Inlägg

Inlägg som Ripcurl08 har skrivit i forumet
Av Ripcurl08

Varför är det bara jag som föreslår Killdisk?

Av Ripcurl08

Dra en Active@ Kill Disk på samtliga lagringsenheter du har och installera om operativsystemet, samt byt alla lösen du har så kan du nog vara ganska säker på att skiten försvinner.

Av Ripcurl08

Kör alla på en 10mb hub så blir gemenskapen så mycket större

Av Ripcurl08

Betyder vad nu speltillverkaren har bestämt att det betyder. Men en inte helt galen gissning kan vara det antal millisekunder som det tar för din dator att få ett svar från den andra datorn (spelservern i det här sammanhanget)

Av Ripcurl08
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maniak
Certa ONT om ett par veckor, sista delen för mig.

Grattulerar Kommer själv att boka tid för BSCI efter nyår

Av Ripcurl08
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kuntakinte
Är det någon som vet vad en ccna har för ingångslön? Skall nämligen ta ccna cert. i mars tänkte jag och sedan skaffa jobb men har ingen aning vad lönen ligger på.
Trevligt om nån vet vad ccnp ligger på också i och med attt den står på tur

Tacksam för svar

Mvh

Beror väldigt mycket på, men man kan väl säga att den övre gränsen ligger vid 30k ungefär (altså en färsk student med enbart ccna i bagaget). Skulle inte kika mig blind på det, vet ccna som har 19 i månaden också så...
Men om jag ska gissa så tror jag att ett snitt ligger nånstans runt 25.

CCNP beror på även det, och vid det laget har du förmodligen en massa erfarenhet som spelar in också. Siffrorna jag har hört är 40-50 för CCNP om man hittar rätt ställe. Återigen nästan helt omöjligt att säga eftersom expertis och erfarenhet inom områden spelar sjukt stor roll också.

Av Ripcurl08

Jag har läst igenom ditt inlägg 5 gånger nu och jag begriper verkligen ingenting. Är det själva anslutningen över internet du vill ha igång får du nog berätta mer om det rent tekniska. IP, branväggar etc

Av Ripcurl08

Som det har nämnts tidigare så är det altså inte bara porten du kopplas in på som ska vara av gigabit kapacitet. Otrolig massa saker bakom som måste uppgraderas också. Tänket är väl att uppgradera backbone och allt sånt sakta men säkert innan man börjar koppla upp kunder.

Kan även meddela att 100/100 är få förunnat i världen. Sverige ligger i top näst efter Japan.

Av Ripcurl08
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sunlight
Går det att sätta på vpn när tankar och stänga av den när man spelar?

Ja

Av Ripcurl08

Kan tycka att det är jobbigt när folk påpekar att man ska söka osv, men jag måste faktiskt hålla med rastersize Den här frågan är fan vanligare än Hamachi i spelforumet

Av Ripcurl08
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fixoon
Jag skulle nog aldrig betala för en sådan tjänst. Jag tankar "kanske" bara från sidor som man måste få invite till då det är svårare att bli upptäckt(?).

Hoppas du inte trodde på det där själv

Av Ripcurl08
Citat:

Ursprungligen inskrivet av muppens
Då titeln säger "... istället för router" antar jag att TS inte har/inte vill använda switch/hub/router och då går det inte.

sant

Av Ripcurl08
Citat:

Ursprungligen inskrivet av muppens
Nej det kan du inte, den den gör är att koppla ihop två sladdar till en, du har fortfarnade båda ändarna och behöver ändå switch etc.

Precis, men som jag skrev beroende på hur hans nätverk ser ut så kan han ju ansluta både pc och filservern till den. Sen att han inte bara kan nöja sig med kabeldelaren är ju givet

Av Ripcurl08

Hahaha bästa rubriken ever

Ja det gissar jag att du kan, lite beroende på hur ditt nätverk ser ut.

Av Ripcurl08

En gissning kan vara att Felia inte har tillräckligt mycket kräm i erat fastighetsnät (om ni nu har fiber) och att när alla grannar kommer hem och surfar så sölar det ner. Bara en gissning som sagt, utan att veta något som helst om utrustning etc etc.. Skulle höra med grannar isånnafall om dom upplever samma sak, prova göra lite olika tester externt och internt

Av Ripcurl08

Ledsen men jag hänger verkligen inte med på vad 4,5 / 6,7 och 1,2 är i sammanhanget...

Av Ripcurl08
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maniak
Precis som BBB gör då.

Fast du sa ju något om att det var baserat på ip. Jag pratade om att strypa porten till 10 i upload och då spelar ju inte ip nån roll. Kan ligga ett /30 nät eller ett /16 nät routat mot, uploaden kommer aldrig bli något annat än 10 oavsett hur många adresser man har.

Av Ripcurl08
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KingsX
BBB installerar numera gignät där det byggs nytt. Inget konstigt med det.

Fortfarande jävligt skumt om dom låter alla köra på fulla gigportar

Av Ripcurl08
Citat:

Ursprungligen inskrivet av slackr
Bor man i ett hyfsat nytt hus så är det inte helt osannolikt att de kör gigabitswitchar, en polare till mig speedtestade upprepade gånger 300+Mbit under sommaren när det var relativt tomt på folk

Låter jäkligt konstigt att dom inte har satt det till 100 om det är det man pröjsar för

Av Ripcurl08

När jag bodde hos päronen hade vi nog det här problemet uteslutande från dag ett när vi skaffade dåvarande bonet, och dom har än i dag samma problem.

Min gissning är kablarna i kåken. Själva drog vi aldrig om dom av någon anledning, men körde oss säkert igenom ett 20tal modem. Skulle rekomendera att prova dra nya fräscha kablar från där telelinan kommer in och dit du har modemet.