Inlägg

Inlägg som HappySatan har skrivit i forumet
Av HappySatan

Undrar hur stor del av optimismen kring headsetet som beror på Apple och hur mycket som beror på produkten i sig. Låt säga att Oppo eller Xiaomi hade presenterat exakt samma produkt, hade lovsången varit lika hög då?

Allt jag ser är en vansinnigt dyr produkt med några småcoola features. För 10k hade den varit relevant. Nu är den bara apple-relevant (och med det sagt lär den sälja som smör).

Av HappySatan

Vill skriva något negativt, men väntar till efter uppdateringen är släppt. Benefit of the doubt och allt det där. De kan ju överraska och göra något vettigt.

Snabbare sökning låter rent av lovande. Den befintliga sökfunktionen är segare än sirap.

Integration med Office365 förutsätter jag går att stänga av. Kanske bra för någon, men jag vill att Windows ska vara Windows. Inte en massa molntrams.

Av HappySatan

Var klagar man på det här är beslutet? Bland det absolut dummaste jag har hört!

Av HappySatan
Skrivet av kelthar:

Grattis till alla som äger deras aktier!

Tack! Önskar att jag ägde mer än en bara 😅

Av HappySatan
Citat:

Mer underhållande kunde jag tycka att det var med ett multiplayer-lir, där man gör en gemensam och rolig aktivitet samtidigt som man snackar skit. Alltifrån att tramsa runt till livets stora frågor, långt in på nätterna.

Känner igen mig oerhört väl i ovanstående stycke i krönikan.

Många av mina bästa och med givande stunder med mina vänner har jag haft online. I snacket i- och mellan matcherna av det spel som råkar gå varmt för stunden. Det är något kravlöst och härligt med att sitta och spela och snacka tillsammans, som leder både till skratt och djupa diskussioner.

Med det sagt tycker jag förstås om att träffa vänner offline också. Det kan vara precis lika roligt. Men jag känner ingenstans att offline faktiskt är bättre än online. Förutom om någon aktivitet kräver det, förstås.

Det ska också sägas att jag är ganska introvert. Jag kan omedvetet gå veckor eller ibland månader utan att höra av mig till vänner. Inte för att jag inte tycker om dem, tvärtom värderar jag dem väldigt högt, men jag trivs så förbaskat bra i mitt eget sällskap att jag ibland glömmer bort.

Av HappySatan

Jag tenderar att vara väldigt prismedveten (andra skulle säga dumsnål) när det gäller moderkort. En så fruktansvärt tråkig komponent att jag alltid köper det billigaste jag hittar förutsatt att det har stöd för den cpu jag vill ha.

Minnen tenderar jag också att snåla på. Har aldrig satt mig i vad alla timings (typ 1-8-94 CL44) innebär, så jag köper alltid det billigaste som snurrar i rätt varvtal. (Varsågoda att dumförklara eller utbilda mig i kommentarerna!)

(Desto mer pengar lägger jag på nätaggregat och kylning)

Av HappySatan

Jag skulle slänga upp den på Tradera med utgångspris 1 kr, typ 10 dagars auktion. Då borde du få ungefär vad den är värd efter avslutad auktion. Så gör jag med allt som är svårt att värdera (men som inte känns direkt svårtsålt).

Annars är Sweclockers marknad också trevlig att sälja på. Går att ta in flera bud och sälja till högstbjudande där/här med.

Av HappySatan

Saknade alternativet "det varierar".

Spel som jag verkligen brinner för köper jag från riktig butik, men gäller det något skitspel som jag bara köper för att kunna spela 1-2 kvällar med polarna (typ CoD eller random från EA) har jag inga problem med en nyckelbutik.

Av HappySatan

Skrivarbranchen blir bara smutsigare. Knappt att man vill köpa skrivare. Alla företag verkar ju hålla på med samma mög.

Av HappySatan

Det där modemet, var det verkligen hett kring millennieskiftet? Har för mig att det snarare var isdn/kabelmodem/tidig bredbandsutbyggnad som gällde då? 56kbps måste ha väl ha varit något år tidigare?

Dold text
Av HappySatan
Skrivet av merdique:

Intressant, är UX:are generellt högre i hierarkin än programmerare? Tänk att bo ihop med en sån, konstant ommöblering och byte av inredning, kläder etc.

Njae, egentligen inte. Men på vissa företag där cheferna inte kommer från en teknisk bakgrund pratar UX:are ofta ett språk som attraherar cheferna mer än utvecklarna.

Källa: Anekdotisk bevisföring

Haha ja. Tänk att både bo och jobba ihop med en sådan. Först möblera om hela huset på helgen, sedan utsättas för vansinniga projekt när det blir vardag. Ingen ro! 😅

Av HappySatan
Skrivet av merdique:

Att dagens generation mjukvaruutvecklare är sjukligt rastlösa och förändringsberoende själar som förändrar för förändringens skull, oavsett om det medför förbättring eller försämring.

Allt är UX:arnas fel. Ett helt skrå av dårar som måste möblera om hela systemet stup i kvarten för att kunna motivera sina hutlösa löner.

/Bakåtsträvande utvecklare

(Disclaimer. Det finns bra UX:are. Problemet är om de blir för många relativt till mjukvaran de jobbar med. Då tenderar vissa av dem, särskilt nyexade, att gå bananas.)

Av HappySatan

Att de scannar virus efter bästa förmåga är jättebra.

Att de gör det genom att testa lösenord på olika vis tycker jag mindre bra om. Lösenordskyddade filer är är lösenordskyddades av en anledning. Och det är inte för att MS ska läsa dem, ens med ett antivirusprogram. Loggar de sedan vem som använder vilka lösenord, för att optimera för framtiden?

Av HappySatan

Max 7000 kr, om jag får något vettigt för pengarna. Men känns inte riktigt som vi är där än. Kanske när den här generationen börjar nå ut på begagnat-marknaden.

Av HappySatan

Ja, tyvärr. Avskyr det. När gammelmoster kommer med sin laptop från Soviet-eran och undrar varför BankId inte fungerar på hennes original installation av Windows 3.1 ...

Försöker lära mig att säga nej, men det är svårt.

Av HappySatan
Skrivet av MarcusHuddinge:

Stranger Things (men säsong 3 är inte speciellt bra)

Det är ju den bästa säsongen!!

För att tipsa trådskaparen:
- The Good Place. Serie om livet efter döden. Oräkneliga intelligenta plot twists. Riktigt rolig dessutom.

- Community. Väldigt annorlunda kommediserie om livet på komvux. Fantastisk!

- Community. Superhjältar på ett sätt som man aldrig sett den förut. Räcker att se ett avsnitt för att veta om det är något för dig. Rekommenderas starkt.

Av HappySatan

Jag kör svenska på allt. Det gör det lättare att hitta rätt ord för inställningar och menyer när jag pratar med familj och vänner. Nackdelen är att det blir desto svårare att googla sig till svar, men det är smällar man får ta

Av HappySatan

Jag har valt en lite annan väg. Har ställt in i routern så att dottern inte kommer ut på nätet med dator, iPad eller mobil efter 23 kvällar innan skoldag. I och med att hon har en ganska begränsad surfpott på mobilen har det fått önskad effekt. D.v.s. att hon sover någorlunda vettiga tider skoldagar. Vet inte om det kan vara ett alternativ för dig? Skönt att helt slippa böka med mjukvara, tycker jag.

Av HappySatan

Nej, inga avbetalningar. Jag handlar inte ens på faktura. Vill enbart spendera pengar som jag har och nu, annars är det lätt hänt att fakturan glöms och pengarna spenderas "en gång till".

Av HappySatan

Bäst: Bankärenden och e-handel.

Sämst: Mobiler. De har skapat en värld där man alltid förväntas vara tillgänglig. Avskyr det.