Inlägg

Inlägg som ALEX-GTR har skrivit i forumet
Av ALEX-GTR

LG Optimus 3D eller Samsung Galaxy S2

Jag äger just nu en Samsung Galaxy S och haft den sedan release dagen i princip. Riktigt bra lur. Men ja börjar bli sugen på något nytt men det känns ännu inte som att de så stort steg för mig men de nya mobilerna som kommer. Dessa två verkar mest intressanta.

LG Optimus 3D är något större än SGS2 och betydligt tyngre. Den har nog sämre batteritid också pga 1500mah batteri mot 1650mah i SGS2. Men ändå så är 3D kameran en riktigt kul funktion. Spela in i 720p 3D och kunna ta 3D bilder låter skoj. Vet inte vad för nytt jag med min nuvarande SGS kommer få om jag köper en SGS2. Att den har vassare hårdvara märker jag nog inte av för att jag spelar inte på mobilen grafisk tunga spel. Dessutom flyter min nuvarande SGS på snabb som blixten. Inget lagg.

Några tankar? Tipps?

Av ALEX-GTR

nej, men det är ganska långa laddningstider har jag läst

Av ALEX-GTR

jag tror det är 8gb och installationen tar ca 50min, men man gör det bara en gång som tur är. har man väntat såhär länge så kan man vänta på installationen också.

Av ALEX-GTR

Ok såhär ligger det till nu med felet. Alla andra datorer i hemmet kommer ut på nätet både via sladd och trådlöst. Men BARA man startar den nya bärbara datorn så slås internet ut för alla andra datorer. Den nya försöker hela tiden automatiskt koppla upp sig trådlöst mot routern när detta händer.
Vad är felet? Hur fixar jag det?

Av ALEX-GTR

problem med bredband och router

Jag skulle idag ta och koppla min syrras nya laptop trådlöst + en dator via sladd mot en DIR-301 trådlös router. Hennes leverantör är Ownit.
Det magiska i detta problem är att om jag kör med endast sladd från laptop rakt i väggen så funkar inte internet. När jag knappar in IP, DNS, gateway siffrorna så funkar men inte stabilt alls. Den tappar IP tror jag och t.ex. kan jag inte laddaned msn åt henne. TPTEST avslutas inte helt med nya datorn men det gör det med gamla datorn.

Jag har testat att setta trådlösa routern i mellan men då är det exakt samma sak fast det trådlösa funkar inte alls med datorerna. DÄREMOT så funkar det hyffsat med min mobiltelefon som har wlan. Hur fan är detta möjligt och vad är problemet??

Av ALEX-GTR

Nu har jag hängt även på overclock.net forum och sökt lite hjälp. Men lyckas fan inte få det stabilt.

Dom tipade mig om att stress testa med ett program som heter LinX och det fick min dator att stängas av helt när ja körde något över 3.5ghz. Här är tråden om du vill läsa vad ja fick för tips av dem och hur det gick 1055T a little help with reaching 4ghz - Overclock.net - Overclocking.net

Hur som helst. Just nu kör jag 3.5ghz stabilt (den klarar LinX stress test 20 pass)
Här är en länk till min CPU-Z http://img209.imageshack.us/img209/4787/25893009.png

Hur ska jag gå vidare nu för att lyckas nå iaf 3.8ghz stabilt? Temperaturen på CPU ökar som max till 54C. Som sagt kör jag nu 3.5ghz stabilt på CPU - 1.41v, CPU/NB - 1.22v

Några tips??

EDIT: den artikeln på x-bit labs har jag läst redan förut.

Av ALEX-GTR

Jag har försökt nu ett tag men har även fått en bluescreen vid 3.9ghz...

Jag har dragit ned till 3,8ghz nu för att försöka få bättre koll på vad som kan orsaka crash.
Såhär ser det ut i mina BIOs just nu:

Jag gör allt i AI overclock tuner
14 x 272 = 3,8ghz
Turbo - disabled
DRAM frequency - 1413mhz (eller 1818mhz båda verkar funka bra, mina minnen ska klara 2000mhz enligt deras spec)
CPU/NB frequency - 2120 mhz
HT Link Speed - 2120 mhz
CPU volt - 1.45v
CPU/NB volt - 1.159v
DRAM volt - 1.65
Cool n Quiet - disabled
C1E - disabled

Några tips på vad jag bör ändra? Allt annat är på auto i princip eller oförändrat.

Av ALEX-GTR

AM3 1055T @ 3.9ghz 17.660s på 1m

Av ALEX-GTR

AMD 1055T överklock

Jag har suttit och pillat lite i BIOs och lyckats detta stabilt (klarar 3Dmark06 och Passmark benchmark och lite surfande än så länge i alla fall).

cpu: 3919 mhz (full load temp ca 49-51C)
ram: 1866 mhz

Jag försökte med:
cpu: 4017 mhz
ram: 1530 mhz
Men då fick jag bluescreen när jag skulle se på ett youtube klipp. Men det klarade 3Dmark06 och Passmark.

Jag kör 1.45v på CPU och 1.65 på ram.

Några bra tips på hur jag kan passera dendär jäkla 4ghz gränsen stabilt? Förresten så gör jag allt i AI overklock grejen i BIOs.

Av ALEX-GTR

Tack, men det som visade sig spöka tror jag var Q-Fan i BIOs. Jag stängde av det och startade om då låg CPU fan speed på ca 1300rpm

Av ALEX-GTR

CPU fan speed error

Så jag har precis bytt från standard kylaren som kommer med 1055T X6 processorn till en Scythe Mugen 2 Rev. B

Allt gick bra men när jag startade datorn får jag CPU fan error. Närmare titt på CPU speed ser jag drygt 200rpm, det ökade till 400rpm. Men det är ändå väldigt lågt. Så jag kopplade då cpu fläkten till Chassi Fan på moderkortet. Då flög hastigheten upp till 1400rpm. Det är bra men nu vill jag ju ha den på cpu fan platsen på moderkortet och inte på chassi fan platsen.
Kan det vara någon inställning i BIOs som ändrar min cpu fan speed till så låga siffror?

Av ALEX-GTR

ingen som har AM3 socket för denna kylare liggande?

Av ALEX-GTR

Cooler Master V8 på socket AM3 ?

Jag har en Cooler Master V8 men har endast Socket 1366 fäste till den. Jag har en AMD AM3 processor nu och vet inte riktigt hur jag ska få till det. Några tips? Någon som har det fästet?

Av ALEX-GTR

Jag hade en Nexus One förut, och den är ganska lik just Desire. Men jag har bytt till Galaxy S och den är riktigt jävla bra! Skärmen är den bästa på marknaden och touchen är suverän. Den är snabb och tunn. Jag är riktigt nöjd iaf.

Av ALEX-GTR

870TD eller 890GX för överklockning på budget

Jag tänkte köpa en AM3 1055T processor och komma upp i 4Ghz och försöka nå 2000mhz på 2x2GB ram om möjligheten finns. Jag undrar om någon vet om detta är möjligt med 870TD eller 890GX moderkort eller måste man satsa på dyrare 890FX?
Jag tittar speciellt på just Asus M4A87TD EVO och M4A89GTD PRO USB3
Som kylning på processor tänkte jag mig en Noctua D14 men är de overkill? Klarar man sig lika bra med en något billigare men ändå stor kylare?
En sista fråga, bör man vänta på 1075T BE när den nu kommer ut?

Av ALEX-GTR

Jag fick bluescreen innan jag änns hade installerat nvidia drivrutinerna för grafik kortet. Så det kan inte vara det. Fick en bluescreen efter installationen av dem också. Jag börjar misstänka starkt något med nätverkskortet och mitt nuvarande windows 7 64bit. Just för att det händer ibland när jag börjar ladda ned något via Chrome. Då har det hänt oftast. Det har exempelvis aldrig hänt när datorn bara står och gör inget speciellt förutom att vara påslagen dvs.

Av ALEX-GTR

Tack! Det löste problemet.
Däremot har jag ett helt annat problem nu som jag hade även förut med förra windows 7 installationen. Jag får bluescreen helt plötsligt ibland, jag vill tro att det händer när jag laddar ned filer. Men det behöver inte vara därför. den säger Driver IRQL not less or equal i bluescreen. Jag har bytt hårddisk så det kan inte vara fel på den. Kan inte heller vara någon drivrutin som spökar för jag precis installerat detta för en timma sedan. Några ideer?
Hade aldrig detta problem när jag körde 32bit operativ på denna dator... undrar om det kan ha något med att detta windows 7 är 64bit. Både processorn och moderkortet stödjer 64bit.

Av ALEX-GTR

två windows 7 operativ

Jag hade windows 7 förut och den ska vara borttagen nu. Därefter installerade jag windows 7 igen (64bit) och nu när ja startar datorn får ja välja mellan två Windows 7 var av den ena funkar såklart inte (den gamla för den har jag tagit bort) och den nya 64bit verisonen jag installerat. Hur ändrar jag så att den automatiskt startar den nya och skiter i den gamla? Jag läste att det inte finns någon boot.ini fil för windows7 där man kan ändra sådant. Hur gör man?

Av ALEX-GTR

installationen tar lång tid... väldigt lång

installerar windows 7 på en dator och det står "Windows filer expanderas - 57%" och det har varit så i snart en timme... jag minns inte att det brukar ta så lång tid... den verkar inte ha frusit heller.

Av ALEX-GTR

i så fall köper ja hellre ett GTX 460 än 5850 då det är en bit billigare och nästan likvärdigt. Men 5770 är mer i min prisklass. Fast jag får se. Kanske väntar och köper ett GTX 460 1GB när de kommer.