Inlägg

Inlägg som philipborg har skrivit i forumet
Av philipborg

Nu vet jag inte om Unity ljus bakning är vektoriserat, men är det AVX2 vektoriserat så lär enbart AVX2 ge enormt mycket bättre prestanda än AVX. Speciellt i kombination med quad channel DDR4 så kan AVX2 verkligen skina. Som sagt så spelar just denna delen enbart roll om programmet i fråga stödjer AVX2. Ljusbakning är en process som bör kunna vektoriseras, men det betyder inte att unity utvecklarna har orkat även om det skulle ge en faktor bättre prestanda.

Av philipborg

Har inte Discord fruktansvärd EULA?

Av philipborg

Fläskiga komponenter Lär bli ett till min HTPC som ersätter ett föråldrat Gtx 580.

Av philipborg

Jag tror han pratar om SATA port nummer 4...

Av philipborg
Skrivet av mallesoft:

Display/Skärm (Philips): 1920x1017

Den är ju verkligen unik däremot. Inte alla skärmar som har 640:339 i bildproportion.

Av philipborg
Skrivet av vitasjr:

@fantomsmurfen: jag vill bara ha en sak klart är det här bra:

Processor AMD A6-6420K APU with Radeon(tm) HD Graphics, 4000 Mhz, 1 kärnor, 2 logiska processorer

Inte om du tänker spela på den.

Av philipborg

Qpad 8K Laser

  • DPI: 8200

  • Upplösning: 3840x2160+1920x1080, enbart 4K UHD skärmen används för spel däremot.

  • Windows Mouse properties: 6/11

  • In-Game Sensitivity: Spelar inget specifikt och det varierar så extremt mycket på olika titlar. I vissa höjer jag rejält medans i vissa får jag sänka gentemot default.

  • Mus Acceleration: På, högsta möjliga för min mus vad nu det betyder.

Helt otroligt att jag kan använda musen egentligen, när jag gör annat som kräver lite precision så brukar jag skaka som en narkotikamissbrukare andre nyktra dagen.

Av philipborg
Skrivet av xcluzive:

edit: Välj 850 evo, inte 750 evo.

850 Evo är grym ur ett pris per prestanda och lagringsutrymme perspektiv, men den är inte bra på enbart pris per lagringsutrymme vilket är vad TS söker efter.

Av philipborg

@zyy
@Cooling23
Båda har bra och riktigt kassa SSD's, att stirra blint på företaget är väldigt naivt. Har stött på horribla Samsung enheter samt otroligt skevt prissatta Intel enheter. Båda har monster i sitt arsenal, men det säger ju inte ett smack om deras andra produkter.

Jag skulle kört på OCZ Trion 150. Den presterar överlag OK och eftersom att inte prestanda spelar roll så motiveras inte priset för 750/850 evo. Force LE vinner i vissa laster men överlag så skulle jag säga att Trion 150 är lite bättre, om än marginellt. 750 EVO är lite speciell gentemot dem andra. Dem andra har en jämnare prestanda över olika laster medans 750 EVO presterar riktigt bra för vissa saker och sämre för många saker. Överlag så är väl 750 EVO något bättre kanske, men såpass lite att det inte är värt 50kr extra.

Vad jag inte tar hänsyn till här är dataförmultning som sker på alla lagringsmedier. Har ingen aning hur illa de är på någon utav dessa tre modeller.

EDIT: Glömde nämna att alla tre modellerna har 3 års garanti, så det är jämställt.

Av philipborg
Skrivet av Nima2001:

@philipborg:
japp jag har nu valt att bara köra JBOD på hela paketet. Dock kunde jag inte använda mig av partitionen från OS disken - utan enbart fysiska diskar.

Så jag har skickat runt filerna runt hårddiskarna för att sedan skicka tillbaka de på JBOD volymen när den är klar. Nu dock stöter jag på problem med jämna mellanrum.
Med jämna mellanrum stannar filöverföringarna till JBOD disken och jag måste antingen hard reseta eller ctrl+alt+del starta om. Explorer/windows crashar med..
Allt annat verkar funka.. å nu är jag rädd att något är fel nån av diskarna.. Förstår inte varför annars det hänger sig. Fjärde gången nu..
Finns det något bra sätt att kontrollera hälsan på diskarna som ingår i volymen typ som man gjorde förr med nån slags error-check som löste dåliga sektorer (win xp senast jag gjorde det).

Edit:
Så weird.. startade om datorn.. Men nu hänger det sig igen på samma fil fast annat spel. Multicommon.dat
Först far cry 4 . Får göra hard reset och sen flytta över den igen, gick bra då. Sen går jag över till att flytta far cry primal. Då hänger det sig på samma fil i det spelet..

Vad mystiskt. Eftersom att jag har aldrig kört med Windows RAID verktyg så kan jag inte säga så mycket mer. Ivf, det finns stöd för diskkontroll. Kommandot är

chkdsk A: /F /X /R

Där A ersätts med volymens bokstav. Skriv in det i CMD givetvis. Att det är samma fil, Multicommon.dat, är lite misstänksamt.

Av philipborg
Skrivet av donpipino:

Tack! Det står att Core 2500 bara har en 2,5" plats. Stämmer det eller går det att använda någon av 3,5" platserna?

Alla går.

Citat:

Four vibration dampening hard drive trays for up to four 3.5" HDDs, all compatible with 2.5" drives

http://www.fractal-design.com/home/product/cases/core-series/...

Av philipborg
Skrivet av Nima2001:

Men kom precis tänka på , borde man inte kunna trycka in RAID0 volymen ihop med JBOD volymen?

Alltså först skapar jag en RAID0 med de 2 diskarna. Sen när jag ska skapa JBOD så väljer jag alla diskarna och RAID0 volymen och skapar en stor volym istället.
Antar att jag kommer märka om det alternativet finns, om ca 1 timma men kan lika gärna fråga dig med vad du tror om det.

Skrivet av Nima2001:

Fast nu när jag tänker efter finns det väl inte ens någon anledning att köra RAID0 på de 2 diskarna heller. Kanske lika gärna borde köra JBOD på alla de diskarna.. De ska bara läggas spel på de ändå.. Eller ska man inte blanda hur som helst i JBOD? Olika disk tillverkare och olika storlekar, eller? Spelar det ingen roll kanske..?

Jag skulle inte råda om att lägga RAID 0 under JBOD, finns inte så mycket skäl till det då alla fördelar med RAID 0 försvinner nästan. I RAID 0 vill man helst ha identiska enheter, även om det fungerar med olika men begränsningarna sätts vid den sämsta för varje egenskap. (Den med minst storlek, lägst hastighet för operation Y osv.)

I JBOD så bör du kunna smälla in vad som helst och blanda lite hur du vill. Nackdelen är att du inte har någon kontroll över var saker hamnar, någonting som gör det olämpligt att blanda SSD och HDD exempelvis om man inte är OK med helt blandad hastighet över volymen. (Finns däremot så mycket bättre lösningar om man hamnar i en situation med SSD och HDD blandat, men det är inte för Windows.) Men att blanda olika SSD enheter eller olika HDD enheter är helt OK givet att du är beredd på att du inte har kontroll vilken enhet dina filer lagras på. Har du en riktigt dålig SSD så finns det risk att vissa utav filerna hamnar där på och läses i dess hastighet. Troligen är däremot detta inga problem alls om du ska lagra spel.

Så den absolut lättaste lösningen för dig är att smälla in alla 5 partitionerna till en spanned volume (JBOD). Blir väldigt smidigt så länge ingen utav diskarna strular. Eftersom att det handlar om spel som inte är någon större förlust om dem försvinner skulle jag råda om detta. Visserligen skulle kanske lite RAID 0 ge dig något högre hastighet för vissa områden, men det är i min åsikt inte värt bekymret. En stor volym är väldigt smidigt.

Av philipborg
Skrivet av Nima2001:

tack för svar!

Jag tror JBOD kan bli bra för mig då eftersom prestandaökning inte är viktigt i datorspelande? Det Borde räcka att det är SSD diskar och åtkomsttiden är snabb. Eller tänker jag fel?

Jag skall testa dels skapa striped på de 2 diskarna och sedan testa Spanned på de 3 andra.
Återkommer med svar.
Tack!

Inga problem.

Vinsten utav SSD RAID för spel är väldigt liten. Det ser man väldigt tydligt om man jämför Samsung 950 Pro och Samsung 850 Evo, varav den tidigare är (grovt plockat ur minnet) cirka 5x snabbare så skiljer det bara några procent i laddningstider för spel.

Jag hör gärna hur det gick, alltid bra att veta inför framtiden även om jag själv kör enbart för hela diskar.

Av philipborg
Skrivet av MonkeBe:

Du behöver inte heller låta så aggresiv när du svarar. Extremt irriterande.

Tro mig när jag säger att @LemonIllusion inte menar det på något sätt illa utan han försöker verkligen hjälpa till. Han är bara saklig. Anledningen till att jag är säker är för att jag själv skriver likadant ofta, har till och med fått lägga in detta i min signatur då folk tolkade det likadant som du gör nu.

Citat:

Kan låta oavsiktligt aggressiv.

Skrivet av MonkeBe:

Jag anser att 2TB HDD är rätt så onödigt, så ser ingen anledning att köpa det.

Beror på hur man värderar. En 2TB HDD är rejält mycket snabbare än exempelvis en 1TB HDD. (Iom att man fyller disken och tvingas skrivare närmare centrum så går läsarens hastighet ner även om vinkelhastigheten är identisk.) Säger inte att det är tillräckligt för att motivera 2TB, men all information är värd att väga in.

Av philipborg
Skrivet av Nima2001:

@philipborg:
C: OS
E: 2TB fysisk HDD - Massiv lagring . bilder, videos, backups osv. 2TB HDD
D: Spel - 111GB fysisk SSD disk
G: Spel - 111GB fysisk SSD disk
F: Spel - 223GB fysisk SSD disk
K: Spel - 156GB - fysisk SSD disk
B: Spel - 168GB - Partion över från OS disk

Tänkte slänga ihop D och G till raid 0 varjefall.
Så det är F K och B kvar att försöka göra en volym till för underlättnad !

D och G som jag vill göra RAID 0 av. Hur ska jag lättast lytta de program och spel som ligger installerat där till backup, för att sedan flytta över tillbaka när Raid0 enhet skapad? Bara copy-paste som gäller? Eller blir det problem att copy-pasta installerade spel och program? Förstår att jag behöver remappa genvägar till nya volymen osv men problem förutom detta?

Klipp/Kopiera och klistra fungerar bra, flytta det tillfälligt till E exempelvis. För att skapa en partition i mjukvaran så öppnar du bara disk hanteraren (diskmgmt) och plockar enkelt ihop det som du vill. Eftersom att du bara kan skapa partitioner på oallokerat utrymme så måste allting flyttas undan tills vidare.

D & G är väldigt lätt, skapa en striped volume. Du lär i princip få dubbla hastigheten utav den långsammaste disken utav dem två.

För F, K och B skulle jag kört en JBOD lösning, rätt säker att dem kallar det spanned i windows. Du får ingen prestandavinst och faller en utav diskarna löper du extremt stor chans att mycket utav datan går förlorad. (Inte allt nödvändigtvis däremot som på Striped, extremt jobbigt att återhämta däremot.) Fördelen med JBOD är att du får allt tillgängligt utrymme på enheterna.

Är redundans viktigare så finns RAID 5. Problemet där är att du får 2*minsta utrymmet i lagringsutrymme, en enhet går alltså förlorad. Fördelen är att du får möjligen en prestanda ökning.

Jag vill understryka att jag inte har använt Windows RAID verktyg eller har kört icke-exklusiva diskar för RAID.

Av philipborg
Skrivet av Nima2001:

@philipborg:

Tacksam för svar

Kan du lista alla lagringsmedier du har samt vad du använder dem till? (Om du har gjort det har jag missat det, ser att du nämner vissa men vissa är bara SSD enhet.) Hänger med på att du har två enheter utav samma storlek som du vill lagra spel på, släng på mjukvaru RAID 0 så kommer det köra på fint och du slipper oroa dig om dem. Vill du göra en enda stor bunt med enheter är det JBOD som gäller, även om du inte får högre prestanda utav det. Är redundans viktigare och prestanda ökning så har du ju även andra RAID nivåer än 0/1 så som RAID 5.

Av philipborg

@Yomster Lite offtopic men du har fått mig att försöka komma på en vettig situation där grambit kan användas. gram/bit eller bit/gram är lätt, men grambit? Svårt där alltså.

Av philipborg

Är det brådska? För RX 480 släpps denna månaden och ska kosta runt 2000-2500kr (om återförsäljarna inte höjer) medans den presterar riktigt bra. (Kan inte säga mer exakt än så förrän ordentliga tester släpps.) Kan han vänta lite så skulle jag säga att det är lönt.

Av philipborg

@Trhuster
Du bör ju kunna pressa 44MHz och slå Silva. Testa även att överklocka VRAM, är lite extra "gratis". EDIT Redan gjort

Av philipborg
Skrivet av SteelSeries86:

Fel, de sa att en PS4 skulle prestera som en Ultra-end PC flera år framöver..nu är PS4'an inte ens i klass med en lågbudget dator

På specifikationsnivå så har allt stämt iaf. Har totalt missat all marknadsföring (Med flit, gör det för alla företag. Jag gillar min information destillerad.) så kan varken säga om du har rätt eller inte. Glömde tag hänsyn till vilseledande marknadsföring, där kan man definitivt ha rätt till att vara sur på dem. (Den presterade däremot som en low/mid end PC när den kom till och med...) Det förklarar väl däremot inte riktigt varför man skulle vara emot PS4 Neo?

För att förtydliga så försvarar jag inte dem som kund. Är som kund helt ointresserad utav PS4 Neo men som teknikentusiast anser jag det vara ett steg åt rätt håll.