Inlägg

Inlägg som ALEX-GTR har skrivit i forumet
Av ALEX-GTR

Jag använder Win XP och inte Vista, väntar med det ett tag till. Kanske installerar det på en separat partition.

Jag avinstallerade alla nVidia drivisar och installerade nya från deras hemsida 169.02 blev det och nu funkar det bra i Windows, men sisst ja provade med dessa drivrutiner så FRÖS Crysis helt efter 10min. Jag tror de behöver skaffa bättre drivrutiner för 8800GT.

Förstabossen: mitt 8800GT gick inte upp i varv vad ja kunde höra. Men jag vet att idle temperaturen var 56C och något som heter nForc låg på hela 125C men de låter märkligt. Min CPU ligger på 36C.

Av ALEX-GTR

8800GT problem

Jag köpte Asus 8800GT idag och kör med ForceWare 169.13

Jag lirade Crysis utan problem ett tag men efter nån timma så tänkte ja surfa lite och DÅ började ja få små pixel fel överallt och datorn laggade. Den hängde sig också. Ja startade om och de var samma sak med en gång. Ja öppnade datorn och kände lite på grafikkort och de var INTE så varmt alls.

Här är en bild på problemet, kolla startmenyn!

http://i141.photobucket.com/albums/r65/alexuz1984/felet.jpg

Det flimrar till och pixelfelen uppstår hela tiden nu. Fattar inte vad felet är men en sak är säker att mitt gamla 7900GS funkade heeelt felfritt i gemförelse.

Av ALEX-GTR

kyla AMD X2 6000+ med Arctic Freezer 64 Pro??

Jag har just nu en AMD X2 3800+ som kyls av Arctic Freezer 64 Pro. Tänkte köpa en X2 6000+ som lär vara betydligt varmare. Kan min nuvarande kylning klara detta? Jag har ett Antec P180 chassi med bra luftflöde.
Vad tror ni?

Av ALEX-GTR

ATi tv-out hjälp

Jag skulle behöva lite hjälp.
Tänkte fixa TV-out till en 5år gammal TV och ja köpte:

s-video kabel (15meter).
ljudkabel (15meter).
acart adapter med s-video ingång.

Nu när ja kopplade in alla sladdar och kollar i Catalyst så står de inget om att den hittat en sekundär skärm, eller de finns en liten grå TV ikon men den funkar inte att aktivera. Det ÄNDA som funkade va att dra den ikonen till ikonen som var den primära skärmen (alltså själva datorskärmen som är kopplad via VGA) och välja att ersätta den. DÅ fick ja bild på TVn men då försvann såklart bilden på datorskärmen. Dessutom blev bilden på TVn Svart/Vit.

http://www.plaatjesupload.nl/img27/1193854429-050.jpg

Någon som är Catalyst expert här??

Av ALEX-GTR

värt att upgradera detta?

Jag hade tänkt kanske upgradera min dator en bit med följande två prylar:

AMD Athlon 64 X2 6400+ 3.2GHz
Asus GeForce 8800GT 512MB

och alternativt även GeIL 2048MB DDR2 PC2-6400 800MHz Ultra (4-4-4-12) (2x1GB) men jag vet inte om jag skulle käna så mycket extra presstanda på 4GB ram mot mina redan 2GB som jag har nu.

Vad tror ni?
l
l
l
V

Av ALEX-GTR

Jo jag installerade 163.75(beta) och spelet funkar men jag är besviken över att skärmen nu flimrar vid start, den flimrar ca 4-5 gånger när man kommit in i windows.

Av ALEX-GTR

nya ForceWare 163.71 problem

Jag hade en äldre verison, möjligen ett halvår gammal ForceWare till mitt 7900gs men nyligen installerade jag Timeshift demot som rekomenderade att jag installerar senaste Forceware, så jag gjorde det. Nu så flimmrar min bild ibland helt plötsligt. De jätte märkligt. Vad kan de bero på?

Av ALEX-GTR

nä ja orkade inte testa min cpu och hårddisk på hans moderkort.

det jag prövade exakt var

*mitt grafikkort på hans moderkort = ingen bild

*hans HDD, nätagg och graffe på min dator = fick bild men, den startade om när windows skulle boota (jag tror de går att lösa genom att formatera om den eller så kanske windows XP var grinig att de var annat moderkort)

*ta ur batteriet på hans moderkort = ingen bild

*testat både VGA och DVI utgångarna på hans dator = ingen bild

Alla fläktarna snurrar igång på hans burk och HDD verkar surra igång också så därav vet jag inte om de moderkortet... men de kan ju vara.... hur fan kan man vara bomb säker utan att byta hans 478 moderkort?

Av ALEX-GTR

gjorde det med batteriet redan innan, de var ingen skillnad. jag misstänker moderkortet. men ändå så snurrade ju alla fläktar igång och allt.

Fick höra att allt funkade bra när hans son spelade Warcraft och sedan blev bilden sämre och sämre och till slut så dog bilden. och de va sjukt mycket damm i den så de dammsög den, sedan gav de datorn till mig för felsökning.

Av ALEX-GTR

märkligt bildfel

Jag provade precis min kusins dator som går igång (alla fläktar snurrar och hårddisken verkar surra igång) men visar ingen bild alls på skärmen.

Så monterade jag in hans grafikkort, hårddisk och nätagg till ett annat moderkort med cpu och provade, då fick jag bild, men windows bootade alldrig igång ordentligt, den startade om av sig själv så att säga.

Men det märkliga är att de ingen bild alls när dessa prylar är på hans egna moderkort.

Är då....

A: hans moderkort trasigt?

B: hans CPU trasig?

Av ALEX-GTR

http://www.webhallen.com/prod.php?id=66453&view=1
är helt ok, speciellt för priset

Av ALEX-GTR

Så du menar att E65 är ändå ett bra val? N95 är för dyr just nu tycker jag. Men TRE har ju E65 i sitt utbud. Jag hade tänkt riva bort mig från TRE nu efter ca 2½års betalande till dem. Har varit deras kund länge.

Finns det inga andra mobiler med Wlan? Jag fattar inte varför Samsung och Sony Ericsson inte kan lägga in wlan i någon lur. Är de så inkompetenta?!

Av ALEX-GTR

jag har en Iaudio (cowon) D2 4GB och är super nöjd! Skulle våga påstå att den är bland de bästa mp3spelarna på marknaden.

Av ALEX-GTR

mobil med wlan

Jag är på jakt efter ny mobil igen. Nu har jag en Nokia 6280 som börjar bli ganska sliten.

Jag har inget emot andra märken än Nokia, så länge mobilen har både wlan, 3G och en kamera men kameran behöver inte vara jätte bra, så länge den finns.

Jag har tittat på Nokia N80 som verkar grym om aningen tjock. Nokia E65 är schysst men den bygger väll på en sämre symbian än N80?
Gillar HTC S710 också men den saknar 3G för någon obegriplig anledning.

Har ni några tipps? Eller några kommande mobiler under året kanske?

Av ALEX-GTR

Men hur ligger sig HTC mobilerna mot N95? HTC har du riktigt avanserade lurar med ungefär samma spesifikationer som dendär

Av ALEX-GTR

wow! va coolt med en ny bana! Fan vad de spelet rockar. Så kul när folk påstår att Colin McRae Rally är värkligaste rallyt. Långt ifrån. Richard Burns Rally är lätt det verkligaste. grabbarna på swedish sim racers kör det (och GTR2 bland annat).

Av ALEX-GTR

Jag köpte spelet för två dagar sen och det är grymt bra (hade det till min xbox360 jag hade förut). Men fyfan vad buggigt TDU är på PC. Det är helt galet buggigt!

Kolla in här vad som händer med denna lastbil. Och jag gör inget, bara är stilla och tittar.

http://i141.photobucket.com/albums/r65/alexuz1984/cp1.jpg

http://i141.photobucket.com/albums/r65/alexuz1984/cp2.jpg

På andra bilden ser man hur samma lastbil flyger upp mot himlen.
Ett annat problem är att när jag kör så krockar AI bilarna ca 20m från mig helt sporadiskt. Utan att jag gjort något. De som att de osynligt åker in i något. Eller så flyger de rakt upp.
Jag mailade Atari sverige angående detta men ja tror de kommer totalt ignorera det.

Av ALEX-GTR

1280x1024 på min primära 19" TFT skärm

1360x768 på min sekundära 32" HDTV

Det har ju funkat förut. Jag misstänker att det inte går eftersom det är en DVi till HDMI kabel som går från mitt grafikkort till TVn nu. Förut var det vanlig VGA.

Av ALEX-GTR

tv-out problem med nVidia

Det brukade funka fint att ha tv-out men efter att ja bytt så att min primära TFT skärm körs via VGA och min TV körs via DVi-HDMI kabel så blir de lite konsigt.

Om jag setter igång en film så blir den fullscreen ja vilket är rätt MEN... inte i rätt skala. Så i VLC ändrar jag då till 16:9 och då borde även det ändras på min HDTV men det gör det inte. Den är frusen på en och samma inställning som antagligen är 1:1 och den vill inte ändra sig.

Mina inställningar:

Clone
19" TFT primary
32" HDTV secondary
Full screen device secondary display
Track overlay rotation

Av ALEX-GTR

lägga till musik till Quicktime video

Hur lägger man till musik till en Quicktime video? Jag har QT Pro 7 så det borde funka.

Videon är 1min 36sek lång och ja har klippt mp3an till samma längd. Hur setter jag nu ihop dem till en enda fil?