Inlägg

Inlägg som Silvowitch har skrivit i forumet
Av Silvowitch

Och företagen begriper inte varför folk laddar hem material... Vad konstigt...

Av Silvowitch

Moderkortet till att börja med då du valt en processor för AM4 och moderkortet är AM5.

Av Silvowitch

LTT är tyvärr inte intressant längre för mig.
En del i denna tråd säger att LTT recensioner är mer underhållande etc. Nej, håller verkligen inte med. Vill jag se underhållande techtuber då tittar jag på Jayz2cents då han är lustig men ändå seriös.
Håller med GN totalt i allt de tar upp. Jag minns så väl när jag såg deras 4090 recension och verkligen höjde ögonbrynen när den hade 300% mer prestanda än ett 3090ti.

Objektiv fakta för hårdvara då går jag till GN, HUB, Jayz2cents. LTT är tyvärr bara en massa videor jag oftast inte är intresserad utav längre.

Det känns ungefär som att en LTT video saknar personlighet när jag tittar på den. Den känns mest som bara en video i mängden.
Detta känner jag inte med någon annan techtuber.
Ta Marques som exempel. Hans videor har karaktär och de är riktigt välgjorda. LTT videor saknar detta. Dock så har LTT haft karaktär förut. När det var Linus, Anthony m.m som i huvudsak presenterade deras videor.

Av Silvowitch

Köpte ett MSI Suprim X från Inet.se för 16999:-
Fick även med Diablo 4 och nått battlepass till Overwatch 2.

Kör kortet på silent helt stock out of the box utan förändringar eller överklockning.
Idle runt 27-30 grader med fläktarna på 0% och när jag spelar Darktide så ligger fläktarna på minimum ca 30% och temperaturen ca 57-60 grader.
Inget coilwhine alls. Man märker knappt av att korten är där. Supertyst!

Jag är verkligen kanon nöjd med detta kort.
Sen att jag köpte det för nästan samma pris som den billigaste 4080 som fanns tillgänglig (16490:-) gjorde det till ett enkelt val att slå till.

Av Silvowitch

Incoming shitstorm in 3... 2... 1...

Inte för att vara den men när olika företag trycker ner deras reklam i halsen på en så får det mig snarare att undvika deras produkter.

Av Silvowitch

Jag använder det för shadow play samt lätt hantering utav drivrutiner samt deras rekommendationer för grafik inställningar. Dock så ställer jag in allt själv i spelen jag spelar.

Av Silvowitch

Nu är jag säkert helt ute och cyklar men för min del skulle jag säga att korten borde ligga runt dessa priser.
**60 = Ca 2500-3000kr
**70 = Ca 4500-5500kr
**80 = Ca 7000-8000kr
**90 = Ca +10000kr

Självklart så kommer aldrig dessa prisnivåer att se dagens ljus någonsin men för min del för att jag skulle seriöst överväga ett köp utav ett visst typ av kort så är det runt dessa priser som gäller.
Själv så kan man dra på men priset på sina high end produkter som exempelvis RTX 4090 det förstår jag. Men att 4070 ska ha en MSRP på 600$ är helt befängt när den borde ligga runt 400-500$ max.
Ännu lustigare blir det när man tar ett steg bakåt och ser över hela 4000 serien i sin helhet just nu.
4070 som ska vara ett mellan kort är för dyrt för gemene man att köpa.
4080 är så pass dyr att man inser att det enda den är till för är att göra att 4090 ser bra ut.
4090 är just det. En High End produkt och är helt ärligt trots sitt enorma pris det kortet som ser bäst ut ifrån hela RTX 4000 serien just nu.

Hade 4070 lanserats med att en MSRP på säg 400$ och låt oss säga 4080 på samma som 3080 runt 700$ så hade ingen brytt sig i att 4090 hoppar till +1500$. För den är just det, en Halo produkt.

Av Silvowitch

Häftigt! Diggar sån här uppskalnings teknik.

Av Silvowitch

HAHAHAHAHA NETFLIX!

Tur är så har jag aldrig haft skiten och med facit på hand med hur mycket skräp de hållit på med så känns det rätt bra.
Om inte saker som betala för reklam nivån fick folk att fly så lär detta göra susen.
Good riddance Netflix. Ingen kommer sakna er.

Av Silvowitch

Jag ångrar att jag inte hade popcorn för denna tråd.
Underhållande läsning på morgonkvisten!

Men som de flesta redan sagt. Det är bara att härda ut och vänta. Företagen brukar ta lite tid på sig vid reklamationer o dylikt. Ditt ärende är inte mer speciellt än någon annans ärende.
Hade detta varit min beställning så hade jag bara avbrutit ordern och köpt en telefon någon annanstans. Dock så betalar jag alltid i efterhand. Så inga pengar som hamnar i kläm
Jag hoppas det löser sig i slutändan.

Av Silvowitch

Någon som vet om det kommer kunna gå att köpa AMDs version utav 7900 XTX i Sverige/Norden?
dvs inte någon utav deras partners t ex Asus etc.

Av Silvowitch

Med dessa priser i åtanke. Är det bara jag som får känslan av "4080 - Dead on Arrival"?

Jag menar om du ändå är där uppe i pris varför köpa en 4080 när du kan slå på en 4090?

Nej, får se om det kanske blir en AMD GPU istället sen då.

Av Silvowitch

Jag sitter fortfarande med en OnePlus 6T som har Android 11.
När jag läser denna tråd så är jag glad att jag inte uppgraderat till en ny telefon än. Och precis som många säger så är jag osäker på om det är värt att köra OnePlus igen.

Av Silvowitch

HAHAHAHAHA! EU prövar alltså en egen plattform för att utmana Twitter och Youtube? Ok, lycka till med det.

SUS är det enda jag kan säga. Det här stinker överstatlig kontroll lång väg. Nu är EU bra lustiga igen.
Gott skratt fick man ändå

Av Silvowitch

Även fast jag har en Ducky One 3 TKL Daybreak beställd på maxgaming så blir den bara försenad mer och mer för när leveransen förväntas inkomma.

Därför har jag funderat lite över att göra något eget istället.
Det jag funderat över är att köpa en GMMK Pro (75%) och bygga vidare på detta.
Men efter att ha kollat en hel del videos om detta så såg jag att många anmärkte på dess stabilisatorer avsevärt mycket.

Är det någon som vet om detta fortfarande är ett problem?
För övrigt om man vill köpa egna switchar som är som Cherry MX Browns vilka tycker ni är bland de bättre inom samma klass utav tactila switchar?

Av Silvowitch

När den går sönder lol.

Av Silvowitch
Skrivet av StuntmanMike:

Hårt mjukt trä plast?

Gärna mjukt. Tror jag hittat en från Glorious som verkade bra faktiskt.

Av Silvowitch

Fick bli en beställning på ett exemplar utav Ducky One 3 TKL Daybreak.
Var riktigt kluven mellan fullsize eller TKL men insåg sedan när jag verkligen tänkte igenom det att den enda gången jag använder numpad hemma är för t ex två faktor koder. Och det kan jag göra på vanliga nummer tangenterna istället.
Så nu blir det lite mer plats på skrivbordet för musen så man inte slår i tangentbordet.

Däremot såg jag att det inte fanns något handledsstöd.
Någon som har några rekommendationer på handledsstöd för TKL tangentbord? Gärna med lutning.

Av Silvowitch
Skrivet av Ibymafayhas:

Logiken ligger i att el-bristen i Europa är "konstruerad" av politiker samtidigt som det är ett valår, så rent valfläsk. Du vet väl att du även kommer få ett par tusenlappar precis innan valet pga C19 pandemin? Det beslutet togs väl för mer än ett år sedan men "ersättningen" skulle ut precis innan valet för maximal effekt.

Priserna går ner igen på vintern när Europa inte är beroende av rysk gas vilket lär ta åtminstone 10 år från när man inser problemet att vara beroende av en dikatur, tills dess för vi leva med dessa nivåer vintertid. En varm och blåsig sommardag kan nog elen vara mer eller mindre gratis dock.

Tyvärr så känner jag till detta. Att detta är "konstruerat" utav politikerna ser jag inte direkt som en överraskning. Det är ju trots allt de som sitter på beslutsfattande positioner gällande energipolitik.
Jag kände däremot inte till att det potentiellt ska komma någon handpenning i form av C19 ersättning pga. pandemin. Inte för att det skulle förändra något men det kan vara intressant att hålla utkik efter detta.

Tyvärr så kommer Europa vara beroende av Rysk gas och Rysk skogsindustri under en lång tid framöver. Så länge som länderna inom EU fortsätter föra en oansvarig energipolitik så kommer man få finna sig i detta.
Priset man betalar för att "må bra" för att man "värnar om miljön" är att man blir beroende av Putins Ryssland eller frysa. Tyskland är ju så illa ute att de eldar med kol för att kunna möta sina behov.
Inte direkt miljövänligt om jag får säga det. :/

Av Silvowitch

Nu när man väntat ett tag för att se hur folket röstar så är det helt uppenbart att detta är en väldigt dålig idé från regeringens sida.
Visst jag förstår att de som har hus har dyrare elräkning pga. uppvärmning etc. Men deras hus har även ett värde bundet till sig.
Men det faktum att endast de som använder mycket el ska få en allmosa medans resten av Sverige som inte använder mycket el får inget är bara ren och skär orättvisa.
Var det inte samma folk som sitter i nuvarande regering som dessutom tidigare har sagt att "vi måste tänka på miljön" eller som SVT sa i ett reportage "behöver du verkligen dammsuga nu?".

Det ironiska i detta är just det faktum att de som använder mest el (dvs har störst miljö påverkan) är de som även får gräddfilen. Ursäkta men det där är helt absurt.
Det här är ungefär lika logistik som bonus malus. Dvs. inte alls. För logistik sett med bonus malus som exempel så skulle man straff beskatta äldre bilar då de har värre utsläpp en nya bilar.

Min elräkning hoppade från ca 100 öre per kWh till nästan 200 öre per kWh i december.
En 100% ökning för bara en månad.
Jämför jag med förra året då december låg på ca 30 öre per kWh.
Det är lätt att sitta och klaga över det men det är inte konstruktivt om man inte försöker komma med en lösning.
Och tyvärr så tror jag inte det finns någon direkt lösning på problemet. Utan det bästa vi har är en långvarig lösning som kommer ta tid att fixa.
Vi kommer alla förmodligen få se hur vinterhalvåret kommer bli helt brutalt för oss alla. Och jag känner verkligen för er stackare som fått en hel jävla månadslön i elräkning. Något sådant borde inte vara möjligt för en vanlig familj med hus.