Inlägg

Inlägg som Silvowitch har skrivit i forumet
Av Silvowitch
Skrivet av joakim99:

Ukraina är väl inte med i EU?

Inte med i EU men i Europa. Borde skrivit så istället. Så ändrar på det då.

Av Silvowitch
Skrivet av pine-orange:

Kan du hitta ett land inom EU som inte har haft ett problem med skenande elpriser?

Ukraina, Ungern, Bulgarien för att nämna några som ligger lågt i jämförelse med resten av EUROPA. Frankrike kommer så småningom också gå ner rejält när deras helt nya kärnkraft kommer igång. Eftersom de begriper att de behöver stabil el.
De valde att utveckla och bygga mer kärnkraft till skillnad från oss som valde att straff beskatta kärnkraften till den punkten så våra politiker kunde med stolthet säga att den inte var "lönsam". Som de sedan även använde som ursäkt för att kunna legitimera deras dåliga beslut.

Skrivet av twit:

Du får hemskt gärna förklara hur sittande regering satt landet i denna position istället för det ordinarie ogenomtänkta "buhuuu allt är regeringens fel"-argumentet.

Om du tror jag menar specifikt regeringen Magdalena Andersson så har du fel. Och för den delen när det kommer till en sådan kritisk del utav ett lands infrastruktur som elnätet samt elförsörjning så ja. Det ligger helt på regeringens sida. Det är endast de som kan utföra förändringar samt fatta beslut kring detta. Inte direkt så att gemene Svensson får välja hur de vill ha sin el producerad.
Jag syftar till regeringen S+MP som gjort allt i sin makt för att skapa denna situation. Så om du menar endast den sittande regeringen så är svaret nej. De har inte gjort något, Än.. och jag hoppas de begriper att de måste ta till andra medel gentemot sina föregångare och försöka åtgärda problemet.

Men eftersom att du frågade.
S+MP har genom sina senaste mandatperioder gjort allt de kan för att skapa denna situation. De valde att fullständigt säga nej till kärnkraft och ansåg att saker som vind och sol var lämpliga substitut. Det är det inte. Av en enkel orsak. Vind och sol är inte en planerad energikälla.
Det är dock kärnkraft, kolkraft och andra fossila bränslen.

Ett elnät är en väldigt känslig del utav en nations infrastruktur. Om den havererar så stannar landet.
Så genom att medvetet ta beslut om att stänga en utav våra bästa planerbara energikällor (kärnkraft) men sedan inte ersätta den med en annan planerbar källa så har de satt oss i skiten.
Du kan inte ersätta kärnkraft med vindkraftsparker på landsbygden och solceller på varje hustak. Det går inte eftersom du inte kan planera den mängden el du behöver få ut ifrån dessa energikällor.
Vinden blåser inte alltid i den styrkan som krävs för att du ska få den effekten du vill ha och solen kan inte göra något när det blir natt. Och under vinterhalvåret är det ännu mindre solljus och vindkraftverken fryser och kräver mycket mer underhåll för att kunna hållas operativa.
Fossila bränslen däremot kör på oavsett. Dygnet runt utan problem. Precis som kärnkraft.

Missförstå mig inte. Det grundläggande problemet ligger inte i att de valde att stänga ner kärnkraften i Sverige som gjort att södra Sverige har el brist. Problemet är att de gjorde det utan hänsyn till att försöka täcka för den energiförlusten det skulle innebära.
Vi såg det inte komma...
Hur kunde detta hända?!

När man väljer att ta bort den bästa planerbara energikällan vi har för att sedan ersätta den med ostabila energikällor som vind och sol.
Man får vad man förtjänar antar jag.

Av Silvowitch

Kontroversiell idé här...
Vad sägs om att regeringen inte sätter landet i denna position från första början?
Vi såg det inte komma....

Kalla mig cynisk men det faktum att regeringen är orsaken till att landet är i denna position för att sedan försöka be om ursäkt genom att ge ut en allmosa är patetiskt.

Men ja är det bättre än inget? Förmodligen. Jag får inte ett öre ändå utav detta så jag ser ingenting positivt med det i slutändan.

Av Silvowitch

Ducky One 3 ser riktigt bra ut.
Däremot är jag orolig över kvalitet om den är helt i plast?
Tänkte detta då Ducky Shine 7 har en förstärkt ram fast saknar hotswap tror jag.
Jag är väldigt kluven över vilken jag skulle vilja ha utav de två just nu.

Av Silvowitch

Jag kollade in Ducky One 3 och de såg väldigt intressanta ut.
Ducky hade även Shine 7.
Den enda skillnaden jag kunde hitta är att Shine 7 hade någon form av zink förstärkt ram men saknade hot swapping.
Jag antar att man kan nog inte gå fel med någon utav de två.

Av Silvowitch

God afton kära SCHWEDENBASEclockers!

Jag går i funderingar över att köpa ett nytt tangentbord.
Jag såg denna tråd och tänkte, jag kan lika gärna ge det en chans.

Just nu har jag ett Corsair K70 RGB MK.1 FULL med röda MX Cherry. Men jag har lagt märke till att ibland registrerar inte tangentbordet vissa knapptryckningar och därför överväger jag köpa nytt. Vissa tangenter har även gått sönder så jag har fått flytta runt med tangenterna.
Jag tänker använda mallen som första posten la upp som underlag för mina önskemål:

  • Storlek: 100% eller kanske 80%(TKL). Jag gillar numpad trots allt.

  • Fysisk Layout: ISO standard svensk layout. För det är vad jag är van vid.

  • Mekaniskt tangentbord: Ja tack.

  • Macro tangenter: Absolut inga macro tangenter längst till vänster på tangentbordet.

  • Media Knappar: Ja tack.

  • Trådlöst eller trådat: Spelar egentligen ingen roll. Jag överväger bägge alternativen.

  • Bakgrundsbelyst eller RGB: RGB. Har RGB idag och har gärna det igen.

  • Brytare: Taktila eller Linjära. Har Cherry MX Red (linjär) idag. Men jag har prövat t ex G915 TKL Tactile och de kändes väldigt bra

  • Programmerbart eller mjukvara: Får gärna finnas någon form av macro funktion. Ungefär som jag kan programmera i IQUE idag.

  • Färg: Svart eller någon form av mörk färg mot det svartare hållet.

  • Ljudnivå: Normal till tyst ljudnivå. Inga clicky tangenter

Som det ser ut idag har jag t ex kollat på Logitech G915 TKL Tactile. Detta då tangenter är sköna. Den låter inte allt för mycket och den har inga jävla macroknappar på vänster sida av tangentbordet.

Hade det funnits ett Logitech G915 Full utan macro tangenter längst till vänster på tangentbordet. Så hade jag förmodligen redan köpt det. Men tyvärr är det inte så verkligen ser ut.
G915 TKL saknar istället en numpad. Vilket jag personligen tror är en omställning man kan vänja sig vid men jag vet inte för säkerhet.
Vad gäller Corsairs alternativ så ser det ut som nästan alls alternativ de har kör med macro tangenter längst till vänster på tangentbordet. Vilket i min bok blir en automatisk fail.

Detta är vad jag har att komma med just nu. Vad säger ni? Tror ni att G915 TKL är ett bra alternativ? Eller är jag helt vilse i skogen?

Av Silvowitch

Problemet YouTube har med detta beslut är att de försöker lösa ett problem genom att bota ett symtom.

Det enda som kommer hända nu är att för att folk ska kunna visa sitt missnöje så kommer de trycka tummen ner samt även kanske lämna en kommentar om hur dålig videon var.
Alternativt så kommer första kommentaren i varje video vara något i stil med "Like this comment if you dislike this video". Om nu det ens är tillåtet då ägaren av videon kan stänga av den funktionen också.

Sedan deras ursäkt om att de gör detta för att skydda/minska på den negativa mentala påverkan det har på "vissa" creators köper jag inte.
Är du så känslig att du inte klarar av att hantera motgångar eller negativa synpunkter eller kritik för ditt verk så kanske du inte ska hänga på Youtube överhuvudtaget.

Problemet blir just det att det finns vissa väldigt specifika grupper med individer som är så överkänsliga att de inte klarar av att hantera sina egna känslor. Och pga. detta så försöker de istället kontrollera andra människors uppträdande samt åsikter för att skydda sig själva.

Så nej. Jag är helt på Team Marques och Team PewDiePie. Att ta bort dislike countern kommer vara skapa fler problem än det löser.

Av Silvowitch

Kan någon hälsa till Activision Blizzard att göra något nytt istället för att försöka överleva på nostalgi.
Wow classic, TBC classic och nu Diablo 2 resurrected.
Menar man har ju redan spelat Diablo 2. Ge oss något nytt!

Av Silvowitch
Skrivet av Woddy:

Jag har just byggt ny dator och får BSOD ofta. Tyvärr kan jag inte härleda till att jag gör nåt specifikt.

MB: Asus strix x570-e
CPU Ryzen 5900x
Ram G.skillz 3600 32 gb

Jag kör utan nån överklockning eller XMP aktiverat för att eliminera orsaker men hjälper inte riktigt.

Error meddelande har varit ofta WHEA errors nångång varit APIC vilket verkar vara nån Core som kan varit problem.

Har ni förslag på hur man ska felsöka?
Funderar på att uppdatera bios, först tänkte jag göra det via EZ installer men lite nervös att ifall man får WHEA error samtidigt så tänker det är säkrare att göra det från bios direkt eller via BIOS flashback funktionen.

Kan det vara nån inställning i bios man kan prova?
Då jag gissar det är CPU. Verkar mest troligt när man söker runt.

Börja med att uppdatera BIOS. Ta gärna en BIOS som inte är beta för att vara säker att det fungerar.
Använder du BIOS Flashback så kan du känna dig trygg. Se till att ha tålamod beroende på vilken version BIOS uppdaterar från. Detta då BIOS Flashback uppdaterar när datorn är avstängd gör att du inte behöver oroa dig. Skulle det mot förmodan misslyckas kan man bara köra Flashback igen. Men jag har så aldrig sett funktionen inte gjort det den ska.

Om du trots BIOS uppdatering har kvar samma fel så kan det vara värt att pröva det som ovanstående post tagit upp med sin positiv allcore offset i curve optimizer.

Av Silvowitch
Skrivet av Dosshell:

Nästan monopol, det är inte alls någon stor skillnad och totalt omoraliskt och avskyvärt beteende från Valve.

Så det är alltså omoraliskt och avskyvärt beteende från Valve att man har skapat den objektivt bästa plattformen för gaming?
"ok"

Precis som någon annan redan nämnt tidigare så lyser Steams konkurrens med sin frånvaro vad gäller funktionalitet. Endast GOG är något som är på god väg ikapp Steam.

Vi som konsumenter ha full frihet att välja vart vi vill gå med våra pengar. Det faktum att artikeln i fråga beskriver orsaken för stämningen som "närmast ett monopol" av Valve får mig att starkt ifrågasätta hur ett sådant argument håller i rätten.
På vilket sätt har Valve nästan monopol i den marknaden de befinner sig i? Enkla svaret är att de har inte monopol. Antingen har Steam total monopol över hela marknaden och alla spel går igenom Steam så inga alternativ tillåts. Eller så är det så att Steam har den största delen av marknaden för att de helt enkelt gjort en bättre plattform för slutanvändaren. Marknaden är fullt öppen för alla aktörer att välja var de vill vara någonstans. Det råkar bara vara så att Steam är den bästa plattformen pga. dess funktionalitet och användarvänlighet. Valve har trots allt lagt ner några år på Steam. Det var inte bra i början det kan jag lova er alla. Men med tiden har de lärt sig och blivit avsevärt mycket bättre. Steams konkurrens behöver göra samma resa och helt enkelt bli bättre! GIT GUD!
Det finns inget som förbjuder någon aktör i denna marknad så att de MÅSTE gå till Steam. Till skillnad som Apple som faktiskt har fullständigt monopol i deras IOS system. Där har du inget val. Du måste gå igenom Apple. Dvs. Ett monopol.
Så jag har väldigt svårt att se var denna stämning rent juridiskt sett ska leda någonstans?

Jag säger såhär. Man kan tycka vad man vill om cuts hit och dit men så länge Valves konkurrens inte försöker bli BÄTTRE än Steam istället för att bara försöka trycka ner Steam så kommer jag aldrig att ge mitt stöd till dessa bolag. Faktum är att Epics exklusiva titlar endast gjort att jag inte köpte något utav de spelen då jag helt enkelt inte vill stödja denna praxis.
Däremot håller jag med en tidigare post i denna tråd att vad gäller cuts så kan även jag tycka att de borde se över deras nuvarande system på Steam. 30% är saftigt
Det hade varit mer logiskt med lägre cut till en början för att sedan gå till en högre cut ju populärare ett spel blev då det kräver mer utan Steam i sin helhet.
T ex börja på 10% för att sedan eventuellt gå högre mot en topp på säg 25% beroende på försäljning.
Sen är det också så att jag tror inte någon här vet vad det kostar att ha igång en sådan massiv infrastruktur som Steam faktiskt är. Men det är för en annan gång. Jag vet då inte

Men en fråga kvarstår för mig. Varför ska jag som slutanvändare använda exempelvis Origin, Epic Games, GOG, m.m när deras plattformer är sämre? Finns ingen logik i detta enligt min mening. Jag kör hellre den vänligast plattformen och i nuvarande läge är det Steam.
(Undantag för Blizzard Launcher då det är det enda sättet att kunna spela Blizzard spel)

TL:DR - Jag ser inte hur "nästan ett monopol" är ett argument i en juridisk strid då detta är en extremt subjektivt vinklad syn.

Av Silvowitch

Japp. En 6700k flaskar en 3070 lätt.
Min 7700k flaskade mitt 2080ti.

Av Silvowitch

Om de där specifikationerna stämmer på 9an kommer den vara väldigt intressant.

Detta blir det verkligen att hålla koll på.

Av Silvowitch

Jag har varit lite på pottkanten gällande förbokning av spel.
Senaste jag förbokade var Cyberpunk. Om något så cementerade Cyberpunk vad jag skulle vilja påstå var sista spiken i kistan.

Jag kommer aldrig att förhandsboka igen efter Cyberpunk.

NO PRE-ORDERS!

Av Silvowitch

Jag kör just nu en Curve optimizer per core. Kör du alla cores kan de orsaka problem då.du även sänker dina 2 bästa cores.
Jag har en 5900x på ett Asus Crosshair Dark Hero x570.
Där jag satt negativ per core på samtliga kärnor. Mina 2 bästa cores (1 per ccx) samt mina 2 näst bästa (1 per ccx) har lägre offset.

2 bästa: 10
2 näst bästa: 15
Övriga 8 cores: 20
Jag har inte satt någon offset på MHz i PBO ännu då jag är ute efter en så tyst drift som möjligt.

Du kan använda Curve optimizer på 2 sätt. Antingen börjar du med curve optimizer och hittar högsta negativa offset per core och sedan börjar du tweaka MHz för PBO.
Eller så gör du tvärtom och börjar med max PBO (200 MHz) och sätter curve optimizer efter det värdet.
Vad jag kunnat läsa mig till så kommer du ha lägre värden i curve optimizer ju högre du pushar PBO MHz offset.

Av Silvowitch
Skrivet av superapan:

Du menar alltså det är viktigast att låta ryska trollfabriker eller vit makt få sitt fria ord fram på Youtube? Tycker du verkligen att Youtube måste tillåta alla åsikter?

Youtube behöver inte tillåta någonting i min mening.
Däremot behöver de vara konsekventa med hur de applicerar deras policys. För som det sett ut på senaste tiden flyger ban hammaren som Mjölnir genom den radikala högern men missar totalt den radikala vänstern.

Det är ett problem. Då de selektivt väljer ut att vissa radikala åsikter är ok medans andra inte är det. Det är hyckleri i dess höghet.
Jag säger istället. Banna hela packet. Radera alla dessa åsikter för åtminstone då är de konsekventa med deras handlingar. Istället så skyddar de vissa radikala åsikter och totalt förtrycker andra.
Jag tror inte det finns någon som är emot att de bannar vit makt eller ryska trollfabriker på deras plattformer. Jag har definitivt inte något emot det :).

Samtidigt är det intressant att de i princip håller på att bygga en rasistisk AI som ser rasism i precis allt. Känns som att Google missat målet lite.

Av Silvowitch
Skrivet av KingCobra:

Att ett rum som heter "Vita havet" klassas som rasistiskt på någon skola borde komma på god andra plats.

Vänta tills de upptäcker att det finns en plats som heter Svarta Havet på riktigt. Ska tydligen vara ett rätt brutalt ställe att skeppa på.

Av Silvowitch

https://i.imgur.com/00XGXjt.gif

Välkomna till 2021. Detta kan vara det dummaste jag hört hittills detta år.

Av Silvowitch
Skrivet av oztin:

En självklar funktion som ska fungera, detta är bara pinsamt med alla felen som uppstår kring rYzEn^iNtElk1ll3r.
Finns en anledning till varför man kör Intel, det fungerar.

Jag har varit en gedigen Intel användare genom alla mina år.
Byggde min första AMD dator nu sedan Athlon XP dagarna.
Med en 5900x. Jag är riktigt nöjd. Fungerar hur bra som helst helt utan anmärkning.

Jag har aldrig haft något problem med Intel och jag har inga problem med min Ryzen 9 5900x heller.
Frågan jag ställer mig är helt enkelt hur ofta är felet bakom "rYzEn^iNtElk1ll3r" skit bakom spakarna? Min instinkt vill nästan påstå att det är nog en stor siffra.
Med det sagt. Skulle någon fråga mig idag om ett bygge så skulle jag nästan alltid rekommendera Intel bara för att det oftast fungerar direkt out of box. Och därmed behöver inte jag ställa upp på oförutsedda problem som kan ske. För alla andra som vet vad de gör känns AMD mycket mer värt just nu

Jag tror det blir först vid Alder lake som Intel faktiskt slår tillbaka på riktigt. Tills dess, hurra för deras konkurrens!

Av Silvowitch

Asus Crosshair Dark Hero x570 med en 5900x

Inga usb problem. Kör senaste bios med Agesa 1.2.0.0

Av Silvowitch

Har en 5900x som jag kört ett tag nu med senaste bios agesa 1.2.0.0.

Kör den i PBO+PBO 2 med negativ offset per core.
2 bästa cores:10
2 näst bästa cores: 12
resterande cores: 15
Helt utan problem. Jag ska testa om jag kan öka PBO2 tweaken lite mer sen.
Förmodligen då öka 12 till 15 på näst bästa och sedan även testa öka från 15 till 20 på resten.
Har en idle temp runt 40-42 grader och under spel ligger den behagligt rum 65 strecket. Ibland kan den spika upp temporärt till 75 har jag sett med den är väldigt tillfälligt.