Inlägg

Inlägg som philipborg har skrivit i forumet
Av philipborg
Skrivet av Mildew:

Spela på bortaplan verkar inte betyda samma sak som när jag var ung. Då behövde man ingen stol.

Det var andra tider ja.

https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/ubkngrbgbh8php...

Av philipborg

Här är mer data om läckan för den nyfikna. https://sizeof.cat/post/twitch-leaks/

Av philipborg
Skrivet av Ibymafayhas:

De tjänar väl multum på att ge bort basen. Är det inte över 1000 EUR för alla expansioner vid detta lag eller blandar jag ihop med någon annan av deras titlar?

EU4 med basspel + alla expansioner och DLC (mycket kosmetiskt) kostar, utan rea, 385€ om de köpes tillsammans, 428€ individuellt. Det schyssta är att vid multiplayer så behöver bara hosten expansionerna om man vill köra med dem.

Av philipborg
Skrivet av Dosshell:

Men GUD, de kan ju inte ens göra en tabell korrekt.

Är det någon grupp jag inte är förvånad över att inte kunna presentera data utan att göra det fullständigt makabert så är det USB-IF. Det är en tabell med ynka nio fält! Hur är det ens möjligt att göra den och sedan säga till sig själv "Hmm, detta ser bra ut. Låt oss publicera den till hela världen som tittar noggrant." Speciellt med tanke på att de redan är fullständigt ökända för att vara värdelösa på informations presentation.

Alla jättarna är ju med, någon som kan tänka borde de väl ha? Jag vill nästan föreslå en ny konspirationsteori att de är avsiktligt förvirrande, motivet vet jag inte.

Av philipborg

Searx är den bästa för integritet av alla jag vet. Open source och trevligt.

Av philipborg
Av philipborg

Skriver detta på en Zen 2 burk med Linux, så jag kan bara tacka.

Av philipborg
Skrivet av SiD:

Så att säga att det endast sker till Stockholm pga det geografiska läget är skitsnack. Bekommer mig inte att de inte erbjuder frakt västerut från Eskilstuna men som sagt, "skylla" på att Stockholm ligger bäst till kontra plats för lager, jo tjena.

Geografi, specifikt underkategorin kulturgeografi, och geografiskt läge inkluderar befolkning. Så nej, det är troligen inte skitsnack. Inte ekonomiskt försvarbart att skicka express godstransport för få paket över långa sträckor.

Av philipborg
Skrivet av Jioker:

Känns som att det vart ganska okej att inte hoppa på krypto-tåget

Nja, du får givetvis känna så men vet inte om detta bör vara motivationen. Detta är mer som att en bank får inbrott och blir bestulen på dess tillgångar, inte riktigt valutans fel som lagrades där. Sårbarhet här låg inte i valutorna i sig utan en tredjeparts tjänst som folk skickade sina coins till.

Sedan så är krypto valuter mycket mer permanenta i sina överföringar, det stämmer. Banker kan inte bara justera saldon på involverade parters konto.

Av philipborg

Intressant att de byter enhet från FPS till Hz i enbart Xbox Series X Performance läge. Förstår nog vad de menar, att i performance läget så kan bildskärmsanslutningen köras i 120Hz och FPS kan variera därunder, men iaf visa över 60 gentemot de andra alternativen.

Av philipborg
Skrivet av DasIch:

Ja, det är skillnad men det krävs fortfarande brottsmisstanke för polisen att få tillgång till informationen.

Edit: Såg nu dina svar ovan, men lämnar kvar detta då det täcker alla som anser att det är ok för att det är polisen.

Men det krävs ingen misstanke om brott för att tjänsteleverantören skall tvingas lagra de uppgifterna. Vilket i praktiken dödar E2E kryptering, vilket är ett rejält problem.

Problemet är inte enbart att polisen kan komma åt datan, problemet är att vettig IT säkerhet kriminaliseras. Helt plötsligt tvingas alla världens bolag att lagra övervakningsdata om en, tillgängligt för flertal anställda från alla möjliga länder. Sedan blir det inte en fråga om utan när dataläckor lär ske. Idén att bara polisen ska se låter mycket mindre allvarligt än vad det faktiskt innebär i praktiken, nämligen att hela världen får ett duggregn av allas privata konversationer.

Detta lagförslaget är helt åt helvete ur ett grundläggande IT säkerhetsperspektiv så jag hoppas sannerligen att detta går i graven.

Mer subjektivt ur ett rent ideologiskt perspektiv så är detta ett steg ifrån en fungerande demokrati. En av grundstenarna i en fungerande demokrati är att regeringen inte ska kunna åsiktsreglera. Detta lagförslaget ger förutsättningarna till att kunna göra just det. Spelar ingen roll vad ni anser om dagens regering, vågar ni lova detsamma om alla framtida regeringar? Vad som räknas som brott ändras konstant.

Av philipborg

Kör Zen 2 med Linux på desktop och ska skaffa en Steam Deck, så jag kan bara tacka.

Av philipborg

Hmm, inte så förvånad helt ärligt. Är däremot inte alls därför jag sitter på AX1500i, det kan bland annat 295X2 tag åt sig äran för.

Av philipborg
Skrivet av pinkified:

30 FPS? Befängt! Hoppas ni alla som "förhandsbokat" gör en retur för att visa vad nu tycker om det! Särskilt ni som beställt 512GB versionen innan klockan 20:17!

Var vad jag förväntade mig på de tyngre spelen, vilket är vad dem säger. Vad jag ser framemot är att spela mer lättdrivna spel på den portabelt och då lär 60FPS vara mycket väl nåbart.

Av philipborg

Är det här vad jag tror det är så har jag en intressant fråga, hur hindrar de människor att få ljuset på sig? För är det våglängden jag tror det är, UV-C, så är det högst olämpligt att vistas runt. Iaf om det är starkt nog att faktiskt kunna göra något mot bakterier/virus m.m.

Av philipborg
Skrivet av Dumbullen:

Nu är jag måhända off-topic men jäklar vad olustig känsla jag får när en officiell företagsrepresentant kommenterar på det här viset - speciellt på mobilsajten där signaturer inte syns (m.a.o. syns inte "Betalt samarbete").

Det här är en mobilhållare som skruvas in i sidan av fåtöljen, varken mer eller mindre. En representant behöver inte komma med smyghajpande kommentarer och vill man titta på twitch samtidigt som man chattar kan man redan göra det idag genom att ha plattan i knät.

Jag uppskattar att du värnar om integriteten här på forumet, men ser personligen inte något problem över vad som skrevs och hur det skrevs. Hans handle är @Samsung och titel är "Samsung Sverige", varav båda syns på mobilsidan. Hade det varit idealt om Sweclockers på något vis kunde visa signatur även där? Japp, men problemet på små enheter är att det tar så mycket procentuellt skärmutrymme.

Allt han gjorde var att föreslå ett användningsområde som inte listades i orginalartikeln.

Rörande användningen i sig så är det bättre om man ska läsa chatten mer än skriva om den är i huvudhöjd än i knät. Att ha den i knät lär ge en gamnacke och är verkligen inte bekvämt att byta mellan att titta på den och TV'n. Nu är det ett område jag personligen inte bryr mig om och ser inget annat jag vill använda produkten för så den är inte relevant för mig. Men att denna typens produkt saknar värde för folk håller jag inte med om.

Av philipborg

För mig är dricka synonym med dryck, det är bara något man kan dricka.

Av philipborg
Skrivet av aliassund:

Jag har inget skäl att ifrågasätta Noctuas designval men diskussionen på denna handviftningsnivå (där jag själv är bidragande) räcker nog inte. Jag skulle ändå vilja se mätningar för att se hur stor effekten är, oavsett förklaringsmodell.

Men fortsätter ändå för att det är kul

Ja mer mätvärden är alltid kul. Det jag säger är bara att kylare för passivt bruk är inte samma sak som en överdimensionerad fläktdriven kylare.

Skrivet av aliassund:

Tänk dej ett hypotetisk fall med D15 där Du gör fenorna tunnare och tunnare, ner till ett atomlager tjockt, inget annat ändras. Kommer detta att ändra kylningsförmågan?

Det hade blivit mycket sämre. Fenornas förmåga att avleda värme avgörs primärt av differensen i temperatur mellan fenorna och luften och arean däremellan. Med supertunna fenor, givet att inget annat ändras, så kommer inte värmen kunna sprida sig över hela fenan. Fenan blir alltså inte varm och differensen i temperatur blir väldigt låg.

Sedan går det inte riktigt att ändra tjockleken på fenorna utan att antingen ändra avståndet mellan fenorna eller kylarens totala dimensioner. I detta fallet så hade däremot båda dessa ändringarna haft rätt liten effekt gentemot faktumet att fenorna blev tunnare.

Skrivet av aliassund:

På samma sätt, utgå ifrån D15 där Du gör fenorna tjockare och tjockare, Du öka fenornas tjocklek med 100% medan Du minskar luftspalten med kanske 5-10%. Hur kommer detta att ändra kylningsförmågan?

Vågar inte svara med säkerhet här då både positiva och negativa förändringar sker, jag skulle antingen behöva simuleras eller experimenteras för att våga svara.

Skrivet av Olle P:

Framför allt underlättas luftflödet. Med tätare kylflänsar bromsas luften för mycket när flödet ska skapas av konvektion.

Ja precis. Insåg att min formulering var lite dålig då jag försökte packa ihop två fenomen i en beskrivning, my bad. Det var lite vad jag kom tillbaka till i sista meningen. Det är för att få bättre luftflöde precis som du säger och större volym av luft som kan värmas mellan fenorna. Båda är viktiga. Det första för att den varma luften ska bort och det tidigare nämnda för att det ska finnas nog med massa (luft) att tag värme-energin.

Av philipborg
Skrivet av aliassund:

My bad. Oavsett skulle detta vara ett intressant test att göra. Tänker också att P1 med tjockare fenor transporterar värme bättre från heat pipes och ut över ytan på fenorna om den sammamlagda vikten för fenorna är större i P1 jämfört med D15.

Det är verkligen bara en liten del av vad som avgör hur bra en kylare är. Det mycket viktigare är arean av varma fenor som är i kontakt med kall luft. På denna kylaren sitter de glesare för att hålla luften kallare, de är tjockare för att fenorna ska vara varmare över en större yta. (Utkanterna på en kylare är ofta mycket svalare än de brevid heatpipes.) På en fläktdriven kylare så forcerar du in kall luft och kan därmed fokusera på maximal area med tätare packade fenor. Sedan kan man givetvis inte packa de för tätt då isf blir luftflödet drabbat och volymen av luft som kan värmas sjunker.

Av philipborg
Skrivet av landmarks:

Synd att höra! Jag har inte haft någon renodlat Apple-enhet sedan Iphone 4S, och på den tiden var det ju lite annorlunda. Jag fördjupade mig lite i konversationella röstgränssnitt under mitt sista år av studier och det är sjukt intressant, så det vore ju roligt med fler aktörer som utmanar utvecklingen i det fältet.

Jag har inte haft så många apple produkter men med min f.d. arbetsgivare hade jag en iPhone 8+ som arbetstelefon i 3.5 år tills en månad sedan. Så min erfarenhet med Siri från 2010-2017 är inte super detaljerad, men min uppfattning är att funktionsmässigt är det idag inte långt ifrån vad som fanns 2010-2012.

Skrivet av dlq84:

Det finns open-source-varianter som inte skickar data till tredjepart, vet dock inte hur bra det är. Men kanske värt att titta närmare på.

Jag borde titta närmare på vettiga alternativ. Problemet är att de saknar hårdvarustöd, men kanske värt med DIY lösningar.

Skrivet av JeagerMeisterSWE:

Det är på grund av just integriteten som Siri har hamnat efter. Siri tillåts inte veta lika mycket om dig och anpassar sig därför inte på ett lika bra sett. Jag tycker dock Siri fungerar bra till det jag har den till.

Nja. De är inte bra på personligt anpassade svar iom att de inte bearbetar lika mycket personlig data för svar. Det är däremot inte alls samma sak som att värna om integritet. Men de är också ganska värdelösa på icke-personliga svar. Så det är ju snarare bara allmänt dåligt gentemot konkurrensen. Höjdpunkten vad Siri kunde tillförlitligt göra för mig var att sätta timer och göra samtal. Vilket funktionsmässigt är närmare röststyrningen jag hade på knapptelefoner än exempelvis Googles Assistent som verkligen är ljusår före. Siri är mer ett kommando interface med förprogrammerade kommandon och AI parsning gentemot Google Assistent och Alexa som tydligt även använder AI för svaren. Även röstigenkänningen hos Siri är ganska kass, försök skicka ett SMS med den så får man lätt underhållande text. Kontrasten blir stor om man använder både Siri och Google Assistent parallellt som jag gjorde en längre period.