Inlägg

Inlägg som Ripcurl08 har skrivit i forumet
Av Ripcurl08
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maniak

Hur gör ni när kunder ska ha en 100/10 lina?

Kör bara symeriskt på ethernet, men skulle jag behövt göra det hade jag kört den i som en full 100 megare och strypt uploaden

Av Ripcurl08
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maniak
Eftersom BBB uppenbarligen shapar trafik baserat på ip så kan man få 100/50 (inte över 100 ner då man troligen inte har gigabit hela vägen till lägenheten) med protokoll/program som klarar det eller med en router som lastbalanserar.

Burken84 och andra personer på forumet har gjort detta, så sluta prata i nattmössan ni som inte har nån aning.

Jobbar själv på en av världens största ISPer och har aldrig hört att detta skulle vara någon standard. Men sen har jag å andra sidan inte bbb.
Säger du att det är så så får jag tro dig.

Av Ripcurl08

Hmm nu kan det vara för att jag återigen har druckit några öl, men det enda jag uppfattade av ditt inlägg var "så att jag erhåller en uppkoppling på 300/30" och det kan du ju tyvärr glömma.

Ifall jag skulle ha läst igenom resten så ber jag om ursäkt

Av Ripcurl08

Det går utför... snart sitter vi på skrivmaskinerna igen. Eller ett internet som består av lobbysidor och censurerade bloggar. Vet inte vilket jag längtar mest efter

Av Ripcurl08

Har inte läst igenom tråden, men kanske flytta? "Spel och mjukvara > Microsofts operativsystem" känns ju som helt fel för något som är ute precis lika mkt på linux som windows.

Blev hitskickad från tråden som låstes i nätverk forumet

Av Ripcurl08

Håller med Belga om att du definitivt ska fixa en patchpanel ifall du drar kablar genom väggar etc.

Ang kabel så nej, vid 100mbit kommer det inte ge någon skillnad. I det här fallet förmodligen ingen skillnad heller vid gigabit, men drar man en sån här installation är det för att säkra upp för framtiden och även höja värdet på fastigheten, och då är det enbart cat6 som gäller. Kabeln i sig är inte dyr, pröjsade nog fan inte mer än 400kr för en 100meters rulle. Uttag/panelkontakter etc kan vara lite dyrare (sen kan man iofs diskutera hur mycket nytta en cat6 klassning på sånna saker gör men....)

Kortfattat:
Alt1. Dra seriöst, säkra upp för framtiden, öka värdet, och dra cat6 och terminera i patchpanel.
Alt2. Dra billigare och mindre seriöst och kör utanpåliggande kontakter/kablar och tryck in skiten direkt i den utrustning du har.

Ta vilken du vill, men blanda inte alt1 och 2

Av Ripcurl08

Kör cat6 hela vägen, lika bra om man ändå ska dra det ordentligt. Ska du ha infällt får du fräsa in en plastdosa/kopp (finns på valfri bygghandel) i väggen som du sen kan sätta fast nätverksuttaget i. Problemet som jag inte begriper riktigt hur du ska lösa är hur du ska få kabeln att komma in till denna dosa.

Menar antingen kör man utanpåliggande uttag, och då är det ju bara att nåla fast kabeln på väggen och sen upp i uttaget.
Själv har jag min hallgarderob så pass lägligt att jag till vardagsrummet och datorrummet kunde fräsa ur hål i väggen och stoppa i denna plastdosa, sätta fast nätverksuttaget och låta cat6 kabeln gå vidare in i väggen och ut i garderoben, där allt termineras i en patchpanel.

Hoppas jag kunde inspirera något

Av Ripcurl08

Om alla sitter på samma nät hade jag köpt en gigswitch lr två

Av Ripcurl08

Får nog speca lite bättre än så tror jag

Av Ripcurl08

Kör alltid firefox för att vara på säkra sidan

Av Ripcurl08
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hasenfrasen
En router är alltid en "brandvägg" eftersom trafik som kommer utifrån och inte är initierat från en dator bakom routern stannar i routern eftersom routern inte vet var den ska skicka den informationen.

Nåja... Om man nu ska märka ord. Men ja, när man pratar om hemmaroutrar som synonym för NAT så stämmer det väl till viss del. Om man nu anser att NAT är en brandvägg...

Av Ripcurl08

Ifall det sitter password sedan tidigare ägare är det bara att dra en google på catalyst password reset.
Lite offtopic, men får man fråga varför du har skaffat en 3524 om du inte vill kunna ha någon övervakning på den? Finns billigare och smidigare alternativ på Biltema/Jula då

Av Ripcurl08

Jag skulle inte hänga upp all min framtidstro på 3g/4g. Funkar säkert jättebra till internetradio i bilen, surfa i sommarstugan (och lägenheten också för den delen) etc etc, men oavsett vilka höga hastigheter man går ut och säger sig ha så är det inte en teknik jag exempelvis skulle vilja ha min iptv över. Framtiden stavas ofantliga mängder tekniker/tjänster och bandbredd, och lösningen stavas fiber.

Av Ripcurl08

Var där sista gången -02. Gick utför när dom flyttade det från kupolen/borlänge. Jepp jag vet att det är jävligt douchebag av mig att sitta på en pidestal och berätta om hur det var mycket mer elit och häftigt innan det blev kommersiellt, men det skiter jag i för Dreamhack var fan bättre förr.

On-topic:
Nope, jag kommer inte i vinter

Av Ripcurl08
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Anton__20
lånar denna tråd lite! jag bor också i gbg hur ser man om man också kan få det du beställde? 100/100.

jag bor ju inte mitt i centrum utan i kålltorp vid munkebäcksstorget. Blev grymt intresserad av det eftersom jag nu har comhem och betalar samma pris fast för 24/1 mbit

Anton

Har du Comhem gissar jag att ingen har dragit in någon ny fiber och då är det inte mycket att göra...

Av Ripcurl08

Håller med bamsefar. Kan btw lika gärna slänga applestruntet ut genom fönstret

Av Ripcurl08

Ah nej isånnafall är det väl vlan du ska köra på, även om 40st verkar lite mycket. Så länge inte mycket trafik kommer ligga mellan vlanen så gör det ju inte så mycket om du kör på den lösningen

Av Ripcurl08

Som det nämdes tidigare måst ju all trafik mellan vlanen gå upp till brandväggen vilket känns som en onödig prestanda förlust.
Ang switcharna så vet jag inte något om den exakta modellen, mer än att Procurve är bra grejjer överlag.

Av Ripcurl08

Ok ja då var det ju värre. Om du har provat med en annan dator också så skulle jag be dom att felsöka, även fast jag inte kan komma på så mycket saker som skulle kunna vara "fel" från deras sida i det här fallet. Snarare konfigurationer, men isånnafall är det snarare för att uppnå just precis det som du beskriver, än att dom hade gjort något fel.

Av Ripcurl08

Har du någon brandvägg/router ansluten? Väldigt svårt att tro att felet skulle ligga hos ISP i det här fallet.