Permalänk
Medlem
Skrivet av bagfalls:

https://i.imgur.com/ox4ojzS.jpg

Försöker bli bättre på landskap, denna känns inte riktigt där. Ville på sätt och vis att trädet skulle vara intressant förgrundsintresse men det känns mest som att det är i vägen. Känns som att ljuset faller på från fel håll och jag är inte nöjd alls. Nån som har några tips på hur jag borde tänka med kompositionen för att lyckas med liknande bilder i framtiden?

Trädet gör det svårt tycker jag. Det jag hade gjort annorlunda vore att ta ett par steg förbi det där trädet och kanske prova lite mer vidvinkel. Tänk det där trädet som är mer åt vänster i bild och längre bort. Lite mer vidvinkel hade kunnat krympa det och få det som en ensam silhuett mot bakgrunden. Hade kunnat se intressant ut.

Jag lekte lite med bilden i Photoshop. Tyckte det genast blev intressantare färger bara genom att skjuta vitbalansen lite åt det blåa hållet. Testa själv - atmosfären mot fjällen poppar direkt. Sen drog jag den även lite åt det gröna för att kompensera. Lade också på en liten tonmapping med orange och cyan. Cyan i det ljusa och orange i skuggor, samt orange i mellantoner. Slutligen en svag S-kurva för mer kontrast, och en 21:9 crop.

Permalänk

Även jag bidrar med en bild. Bilden är fyren Långe Jan som är belägen på Ölands södra udde och är dryga 41 meter hög och är Sveriges högsta fyr.

Bilden är helt oredigerad dvs bara nedklippt i storlek.

Originallänk

Visa signatur

Öland är faktiskt ett ganska coolt landskap att bo i. Vanligtvis svala vårar och milda höstar, varma somrar och milda vintrar. Öland kallas ju allmänt för "solen och vindarnas ö" och visst kan det blåsa och förvandla Kalmarsund och Östersjön till ett rytande inferno. Men vanligtvis blåser det betydligt MINDRE än 30 dagar per år.
Cheers... Oland4ever.com

Permalänk
Medlem

slänger upp lite bilder som jag har tagit och redigerat, feedback uppskattas!

imgur länkar
Visa signatur

artstation: @anessabanovic
instagram: @anessabanovic_
twitter: @anessabanovic_
soundcloud: @anessabanovic

Permalänk

Riktigt fina bilder!
Både bra komposition, bra exponering och intressanta bilder. Gillar skarpt!
Får man fråga vilken fyr det är på första bilden?

Permalänk
Medlem

Nu är det dags att denna tråd vaknar till liv igen.

Har börjat fota igen efter 5 års "break" så uppskattar all kritik och även post-process.

Visa signatur

14700k @ Stock . 32GB @ 4000MHz . 3070 @ +100/+800MHz
240+360 rad custom loop