Inlägg

Inlägg som HappySatan har skrivit i forumet
Av HappySatan

Tycker spontant att det där ser ut som en ganska prisvärd konfiguration som du har plockat ihop.

32gb minne är overkill för de spel nu nämner. 16 räcker gott. Samtidigt är det iofs så billigt att varför inte.

Av HappySatan
Skrivet av blackcoffee:

Se till att köpa rätt platta bara. Vissa banker (Skandiabanken minst) kräver ibland NFC-läsare i Androidenheten för att blippa på pass eller nationellt id-kort vid aktivering av det mobila BankdID:t.

Just Skandiabanken kunde dock göra undantag för en 80-åring med hänvisning till ålder men då skulle istället papper med fysiska ID-kopior skickas in....

Det hör stämmer väl inte? Både jag och dottern har BankID från Skandiabanken. Allt vi behövt göra är att logga in på internetbanken med pinkod banken. Eller är det något som de ändrat helt nyligen?

Av HappySatan
Skrivet av iXam:

Kan starkt rekommendera "Everything" från https://www.voidtools.com

Skrivet av m4gnify:

Jag rekommenderar också Everything, precis som @iXam
Windows search är helt värdelös.

Tack för tipset! Ska testa!

Av HappySatan

Skulle gissa att de inte har stenkoll på kompatibla chassin och därför inte vågar slänga in det i konfiguratorn än. Testa att höra av dig till dem, går säkert att fixa om du snackar med dem.

Av HappySatan
Skrivet av maxiepops:

Ehhh? När hushållen minskar sin konsumtion och företagen minskar sina investeringar så minskar inflationen, inte ökar.

https://www.riksbank.se/sv/penningpolitik/vad-ar-penningpolit...

Höjda priser på elektronik = inflation på elektronik.

Av HappySatan

Vet inte hur trovärdiga Notebookcheck är, men där får 6800h väsentligt bättre resultat i CS:GO.
6800h 117 FPS
12700 78 FPS

https://www.notebookcheck.net/AMD-Ryzen-7-6800H-and-Ryzen-5-6...

Av HappySatan

Har kört mer eller mindre enbart med Brave de senaste två åren. Överlägset bäst reklamblockering av de webbläsare som jag har testat. Dessutom gott om plugins m.m. eftersom det är chromium.

Av HappySatan

Intressant fråga! Jag orkar inte räkna hela vägen, det får något mattesnille göra.

Det som intresserar mig de båda kablarnas totala volym.

Om vi börjar med stålvajern:
Diameter: 0,012m
Radie: 0,006m
Höjd: 4200m
Area (radie^2*pi): 0,006^2*π = 0,00011304
Volym (area*höjd): 0,00011304*4200 = 0,47m2

Sedan den mindre fiberkabeln:
Diameter: 0,004m
Radie: 0,002m
Höjd: 4200m
Area (radie^2*pi): 0,002^2*π = 0,00001256
Volym (area*höjd): 0,00001256*4200 = ~0,053m2

Förutsatt att min matte stämmer, vilket den säkert inte gör, låter det absolut inte omöjligt att ha ombord på ett skepp för att kunna veva in ubåten.

Av HappySatan

Jag skulle aldrig köpa airpods eller något i den prisklassen, men ett par riktigt billiga är sköna att ha när man ligger i soffan och vill titta på YouTube utan att störa någon (och utan att kvävas av någon sladd).

Använder aldrig lurar när jag är ute och rör mig, så om de passar eller inte spelar inte någon roll.

Av HappySatan

Har du balkong? Då finns kanske plats att ställa AC-enheten där? I så fall slipper du tänka på att leda ut varmluften. Bara att leda in kylan. (Om du kör den varianten, tänk på att skydda enheten från direkt solljus, annars får du snart en överhettad AC)

Av HappySatan

Svarade Varierar beroende på spel. Det är en sanning med modifikation. Egentligen tycker jag bäst om med mus och tangentbord. Men eftersom jag också tycker om att halvligga i soffan blir handkontrollen ganska ofta det föredragna speldonet ändå.

Av HappySatan

Förstår inte att man orkar sitta och överanalysera något sådant här. Förutsatt att spelet är roligt spelar väl en karaktärs ögon mindre roll?

Känns som någon skrev på föregående sida att content creators hetsar upp sig för att få klick, och då blir folk arga över en icke-nyhet. Något man ska ha i bakhuvudet med allt man ser/löser, i synnerhet i sociala medier: Anger sells. Därför kommer content creators alltid att vara arga och kritiska snarare än opartiska.

Av HappySatan

3Dfx Voodoo 2. Wow, bara wow! Att gå från grynig soppa till riktig 3d var otroligt.

En rolig anekdot är att jag som 12-13-åring gjorde upprepade försök att ladda ner 3dfx från internet innan jag förstod att det var en fysisk mojäng som man köpte och skruvade fast inne i datorn. En på den tiden revolutionerande tanke, för mig. På så sätt kan man säga att Voodoo-kortet födde mitt hårdvaruintresse.

Av HappySatan
Skrivet av Nikodemous:

Man kan tycka att det är oklokt att införa skatter på miljöfarliga varor när vi redan är i en lågkonjunktur. Men vänd på det istället. Om vi vore i en högkonjunktur; skulle då påslaget göra samma inverkan på dig som konsument att avstå ifrån att köpa varan? För det är väl främst det som är meningen med skatten, att du helt enkelt hellre skall välja en miljövänlig vara, istället för den sämre smutsigare varan.

Eftersom den här skatten är baserad på varans vikt och inte hur/när/var den producerats hjälper den inte ett dugg. Kanske tvingas den som egentligen vill köpa en lite dyrare svenskproducerad/ren produkt istället att välja en billigare/miljöfarlig skitprodukt från Kina istället på grund av skattepåslaget.

Av HappySatan

Fantastiskt initiativ av regeringen att elda på inflationen lite. Kanske lyckas de hetsa riksbanken till ytterligare någon räntehöjning till hösten.

Och miljönyttan? Absolut noll. Om något ökar utsläppen när fler kommer att beställa sina prylar från utlandet.

Av HappySatan

Njae, bara om jag upplever att någonting fungerar dåligt. Då testar jag för att se om jag får ungefär vad jag borde med mina komponenter.

Av HappySatan
Skrivet av snajk:

De kan de i en månad. Därefter får ni befinna er på samma plats för att ingå i samma abonnemang.

... och det är det som är helt jävla värdelöst! 😆

Du har nästan övertygat mig om att säga upp Netflix-prenumerationen. Trots att jag har fixat VPN-lösningen. Bara för att ditt resonemang gör mig förbannad. (På Netflix, inte dig.)

Av HappySatan
Skrivet av snajk:

Jo ok, inte exakt som jag sa men väldigt samma. Byt home-location bara så är det löst, inga konstigheter. Ditt hushåll är ju ditt hushåll, är ni i sommarstugan mer än en månad så är ni fortfarande i samma hushåll liksom. Däremot om du ska vara i sommarstugan i månader och andra hemma och kolla på samma konto, då kan det funka med VPN kanske.

Det är inte alls samma sak, stannar någon hemma i stan ska de förstås också kunna titta på Netflix.

Av HappySatan
Skrivet av snajk:

Du behöver inte det. Det värsta du kan behöva göra är att bekräfta att du är du med typ en verifikationskod via mail eller liknande, och har du internet så du kan se på Netflix så har du internet så du kan läsa ett mail eller klicka på en länk.

När jag chattade med supporten sade de att jag inte kan använda Netflix utanför hushållet under mer än en månad, utan att därefter logga in hemifrån igen. Alternativt byta home-location.

Av HappySatan
Skrivet av Kilroy:

Har 4GB per månad och 103 GB sparat, höjdes nyss till 109 från 99 kr i månaden.

Använder oftast inte så dataintensiva saker på resande fot och när jag gör det finns det oftast wifi.

Men jag har haft 120 GB sparat som mest tror jag, sen var jag iväg utan wifi ett tag.

Hallon?

Kör exakt samma som du 4GB/mån, närmare 100 GB sparat. Använder inget dataintensivt över huvud taget. Använder GPS:en och lyssnar på musik i bilen någon enstaka gång.