Inlägg

Inlägg som HappySatan har skrivit i forumet
Av HappySatan

Jag vill hävda att det finns två mängder pasta:

Lite för mycket = perfekt mängd, så att man bara mår lite illa efteråt
Mycket för mycket = så att man mår väldigt illa efteråt

I mitt kök är det vetenskapligt bevisat att man inte kan laga mindre mängd pasta än ovanstående två alternativ.

Av HappySatan
Skrivet av gothxx:

Det kanske också hade vart snällt att pinga de facebook användare som kommenterat om det inte redan gjorts.

Såg också att de säljer blodtrycksmätare

https://www.facebook.com/marc.lindstrom.9/posts/pfbid025Hfy3o...

Fy vad vidrigt. Tänk att som äldre köpa en sådan för att hålla koll på blodtrycket. Skulle vara direkt livsfarligt.

Av HappySatan
Skrivet av ztenlund:

Blir lite tunt att leva bara på java, men det kanske finns något oracle som lyckas.

Jag försökte, men mådde ärligt talat python. Föredrar lite mer basic mat.

Av HappySatan

Kan man tänka sig att de ordnar någon dockningsstation liknande Nintendo Switch? Och kanske en ok kontroller? Då skulle iPhone plötsligt kännas prisvärd. Både mobiltelefon och konsol i ett.

Antar dock att de främst fokuserar på mobilt spelande. Det är inte riktigt min kopp te, men kul för dem som tilltalas.

Av HappySatan

12 år på nuvarande kontot. Dessförinnan använde jag slit-och-slängkonton under flera år. Avskydde väldigt länge konceptet launchers. Föredrog spel som installerades "normalt", dvs utan lås till någon tramsig tredjepartsmjukvara.

Har lärt mig att acceptera Steam vid det här laget, men tycker inte om det. Anser fortfarande att det är lika mycket bloatware som nytta.

Av HappySatan

Grattis! Stod mellan just Chunky och Zaq när jag skulle välja min favorit. Helt klart välförtjänt!

Av HappySatan

Med risk för att låta dum, men hur säkert är det att sitta med händerna på en trådlös laddare 8-10 timmar per dag? Tror inte för en sekund att det trådlösa laddare är farliga vid normalt användande, men är det här verkligen normalt användande?

(Någon som har bättre koll får gärna svara! Eller killgissa! Eller rent av tjejgissa.)

Av HappySatan

Synd, använder fortfarande WordPad regelbundet. Perfekt i de fall som Notepad känns för avskalat, men jag inte vill dra igång någon stor och tung officemjukvara.

Antar att jag får börja använda OneNote istället, även om jag egentligen tycker även det är något för tungrott. Och egentligen gillar jag inte att det synkar mot molnet. Vissa saker vill man bara ska slaska offline. Kanske blir att knåpa ihop en egen texteditor istället.

Av HappySatan
Skrivet av FarbrorBarbr0:

Fina bidrag. Jag och mitt femte försök (bättre blev det tyvärr inte) att rita Todd Howard i medelstor rymdraket, med en laptop-touchpad, tackar ändå för de hisnande 39 upptummar vi fick.

<Uppladdad bildlänk>

Mona Lisa kan slänga sig i väggen. Det där är vad jag kallar konst 🤩!

Kul att se vilka bidrag som gick vidare! Måste dock säga att jag saknar dörrknackarna som @Zaqq illustrerade. Skrattade högt när jag såg den bilden i tävlingstråden (#20171157).

Av HappySatan

Jag fick liknande problem när jag flyttade här om året. Körde först med en gammal router, vilket funkade prima. Bytte sedan till en annan router, men då kom jag inte in. Det visade sig att operatören hade lagt något lås mot den första routerns macadress. Har för mig att det löste sig efter ett par samtal till supporten.

Av HappySatan

Skönt att jag inte är ensam att förvirras av självscanning! Fram till i somras, när jag handlade med en självscannande polare, begrep jag ärligt talat inte hur det fungerade. Kunde inte heller se fördelarna. Men sedan dess är jag frälst; sjukt bekvämt att slippa köa och packa allt färdigt redan i butiken. Det sparar massor med tid.

Av HappySatan

https://i.ibb.co/z6FQ3fQ/pages-all.png

På temat att tänka utanför boxen men innanför konservburken.

Verktyg: Stable Diffusion (SDXL) och Photoshop.

Här kommer samma bilder igen, men som fristående filer. Kanske lättare att se/läsa för någon.:

Av HappySatan
Skrivet av JDM:

Är någon förvånad? Synd att deras tröstköpare håller dem vid liv, förstår inte vad som är tilltalande med dåliga produkter.

För ett monopol är bättre? Som Intel hade på processorsidan under ett knappt decennium, då utvecklingen stod mer eller mindre stilla eftersom de inte hade någon anledning att innovera?

Av HappySatan

4. Sitter på en 6700k. Hade tänkt uppgradera inför Starfield, men eftersom jag fastnat i Baldur's Gate 3 har uppgraderingen skjutits upp. Varför köpa något jag inte behöver? Dessutom vore det fränt att köra samma prolle i ett decennium. Bara 2,5 år kvar. Det kanske går vägen

Av HappySatan

Jag tycker att Roblox är toppen. Nog för att det finns massor av skräp på plattformen, men det finns ännu mycket mer som är bra.

Min dotter, idag 14 år, började spela Roblox när hon gick i ettan. De första åren spelade vi mycket tillsammans, testade nya spel och osv. Ska direkt sägas att jag tyckte att många spel var ganska löjliga, men dottern älskade möjligheten att rollspela (tänk att leka mamma, pappa barn) i spel som Bloxburg, Adopt me och Royal High.

Om något tycker jag att Roblox har lärt henne mycket. Inte minst att samsas med andra online och att använda engelska. Och, lite sensationellt, att förstå pengars värde. För de pengar hon grindat ihop i de olika spelen håller hon hårt på.

Robux? Ja, hon kan välja att växla månadspengen mot Robux om hon vill. Det gjorde hon några gånger när hon var mindre, men inte längre. (Numera spelar hon det ganska sällan, förutom när nostalgiglasögon åker på)

Av HappySatan
Skrivet av slipbit:

Kanske dags att damma av den här tråden. Ökade parnasser på alla fronter, förutom elen som blivit billig i sommar. Största utmaningarna är boräntan och matkostnader och sen den generella inflationen. De fasta kostnaderna börjar närma sig en nivå där man måste vända på varenda sten för att kapa utgifterna. Har ni några fler tips, speciellt gällande matfronten.

Håller med om att boräntorna är det största problemet just nu. Mina boendekostnader har mer än fördubblats på ett år. Fortfarande hanterbart, men nästan allt sparande och all vardagslyx har fått stryka på foten.

Några bra tips jag dock inte, mer än att planera de utgifter som går att planera. Mat är t.ex. det jag har kunnat skära mest på, eftersom jag har älskat att slösa pengar på snabbmat och lyxiga/onödiga ingredienser. Genom att planera maten 1-2 veckor i stöten har jag mer än halverat matbudgeten utan att äta direkt sämre.

Sen vad gäller räntorna kikar jag på att flytta. Flyttar jag knappa kilometern inom samma kommun kan jag få en lika stor lägenhet, men 500k billigare. Problemet är bara att bomarknaden är trög och utbudet av lägenheter i det billiga området begränsad. Så sälja först och köpa sedan känns riskabelt ut ett rent "vart fan ska jag bo om jag inte hittar något?!"-scenario. Samtidigt vågar jag inte köpa först och sälja sen på dagens marknad, om banken ens skulle gå med på det ...

****

Vad sägs om att ta snacket om anledningen till de höga priserna i en egen tråd? Inte i tråden om tips för att lindra den ekonomiska smällen. @BMac @cyklonen @joakim99

Av HappySatan

Väntade på bättre väder i fem veckor. Sedan började jag jobba igen. Helt ärligt min sämsta sommarledighet någonsin, sjukt besviken. Hade köpt nya fiskegrejer, kanot, tält, campinghammock, spritkök och en massa mer, men fick knappt testa dem.

Av HappySatan

Är inte helt förvånad, på senare tid tycker jag att LTT har präglats av material som känns framstressat. Var mycket roligare att titta på dem för några år sedan då de var ett mindre gäng som ofta gjorde knäppa saker.

Av HappySatan

Nej, inte längre. Jag ha länge tyckt att utbudet blivit allt sämre, men har hängt kvar av gammal vana. Kombinationen av uselt implementerad lösning för att stoppa lösenordsdelning + försämrad privatekonomi fick mig dock att säga upp abonnemanget för någon månad sedan. Kommer nog aldrig tillbaka.

Av HappySatan
Skrivet av hakro807:

Säg inte det. Tangentbordet kan ju redan från fabrik anpassas så att varje tangent ges en unik ljudsignatur, precis som varje tangent på ett piano har ett unikt ljud. Huruvida det sedan är en vettig lösning är ju en annan fråga..

Vore ganska kul att testa. För att göra det riktigt enkelt för sig skulle man kunna testa att varje ton på ett piano/en synth motsvarar en specifik tangent. Nästan så att jag vill testa. Borde inte vara alltför svårt. Helt annan typ av programmering än vad jag brukar syssla med, men ändå.