Inlägg

Inlägg som philipborg har skrivit i forumet
Av philipborg
Skrivet av Luminous:

Ja det är väl som om Oblivion fått en facelift, 64 bit, dual spellcasting och lite mer men inte mycket mer än så, eller i varje fall är det inte mycket mer än så jag kommer komma ihåg när jag tragglat mig igenom det.

Bara SSE och senare utgåvor som är 64bit. Original Skyrim är fortfarande 32bit. SSE är därmed starkt att föredra vid moddning, var enligt mig en av de bästa ändringarna med SSE. SKSE till original Skyrim skapar en ny process för att utöka minnesmängden men hjälper inte alls lika mycket som riktig 64bit.

Av philipborg

Hade Andoid mellan 2010 och 2017. Överlag så var det rätt bra. Fick arbetstelefon sedan som jag hade i 3.5 år, en iPhone. Tänkte att det mesta borde fungera rätt bra, vilket det gjorde. Men så fort man ville göra något det minsta mer avancerat så fanns inte funktionen eller så ansåg inte Apple att man skulle ha rätt att göra det. Mycket bökigare att utveckla för också iom Apples krav på vertikal integration även vid utveckling. När jag slutade där så bytte jag tillbaka till Android och det var underligt befriande.

Med det sagt, tycker jag Android egentligen är bra? Nja. Det är bara att jag finner iOS helt värdelöst för vad jag gör på en telefon. Hoppas att något som är på riktigt FOSS utan AOSP skit tar marknaden, men vet också att oddsen för det är rätt låga.

Av philipborg
Skrivet av Ozzed:

Men varför någon ens skulle överväga paketbox om gratis hemleverans finns som alternativ förstår jag inte.

För att man inte vill förhålla sig till ombudens tider? Visst, man får valet av period. Exempelvis att tag det kväll 17-21 och så. Men då måste man vara hemma och tillgänglig hela den perioden för att kunna tag emot paketet. Är det nära till en paketbox så kan man tag det när man vill, ofta utan att det ens blir en omväg. Låser inte ner en alls på samma vis.

Av philipborg

Har haft detta problemet med Windows 10 och Intel iGPU drivrutiner på min arbetsdator. Var extremt jobbigt när Windows automatisk installerade en äldre och buggad version över min mycket nyare version.

Av philipborg

Familj: Signal
Vänner: Discord
Större chattgrupper: Discord

Av philipborg

Chassit. Svårt att motivera en uppgradering när man redan sitter på ett av de största på marknaden så allt får ju alltid plats. Så jag *behöver* egentligen aldrig uppgradera.

Av philipborg

3840x2160 sedan 2014. Sedan i vintras i 165Hz också.
Förutom Supreme Commander, där kör jag 7680x2160.

Av philipborg
Skrivet av Oneone:

Riktigt dålig artikel, läste igenom den och testerna kan ju vara helt random... "testar hur lång tid det tar att öppna word" ok? men söker defender igenom en word fil när den öppnas som inte har macron? , tar defender här som exempel eftersom den verkar ha fått så "dåliga resultat.

Defender söker väl igenom Words programfiler när Word startar? Står nog för med av belastningen än själva word filen i sig, som iofs också behöver skannas för att ens avgöra om den har macron.

Av philipborg

Nej, vänta tills dagen du byter hela plattformen.

Av philipborg
Skrivet av Joppis:

Men utan DirectX eller OpenGL/Vulcan mot hårdvaran då va?

Steam Deck är bara en iGPU laptop med inbyggd kontroll och annan formfaktor. Vanliga AMD drivrutinen ger full hårdvaruaccelerering.

Sedan rekommenderar jag inte Windows ivf för Deck, men det är inte pga grafikkortsdrivrutinerna.

Av philipborg
Skrivet av Simpazzz:

Det låter som en klok hypotes, att de legat nått tungt på den. Har testat torka av den varsamt. Våga torka lite mer nu, men det gör ingen skillnad. Så det är inte damm.

Finns ändamålsspecifika medel för skärmrengöring, något du troligen vill ha ändå. Exempel från Inet.

Använd inte isopropylalkohol eller andra starkare rengöringsmedel. Det kan skada reflexfiltret på skärmen.

Av philipborg

Väntar ännu på en premium vertikal gaming mus. Kör en MX Vertical just nu som kompromiss.

Av philipborg
Skrivet av zyberzero:

Rent generellt hade jag personligen satsat på att knö in så mycket RAM som möjligt, 16GB är i minsta laget.

Hade inte kunnat utveckla de systemen jag jobbar med på 16GB RAM, iaf med Windows. Med Linux hade det gått men pga legacy kod så får det vänta. Windows+WSL2 vill ju ha 12-16GB RAM själv bara för att fungera någorlunda.

Av philipborg

Har tyvärr inte tiden men kan rekommendera exercism. Inte en lösning för just hennes uppgift men ger allmän kunskap om Java och programmering.

Av philipborg
Skrivet av Anton_Cimex:

Det enda som kan ställa till det är om GPUn är ett AMD 6000-7000 serie då PCI-E är nyare, kolla så nätagg. stödjer också.

PCI-E är bakåtkompatibelt, om än att man låser sig till prestandan av den lägsta av versionerna. Sedan kan man få problem med BIOS/UEFI inkompatibilitet med nyare hårdvara, men det är mycket ovanligare numera än för tio år sedan.

Av philipborg
Skrivet av Andromeda:

Eftersom jag väntat så länge på playstation 5, så bestämde jag mig tillslut att avboka och väntar istället in Playstation 6 Mitt PS3 får duga ett tag till

Hur länge fick du vänta och när bokade/avbokade du? När jag köpte ett för en present november 2021 så var leveranstiden 2-4 veckor hos Inet.

Av philipborg
Skrivet av ELF:

RCS kör väl E2E kryptering by default?

RCS och SMS är inte samma sak. Majoriteten av världen använder fortfarande SMS.

Som svar på din fråga, nja. Det tog flera år tills de hade E2E med två deltagare, men det har de iaf nu. Google är just nu mitt i utrullningen av E2E med grupper. Vet inte om det har gått ur beta ännu. Tror inte alla sitter på senaste versionen heller. Det misslyckas även med open source klient aspekten såvitt jag vet.

Av philipborg
Skrivet av P-son78:

Vilka anser du vara säkra?

Klienten bör verkligen ha öppen källkod. E2E kryptering med avsändarsignering. Tillräckligt stor för att ha ordentlig tredjepartsgranskning. Leveransverifiering är trevlig om än inget måste.

Kändaste tjänsten som uppfyller detta är nog Signal.

Av philipborg

Påminnelse om att SMS aldrig bör användas för någon form av känslig eller viktig kommunikation då säkerheten är noll ur alla perspektiv.

Av philipborg

Kan även tipsa om ChimeraOS för HTPC gaming system.