Inlägg

Inlägg som HappySatan har skrivit i forumet
Av HappySatan

Noterar att AMD-aktien tog ett litet skutt i onsdags, sannolikt till följd av den hör nyheten. Trevligt. Har varit lite i valet och kvalet om jag ska behålla dem på längre sikt. Men nu blir det nog att sitta på dem

Av HappySatan
Skrivet av Rouge of Darkness:

Sno propphuven till eluttagen i rummet.

Dotorn går rätt dåligt utan ström.

Missade första mellanslaget när jag läste ditt inlägg. Lät smärtsamt ...

Av HappySatan
Skrivet av SVclocker:

Fast GTA VI Kommer väl vara undantaget för de flesta, eller?

For många, säkert. Men jag väntar nog tills det blir Epic-gratis. Som jag gjorde med 5an 😁

Av HappySatan
Citat:

ESU-programmet handlar enbart om säkerhetsfixar och innehåller inte några designförändringar, nya funktioner eller andra förbättringar.

Det här är ju exakt vad jag vill ha. Ett operativsystem som inte ändras från dag till dag, utan bara mottar säkerhetspatchar. Det är jag definitivt villig att betala för.

Av HappySatan
Skrivet av SpaceAce:

Fick ihop 3 timmar i GTA V och 4 timmar RDR2. Ska bli kul att se om Rockstar kan få mig att gilla ett spel från dom iaf 😅

Skrivet av _genki:

har exakt samma problem, jag försökte med GTA: Vice City, GTAIV, RDR, RDR2.... Jag tycker att deras spel är så urbota tråkiga att spela. Kvittar hur snygg grafik och hur detaljrika världarna är så verkar rockstars spel hittills inte ha varit något för mig..

Samma här! Jag vill verkligen tycka om både GTA5 och RDR2, men det går inte. Svårt att sätta fingret på vad som felas, men det klickar inte.

Av HappySatan

Nej, jag avskyr dem. Försöker alltid stänga av notiser om achievements om det går. Tycker att de förstör inlevelsen. Dessutom tenderar achievements att uppmuntra sådant som jag uppfattar som tråkigt; skräp samlande osv.

Av HappySatan

99 gånger av 100 är jag på team 'vafan, låt datorn ta lite plats', men det där såg faktiskt ganska risigt ut 😁

Den enklaste lösningen är att ni åker till Ikea och hittar en mediamöbel som båda gillar. Stor nog att din dator och ps4 ska få plats, snygg nog att din flickvän inte ska strypa dig.

Alternativt lägger du datorn i sängen. Sen säger du ba "Men du sa att jag inte fick ha den i vardagsrummet. Nu får du bestämma dig!"

Av HappySatan

2 delar vatten, 1 del havregryn, lite salt.
Mikra tills det nästan kokar över.
Servera med lingon och mjölk.

Variera mig? Njae. Gröt är tråkig basmat som jag räknar med att äta på samma sätt till den dag jag dör.

(Med det sagt blev jag sugen på gröt pga tråden. Frukostdags!)

Av HappySatan
Skrivet av Aphex:

mikroswitchar och fysiska vred har en begränsad livslängd och håller för x antal användningar, en kapacitiv touch-sensor håller längre än fingrarna.
Det är alltså motsatsen till planned obsolescence, men inte blir ni glada för det.

Om det gick att kombinera hållbarhet med användbarhet så hade jag jublat och slagit volter (och därefter skrivit här i tråden om hur långa köer det är på akuten när man har brutit alla ben i kroppen). Dessvärre är touchsensorerna tämligen värdelösa, vilket förtar glädjen. Om något gjorde du mig än mer frustrerad; spisjäveln kommer aldrig gå sönder så att jag har anledning att byta ut den.

Och lite anekdotisk bevisföring på det: I min förra lägenhet hade jag en 20 år gammal spis med knappar och vred. Fungerade prima. Så om den begränsade livslängden är 20+ år är jag helt fine med det.

Skrivet av huttala:

För att inte tala om idioterna som kom på att det är en bra ide att micron ska pipa konstant tills man kommer dit och stänger av den istället för att pipa tre gånger och sen va tyst...

Ja, riktigt hemskt! Kombinera med en hemmaboende tonåring som ställer saker i mikron och sen stänger in sig på rummet med hörlurar så har du ett recept på frustration ...

Av HappySatan

Jajjebox, första uppgraderingarna på flera år.
GTX 1080 ti --> RTX 3080
i7 6700k --> i7 14600kf
BeQuit superold --> Peerless Assassin
+ moderkort, minnen, fläkthub och några fläktar

Datorn blev ju märkbart snabbare, minst sagt.

Av HappySatan
Skrivet av pine-orange:

Det finns att köpa men för spisar är det nog framförallt premiummärken. För mikrovågsugnar är det tvärtom tror jag, där har de billigaste ugnarna vanliga knappar och vred

Då kanske det går jämt ut i slutändan, en budget-mikro och en premiumspis

Av HappySatan

Idag tar jag fram det tunga artilleriet. Moderna spisarhällar. Och mikrovågsugnar.

Vem fick för sig att de tär en bra idé med enbart touch-knappar? Som piper och skriker så fort minsta droppe vatten landar på hällen. Och som stänger av sig själv vid minsta antydan om att pastavattnet håller på att koka över. Fullständigt omöjligt att laga mat på dessa ingenjörsmisstag. Jag bara längtar efter att spisen ska gå sönder så att jag får byta ut den. Om det alls finns spishällar med riktiga knappar och vred kvar den dagen.

Min mikrovågsugn är nästan lika bedrövlig den. Istället för en knappsats där man kan ställa in tiden, eller ens ett normalt vred, har den bara en "touch-cirkel" som man ska styra allt med. Problemet är att om man har torra händer (eller blöta händer, eller annat än precis lagom återfuktare och återfettade händer) vägrar den att registrera någon input alls. Så för att mikra gårdagens brända rester i två minuter måste man stå och pilla och peta i fyrtiofem minuter. (Sedan ger man upp och äter maten kall.)

Överdriver en aning ovan. Men herregud. Vad hände med riktiga knappar och vred i köket? Finns det ens att köpa längre?

Av HappySatan

Jag tycker inte att det ser prisvärt ut. Du får en ny färdigbyggd dator med bättre presenta för runt 10k. Bygger du själv kan du få bättre prestanda till samma peng.

Den där datorn skulle jag inte ge mer än 6-7000 för.

Av HappySatan

Efter eller inte alls. (Hade hål precis jämt som tonåring, då jag borstade tänderna oftare och noggrannare. Men i vuxen ålder verkar tänderna ha blivit odödliga. Eller så är det för att jag slutat häva i mig socker.)

Av HappySatan

Next up: Microsoft stämmer Altman för kontraktsbrott. "Han är anställd hos oss FU."

Av HappySatan

Har redan handlat färdigt. Hittade vad jag ville ha till en bra prislapp, så jag slog till direkt. Blev följande:
- Intel i7 14600kf, 3490 kr
- Asus PRIME B660-PLUS D4 (moderkort, socket 1700), 1290 kr
- Peerless Assassin SE, 349 kr
- Crucial PRO ddr4 3200, 2x16 GB, 614 kr

Nu ska jag bara hålla ögonen på om det dyker upp någon skärm med vita bezels till bra pris. För det är vad dottern önskar sig. (Synd bara att de flesta skärmar i vit skrud verkar ganska kassa för gaming. Å andra sidan kan de inte vara sämre än den 14-åriga Benq hon kör på nu.)

All in all en riktigt billig uppgradering

Av HappySatan

Produkt: Intel Core i5-14600KF
Länk: https://www.proshop.se/CPU/Intel-Core-i5-14600KF-Raptor-Lake-...
Kategori: Processor
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=12477200
Pris: 3489 kr

Av HappySatan

Produkt: Crucial Pro DDR4 3200MHz 2x16GB
Länk: https://www.amazon.se/dp/B0C29R9LNL/
Kategori: Minnen
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=11574837
Pris: 614 kr

Av HappySatan

Produkt: Kingston FURY Renegade PCIe M.2 NVME SSD 2TB
Länk: https://www.komplett.se/product/1201391/datorutrustning/lagri...
Kategori: Lagring
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5901658
Pris: 1337 kr

Webbhallens "Black friday tjuvstart för medlemmar" har den till samma pris.

Av HappySatan
Skrivet av Rouge of Darkness:

https://www.dustinhome.se/product/5011292319/--systemflaktnav...

styr upp till 10 fläktar på samma fläktport. endast RPM mätning från en och alla fläktarna kopplade till den kommer gå i samma hastighet.

vill du ha något mer advancerat så får du leta efter en smartare hub som troligen kommer kräva tillverkarens egen bloatade mjukvara för att styra hubben

detta jag länkade är typ bara en glorifierad Y splitter med separat 12V matning till fläktarna duger lätt till att köra typ chassifläktarna ihop på samma pwm signal eller alla fläktarna på en vattenkylning.

cpu fläkt/arna rekomenderas att köras direkt på egen pwm fläktkontakt separerat från chassifläktarna så du kan köra dem på olika styrkurvor.

Klockren, tack! Bör räcka för mig