Inlägg

Inlägg som twk har skrivit i forumet
Av twk
Skrivet av TotalF:

Vi pratar uppenbarligen förbi varandra - jag är den sortens person som ringer företaget och försöker hitta lösningar med en gång om jag hamnar i situationer där jag tror att det kan hjälpa min sak, om så bara för att komma till avslut. Även om det är ett företag så finns det faktiskt människor där på andra sidan och ibland kan de resoneras med. Ibland inte.

Att du mest troligt tycker det förfarandet är bullshit, well, det bryr jag mig inte jättemycket om tbh. Jag delar med mig av lite åsikter på mitt favoritforum och ingen behöver lyssna på dom eller ta dom, eller mig för den delen, på allvar.

Att du kommer med dina åsikter och tankar är en sak, men du hävdar självsäkert saker som faktiskt är falska. Detta inlägg är det jag syftar på:

Skrivet av TotalF:

Nej.

I det här fallet hävdare säljaren att priset var felsatt och att köparen borde insett detta (vad som är rätt/fel i det kan vi låta vara osagt).

Skulle köparen lyda ditt råd skulle det sluta med att säljaren skickade fakturan till inkasso och köparen skulle riskera prickas.

Då är det ju bättre att ta dialogen med säljaren och blir man inte överens - ARN.

Att ignorera nån som skickar faktura är sällan en god idé.

Av twk
Skrivet av TotalF:

Jag hänvisar till att det här gärna kan få hamna hos ARN, och varför inte?

Hur skulle det "hamna hos ARN"?

TS har ännu inte fått någon faktura, och om han får det så är det bara att bestrida den och eventuella efterföljande krav. Det blir då upp till företaget att dra det vidare, och de kan inte ta det till ARN.

Av twk
Skrivet av TotalF:

Nej.

I det här fallet hävdare säljaren att priset var felsatt och att köparen borde insett detta (vad som är rätt/fel i det kan vi låta vara osagt).

Skulle köparen lyda ditt råd skulle det sluta med att säljaren skickade fakturan till inkasso och köparen skulle riskera prickas.

Då är det ju bättre att ta dialogen med säljaren och blir man inte överens - ARN.

Att ignorera nån som skickar faktura är sällan en god idé.

Hänvisa gärna till tillämplig lag om du är säker på din sak.

Hur långt efter att affären är slutförd har säljaren rätt att kräva mer betalt? Samma dag du får varan? En vecka efter? Tre månader?

Av twk
Skrivet av langvisaren:

Jag skumläste din tråd.

Rent juridiskt är det nog 50/50 om 87% rabatt kan anses rimligt för en cykelvagn. Aspekterna har redan tagits upp av andra och det beror till stor del på ARNs dagsform.

Däremot förstår jag inte varför du envisas med att få varan till ett för lågt pris när det klargjorts tydligt att det var ett misstag. Varför är det okej att svina sig bara för att motparten är ett bolag?

Sedan kan/borde förstås företaget erbjuda någon sorts kompensation för att behålla dig som kund men det är ju snarare deras rätt att välja likaså det är din rätt att välja om du vill handla från dem igen.

Jag skulle inte tro att det är 50/50, tror att köparen har rätten på sin sida. Företaget har haft priset på sin hemsida, tagit betalt, skickat bekräftelse och sedan skickat varan till köparen. Det är för sent för säljaren att ångra sig och hävda fel pris. Affären är redan genomförd.

Av twk
Skrivet av giplet:

Jag har liknande problem. Jag har sparat till mina barn sedan de föddes. När min dotter fyllde 18 fick hon tillgång till pengarna, och det har väl gått så där. Jag tror inte att hon har mycket kvar. Hon är nu 22. De har bekostat körkort, vilket ju är bra, men det hade även funnits en grundplåt till att köpa lägenhet osv. Tror det mesta har gått till häst-grejer, typ svindyr hjälm, sadel osv. Sjukt egentligen.

Nu är sonen på väg att fylla 18 i sommar och vet inte hur jag ska göra, om jag ska försöka skydda pengarna på något vis.

Jag sparar till mina barn varsitt ISK som finns i min internetbank och namn, dvs det är egentligen inte barnens konto. När jag tycker att tiden är inne så ger jag dem pengarna.

Då kan jag även justera så att båda barnen får lika mycket, då värdet kan skilja pga att jag sparar i värdepapper.

Av twk
Skrivet av DjBeowolf:

Boolshit 🤣 jag har testat både via mitt bredband och 4g. Bor centralt och har inga latensproblem annars in fact så har ja kanske max 10-20ms på de flesta fps spel men google stadia var det extrema latenser testade med flera veckors mellanrum. Visst hade det fungerat hade det säkert varit en bra tjänst men problemet är ju också att man köpt spel genom Steam i väldans massa år nu och hela det biblioteket faller då bort?

Laggar inte för mig, har spelat några hundra timmar med Stadia.

Tänk Stadia som en konsol, det är inte en vanlig PC. Det är ingen som säger: "Det är dåligt med PS5 att inga av mina spel från Steam funkar på den!"

Av twk
Skrivet av Dashio:

Jaha? Det var ju riktigt smart! Måste kolla på detta verkligen!

Jag köpte något liknande denna vätska:
https://www.wiggle.se/slime-punkteringsskydd-for-slanglost

Samt denna "pump":
https://www.wiggle.se/lifeline-pumphuvud-till-kolsyrepump-med...

Kolsyrepatroner, med gängor, var slut när jag beställde så det köpte jag på Biltema.

Som sagt, har inte provat ännu men det bör fungera bra 🙂

Av twk
Skrivet av Runqen:

Tack för svar och hjälp!

Cube travel pro verkar klart vara ett alternativ!

I ärlighetens namn tror jag att jag helt enkelt köpt den som finns i lager någonstans snarare än den som inkluderar stänkskärmar. Det är ju trevligt att få mest valuta för pengarna, tex genom bättre bromsar, men jag väljer hellre en något ”sämre” cykel och får den snart över en bättre som jag inte kan få levererad förens till vintern.

Edit:

Denna verkar trevlig såvitt jag kan bedöma: https://www.bikester.se/diamant-247-diamond-M929962.html?vgid...

Lagom många växlar tror jag, inkluderar lysen och skärmar. Har ingen aning om kvaliten eller om styrets form är en nackdel för pendling.

Känner inte till märket, men den ser bra ut! Prisvärd!

Av twk
Skrivet av makatech:

Hmmm, väl dyra (kan jag tycka) men klart intressanta cyklar ändå, de ser verkligen helt exemplariskt pendlingsanpassade ut enligt "skolboken", undrar dock hur bra remdriften är på vintern men det kanske någon annan kan svara på. Jag har precis noll erfarenhet av remdrift och dess eventuella nackdelar (om det nu finns någon).

Rem ska fungera bättre än kedja i nästan alla avseenden. För vintercykling ska det vara särskilt bra. Du slipper en kladdig kedja, du slipper underhåll av den, du slipper att byta den med jämna mellanrum (jag brukar byta efter varje vinter), du slipper en kedja som rasslar och låter. Med remdrift följer även interna navväxlar som också har många av dessa fördelar, som mycket lite underhåll, blir inte skitiga, lättare växla under belastning som jag har förstått det.

Med det sagt så har jag ingen cykel med remdrift utan detta är vad jag har läst mig till. Ett tips är att kolla på recensioner och genomgång av remdrift på Youtube.

Istället för Pro BLT så hade jag kikat på denna https://www.cube.eu/en/2021/bikes/city-tour/offroad/travel/cu...

Den har mer tillbehör som du ändå kommer att behöva om du ska pendla året runt, exempelvis skärmar, stöd och belysning. Dessutom verkar den ha fler komponenter från Shimano jämfört med Nishiki, exempelvis bromsar.

Av twk
Skrivet av Runqen:

Någon som vet några bra cyklar med remdrift? Har kikat på nishiki pro blt och den verkar ju trevlig. Men alternativ är ju alltid kul. Den ska användas för pendling med barn. 99% asfalt och ca 10km enkel resa.

Jag äger ingen själv men har undersökt marknaden då jag har funderat på att köpa en. Det som jag skulle vilja ha på en cykel med remdrift är 11 växlar, stänkskärmar samt pakethållare/rails förmonterat och gärna med belysning.

Pro BLT går bort för mig pga få växlar och tillbehör.

De som jag har kikat på är:
Cube Travel SL
Canyon Commuter 7

Både Canyon och Cube har cyklar med färre växlar som ligger närmare Nishikin i pris

Av twk
Skrivet av DavidtheDoom:

Låter som att du borde fundera på tubeless hjul istället. Går ju även köra tätningsvätska direkt i slangen redan innan du får punka rent förebyggande. Då märker du inte hålet om det är ett litet.

Tubeless kan så klart vara ett alternativ, kan inte så mycket om det. Tycker dock att det känns krångligt, särskilt då jag byter till dubbdäck beroende på säsong.

Vätskan kan man som du säger köra i direkt, men jag provar den dagen jag verkligen får punktering. Det händer ändå inte särskilt ofta.

Av twk
Skrivet av DavidtheDoom:

Cyklade till jobbet idag och fick punka i bakdäcket. Har extraslang och så med mig men lyckas såklart skära mig på metallskrotet som var vållande till punkteringen. 🙄

Dock nytt personbästa på sträckan enligt Strava tack vara min Wahoo @Dashio! Helt klart nöjd med cykeldatorn. Även smutt med pulsband så man vet hur mycket man tar i just för stunden.

Skrivet av Dashio:

Hahah uff, det är ju det där jag fruktar. Att få punka på väg till jobbet haha! Men hur snabbt går det att byta det däcket då?

Vad kul! Men är det alltså en cykeldator som säger puls, hastighet etc? Och ingen GPS?

Jag har ledsnat på detta så jag har köpt punkteringsvätska samt CO²-pump. Om jag skulle få punktering så häller jag i vätskan i slangen genom ventilen, snurrar hjulet några varv och fyller sedan däcket med "luft" från kolsyrepatron.

Jag hoppas att det fungerar bra, har inte provat ännu 🙂

Av twk

Nej, e-sport ska räknas som en idrott.

Av twk

Jag cyklar varje arbetsdag, året runt, på en Merida Racehybrid. Dock endast 5 km enkel väg. Två klingor i fram och 9-delat bak, hydraliska skivbromsar, långa stänkskärmar, 28 mm breda däck. På vintern kör jag med dubbdäck från Schwalbe, tror att de är 32 mm breda.

Cykeln funkar bra, men nästa pendlarhoj blir med remdrift och interna växlar. Det vore skönt att slippa en skitig kedja som ska oljas och bytas med jämna mellanrum.

Hittade en bild på modellen. Min har jag monterat stänkskärmar på.

https://d13e00jhhwfpor.cloudfront.net/media/catalog/product/cach...

Av twk

Det verkar vara många som inte har provat Stadia, eller som inte är målgruppen, som hatar. För mig som casual gamer, som mest spelar single player, så är det grymt!

Om jag hade haft en schysst speldator eller senaste konsolen hade jag inte varit intresserad av spelstreaming, men då hade jag inte heller tillhört målgruppen, tänker jag.

Skrivet av Elektron:

Det är bra med xcloud, där kan du välja att strömma spelen eller att installera. Rätt smidigt om man kan testa flera olika spel genom att streama och sedan om man fastnar för ett spel kan man välja att installera om man vill få lite skarpare bild/ mindre latens. Som ett exempel då, det andra är ju att du kanske har spelet installerat på din konsol men tänkte ta ett bad och fortsätter på din spelning genom strömma till telefonen istället. Det är mycket bra microsoft har gjort, att du kan fortsätta ditt spel på konsol, pc och telefon och spelet sparas automatiskt. Förhoppningsvis kan de komma ikapp stadia lite. För Xcloud idag är inget vidare stabilt samt att det är väldigt cpu krävande om man kör det på en laptop. Men det är ju trots allt i beta stadie.

xcloud verkar helt klart intressant, tyvärr verkar det inte fungera bra på PC än. Jag kan tänka mig att skaffa det senare, vill dock att det ska funka bra på min laptop och på pc kopplad till TVn.

Jag äger inget Xbox så att man kan spela på båda ger inget mervärde för mig. Förstår att det kan vara bra för Xboxägare!

Av twk
Skrivet av Gender Bender:

Det är framför allt en sak som stoppar mig från att skaffa Stadia och det är möjligheten att installera spelen jag köper på egna enheter. Hade Google sålt spelen via Google Play, med möjlighet att streama via Stadia och installera på egen enhet, så hade det känts tryggare att köpa spel då Play inte kommer försvinna inom den närmaste tiden. Att köpa spel som man bara kan streama med Stadia är ett idiotiskt koncept och garanterat den främsta anledningen till att det inte blivit någon större succé. Ska man ha en streamingtjänst så ska man erbjuda ett stort bibliotek för en månadsavgift, inte sälja spelen styckevis till fullpris. Microsoft, Sony och Nvidia har fattat hur man driver en bra streamingtjänst för spel. Det Google försöker sig på är bara ren idioti, och det kommer straffa Google såväl som deras kunder till slut.

Stadia passar bra för mig. Jag har inga problem att köpa spel som sedan enbart kan streamas via Stadia. Sen att många inte tycker om det, ja alla tjänster passar inte alla.

Dessutom blir argumentet att du ska kunna installera Stadia-spel på din egen enhet märkligt, då de körs på särskilda servrar och mjukvara som du inte har. Det är en Stadia-version av spelet som körs, inte en pc-version.

Av twk

Spelar fortfarande på Stadia sedan launch. Senast spelade jag ut CP2077 🙂

Av twk

När jag såg trådstarten så tänkte jag direkt att "den pennan som jag har på jobbet är bra, vet dock inte vad det är för någon."

Ser nu att det är Ballograf Epoca som så många rekommenderar 🙂

Av twk

Det är en av anledningarna till att jag undviker smart hem-produkter som går på wifi. Med exempelvis zigbee och z-wave skapas ett eget nätverk för just de prylarna, som kan styras lokalt om du har en hubb som stödjer det.

Av twk
Skrivet av UndaC:

Inte bara
De listar ju många butiker där som inte är betalande kunder till dem (alla ÅF som inte är med med logga och direktlänk).

Det har du rätt i, fel av mig. De verkar däremot aktivt välja att inte lista vissa återförsäljare, som då exempelvis Amazon.