Inlägg

Inlägg som philipborg har skrivit i forumet
Av philipborg
Skrivet av alundstroem:

1000 + frakt för disk 3 och 4

Kompletterar detta budet med 1000kr + upphämtning för de två andra diskarna då.

Av philipborg

Kör ett iQunix F96 på jobbet och jag måste säga att jag har blivit rätt förtjust i 96% formatet. Inte mycket bredare än TKL men man har fortfarande alla "relevanta" knappar lätt tillgängligt. Tar lite tid bara innan man vant sig att hitta vissa knappar på känsla.

Av philipborg

Majesty: For the Realm har varit populärt i mitt umgänge för ett snabbt och enkelt spel för två till fyra spelare. Du köper folk till ditt lilla rike som sedan ger bonusar till varandra. Uppsättningen går snabbt.

Galaxy Trucker handlar om att bygga rymdskepp snabbt. Så det kan vara lite stressigt då det har realtidselement men väldigt kul om man gillar lite frenetiskt spelande. Lite längre uppsättning men fortfarande rätt snabbt med brädspelsstandard.

Port Royal snabbt litet kortspel där man försöker bli rik på en flotta. Hela uppsättningen är att man blandar en kortlek. Väldigt liten låda då hela spelet bara är en kortlek.

Citadels och dess expansion The Dark City som numera oftast ingår om man köper basspelet är ett bluff/härledningsspel. Är däremot ett helt annat spel med två spelare gentemot tre eller fler. Vid två spelare så handlar allt om att försöka lista ut hur den andra spelaren tänker. Vissa gillar inte det och anser att spelet inte är lämpligt för två, själv gillar jag det. Vid tre spelare så finns det mer skonsamt på den fronten. Väldigt snabb uppsättning men något längre än Port Royal då man behöver välja vilka kort man vill ha med ifall man har expansionen. Håller man dem däremot alltid separerade så är det inget problem.

Brukar ha lyxproblemet att vara sex eller fler spelare och vilja avsätta mer tid, så har inte spelat de flesta av dessa så jättemycket även om jag äger samtliga. Har rätt stor samling brädspel men de flesta är alltså mycket större i skala. Den jag spelat mest är Citadels då den går att köra upp till åtta. Så jag gillar dem men vet inte hur de står upp efter 30h spelande om det är din plan.

Av philipborg
Skrivet av Seloken:

Det här med att ha lösenordshanterare på nätet där operatören hackats upprepade gånger verkar vara direkt olämpligt.

Ja och nej. Finns de som kör en zero-trust arkitektur (t.ex. Bitwarden) mot sig själva och open source klient, de är de enda jag skulle ha någon tillförlit till. Även om de läcker datan så spelar det ingen roll då all data är krypterad med användarens hemlighet snarare än leverantörens hemlighet. Ännu bättre är det med open source backend så det går att drifta själv också, men går ju givetvis inte att verifiera att det är vad dem faktiskt kör. Lösenordshanterare är någonting som är direkt olämpligt att ha proprietärt i mitt tycke, vilket detta exemplet understryker.

Av philipborg

Kört 4K UHD sedan 2014. Nu har jag 3st 4K UHD skärmar uppkopplade. Det primära skälet är skrivbordsutrymme. Sedan ser spelen som kan göra det riktigt bra ut. Men jag spelar oftast lite mer lättdrivna spel också.

Av philipborg
Skrivet av dagas:

Kan ha fel men är inte 10bit HDR?

Nja, HDR kan köra 10bpc men det finns också skärmar som inte ens stödjer HDR men har 10/12 bpc. Oftast med hjälp av FRC. Har en faktiskt en sådan skärm på skrivbordet just nu som sekundärskärm. Det ökar detaljrikedomen i färgval och hjälper reducera banding då det helt enkelt finns fler färger att välja mellan. Bör även nämnas att mjukvaran behöver också stödja den större färgrymden, annars kommer den bara skicka en 8 bpc signal.

Av philipborg
Skrivet av Arditi:

Nej, enligt Valve så skall dockan stödja 4K över 60hz, så det är inte där problemet ligger - får pröva med ytterligare andra HDMI-kablar och se om det löser problemet. Prövade att ställa ner upplösningen till 720p på TVn och fick fortfarande inte välja högre hertz än 30.

Du behöver slå på "utökad HDMI input" i din TVs inställningar. Behövde göra detsamma på både en Sony och Samsung TV för att få över 30Hz.

Av philipborg
Skrivet av kelthar:

De siffrorna brukar sällan stämma, imo ... men en fingervisning iaf. 130 minuter är ganska maffigt om det är barn med, men jag gillar långa spel så länge det inte är låst att förlora om man hamnar liite på efterkälken tidigt.

De brukar stämma någorlunda om alla kan spelet redan då det är det som anges, vilket däremot sällan är fallet i praktiken. Om inte alla kan spelet redan så brukar man kunna titta Weight för hum om hur lång tid det tar att lära sig spelet. Men ja, fortfarande fingervisning.

Som inbiten brädspelare (långt ifrån alla jag har spelat) så är mitt perspektiv lite annorlunda med tid där inser jag. Ser 130min som mellanlångt. Långt för mig är 180min, och väldigt långt är 4h+. Som du kanske har gissat så brukar jag inte spela med barn.

Av philipborg
Skrivet av medbor:

Känns ju inte som något man spelar på under en timme dock.

Skrivet av Enviro:

samt lågt max antal spelare för att få ner tiden.

Enligt BGG där, vad jag har förstått, skapare oftast applicerar information innan släpp så är det 45-130 minuter med en till tre spelare. Sedan kan saker givetvis ändras senare i designen som påverkar de siffrorna.

Av philipborg

400kr + frakt.

Av philipborg
Skrivet av LeVvE:

Tänkte då att jag är helt ok med anti-fusk på kernel nivå, lägg på lite extra, kräv BankID också.

Själv är jag mer OK med identitetsverifikation som BankID än kernel level anti-fusk. Båda är väldigt ifrågasättbara ur ett integritetsperspektiv men identitetsverifikation lär iaf inte äventyra min dators säkerhet och diktera över vad jag gör på den. Att implementera det utan internationell standard för e-legitimation hade däremot varit ett helvete.

Av philipborg

Är själv i gruppen som anser kernel level anti-cheat att vara gränsfall till malware, så dessa spel blir svartlistade för mig.

Av philipborg

RDNA 3 lär nog bli ett givet köp för min del om inget är riktigt tokigt med de. Mitt RX 5700 som jag tänkte ha "tillfälligt" har fått leva ett bra tag nu under stigande priser. Nvidias drivrutiner är tyvärr fortfarande inte roliga att ha att göra med på Linux så dem är tyvärr inte ett alternativ ännu, men förbättring ser ut att komma. Intel A380 har inte prestandan jag söker.

Av philipborg

Hollow Knight, riktigt bra rekommenderas starkt.

Av philipborg
Skrivet av Eazy:

Förstår inte varför man inte går över till Linux så är problemen lösta. Visst, det kanske kostar i början, men jag tror att i långa loppet så borde det vara värt det.

Datorerna har fått kraftig subventionering. Det är så både Google och Apple lyckats slå sig in på skolorna. De nästan skänker datorerna så att "nästa generations konsumenter" är vana med deras system. Säger inte att det är rätt, säger bara att det är så det är.

Av philipborg

200kr bjudet

Av philipborg
Skrivet av boomhowler:

Går ju att lagra i ffv1-format eller x265 lossless, så tar det faktiskt mycket mindre plats utan att tappa information.

Jag konverterade det till ett lossless video-format efter jag hade laddat ner allting, men det ändrar ju inte att XIPH enbart erbjöd TIFF filer för mig att ladda ner och att jag behövde utrymmet att lagra det både innan och efter konvertering tills konverteringen var klar. Visst, jag hade kunnat segmentera det för just diskutrymmet men det gör inget åt nedladdningen.

Av philipborg
Skrivet av boomhowler:

Fö så borde det förbjudas att använda Bigbuckbunny i videokodningssammanhang numera. Den är på tok för lätt att koda. Blender har betydligt bättre content om man vill hålla sig till deras gratisvideos, t.ex. Tears of Steel.

Du gav mig flashbacks till när jag drog ner varenda frame som individuella TIFF filer till Tears of Steel för att göra lite kvalitetsmätningar mellan olika codecs/encoders. Föga förvånande så tog det rätt mycket diskutrymme. Tog även ett bra tag att dra ner på VDSL linan jag satt på då. De råa framesen ligger fortfarande uppe för den nyfikne. https://media.xiph.org/tearsofsteel/tearsofsteel-4k-tiff/ Grovt 40MB per frame med faktiskt innehåll.

Av philipborg
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Enda sättet att driva igenom en förändring är att rösta med plånboken och endast köpa spel som redan från början uppfyller dessa krav. Men gemene gamer vill inte ge upp möjligheten att spela ett populärt spel för att åstadkomma en förbättring på sikt.

Det är faktiskt inte det enda sättet. Något typ hela svenska folket glömmer konstant är att man kan faktiskt skriva till sina politiska representanter i både riksdag och EU parlamentet. De har ofta publika email adresser för just det och läser faktiskt det, iaf enligt den riksdagsmedlem jag har träffat. Detta är definitivt något som går att reglera, exempelvis att det ska framstå tydligt vid köp osv.

Sedan har vi även konsumentverket som man kan rådfråga om man känner sig bränd som konsument. Om de inte får frågor så gräver de inte i ett ämne, men om de gräver så kan de ändå få igenom rätt mycket. Inget företag vill bli svartlistade av dem.

Av philipborg