Inlägg

Inlägg som twk har skrivit i forumet
Av twk

Har inte lyckats starta spelet för att prova betan, min laptop är under minimum spec verkar det som 😕 Tråkigt när D3 fungerar på den

Av twk

Har du varit inne i UEFi/Bios och kollat om du kan justera fläktkurvan?

Av twk
Skrivet av MsSmith:

NewPipe på Android är en fin ersättare till Youtube och utan reklam.

Själv kör jag på Youtube Vanced till android, funkar bra och ingen reklam!

Av twk
Skrivet av Fenrisulvfan:

Ja RDR2 & CP77 fungerar säkert okej på stadia, problemet är att stadia kräver att man har saker som inte behövs för att spela själva spelet i de här fallen "singel player RPG" bland annat internetuppkoppling. Det är lika konsumentfientligt som att bunta ihop grafikkort med nätaggregat vid försäljning.
Skillnaden är att Stadia inte ens säljer det man måste ha, så man behöver multipla avtal med olika aktörer bara för att spela ett spel. Det finns helt enkelt för många saker som kan gå fel och även när det inte går fel, så är det en väldigt begränsad nisch av spel.

Jo, det är klart att internet krävs. Själv har jag haft fiber sedan 2009, då 100Mbit, idag 500 Mbit.

Skrivet av Elektron:

Jag testade Stadia idag för första gången. Jag signa upp på deras gratismånad för pro. Det var en del spel man fick med att testa men inga direkt större titlar utan mer en hög med mindre titlar. Iaf testade jag Ys VIII: Lacrimosa of Dana och där var jag imponerad för där märkte jag inte av att jag lirade via molnet annat än att ljudet knastrade till ibland men spelmekaniskt fungerade det utmärkt utan någon märkbar fördröjning. Därefter testade jag Destiny 2 och där var det horribelt för där märktes fördröjningen kraftigt och det värsta var att fördröjningen varierade över tid så även om hjärnan vänjde sig vid en viss fördröjningen och anpassade sig så kunde det rätt som det vara ändras rejält och till ospelbar fördröjning när det inte gick att sikta alls.

Så här vore det ju rätt trist om man går och köper ett spel för 6-800kr som är låst till stadia och sedan är det "ospelbart" sett till fördröjning och sådant. Förhoppningsvis har de någon returpolicy.

Sedan har jag inte en aning om hur jag kommer åter gratisvarianten av Stadia. Jag laddade ner Stadia appen till mobilen och enda sättet att komma in i appen var genom att starta en prenumeration av deras pro tjänst som kostar pengar.

Jag testade även att lira ett spel ifrån mobilen med touchkontroll men där upplevde jag större fördröjning än ifrån laptopen.

Testet har utförts av en lågbudget laptop samtidigt som jag streamade. Jag använde en xbox one kontroll för styrning. Anslutning var via wifi och internethastigheten är 250mbit/s.

Tror returpolicyn är att du får returnera spelet om du har spelat mindre än 2 timmar och inom 14 dagar. Så det går att prova och sedan returnera ett spel.

Av twk
Skrivet av Fenrisulvfan:

Väldigt många antaganden där, jag har spelat fortnite i max 5 minuter och spelar väldigt lite FPS-spel.
Google vet jag inte var jag ska börja men att dem är ett monstermegaföretag som missbrukar sin makt konsekvent, stör iaf mig.
Hellre en CD än molnet. Att äga spelet betyder att man kan sälja det vidare utan tredje part.

Om jag inte äger maskinen kan jag ju ösa in mynt i arkadhallen, det blir en väldigt dyr hobby.

Om man måste ha en massa saker för att kunna spela spelet så kan man vare sig spela när man vill eller var man vill. Internet finns inte överallt även om du säkert skulle önska det, än mindre orkar man släpa runt en kontroll och ett konto överallt, lycka till att spela när du simmar i en sjö att släpa runt en monitor är inte lätt det heller.
Du måste sedan förlita dig på att kabeln/Wi-Fi fungerar där du är, sedan att internetoperatören inte pillrar med något, att alla mellanhandsservrar håller sig uppe samt att Google håller sina servrar uppe och att dem inte hittar på en massa extra betalväggar, samt att dem inte slutar tillhandahålla tjänsten.
Strömmen kan såklart gå, men det kan den alltid om man håller på med elektronik, det går inte komma ifrån, men att blint förlita sig på internetuppkoppling överallt fungerar nog bara innanför stockholms tullar, där går ju iofs strömmen oftare istället.

Jag är inte internetknarkare som dig, behöver inte senaste uppdateringarna omgående.

Många "om och utifall att". Faktum är att Stadia fungerar riktigt bra! Jag har själv spelat hundratals timmar i spel som RDR2 och CP2077. Det bara funkar och har gjort det sedan start, för 1,5 år sedan.

Av twk
Skrivet av Lordsqueak:

Undrar dock om det är någon som kommer att nappa på det, när inte ens google själv verkar vara säkra på att stadia kommer att fungera, och med en historia av att lägga ner tjänster. Vem skulle vilja ta risken att bygga upp en platform där själva backbone kanske läggs ned. Känns ju rent spontant som att endast oseriösa aktörer skulle vilja ta den risken. (typ g2a stuket)
Nåja, vi får väl se hur det blir med detaljerna sen.

Ett företag som går in i ett samarbete med Google skriver rimligtvis ett avtal med Google som löper över en tidsperiod, exempelvis flera år, och att Google då ska tillhandahålla tjänsten under den perioden.

Av twk
Skrivet av Vilsnamarsvinet:

Näe, har inte testat det. Tänker de är dumt gör då hänvisar dom väl att jag förstört de. De kommer dom nog ändå göra. Att ja skickade det defekt

Jag har följt tråden sedan start men inte kommenterat förrän nu. Många är kunniga inom konsumenträtt och har gett bra råd redan 🙂

Dåligt hanterat av Tradera. De verkar slentrianmässigt gå på köparens linje, utan att egentligen undersöka vad som skett.

Bra att du bestridit deras faktura. Jag håller med dig om att det är bäst att låta grafikkortet vara. Om Tradera vill ha det, låt dem stå för frakten, samt att de då bör dra tillbaka fakturan.

Jag tror aldrig att de skulle vinna detta i rätten. Köparen har inte haft fog att häva köpet.

Av twk

Jag läser enbart e-böcker på min läsplatta. Har idag en Kobo Libra H2O

https://www.kjell.com/globalassets/productimages/757474_55117.ti...

Av twk

Jag har en Nintendo Switch som jag spelat mycket på och som jag gillar. En sak som stör mig dock, som jag inte såg i artikeln, är att det inte går att koppla trådlösa BT-hörlurar till Switchen. Riktigt störande när konsolen har BT.

Av twk

Fungerar detta redan om jag beställer från exempelvis Aliexpress? Någon som vet?

Jag beställde mycket saker tidigare, men slutade helt när avgiften infördes. Moms har jag inga problem med att betala

Av twk
Skrivet av Lodisen:

Visst, Kina är väl inte det trevligaste landet.
Däremot så känner jag att USA är minst lika jävliga, om inte jävligare.

Kina behandlar (vissa) av sina medborgare väldigt dåligt.
USA behandlar andra än amerikaner väldigt dåligt. Har ni olja? Vänta där, vi ska ge er lite frihet.
Det är som att välja mellan pest eller kolera.
Poängen är att om man vill se till rikets intresse får man ta och investera lite deg och tillverka utrustningen inom Sverige, t.ex. Ericsson eller Telia och tillsätta några kufar med total översyn.

Även om vi är allierade så finns det inget som talar för att USA kommer att hantera informationen de har tillgång till bättre än Kina.
Även om de inte är i luven på oss, så kan bakdörrar och annat otyg användas till att göra livet surt för andra länder.

Kina är en kommunistisk diktatur där meningsmotståndare avrättas. Invånarna i landet saknar grundläggande mänskliga rättigheter. Att likställa Kina med USA är så dåligt.

Av twk

Jag har dragit upp nätverk till vinden i mitt hus och satt två AP riktade neråt i varsin ände av huset, funkar bra!

Dessutom har jag dragit kabel och satt uttag bakom tv-bänken. Även det gjordes via vinden.

Beroende på hur huset ser ut kan det vara ett alternativ.

Dom hårdvara kör jag två st Unifi AP Lite 6 som strömförjs av en switch med POE, en från Zyxel som kostade 500 kr.

Av twk
Skrivet av anon5930:

Lite halvt oftopic men den där "bäst före"-märkningen på plastflaskorna, är den egentligen något att bry sig om?

Jag vet att farsan använder flaskor med bäst före typ 2011, så de verkar fungera bra mycket längre än vad som står.

Av twk

Det går väl att ta kyla från slingan som går ner i marken? Dvs att koppla en "AC" till "bergvärmen". Jag är ingen expert, som du säkert märker 😄

Av twk

Har än så länge endast småbarn som får titta på barnprogram och plattan ibland. Vi har inte någon bestämd tid, men vi begränsar helt klart deras skärmtid.

När barnen blir äldre kommer jag att vara stenhård, ingen egen mobiltelefon förrän de blir tonåringar, typ, de behöver den inte för att gå till och från skolan, begränsad tid framför dator och surfplatta. Självklart ska de få titta, spela och lära sig, men inte flera timmar om dagen.

Jag menar att det är min uppgift som förälder att sätta gränser för barnen samt att främja bra beteende och aktiviteter. Jag tror inte att någon mår bra av att sitta framför en skärm hela dagarna, särskilt inte barn.

För de som är intresserade av att läsa mer kan jag rekommendera Anders Hansens bok Skärmhjärnan. För de som inte orkar läsa den kan jag säga att min bild av boken är att forskning visar att de som använder skärm mest, sociala medier i synnerhet, generellt mår sämst.

Jag har samma upplevelse som @medbor , dvs att jag själv är den största skärmanvändaren i familjen. Jag okynnessurfar och tittar på telefonen allt för ofta. Några saker som fungerar för mig, för att titta på telefonen mindre:

  • Ladda telefonen i annat rum på natten, så är jag inte använder den på kvällen, natten och morgonen

  • Att stänga av telefonen när jag kommer hem från jobbet. Jag har meddelat mina närmaste att de ska ringa på min frus telefon om min är avstängd

  • Jag lämnar ofta telefonen hemma om jag går ut, tex om hela familjen går på kalas eller till lekparken så tar endast min fru med sin telefon.

Av twk
Skrivet av Swedman18:

men du betalar för prestandan. Bättre prestanda fler spel man kan spela, eller?

Prestandan duger gott och väl till de spel jag har spelat, gillar exempelvis Super Mario-spelen

Av twk
Skrivet av Ryssfemma:

Jag förstår personligen inte hur Nintendo kan motivera prislappen i hårdvaran som sitter i Switch? Vilken surfplatta som helst kan väl göra jobbet. Att casta bilden till tv’n ska man inte behöva en docka för 1000:- dessutom.

Jag förstår och håller med dig till viss del. Med Nintendo är det främst inte prestandasiffrorna du betalar för, utan mer för helheten och de exklusiva spelen. Nintendo Switch är en bra spelupplevelse med många roliga spel, även om prestandan inte är på topp så är upplevelsen helt klart det!

Av twk

Det som brukas rekommenderas är att dra fram kabel till accesspunkter, en per våningsplan om det behövs.

I mitt förra hos, 146 kvm i två plan, drog jag upp en kabel till vinden och satte en AP där, riktad neråt. Det räckte. Om det inte räcker med en AP så kan han sätta en per våningsplan.

Jag har precis köpt två Unifi AP 6 Lite som jag kommer att installera hemma. De behöver strömförsörjning via ethernet, POE, så jag har köpt en enkel switch som klarar det.

Av twk

Schysst! Har själv en Kobo Libra H2O som jag är riktigt nöjd med. Har dock inte testat denna funktion. Tack för sammanställningen!

Av twk

Det blir coolt att kunna streama spel direkt till TVn, med endast en handkontroll som extra hårdvara