Inlägg

Inlägg som HappySatan har skrivit i forumet
Av HappySatan
Skrivet av Meurik:

Och du tror på riktigt att de som gör ikoner, är samma personer som fixar buggar eller lägger till funktioner i operativsystemet?

Lust att förklara hur det är "helt oanvändbart" i dina ögon? Eller är det de nya ikonerna som bländar dina ögon från att kunna se vilka brister som faktiskt finns (och inte de påhittade bristerna som du inbillar dig)

Instämmer helt med det här! Vet inte hur många gånger jag har fått arbete förstört av en spontan omstart.

Funktionen aktiva timmar är värdelös, eftersom jag använder datorn 24/7.

Funktionen som startar samma program igen räddar inte aktiva processer som avbryts mitt i natten.

Vad jag har gjort är att ställa in "ladda inte ned uppdateringar på nätverk med datapriser" och sedan mitt nätverk som "nätverk med datapriser". Sedan laddar jag ned uppdateringar manuellt när jag har tid. Men det känns som en genomrutten workaround att tvingas använda.

Det enda bra med Windows 11 är flikar i Explorer och Notepad.

Av HappySatan

Linus Tech Tips (eller var det någon annan YouTuber?) gjorde en video här om månaden om att samma skit finns också på Amazon.

Det ska dock sägas att både AliExpress och Amazon ersätter en om man blir lurad. Amazon dock markant lättare att få hjälp av.

Av HappySatan

Vår dammsugare heter Emilia 2.0. Döpt efter dottern, av dottern. Eftersom den, enligt henne själv, är en bättre version av henne eftersom den lyssnar när man ber den att städa. (Hon har åtminstone självinsikt. Dottern alltså, osäker på hur det ligger till med dammsugaren. Den pratar kinesiska, så jag vet inte om det delar med sig av visdomsord eller bara klagar på att den fått i sig för många usb-kablar.)

Av HappySatan

Woop woop!

Av HappySatan

Kul, snygg skärm! Garanterat milsvida bättre än min VA-panel Deltar med en makalöst dåligt slogan.

Av HappySatan
Skrivet av Mindfighter:

I windows 13 så blir det även zoom av dock:an... erm... jag menar aktivitetsfältet...
https://cdn.wccftech.com/wp-content/uploads/2020/01/macOS-Dock-magnification-effect.jpeg

I version 14 döper de om systemet till Microsoft Activity OS, förkortat Mac OS ...

Av HappySatan

Jajjebox, det är en gammal dator så den är full med diskar av olika slag. Minns knappt vad längre.

2x 1tb ssd (ena m.2, andra SATA, båda Samsung)
1x 512gb ssd (urgammal Samsung)
1x 2tb 7200 rpm (WD?)
1x 1tb 5400 rpm (??)

Den sista disken skruvade jag ut ur en ~10 år gammal laptop för att se om jag hade några roliga filer på den. Har därefter inte orkat plocka ut den igen, utan den får ligga löst i botten och chassit och skallra.

Av HappySatan

Jag är i samma sits och flyttade min mail till Zoho (deras Lite-paket) för knappa året sedan. Där kostar det inte mer än några kronor i månaden att ha mailen och koppla den mot sin domän.

Domänen har jag lagt hos NameISP som är en renodlad registrar, dvs de har bara hand om domäner och inga webbhotell/andra kringtjänster.

Av HappySatan
Skrivet av Visual Prick:

Förstår inte alls vad det är som lockar .
Kör själv en Blackview (Då mitt jobb kräver tålig telefon ) Men nothing phone är nog det sista jag skulle kunna tänka mig . Va är det som drar folk till denna mobil . Ni får gärna upplysa mig / förklara för en trög gubbe vad det är som gör den första valet jämfört med andra telefoner .

Jag citerade ett inlägg om Fairphone, den jag kommer att köpa nästa gång, inte Nothing (FF för lång garantitid och enkla reparationer)

Av HappySatan
Skrivet av Mizccc:

Nothing verkar intressant men jag är helt inne på att nästa telefon blir en Fairphone: https://shop.fairphone.com/en/?ref=header
Bolag som bygger produkter som är till för att hålla, lämnar 5 års garanti samt uppmanar kunderna att själva laga sina telefoner (säljer alla reservdelar billigt) bör man stödja.

Lutar år en sådan nästa gång jag ska byta också. Förhoppningsvis inte än på några år, dock

Av HappySatan

Någon som kan tipsa om ett bra EU-anpassat verktyg att använda istället? Som t.ex. möjliggör att se vilka källor/referrer som leder till konverteringar på sajten? Att driva en webbtjänst utan något liknande känns spontant som att driva den i blindo ...

Av HappySatan
Skrivet av Huggehugg13:

Du köpte också turbovarianten, right?
Ja kortet är varmt och låter mycket, men är ett turbokort så
Tempen spikar rätt snabbt runt 81 grader, så skall försöka byta kylarpasta. Dock så är en skruv smått rundad så måste se om jag har exakt rätt mejsel så jag inte totalt rundar skiten

Lycka till med ditt kort, kompis!
Riktigt bra pris för prestandan

Yes, det blev turbomodellen här med!

Alltid läskigt med slitna skruvar, så helt rätt att skynda långsamt på den fronten. Lycka till du med

Av HappySatan
Skrivet av Huggehugg13:

Misstänker att vi köpte från samma säljare, är det Thomas på blocket? Han verkar vara en väldigt seriös säljare, köpte också ett 3080 av honom för 4200 kr. Kortet blir jäkligt varmt och låter mycket så skall nog försöka byta kylarpasta. Det hjälpte dig, right? Annars är det ju ett toppenpris för ett 3080 tänker jag, så lite brus och höga temps får man stå ut med (då det är ett blower-card)

Slog till på ett jag med, från samma Thomas.
Berätta gärna hur det går om du byter kylpasta. Jag kommer inte hinna mecka något med mitt kort på 1-2 veckor, men sen blir det att återbesöka den här tråden för att få tips.

Av HappySatan

Med tanke på att 90% av allt som annonseras på Facebook i bästa fall är skräp, i värsta fall rena bedrägerier, skulle jag aldrig installera något genom dem.

Enklare att sideloada appar från källor jag litar på är dock välkommet.

Av HappySatan

Jag siktar på en 13600KF i mitt nästa bygge. Inaktiverad grafikkretd som nämns i tråden, i övrigt samma prolle.

Nog för att grafikkrets är bra om något ska felsökas, men jag tycker inte att det är värt pengarna.

Av HappySatan
Skrivet av Necrophor:

Kikade på den också, men den extra info jag fick att det bara är Roblox som gäller tror jag det är overkill och man kan komma undan med inbyggd grafik, t ex något med UHD 600 eller liknande (?)

Och jag tror att desto billigare desto bättre då denna kille inte är så försiktig och gå från att spela på Platta till en bärbar är ett "test" för att se om han klarar det. Som jag nämnde ovan i tråden är det en kille i 20-års ålder, men mentalt 7.

Samtidigt vill jag inte ge något förslag till dennes gode man om något som inte kommer fixa det, eller är overkill och därmed kostar bra mycket mer... om det inte riktigt fungerar med en bärbar.

Jag förstår. Då skulle jag nog satsa på en dator AMD-processor med Vega-grafik. En sådan klarar Roblox hyffsat utan att vara overkill. (Intel har säkert några alternativ också, men jag har sämre koll på dem)

Kanske något som denna? https://www.billigteknik.se/laptop-14-15/35568-hp-pavilion-15...

Går säkert att hitta något ännu billigare som funkar, men vill inte rekommendera något som kanske inte räcker till

Av HappySatan

Den här kanske kan vara ett alternativ? Har en HP med motsvarande grafikkort och klarar av att spela ganska mycket, förutsatt att jag vrider ner texturer osv. Nya grafiktunga spel går inte, men de spel du nämner borde inte vara något problem.

(Just den här har en mikroskopisk ssd, men det var den enda i övrigt vettiga dator som jag hittade inom din budget. Och ssd är ju ganska billigt att byta till en större)

https://www.mediamarkt.se/sv/product/_hp-pavilion-gaming-lapt...

Av HappySatan

Eftersom jag använt Windows i 30+ år trivs jag fortfarande bäst med det, men jag tycker att det blir sämre för varje version. Som om de satsar på mindre valfrihet och mer påtvingat bloatware för varje version . Därför försöker jag vänja mig vid Linux, för att flytten dit ska bli så smärtfri som möjligt när MS bränt sina sista broar.

Av HappySatan
Skrivet av underd0g76:

Alla ni som sitter och säger att ni då hoppar till Linux, glöm inte att vissa makthavare är rätt sugna på att förbjuda opensource-mjukvara så det är inte säkert att det alternativet finns den dagen.

Jag säger inte att du har fel, men hur skulle det ens vara möjligt? Förbud att dela med sig av källkod till något man har kodat? Det är ju ungefär detsamma som att helt förbjuda informationsutbyte mellan människor. Låter orimligt.

Av HappySatan
Skrivet av Chromatic:

Blir spännande att göra hoppet från 1080 ti till senaste generationen!

Tänkte precis samma sak.