Inlägg

Inlägg som Ripcurl08 har skrivit i forumet
Av Ripcurl08

Tyvärr verkar det inte ha framgått till alla i tråden att det här inte är något som försöker att konkurrera med Xbox/PS3 om AAA titlar.
Det här är en relativt kraftfull maskin som framförallt är tänkt att locka indieutvecklare till TV-marknaden. Tänk mindre Halo/Call of Duty och mer world of goo/minecraft.
Att den sen dessutom är helt öppen, kör Android och kommer med XBMC stöd gör inte saken sämre.

Av Ripcurl08
Skrivet av Mr.Borka:

Då får du nog göra om din Nexus till en surfplatta först.
Android 3.0 är anpassat för surfplattor och är inget som lär dyka upp till telefonerna i första taget då kraven är helt annorlunda.

Det som jag känner är lite luddigt dock är att man väljer att döpa surfplatt-versionen av Android till 3.0 när telefonerna fortsätter sin 2.x-versionserie. Jag hade gärna sett att man döpt om versionen till plattorna för att inte få det att låta som att telefonerna går miste om något i onödan - för det skapar ju förvirring bland kunder och framtida kunder som kanske håller i plånböckerna i ovisshet. För det är ju redan problem med äldre Android-telefoner som sitter med antika versioner av operativsystemet utan mycket hopp, trots att dom bara är nio till tolv månader gamla.

Oavsett om det är 2.3 eller 3.0 du syftar på så har tyvärr (lyckligtvis) helt fel. Oavsett om det är Gingerbread eller Honeycomb som förbättrar stödet för plattorna så har det inget med stödet för telefoner att göra. Lika lite som Windows 7's stora "support för touchscreens" skulle innebära att vanliga lcdskärmar fick stryka på foten.
Dessutom skulle något sådant gå emot hela Androids grundidé. (man kan argumentera att Android är segmenterat hur mycket man vill, men att Google aktivt skulle stycka upp marknaden och göra skillnad på versioner av OS för respektive segment, är bara helt galet)

Skrivet av amywhere:

Sen när då? Jag tog hem den officiella 2.2 för Galaxy S bara för någon dag sedan. Fungerar jättefint. Kan inte tänka mig att de dragit in den bara dagar efter att den släpptes (?).

Jo, Samsung drog tillbaka nordiska versionen av 2.2 till Galaxy S för bara någon dag sen. November är det nya

Skrivet av Aster:

Tror han syftar på oss som sitter på galaxy spica
talade faktiskt med kundtjänsten i fredags om just 2.2 och han sa att det fortfarande fanns en bra chans att det kommer då i5700 är en bättre plattform än i5800 (galaxy3) och i5500?(galaxy5) och han avråde mig att roota nu och istället iaf ge det 2 månader tilll iaf.

Jag kan nästan garantera att det är färdiguppdaterat för Spican. Jag säger roota.

Av Ripcurl08

Lånar tråden lite..
Finns det inget sätt att köra rubbet, video/ljud/usb över typ en fiber?
Så att man typ hade någonting som muxade ihop vid datorn och sen likadant vid arbetsplatsen.

Av Ripcurl08
Skrivet av ArakanI2:

Handlar inte om rädsla utan om principer. En app ska inte veta vilka jag har i mina kontakter av säkerhets skäl och för att man ska väll få ha lite privat. Nu så har ju Google godkänt appen så jag antar att den inte samlar information och att den är säker, men som jag sa. Det är en princip sak. Redan när appar har tillgång till att se vart jag befinner mig tycker jag de går lite för långt, om de vill ha statistik över vilka länder appen är mest populär i så kan de säkert få fram det ifrån marketen, de ska ju inte behöva veta min position ner på några metrar.

Nu är det säkert inte det du syftar på, men bara för att inte iphone meddelar om sånt så betyder det egentligen ingenting

*edit*
OnOff topic (pun intended)
Jepp, det här är lika nytt för Androidmänniskor som rinnande vatten typ. Säger inte att Android pga detta är överlägset, men dock väldigt kul att se trenden (detta, Apples senaste presentation av 4.0 etc) börja peka mot att Apple får leka catchup mot Android snarare än tvärtom.

Av Ripcurl08

gronbek: I samma sida på tråden så skriver dom ju att det inte är upp till dom, utan Square Enix när och ifall en eventuell patch kommer.

Av Ripcurl08
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mupp3n
Frustrerande spelet börjar bli, jag HATAR checkpoint saving systemet dom har.. Dör du och du har sprängt kanske 4 baser av 5, då måste du göra om ALLTING igen! Skitkul...? inte direkt!

Huh? Kanske helt missupfattar dig nu, men det finns ju en save funktion?

Av Ripcurl08
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Petterk
Det finns inte, 10.1 har inte skeppat än. Du kan inte köpa någon Androidtelefon med 10.1 skeppandes tillsammans med den. Beta kan du bara få tillgång till för vissa telefoner och det behöver inte vara öppet för allmänheten. Palm WebOS/Pre är fortfarande de som kommit längst i strået. Men du kan inte köpa någon Palm Pre med förladdat Flash än för det är inte släppt officiellt.

Nej ok, rent så finns det inte ute till Android än eftersom 10.1 inte är släppt. Men det är ju bekräftat från alla håll att det kommer till Android mer eller mindre samtidigt som 10.1 släpps
Poängen här som jag försökte fråga om var varför det snart finns till Android men inte iphone.

Saxat från http://www.engadget.com/2010/02/15/adobe-brings-air-to-androi...

Citat:

As to Flash Player 10.1, that's also heading to Android, to be completed within the first half of this year, while also including support for WebOS, Symbian, Windows Mobile and BlackBerry devices.

Återigen är det här helt uppriktiga frågor från mig eftersom jag gärna blir mer insatt i frågan.

Av Ripcurl08
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Petterk
Flash i icke Lite-version finns fortfarande inte till någon handhållen enhet överhuvudtaget.

Hur kommer det sig att 10.1 finns till Android men inte till iphone?
(det där kan ha låtit sarkastiskt, men det var det inte. läs det som en helt uppriktig fråga)

Av Ripcurl08

Well put, tror inte vi kommer mycket längre där du och jag. Jag kör min Android i fred och låter andra oroa sig för flash vara eller icke vara på Applesidan

Av Ripcurl08
Citat:

Ursprungligen inskrivet av thataddzguy
Jag orkar inte leta igenom alla poster så beklagar om detta redan har kommit upp.

Här är ett sätt att få användning av en iPad:
http://www.youtube.com/watch?v=rSnIXfoSU6I&feature=player_emb...

Kör hellre på http://www.youtube.com/watch?v=lAl28d6tbko&feature=popular

Av Ripcurl08
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rastersize
Du har nog missat biten med att Adobe tog fram en version av Flash för iPhone....
....
....

Jag säger inte att Adobe är goda på något sätt. Tvärt om. Säger bara att företaget som hindrar mig från att använda stängd mjukvara är ondare än företaget som tillverkar den dåliga stängda mjukvaran.

Jag kan villigt erkänna att jag inte är insatt i exakt hur Flash kommunicerar med hårvara och inte, men en av de källor som jag baserar mina antaganden på är: http://www.youtube.com/watch?v=94t0L3Z6blo

Bottomline, jag kan ha fel, men uppfattningen jag har fått är inte att det är Adobe som sätter sig på tvären och inte vill få in flash på iphone/ipad, det är Apple som inte vill. Och så länge flash används så mycket som det görs ute på internet så vill jag att det ska finnas med i en enhet som marknadsförs som "den ultimata internet datorn".

Av Ripcurl08
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
MMS var det väl?

Ah, my bad. Men min poäng är fortfarande kvar

Av Ripcurl08

Köper inte argumentet att Apple befriar oss från Flash. Säga vad man vill om flash (själv har jag inga problem med det men ser naturligtvis gärna att det får konkurens från html5), men rätt väg är inte att en så stor tillverkare som Apple bara fryser ute flash "för att dom har bestämt det". Nu är iofs Apple just allt annat än öppet, men en värld där Apple (eller något annat företag) har satt upp spelreglerna vill fan inte jag bo i.

Hade inte Apple btw bestämt sig för att göra slut på "SMS" när första iphonen kom, och skulle ersätta det med email?
Nej, hybris så det räcker på det där jävla popsnöre-företaget. Mina pengar kommer dom aldrig få iaf.

Av Ripcurl08

Nej, luktar troll lång väg

Av Ripcurl08
Citat:

Ursprungligen inskrivet av snusglassen
De här spelet är bland de sämsta spelen jag lirat i hela mitt liv seriöst

Thanks for sharing, douchebag

Av Ripcurl08

Har runt 12 timmars speltid nu, och har igentligen inte åstakommit så mycket Mest lallat runt i fallskärmen och njutit av grafiken och sprängt saker. (jo, några missions har jag gjort faktiskt)

Av Ripcurl08
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Devil May Cry
Ang. grafiken. Kolla närmare på vilken textur som helst så set ni att saker inte riktigt är så snygga som de verkar. Speciellt inte texturerna.

Inte helt ovanligt på den här typen av spel, som i det härfallet till 99% beskådas i en fallskärm på 100 meters höjd

Av Ripcurl08

Var precis iväg på lunchen och köpte det på Webhallen
Ikväll blir en liten formatering av nån partition så jag får en ny fräsch Windowsinstallation för högsta möjliga FPS senare under kvällen

Av Ripcurl08

Fast med tanke på att Valve släpper sina HL titlar samtidigt över hela världen så kan det ju inte vara pga att USA är en så stor marknad att dom måste tanka först. (svårt att tänka mig att något spel genererat mer tankningar än hl2)
Bästa hade varit om dom släppte JustCause 2 för pre-download, men det hade kanske strulats till av det faktum att det finns ute i butik, vad vet jag.

Hur som haver, diskussionen börjar bli gammal nu Kan iaf bara konstatera att jag ser fram emot släppet som satan men jag har fortfarande inte bestämt om det blir skivan eller steam som pengarna går till.

Av Ripcurl08
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sadin
Spelet släpps i USA tidigare, brukar vara så.

Nja, köper inte det helt och hållet. Ofta kan sverige vara bland dom sista att få saker däremot, men nu får usa det före resten av världen och tillverkarna är svenska. (vet att det inte är så enkelt, och distrubutionsbolaget är säkert amerikanskt, men tycker ändå att det är lite konstigt)