Inlägg

Inlägg som philipborg har skrivit i forumet
Av philipborg

Hur lång kabel, vilken cat och vilken router? För oddsen är väldigt höga att detta inte är e2200s som spökar. Väldigt osannolikt faktiskt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av philipborg

Du skulle ju kunna underklocka CPU'n och sänka spänningen. Det lär skära rejält i elkonsumptionen även om du endast går ner någorlunda lite i prestanda. Nätaggregatet spelar också en rätt stor del i energieffektivitet.

Vill du däremot byta CPU och MB så är väl en Airmont baserad processor inte helt fel. Nu vet jag inte hur bra det fungerar med plex men för TS bör det fungera utmärkt. Givet att energieffektivitet är målet, annars är intel big core lämpligare om prestanda jagas men dem drar väsentligt mer ström.

Sedan skulle jag säga att det kan vara värt att dumpa grafikkortet, men det kräver att du är linux kunnig nog att kunna sätta upp ett system utan grafikkort. (Vilket inte är helt lätt.) Det beror till stor del vad det faktiskt är för grafikkort du har i burken. I princip vad som helst skulle ju fungera för din server.

Av philipborg
Skrivet av kEzi:

https://www.blocket.se/gavleborg/Saljer_min_gamingdator_67231...

"Datorn köptes för 14499 :- förra året så jag tänker mig runt 13 för den. " Vilken stjärna.

Sedan när är I7 4790 lätt att klocka med? (Han har inte missat K't då K varianten inte kör i 3.6GHz)

Av philipborg

http://www.testufo.com/#test=frameskipping

Ja, det kan hända att den skippar frames.

Av philipborg
Skrivet av FBGKimpan:

Tack för försäkringen
Den absolut bästa känslan men även värsta känslan är att starta datorn efter man pillat med den. Antingen har man gjort den bättre eller fuckat upp den helt!
Sweclockers ftw

Äkta sweclockers anda

Skrivet av FBGKimpan:

Vad menar du med stor variation mellan kärnorna?
Hur påverkar detta mig / vad kan vara anledningen och hur kan jag fixa det?

Kolla max temperaturen för dina kärnor. Prime95 small FFT ska belasta alla kärnor/trådar jämnt, men temperaturen för kärna 0 är markant lägre än övriga kärnor. Detta kan antingen bero på kislet, att den kärnan har färre imperfektioner och därav genererar mindre värme. Alternativt att den kärnan kyls bättre, troligen under IHS (metall höljet) där det även ligger ett lager kylpasta. Den sista möjliga orsaken kan möjligen vara Intel Turbo Boost, ett system som automatiskt höjer frekvensen över stock för vissa kärnor baserat på en rad faktorer så som belastning, temperatur, strömåtgång osv.

Det är iaf ingenting du behöver oroa dig om

Av philipborg
Skrivet av FBGKimpan:

Jag körde ett prime95 small.
https://i.gyazo.com/3206b6e05990afbfc05f0d62c54b5123.png

Så jag antar att det är helt okej. Chassit står i ett hörn och det är rätt varmt idag. Men innan hade jag 100-110 grader när jag spelade o.O

Ser bra ut, speciellt med hänsyn på hur varmt det är idag. (ser fram emot en kebabrulle och en kall öl personligen.) Small FFT belastar processorn mer än normalt så du kommer troligen aldrig nå dessa temperaturer i praktiken. (Om inte Sverige får en riktig värmebölja då. )

Skickades från m.sweclockers.com

Av philipborg

Värt att tänka på är att sensorerna inte är kalibrerade för låga temperaturer. Vissa med riktigt okalibrerade sensorer får under rumstemperatur utan last. (Fysiskt omöjligt.) Därför är enbart temperaturen under last intressant då man kommer upp i nivåer den är kalibrerade för.

Skickades från m.sweclockers.com

Av philipborg
Skrivet av totte1015:

(Man ska lägga en rak rand vertikalt på metallen, så kletas det ut rätt, om jag fattar det rätt?)

Okokt riskorn i mitten, smeta inte ut själv, för din CPU. Lite annorlunda för vissa andra, men detta är normen för din CPU.

Skickades från m.sweclockers.com

Av philipborg
Skrivet av FBGKimpan:

Alright, körde lite Overwatch och låg på cirka 50 vid 70 % load. Antar att det är okej med tanke på värmen idag? Fan 27 grader hos mig atm.

Kör ett syntetiskt stress test, exempelvis prime95 small fft. Spel stress test varierar väldigt mycket i last, både procentuellt och i typ.

Skickades från m.sweclockers.com

Av philipborg
Skrivet av THB:

Älskar dessa artiklar, de skulle dock enligt mig bli ännu bättre av att även ha en grundläggande video likt Linus Tech Tips "As Fast As Possible".

Jag tycker det låter som en dålig idé. För mycket viktig information som inte bör skäras ut. Alternativt en video per sida, men då förlorar det hela meningen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av philipborg

Det är inte så konstigt med tanke på att Broadwell-E släpps idag.

EDIT: Jag antar att dem var några timmar för tidiga.

Av philipborg
Skrivet av OldComputer:

Systemet jag kör är automatiskt överklockat av moderkortet och det ger mellan 10% och 15% bättre prestanda. Med en sluten radiator så är normaltemperaturen ca 38 grader vilket innebär att fläktarna är under 500 RPM.

Låter som det gjorde ett bättre jobb än vad mitt moderkort när jag testade automatisk överklockning. Den bedömde att min kylare har en kapacitet på 3306W och ansåg därmed 1.56v var lagom för 4.5GHz, när det är egentligen stabilt med 1.25v... Sista gången jag litar på "automatisk" överklockning, oavsett hur många som förespråkar det.

Av philipborg

Överklockning ger faktiskt en hel del. Mina två Hawaii XT kärnor klockar någorlunda på kärnorna men otroligt bra på minnena. Jag har inte utfört några mätningar men kan empiriskt säga att den renderar mycket jämnare med högre minnesfrekvens, men då kör jag även 3840x2160 ofta med 2x MSAA vilket belastar VRAM'en rejält. Tydligen hjälper även min minnesfrekvens i benchmarks då jag leder på vissa med mitt grafikkort (FS Ext/Ult) trots att jag inte får upp kärnorna så högt. Den upplevda skillnaden är faktiskt såpass stor att vissa spel känns riktigt illa när jag har glömt dra upp minnesfrekvensen.

Men någonting låter lite mystiskt med ditt 780ti. 34c betyder att den antingen mäter fel (kass sensor), att den inte är belastad eller att någonting hindrar den från att användas ordentligt. Att ditt 780ti inte kan överklockas kan antingen dela orsak med ditt temperaturfel eller så har du en riktig otur i kisellotteriet.

Av philipborg
Skrivet av Gauz:

@philipborg:
Färgglada var ett dåligt ordval då det inte var det jag menade riktigt men sc2, diablo3, wow, hots och hearthstone har alla den där typiska "blizzard looken" om du förstår vad jag menar. Blizzard skulle nog aldrig släppa ett spel nu som hade en artstyle som var inriktad mot att se "verklig" ut.

Overwatch är fortfarande en rejäl avvikare i min mening. Det är det enda som försöker efterlikna en pixar film vilket är ett väldans hopp från alla tidigare titlar.

EDIT: Sedan är det verkligen enbart på senare tid som Blizzard har en mer gemensam stil. Dem har ju flera tidigare titlar som försökte efterlikna realism så som Diablo 1 & 2. Skulle även argumentera för att WoW var menat att se realistiskt ut men begränsades utav tidens teknik. Dem har senare bara kört vidare på den begränsade stilen då den blivit såpass ikonisk.

Av philipborg
Skrivet av Gauz:

Anledningen till att alla blizzardspel ser färgglada ut är för att det är så blizzardspel skall se ut.

Overwatch är snarare undantag än regel, vad mer tänker du på?

Diablo serien - Inte färgglad.
Starcraft serien - Inte färgglad.
Warcraft serien - Halvt.
The Lost Vikings 1 & 2 - Färgglatt.
WoW - Halvt. (Iaf när jag spelade det för en väldans massor år sedan.)
Hots - Vet inte.
Hearthstone - Halvt.

Jag håller däremot om att det estetiska är väldigt välpolerat, speciellt animationerna. Sedan om man gillar pixar stilen är rätt subjektivt.

Av philipborg
Skrivet av tcntad:

Will do. Vad rekommenderas för storlek?

Automatiskt brukar räcka men manuellt går också bra. Jag skulle råda om att ha 8GB virtuellt minne för en totalsumma på 16GB minne. Visserligen kan du öka det om du gör saker som kräver mer än 16GB, men det är vad jag skulle säga lagom för diverse spelande.

Det kan även hända att ditt virtuella minne har blivit korrupt. Då behöver man tag bort det och sedan återaktivera det igen, minns inte exakt hur man tar bort det och inte bara avaktiverar det.

Av philipborg
Skrivet av tcntad:

Vet inte varför jag fått för mig att nåt är fel. Men allt ser ju bra ut?
Spel som Doom och Cod Advanced warfare slukar arbetsminnet. +4GB används och spelen tvingas avslutat.

Kolla igenom dina inställningar för virtuellt arbetsminne. Utan virtuellt arbetesminne blir windows grinig när man kommer upp runt 75%.

Av philipborg

@NewCamps
OVH verkar ju grymt. Kommer helt klart skaffa några VPS där i framtiden.

Av philipborg

Jag ser inget fel? Enligt alla dina bilder har du 8GB RAM. Ser inte ens varifrån du fått 6GB. EDIT: Menar du att RAM minnet fastnar på 6GB? Hänger inte med riktigt vad du menar.

Av philipborg
Skrivet av Guybrush82:

Om Intet ska montera ihop datorn lär du välja OEM-versionen av Windows 10, och de monterar inte minnen på mer än 2133 MHz.

De monterar väl minnen med högre frekvens än stock, saken är den att dem inte konfigureras till det utan det måste man göra själv. (Plockat ur minnet.)