP 55mbit
NED 87mbit

Jag körde TPTEST med wlan och fick:
UPP 17mbit
NED 16mbit

Detta är väldigt dåliga siffror. Vilken router bör jag byta till? gärna att den inte för dyr, vad tror ni om Netgear WNDR3300?

Borde jag köpa ett annat trådlöst nätverkskort till datorn eller duger det som finns i?

Av ALEX-GTR

oskarp text

Jag hade en 19" skärm tidigare och nu har ja köpt en 20" Wide LG W2042S som körs i 1440x900 och det ser bra ut men text som är riktigt liten ser sådär tjock och lite oskarp ut. svårt att beskriva men de ser iaf sämre ut än min 2år gamla skärm som ja körde i 1280x1024

EDIT:
HAHAHA jag löste det genom att öka till 1680x1050, det stod fel upplösning på webhallens hemsida som ja blint litade på. Haha men men nu är det iaf löst. härligt.

Skit fin skärm i övrigt.

Av ALEX-GTR

du har antagligen nyckel endast till XP SP2 eller liknande. beror på vilken XP lisens du köpte från första början

Av ALEX-GTR

seg uppstart på ny laptop

Vi har precis köpt en ny bärbar Toshiba A300D 15C och den kommer såklart med en del förinstallerade skit program och så har den Vista. uppstart tiden på denna dator ligger på ca 3-4minuter vilket är fan för länge för en såhär kraftfull och endast 3dagar gammal dator.

Vad kan göras för att se vad detta beror på? Vid uppstart så stannar den längst tid precis innan man ska logga in, det står "Vänta..." i ca 2minuter!!

Jag antar att de bästa och göra är avinstallera alla skit programmen och kanske byta antivirus program, man fick med McAfee men vi ska installera F-secure senare.

Jag stoppade in ett usb minne jag gjort readyboost på men de hjälpte fan inget alls. exakt lika lång uppstart är det ändå.

Lite spec om datorn:

3Dmark03 gav ca 3700poäng

AMD QL-60 1.9ghz dual core
3gb ram
ATI Radeon 3470

Skulle det hjälpa att defragmentera datorn när den är såhär pass ny?
Finns det något program som gör en logg av allt som startar upp i början så jag kan se just vilka program som tar sådan tid på sig vid start?

Jag glömde tillägga att även när man ska stänga av datorn tar de längre tid.

Av ALEX-GTR

jag har aldrig lirat Lineage 2 förut men köpte starter pack för någon dag sedan, tänkte ge spelet en chans, jag gillar stilen det har. Någon som är på Luna servern och orkar ha en noob springandes bakom sig? Vill gärna lära mig lite mer om spelet.

Av ALEX-GTR

köpråd, runt 6000-8000kr

Jag var och tittade på Asus laptops som SIBA säljer för 6000kr och skärmarna var mycket gryniga och dåliga i filmklipp.

Vad tror ni om dessa modeller och hur är kvaliteten på Toshiba för den delen??

Toshiba Satellite A-300-D15C (pc city)
7000kr

LG E500-KAPE3V (pc city)
7000kr

LG E510-G.AP91V (webhallen.com)
6000kr

Sony VAIO NR21S/S (komplett.se)
7000kr

Av ALEX-GTR

Har prövat följande nu:

1. ominstallerat samma drivrutiner och felet kvarstår, lika grynig bild som förut, speciellt i mörka eller gråa partier av filmer.

2. försökt extrahera de nyare drivrutinerna från Asus hemsida men de är en korrupt dll fil i själva zip filen. Alltså har asus själva gjort misstag där. Jag har raporterat det till dem och de ska åtgärda det.

3. Prövat med senaste catalyst 8.8 från ATis hemsida och de fungerade inte alls.

4. Prövat med WMP 11, VLC, Quicktime och KMPlayer, lika grynig bild med alla spelarna

5. prövade att avinstallera Asus Splendid och de gav ingen skillnad heller.

Av ALEX-GTR

Men det är konstigt eftersom i inställningarna står det att det är ett Radeon Mobility 3470. Jag provade ett spel också och 3D grafiken är ganska pixelerad, nästan som om det inte fanns någon typ av Anti Aliasing alls, lixom kantiga hörn och kanter.

Av ALEX-GTR

Radeon 3470 nya drivrutiner?

Jag har en Asus laptop med ett Radeon Mobility 3470 grafikkort och för någon anledning så är filmerna ganska gryniga, dassiga eller kanske pixliga till och med. Vad kan detta bero på? Jag hittar dessutom inga nya drivrutiner för detta grafikkort på ATIs hemsida, mycket märkligt.

Av ALEX-GTR

Jag installerade en nLite verison av XP Pro och då hade jag en boot tid på ca 25sek men efter bara några dagar blev de något märkligt fel att när den laddat fram skrivbordet vid start så står den still där o tänker, man kan inte klicka på start menyn eller något i kanske 30sek-1min och då går den igång och allt funkar fint.

Då tog jag nu och installerade en vanlig normal verison av XP Pro men då har ja en boot tid på 2min ungefär innan man kan använda datorn.

Varför denna usla boot tid??