Inlägg

Inlägg som Ripcurl08 har skrivit i forumet
Av Ripcurl08

När jag glömde att koppla ner från Relakks för ett tag sedan när jag skulle köpa ett spel på Steam så visade det sig att den inte räknade med någon skatt överhuvudtaget. Vet inte om det är ändrat nu, men jag vågade iaf inte genomföra köpet då jag har ca 70-80 spel lagligt köpta och skulle inte vilja få kontot blockat.

Av Ripcurl08

Lånar tråder och frågar om någon vet/kan hitta throughput på en Cisco 860/880?

Av Ripcurl08

Svårt att se det hända.. Tror att du minstånde får räkna med nån/några hundra tusen för att få in det, sen ska du ha utrusning i lägenheten för att kunna ta emot det också.

Av Ripcurl08

@Maniak: Tack

@Juckpuck: Tack. Kan även tillägga att "bo i telestationen" var ett uttryck. Med det menar jag upp till någon enstaka kilometer. Har svårt att tro att man kan räkna med den exakta "upp till" hastighet som angivits efter förslagsvis 800 meter, men upp till 2km borde ändå ge något som är i närheten av den angivna hastigheten.

Av Ripcurl08
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cedero
Jag har 10megabit från Bredbandsbolaget, bor 1-2 kilometer från telestationen har jag för mig. Jag får 1100-1200kilobyte/sekund.

Men vet inte vad du menar med inuti telestationen. Fast kanske bara var för Telia du menar, och inte för andra leverantörer.

Nej inget specifikt för Telia, men 1-2 km är inte ett stort avstånd så du kan nog förvänta dig relativt nära maxhastighet

Av Ripcurl08
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KingsX
Fel fel fel...

Please correct me

Av Ripcurl08

PRQ är bland det billigaste jag har hittat, finns det något billigare skulle jag gärna få veta det också.
http://prq.se/?p=colo har du priser.

Vet inte riktigt hur det går med dom nu dock, tror prq blev sålt och med hela piratebay rättegången så känns det väl aningen ostabilt, även om jag gissar att prq inte borde bli drabbat av det.

Av Ripcurl08

Håller själv på med exakt samma sak fast i en lägenhet

Tror att du får räkna med mer än 3000, men det behöver inte vara mycket mer. Nu vet jag inte vad du vill ha för övervakning etc, men drar man upp ett nytt nät tycker jag att stöd för vlan på switchen är ett minimum.

Jag skulle kika på HP ProCurve 1800-24G lr Linksys SRW2024

Av Ripcurl08

@Electrohead
Ah nej precis såg det också men var osäker på om det skulle tolkas som att han låg på 650 innan lr inte.

Jo det spelar roll av samma anledning som man inte kan skaffa ett 3g modem och sen sätta sig i en källare och klaga på att man inte får de 7,2 mbit som det stod. Har man telia 8mibt adsl är det altså om man bor innuti telestationen som man får det.

Sen om det finns nån rent laglig gräns för hur långsamt en uppkoppling får säljas vet jag inte, men 3 mbit tycker jag inte alls låter så konstigt. Sunkit som fan, absolut. Men jag menar att sålänge det inte är under en mbit så är det absolut inget ovanligt.

Av Ripcurl08

Nu har jag inte fått något kaffe än, men som jag fattar det har du altså INTE tidigare haft en högre hastighet som nu har sjunkit till en lägre.
Om det nu är så så finns det tyvärr inte så mycket att klaga på, av den enkla anledningen att det är dsl.

Återkommer efter kaffe

Av Ripcurl08

Så länge du inte kör gigethernet ska inte kabeln spela någon roll.

Av Ripcurl08

Jag tvivlar på att det är några inställningar i routern som spökar.. Var jag tvungen att gissa skulle jag säga att det var något lokalt på htpcn som bromsade, typ att ftp servern stryper ner av någon anledning.

Av Ripcurl08

Ok, aldrig hört talas om den tidigare och dsl och point-to-point låter lite motsägelsefullt för mig. Menmen, isånnafall gissar jag att du kan köra på det om du kört en liknande variant tidigare. Själv hade jag satsat på ethernet av något slag, fiber eller någon förstärkning på en koppar

Av Ripcurl08

Tror du får lov att förtydliga lite.. Vad är det exakt du ska göra? Har du 300 meter till dsl avlämningspunkt eller har du två st egna saker som du ska koppla ihop över 300 meters avstånd?

Av Ripcurl08

Vilka björkar är 2m höga?

Av Ripcurl08

Om jag förstår det rätt så är det altså ett temporärt boende?
Isånnafall skulle jag slänga upp en cat 6 i björken.
Är det ett permanent boende är det ju själklart att du ska dra en ny dsl lina dit eller vad du nu kan få.

Av Ripcurl08

Ah nej något dieselaggregat har jag inte ståendes i närheten.
Ang närliggande material så är det ju ett väggmonterat "rack" så det ska inte vara några problem, kommer att finnas luftspalt på minst nån decimeter ner mot trähyllan under.
Iaf, tack som fan för svar, väntar gärna på fler

Av Ripcurl08

Jag kan nästan förutsätta att du har gjort det, men det ska finnas nåt ställe där man behöver köra in pinkoden. Som sagt utgår ifrån att du har gjort det men kan vara en sak man missar.

Av Ripcurl08

Ok, there we have it. Några ideer om värme i garderoben då ?

Av Ripcurl08

Som sagt, har inte ens bestämt märket på switchen än så watten där är lite svårt. Men om man räknar bort de billigaste Jula switcharna och de största ISP switcharna så tror jag att värmeutvecklingen är relativt den samma mellan olika fläktlösa modeller.

En snabbgoogle på 881an verkar ge att trafon ger 60 watt, men hur mycket 881an sedan drar vet jag inte.