Inlägg

Inlägg som HappySatan har skrivit i forumet
Av HappySatan

Toppen, tack! Blir att köpa de där 👌

FanControl har jag. Underbart program. Kanske fläkthub det jag söker heter? Så att man får fler kontakter att plugga in fläktar i?

Av HappySatan

Tystaste budgetfläkten?

Försöker uppgradera datorn på budget. Undrar därför vilken den tystaste budgetfläkten är? Enda kraven är 120 eller 140 mm och pwm.

Undrar också om någon kan tipsa om en billig fläktkontroller? Behöver inte vara något fancy, men bör vara pålitlig.

Inbillar mig för övrigt att mitt gamla plåtchassi skapar viss resonans när fläktarna sitter direkt mot det. Gummi-mojänger för att fästa fläktarna, finns det? Och hjälper det? Vill minnas att Noctua hade det senast jag byggde nytt, för 10 år sedan

Av HappySatan

Först och främst: Alla julklappar. Perfekt att få det klart tidigt, till ett bra pris.

Om det blir pengar över: En uppgradering av datorn till mig själv. Sannolikt en 13600k + moderkort.

Av HappySatan

På mobiler låter det extremt vettigt. Där har man ju ändå onödigt hög upplösning.

Av HappySatan

Det vanliga är att den hör typen av formuleringar gäller produktens utseende och funktion, inte hur länge den har varit igång. Väldigt vanligt när man köper begagnade telefoner och liknande.

Med det sagt kan du säkert hänvisa till distansköpslagen och returnera skärmen.

Av HappySatan

Brandsläckare? Inte ofta den behövs, men när den väl behövs gör den en jäkla skillnad.

Av HappySatan
Skrivet av JasBC:

Och om du tycker Microsoft tränger sig på i Windows så ska du bara veta vad din Android-telefon - oavsett ursprung - skickar till utländska servrar om ditt användande - bara en promenad längs en större gata resulterar i flera tusentals kartläggningsrapporter av nätverk till Google, till exempel. Och Apple gör samma sak btw, kanske till och med i större utsträckning nu när de har såna där spårningstaggar....

Skillnaden, i varje fall för mig, är att telefonen inte har något intressant att säga om mig. Datorn har jag mitt allt i, och det vill jag banne mig inte att Microsoft ska visa i. Inte ens om de är så välmenande som de hävdar.

Med det sagt är all den här spårningen vidrig. Att det tillåts, och dessutom kallas features, är sjukt.

Av HappySatan

Har faktiskt aldrig spelat Resident Evil och ogillar halloween 😛

Av HappySatan
Skrivet av hölmiz:

Domar är ju offentliga handlingar så vore mycket märkligt om de inte gick att få tag i.

Adresser, telefonnummer etc är lite märkligt att det ska ligga ute över hela nätet. Vilka fordon någon äger är ju också offentligt så ...

Det finns företag som alldeles uppenbart missbrukar offentlighetsprincipen för att göra alla uppgifter som människor sökbara på ett sätt som aldrig var tänkt när lagarna skrevs.

Självklart är det bra att jag kan ta reda på vem som äger bilen som felparkerar på min uppfart varje dag, genom att kontakta Transportstyrelsen. Eller att en specifik dom kan begäras ut genom att kontakta domstolen i fråga. Men att smutsiga företag kan begära ut precis allt och sedan tjäna pengar på att göra det uppgifterna lättillgängliga på nätet är direkt vidrigt. Känns som något enbart stalkers och kriminella nyttjar.

Det rimliga vore att offentliga uppgifter inte får användas i affärsändamål, och att det ska finnas en tröghet i systemet. D.v.s. att det är långsamt och besvärligt att begära ut mer uppgifter än vad man rimligtvis behöver.

Av HappySatan

Råkade slå igång uppdateringen på jobbadatorn nu. Av misstag. Fasar för morgondagen. Microsoft kommer säkert ha förstört något som uppenbarar sig när jag har som mest att göra.

Kan de inte göra en typ 20 years LTS som bara får säkerhetsfixar men inga jäkla features?

Av HappySatan

Hittade några grafer över vilka grafikkort och processorer som presterar bäst med DaVinci Resolve. Man kan förmoda att samma grafikkort och processorer presterar bra i andra program för filmredigering också.

https://www.pugetsystems.com/solutions/video-editing-workstat...

(Inget konkret förslag här alltså, svårt utan att veta budget, men en bra början om du vill jaga på Prisjakt)

Av HappySatan

Bra dator? Ja. Kommer Dota att flyta? Ja.

Min spontana tanke är dock att grafikkortet ser underdimensionerat ut jämte processorn. Väntar du till Black Friday kan du säkert få ett vassare kort för samma peng, eller ett 6700XT för en billigare peng. (6700XT räcker gott för Dota 2, ska sägas.)

Övriga komponenter kommenterar jag inte eftersom jag har dålig koll Tänkte skriva att moderkortet nog kan bytas till en billigare modell om du inte inte behöver extra allt, men sen såg jag att det är sådär mycket AM5-moderkort kostar.

Av HappySatan
Skrivet av o0Oo:

Nej så är det ju absolut. Men corona och wfh löste ett jätteproblem vi skapat över tid och det var att 24h inte räckte för att få ihop livet för väldigt många. Med wfh fick väldigt många livet tillbaka och man blev människa igen. Personligen ökade min prestation på jobbet ganska rejält + jag har inte haft vare sig en sjuk eller vabbdag sen innan corona. 4+ år! Jag har mycket lättare att fokusera utan människor runt mig. Öppet kontorslandskap är en mardröm i min värld. Sen är jag gärna social på lunchen och efter jobbet självklart.

Vill bara säga att du satte huvudet på spiken under här inlägget. Hemarbete löser helt klart livspusslet så att man har tid att vara människa igen.

Av HappySatan

Började jobba 50% distans för 10-12 år sedan, och har jobbat 100% på distans sedan strax innan covid. Skulle aldrig gå tillbaka till stressen som on site-arbete.

Kollegorna tycker jag om något bättre om nu när vi bara träffas för roliga sociala aktiviteter några gånger per kvartal.

Av HappySatan

Min trotjänare, en 6700k, ska bytas ut på Black Friday. Mot vad vet jag inte, det beror på priserna. Sannolikt blir det en 13600k, men om någon av AMDs proppar med 3dcache reas ut till riktigt bra pris blir det en sådan istället.

Men att uppgradera generation? Nej, verkligen inte. Var tredje eller fjärde generation, kanske.

Av HappySatan

D&G är väl ungefär som Gucci; ett märke för folk med stor plånbok, stort bekräftelsebehov och dålig smak?

Skulle ärligt talat hellre köpa en stol framtagen i samarbete med Lidl. Oavsett prislapp.

Av HappySatan
Skrivet av MegaMuztek:

Om man inte gillar en tjänst så är man ju inte tvingad att använda den. Min närvaro på X är tämligen låg, tror jag var inne där för typ 2 månader sedan, fb använder jag för grupperna och marketplace, TikTok, Snapchat och Instagram har jag aldrig använt, men de får gärna finnas kvar för min del, inget som direkt berör mig.

Jag tycker att de här tjänsterna tar fram det sämsta hos människor, så vad mig anbelangar får de gärna lägga ner.

Orkar inte skriva alltför mycket, eftersom det är of topic, men i min mening är grundproblemen följande:
- Sociala medier förvandlas lätt till ekokammare där extremism göds.
- På sociala medier är konsekvenserna för dåligt beteende små eller obefintliga, vilket leder till att folk är skitstövlar.
- Vem som helst som uttrycker sig väl kan sprida vilken dynga som helst, nästan oemotsagd

Tror hela den polarisering som präglar västvärlden grundar sig i att mpnga blir idioter så fort de går online.

(Med det sagt finns ingen återvändo. Yttrandefrihet och allt det där du nämner i andra inlägg. Men det innebär inte att den inslagna vägen är bra. Min lösning? Jag har ingen. Jag har gett upp om mänskligheten.)

Av HappySatan

Man kan alltid hoppas. Facebook, TikTok och gänget får gärna följa efter.

Av HappySatan
Skrivet av aradove:

Hur gör man?

Jag googlade fram en VPN som var gratis att testa. Minns tyvärr inte vilken. Ställde in den på rätt land och gick in på youtube. Sedan var det bara att köpa premium som vanligt, men till det landets pris.

Sedan dess har jag loggat in som vanligt (utan vpn). Fungerar prima.

Av HappySatan

Ja, kör ett familjeabonnemang via Moldavien. 45 kr/mån. Extremt värt pengarna. Överlägset bästa streamingtjänsten.