Inlägg

Inlägg som HappySatan har skrivit i forumet
Av HappySatan

Generellt är jag något av en anti-märkesnörd, men för möss gör jag ett undantag. Köper enbart möss från Steelseries eftersom jag vet att de håller hög kvalitet. Min Rival 500 som jag haft sedan 2017 känns fortfarande som ny, och min Sensei från 2012 lever än trots att den dagligen utsätts för min dotters hårdhänta kärlek.

Två andra saker som jag värderar högt är passform och sladd. (Jag menar, batteri är bara en till sak som kan gå sönder. Plus att jag aldrig skulle komma ihåg att ladda.)

Av HappySatan
Skrivet av Zwei:

Hej! Tar den gärna för 2100.

Taget! PM:ar dig

Av HappySatan
Skrivet av superapan:

Visst om du bara surfar så

Duger fint för allt jag spelar. Finns säkert nyare titlar som skulle halta, men jag har inte stött på någon än. Den dagen den sorgen, tänker jag

Med det sagt blir det nog en uppgradering nästa år. Har kliat i köptarmen länge nog nu.

Av HappySatan

Sänker priset till 2100 kr

Av HappySatan

Njae, min i7 6700k duger bra än

Av HappySatan
Skrivet av Lagers:

Fick tag på ett Deltaco tangentbord som va lite äldre. fint med metallram,trådlöst. tog hem det och testade. Det hade ingen shift på vänster sida! Bara en stor <|> . Det är omöjligt att inte ha Shift på vänster sida.
Ett tangentbord ska ha båda shift och <|> på vänster sida, men jag skulle klara att bättre att flytta på <|> än vänster shift.

Edit: På Mountain sitter <|> på höger sida.

Måste erkänna att ett tangentbort utan vänster-shirt låter snäppet värre än ett tangentbord utan vänster <|>!
Håller med om att båda knapparna behövs där till vänster, omöjligt att leva utan dem.

Skrivet av Hoggaforfan:

Sitter vid vänster shift på Max och höger om lilla shirt på 60

Tack, då vet jag
Du råkar inte koda html också? Så att du har en uppfattning om det känns naturligt att knappa <|> där ute till höger? Eller är 60-tangentbord bara att glömma för mig? (Det är de sannolikt ändå, man lär inte en gammal hund vare sig att sitta eller använda annan tangentbordslayout)

Av HappySatan

Kan någon förklara varför vissa tangentbord kör med jättelik shift-tangent, så att "<|>"-tangenten saknas? Det är ju den viktigaste tangenten på tangentbordet! I varje fall för mig som kodar en hel del html

Av HappySatan
Skrivet av danpo03:

När är den köpt?

September 2021

Av HappySatan

Hur det ser ut idag vet jag inte, men på min tid (2008) var det lätt.

Gick IT- och Kommunikationsvetenskap på Stockholms Universitet. Blev övertalad att ta ett heltidsjobb (front end) efter knappa året, när jag egentligen bara sökte sommarjobb. Lade studierna på hyllan och har inte sett tillbaka sedan dess. Är kvar på samma företag fortfarande, om än i en annan roll (full stack med ganska breda ansvarsområden). Stormtrivs än.

Det jag har noterat är att jag får färre inviter på LinkedIn idag än vad jag fick för 5-10 år sedan. Om det beror på arbetsmarknaden eller på att jag aldrig loggar in vet jag inte. (Eller kanske på att java, som är mitt huvudspråk, inte är lika hett nu som förut.)

Av HappySatan

Det vet jag tyvärr inte. Gjorde mig av med PS5:an för något halvår sedan, annars hade jag testat

Av HappySatan

Acer 34" Nitro XV340CKP, 21:9, 3440x1440, IPS, 144 Hz, Freesync

Ultrawide IPS-panel i fint skick. Inga döda pixlar eller liknande.

Liten missfärgning på baksidan sedan jag försökte få bort limresterna från en led-strip med aceton (se bild 2). Tips från coachen: Använd inte aceton.

Finns för avhämtning i Solna/Råsunda. Skickas ej eftersom jag inte har kvar originalförpackningen och inte vill ta några risker.

För 2800 kr är den din. Alternativt bästa bud.
Köpt på Inet.se, kvitto kan mailas.

Prisjakt-länk för mer info: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5273070

Edit 1: Vesa-fäste? Ja!
Edit 2: Uppdaterade inköpsställe. Hade skrivit CDON först, qliro-fakturan lurade mig.

Läs hela annonsen här

Av HappySatan
Skrivet av Thomas:

Jag gissar att du inte gått in på specifika AMD-processorer hos dem, det är svårt att missa där.
Tyvärr så ser de rätt seriösa ut i allmänhet dock, och idén bakom sidan är ju väldigt bra.

Detta är ett orört citat från sidan om 7950X3D:

Jösses, det där citatet var ju direkt befängt!

Har bara använt deras grafer för att få ett hum om hur produkter står sig mellan olika generationer. Men nu ska jag helt sluta använda dem som källa.

Av HappySatan
Skrivet av Ozzed:

Minskar möjligen antalet träffar på rena spam och scraper-sidor men annars vet jag inte. Känns lite tveksamt. Undrar hur det kommer gå för User benchmark nu. Det är ju en ren skitsida med uppenbara lögner med lönsamhet som motivation. Men trotts massiv kritik hamnar de alltid högt upp för ett de har varit duktiga på SEO. Men om "ljug inte" numer är en del av SEO så kanske de tappar placeringar? Man kan hoppas

Nu skäms jag lite! I inlägget ovanför ditt beklagar jag mig just över alla skräpsidor som klistrar sig först vid alla Google-sökningar, men ändå är jag en ganska frekvent besökare av userbenchark. Trodde att de var hyfsat seriösa.

Finns någon vettig sida med typ samma upplägg? D.v.s. enkelt sätt att jämföra processorer? Men som ägnar sig mer åt benchmarks och mindre åt lögner?

Av HappySatan

Jag är delad.

Om Google kunde använda det här för att trycka ned alla skitsidor som klistrar sig högst upp på sökningar genom ful-SEO och svart magi skulle jag bli överlycklig. Menar alltså sidor som enbart är till för att suga åt sig trafik, men utan att innehålla något vettigt content över huvud taget.

Men känner jag Google rätt kommer de i vanlig ordning att strunta i alla som missbrukar* deras plattform för att istället fokusera på aktivism och flum.

*SEO-skitsidor, oändliga spamkommentarer på YouTube, osv.

Av HappySatan
Skrivet av Ibymafayhas:

Alla dessa "utmanare" uppstod när pengar inte hade ett "värde" (nollränta eller till och med negativ ränta). Nu har investerare beslutet att investera i amerikanska stadspapper till 5% yield som ses som lägst risk av alla räntepapper eller svenska bostadsobligationer som är medel till hög risk med 4%.

Marknaden för deras koncept har med andra ord mer eller mindre gått under i och med nya räntemiljön, därför tror jag att de kommer ligga över snittet generellt framöver. Marknaden de har kvar är väl när lånen är "låga", under 1 MSEK verkar inte bankerna vilja hantera längre och de bekväma som inte vill omförhandla var 12 till 24:e månad.

Tack för ett bra och förklarande svar! 👍

Det låter onekligen som om det är dags att undersöka vilken ränta jag kan få hos andra långivare.

Av HappySatan

Fråga, är det dags att flytta lånet eller ska jag sitta still i båten?

Jag har länge suttit med mitt bolån hos Hypoteket. Under den tiden har de kontinuerligt hållit en förmånligt låg ränta. När jag jämfört med t.ex. SBAB och min bank (Skandia) har de undantagslöst varit billigast.

Sedan den senaste ränteökningen ligger jag emellertid på 4,07%, vilket är väsentligt högre än de 3,77% resp. 3,89% som SBAB resp. Skandiabanken erbjuder. Till och med Nordea ger efter rabatter bättre ränta (3,94%).

Vad tror forumets bolåneexperter? Kommer trenden fortsätta, med ett Hypoteket som plötsligt är dyrare än konkurrenterna? Eller handlar det bara om att Hypoteket varit snabbare på bollen med sina höjningar, så att det inom några månader planar ut och blir jämnt/jämnare mellan alternativen igen?

Edit: Ligger på rörligt lån eftersom det i långa loppet tenderar att vara billigast. Dessutom räknar jag med att flytta inom ett år och vill inte betala ränteskillnadsersättning.

Av HappySatan

650W PSU, 350 kr+frakt

Av HappySatan

Jag måste medge att jag är imponerad av Amazon. Inte bara har de bra priser och snabb frakt, utan också en fantastisk kundtjänst. Alltid snabba svar, bra bemötande och lösningsorienterat. Trodde jag verkligen inte förstå gången jag vände mig till dem.

Försöker dock handla från våra svenska återförsäljare också, om priset är likartat. Man vill ju inte att de ska dö ut.

Av HappySatan

Spontant känns det som om Netflix har tajmat det här abonnemanget väldigt väl med inflation, stigande räntor och potentiell bankkris. Finns säkert många som ser över hur de kan sänka sina utgifter. (För sjutton gubbar, jag gör det. Netflix har jag visserligen inte nedgraderat än, men mycket annat.)

***

Skrivet av talonmas:

En miljon människor jag aldrig kommer förstå.

Föreställ dig att du är en ensamstående sjubarnsförälder med ett låglönejobb, vars barn vill titta på samma serier som klasskompisarna. Då kan det är abonnemanget vara vansinnigt prisvärt. 🤷‍♂️

Skrivet av Rouge of Darkness:

så istället för 99:-/mån blir det altså 69:-/mån...

men iom att dollarn är dyr å skattemasen ska ha sitt lär det väl bli -15:-/mån i lilla landet svindyrt...

Tvärtom, snarare. Momsen blir mindre för en mindre summa, och den starka dollarn innebär en större prisskillnad.

$3 = 30,82 kr
Slippa moms på 30,82 kr = 6,16 kr
Sparade kronor = 36,98 ~= 37 kr

Fortfarande ingen stor summa, och inte säkert att man sänker med exakt 3 dollar+moms i Sverige, men rätt ska vara rätt

Av HappySatan

Windows 11 ... Microsoft har så stort fokus på struntfunktioner att de helt struntar i att OS:ets basfunktioner ska fungera. #Win10ForLife