Inlägg

Inlägg som philipborg har skrivit i forumet
Av philipborg
Skrivet av Nameloc:

Skulle hellre vilja ha maxade inställningar med riktigt bra fps och en stadigare upplevelse, än QHD och medel. Fast då vet jag inte riktigt hur stark min dator kommer bli heller, tror du den skulle klara bra på QHD, eller till och med 4K?
Är steget från 1080p/144Hz till 1440p/144Hz stort?

Hellre medel inställningar och högre upplösning än höga inställningar med lägre upplösning. Skaffar du ett 1070 så bör du verkligen inte skaffa en 1920x1080 panel, då prioriterar du lite galet enligt mig.

Av philipborg

Freesync är ingen stor prishöjare som G-Sync är. Oftast är det lite äldre modeller som inte har varken freesync eller g-sync då det är en bagatell för tillverkare att slänga in freesync. G-sync kräver hårdvara från Nvidia vilket driver priset upp. Ska du inte använda det så behöver du inte ens tänka på om skärmen har det då till skillnad från G-Sync så får man fortfarande flera olika portar.

Men ska han sitta kvar på det 960't och vad spelar han?

Av philipborg

Det där var en otroligt dålig sida...
http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-2600-vs-In... Denna sidan är inte felfri, men den är inte missvisande som HWCompare eller rent ut felaktig som cpuboss.

Av philipborg
Skrivet av fantomsmurfen:

@philipborg: Ingen fara. Om det skulle behövas en uppdatering av BIOS så skulle den redan finnas till det moderkortet.

Det är verkligen inte min erfarenhet med moderkortstillverkarna... Pratar inte om enbart OEM här.

Av philipborg
Skrivet av Andreaz1:

Du kommer kanske vara tvungen att göra en BIOS-uppdatering för att kortet ska fungera men annars kommer det inte vara några problem.

Skickades från m.sweclockers.com

Osäkert om en UEFI uppdatering räcker. Det moderkortet har inte fått en uppdatering sedan 2012 vilket bådar allt annat än gott. Givetvis kan det fungera utmärkt, men det kan även haverera totalt.

Av philipborg
Skrivet av ClintBeastwood:

Han var sarkastisk eftersom 2016 års mode verkar vara just LED.

Var det inte en lightshow förra året också?

Av philipborg
Skrivet av FuzzyMcFluffens:

Man kan gå in i Offline mode om man var inloggad på kontot innan man stängde av datorn.

Tenderar däremot fungera sådär. Har man tur så fungerar det utmärkt. Har man mindre tur så vill den att man ska logga in igen innan man kan starta Steam. Händer ofta om man precis uppdaterade Steam innan man stängde av det senast.

Skulle även Steam gå ner ett längre tag så kommer även spelen att sluta fungera. Vet inte hur lång period det är, tror en månad, men man måste regelbundet låta sin klient ansluta för att det ska fungera.

Sedan antar jag även att ett utav motiven för många är att slippa stödja valve om man inte gillar deras företagsstil.

Av philipborg
Skrivet av Broken-arrow:

Kommer sluta som Microsoft game live, det är nästintill nerlagt idag (ingen säljer eller använder deras drm skydd längre).

Det är i praktiken nerlagt, inget arbete har lagts ner på det sedan 2014 från MS själva ens. Många titlar som använde det har till och med tagit bort det numera.

Av philipborg
Skrivet av ReconHavoc:

Är ddr3 inte bra nog längre?

DDR4 är överlägset, men det handlar mest om att DDR3 och DDR4 är inte kompatibelt med varandra. Moderkorten är gjorda för antingen DDR3 eller DDR4. Ska du däremot skaffa ett DDR3 moderkort så bör du verkligen skaffa DDR3L minnen.

Kortfattat, DDR4 bör du tag.

Av philipborg

Inspirerad utav MSI The One?

Av philipborg
Skrivet av Mocka:

Absolut men räcker det?
Är ju en tegelsten vi snackar om.

Tveksamt alltså. Vi får hoppas att dem inkluderar teleskopiskt justerbart stöd åt kortet. För legacy skäl så att folk utan förstärkning kan använda kortet skickar dem troligen även med betong och armering så vi kan gjuta fast kortet. Med flera grafikkort bygger vi bara en tegelmur.

Av philipborg
Skrivet av Andreas95a:

@giplet: HDMI sladd ?

Försöker du spela spel i 4K Ultra High Definition (4K UHD), alltså 3840x2160?
Vad har du för skärm? Modell beteckning helst.

Skrivet av trickeh2k:

@philipborg: Bra förtydligande av de tekniska bitarna så man inte kommer här och far med osanning

Tackar. Egentligen inte så farligt, är bara det att har snackat med så många som har missförstått hela processen och tror att detta magiskt fyrdubblar skärmens fysiska pixlar. (Ja, dem fysiska.) Alternativt att man får identisk kvalité. Sedan är jag rätt mycket emot SSAA/FSAA då det är så otroligt tungt jämförelsevis med vad det ger. Fördelen är väl att man med DSR/VSR inte behöver ha stöd i applikationen. Det är däremot inte egentligen så viktigt då man kan oftast tvinga igång smartare AA genom drivrutinerna som ändå ger väldigt bra kvalité för halva beräkningskostnaden.

Av philipborg

När vi ändå har kommit såhär långt, varför inte gå hela vägen och smälla på en CPU kylare på den? (Se bara till att VRM och andra komponenter runt kyls.)

Av philipborg
Skrivet av Ruzikx:

Du kan fortfarande använda nvidias DDR för att mata en 1080p skärm med 4k-upplösning. Kan även göras på AMD, men måste ställas in manuellt.

Nej. Du matar faktiskt aldrig skärmen med mer än 1920x1080 fortfarande. AMD VSR och Nvidia DSR är bara ett drivrutinsaktiverings trick utav SSAA/FSAA. (Urgammal AA som man för länge sedan insåg var suboptimalt men har blivit populärt igen när folk bränner oproportionerligt mycket mer på grafikkort än skärmen.) Du må rendera i en högre upplösning men det är fortfarande samma låga upplösning, oavsett vad marknadsföringar vill att du ska tro. Egentligen är det sämre än applikationsaktiverad SSAA/FSAA då pixeldefinerade saker, vilket ofta är GUI och text, också tvingas skala då downsampling körs på framebuffern istället för på enbart 3D(alternativt 2D) renderingen där det egentligen enbart behövs. Downsamplad text är ingen höjdare.

Sedan om det ska defineras som att "spela i *högre upplösning än skärmens*" om man kör med SSAA/FSAA är en väldigt speciell fråga. För definierar man det som "spela i *högre upplösning än skärmens*" så bör även MSAA och dem flesta andra supersamplings baserade anti-aliasing teknikerna också kategoriseras som att köra i en högre upplösning, men såvitt jag vet så definierar ingen det så.

EDIT: Förtydligande, SSAA och FSAA är olika namn på samma sak men kan ibland syfta på mer speciella lösningar.
EDIT2: En till tagg. @trickeh2k

Av philipborg

Har du testat en ny kabel? Så att det inte är en skadad kabel. En skadad kabel låser vilka hastigheter du kan välja.

Av philipborg
Skrivet av Mocka:

Stackars moderkort Den biffigare varianten av 1080 lär ju riva sönder PCI-e kontakten.

Kanske därför moderkorts tillverkarna har börjat med förstärkt pci-express slot?

Skickades från m.sweclockers.com

Av philipborg

Ni får bära linjal på computex så man kan få lite mått på saker och ting @JonasT Lär bli kända som "dem där svenskarna som mäter allting"

Skickades från m.sweclockers.com

Av philipborg
Skrivet av pchelp:

Lite färre portar på baksidan men har usb 3.1?

Skickades från m.sweclockers.com

Olika ljudkretsar samt olika nätverkskretsar (samt antal nätverkskretsar) är två rätt betydelsefulla punkter. Men överlag så är dem väldigt lika och bygger uppenbarligen på samma grundritning.

Av philipborg

Bedöm du.

Av philipborg
Skrivet av morotis:

Ett nytt grafikkort i den prisklassen blir typ ett gtx 970 som ligger däromkring eller möjligtvis ett gtx 1060 beroende på hur väl det presterar.

Väldigt ovärd uppgradering från 7970 -> Gtx 970. Grovt 20-25% högre snitt FPS beroende på upplösning.