Inlägg

Inlägg som Sneaky_rhino har skrivit i forumet
Av Sneaky_rhino
Skrivet av CROE:

Cirkus 1987 stycken riksdaler tycker jag låter som en rimlig summa för denna mackapär.

Bra försök

Av Sneaky_rhino

Säljråd hjälp! i7 2600k 2x asus dcii 660 850 psu h80 16gb ddr3 ram.

hej! tänkte sälja min gamla dator med specs nedan

https://i.gyazo.com/a0d636283fa5408730b53e38d426b390.png

chassi: haf 912
det är asus dcii SLI GTX660's (2GB) som sitter i datorn, samt h80 vatten cpu kylare och 16gb ram, och windows 7/10(uppgradering tillgänglig)
cpun är en i7 2600k på ett msi z77-01 inet edition mobo, och såklart en random dvd läsare samt en 128gb corsair force gt ssd.

allt drivs av ett corsair 850w.

vet att det är inte det nyaste när det kommer till tex cpun och gpun men en snabb googling ger svar på att cpu'n fortf är ganska så vass och datorn går ganska bra i bf3/bf4, ej testat bf1, men kan tänka mig att minnet tar slut på korten.

det är en polare som har tänkt att köpa datorn för 3500-4000ish, så efter lite snack så kom jag fram till att jag vet faktiskt inte vad ett pris för den här datorn skulle kunna landa på, vad tror ni? man vill ju inte sälja allt för dyrt och kanske inte allt för billigt om ni förstår vad jag menar vill ha en bra deal för båda parterna. så all input skulle vara fantastisk!

/sneaky

Av Sneaky_rhino

@Baxtex: hur gjorde du för att få fiber ute på landet :D? här vill dom inte bygga fiber... kanten av alingsås

Av Sneaky_rhino
Skrivet av Gelantious:

Skulle icke förvåna om MS mutat utvecklare/publishers för att tvinga fler över till windows 10...

tror nog knappast det är pga windows 10, utan att man kan arbeta närmare hårdvaran, som amd tänkte med det dog ut pga saker som inte vi vet om.

Av Sneaky_rhino
Skrivet av Söderbäck:

Stavfel? Ska det verkligen vara mellanslag mellan stav och fel?

Skämt åsido. Det finns en rapportknapp om man hittar fel iaartiklarna som går direkt till redaktion istället för till forumet.
Det finns alltid en stor orange ruta under artiklarna med rubriken:
"Kommentarer till artikeln".
Nedersta raden i denna ruta är en länk:
"Skicka en rättelse"

Skrivet av MrPlow:

När språkpolisen själv stavar fel. Pinigt...

skriver från mobilen, så även om auto correct strulade till det så står jag fast vid vad jag skrev. tycker det är lite roligt att man är snabb på att citera och med flinande min poängtera stavfel när det kanske är så lätt som att man skriver från mobilen på väg hem med bussen och kanske inte tänkte på det men yes! rättat nu!

sedan så fungerar inte rapportknappen för mig(?)

Av Sneaky_rhino
Citat:

Nu meddelar flera av de stora tillverkarna att inleder ett samarbete och bildar VR-föreningen

Stavfel? skall det inte vara att de inleder / flera av de stora tilverkarna inleder ett samarbete ?

Av Sneaky_rhino
Skrivet av Sisyfos:

Då är det förmodligen coil whine
Men om du verkligen vill ha svar på det så är det bara att söka upp videos på hur det låter eller spela in ljudet och lägga upp här i tråden så vi får höra.

Dock är det lite konstigt att fläkten inte snurrar om du menar att den aldrig gör det? Många kort är semi-passiva idag så att dom stänger av fläkten vid låga temperaturer men vid benchmarking borde den gå igång.
Att du inte får någon bildsignal ibland är ju också jäkligt märkligt, om det händer ofta kan det ju vara ett defekt kort.

Skrivet av Lorault:

Fläktarna startar vid en viss temperatur. Men under belastning kommer inte fläktarna starta förrän temperaturen är uppe tillräckligt.

han borde testa kortets egna programvara (tex asus gpu något/ msi s afterburner / evega precisionx?) för att ändra fläkt kurva eller temp target osv för att utesluta att det inte är fel på fläktarna!

Av Sneaky_rhino
Skrivet av DozeN:

Onödigt dyrt moderkort, byt agg till corsair RMx, kanske 850w skulle vara något för eventuell SLI i framtiden?

Dyrt 1080, borde kunna hittas billigare.

Skulle kört på en rejäl luftkylare istället, typ Nocuta NH-D15!

Tveksamt om du behöver den processorn, en 6800k duger nog. 12k för en prolle är bara galet om man inte ska redigera professionellt/liknande.

Behåll de snabba minnena, har visat sig göra stor skillnad i vissa spel och i din budget - varför inte 3200mhz? Prisskillnaden är inte så stor...

I vardagligt användande gör M.2 mot SATA SSD ingen skillnad...

Mycket fin dator, lycka till med bygget.

jag är inte riktigt up till speed med M.2 men läste på tomshardware att det blir svårt att köra SLI med 1080t om du har en m2 då den använder pci lanes? eller det kanske fungerar ändå men på tex pci 1.0 eller 2.0 ist för 3an?

Av Sneaky_rhino

@yuphin: jag har svårt att rekommendera de här två, men är på jobbet så kan inte sätta ihop något just nu!

någon annan vänlig själ på swec kanske känner till en bättre dator för samma pris?

Av Sneaky_rhino
Skrivet av Kilrah:

Min kör runt 2088 Mhz... det är inte OC eller A versionen då utan den "vanliga"

Kör du två skärmar? Min klockade inte ner sig när jag hade min 144Hz skärm inställd på 144Hz men ställer jag ner den på 120Hz så går den ner i viloläge.

Core clock: 139Mhz
Memory clock: 405Mhz
(Enligt afterburner)

får testa det här, läste något liknande på nvidia forumet ett tag sedan, ligger säkert något i att jag kör 2 skärmar och en i 144hz, har gaming versionen https://www.inet.se/produkt/5402813/asus-geforce-gtx-1080-8gb... hade fått vänta i några veckor på den lite dyrare annars

Av Sneaky_rhino

hur får ni korten att ligga/gå up? med högsta power target / temp target och volt överklock som asus suite tillåter så går mit kort inte över 1936 när det jobbar i 99% trots att jag satt det på power curve till tex 2100 osv?

sedan OT fråga, klockar eran gpu clock ner sig till under 1177 i idle? på mina 660s innan så klockade både gpu och minnet ner i idle här så ligger de på 1177 gpu och 10k memory clock i idle(?)

Av Sneaky_rhino
Skrivet av Howardflynn:

@Masyve: Ja nä det förstår jag, men tänkte att det va värt ett försök. Jag gör som du säger och börjar på 1.25, så får jag prova mig fram

Har prime95 nerladdat men ska prova aida64 istället då, får se vad tempen blir när jag är klar med allt

Får jag passa på och fråga vad VCCIO och CPU system agent står för? och ser värdena där bra ut eller ska jag ändra något där med?

Tack som fan för hjälpen, det uppskattas!!

du kan ju testa intel burntest med! inte riktigt lika krävande men ger dig en bra linje att gå efter

Av Sneaky_rhino

@rockabilly65: ah vet precis vad du menar testa adblock + ublog origins, fixade allt för mig (chrome) men 20+ låter som du har något i datorn, testa adwcleaner /malwarebytes för att vara säker!

Av Sneaky_rhino
Skrivet av rockabilly65:

Hej, förstår att det måste förekomma då vissa sidor ger mig det jag vill ha gratis,
de som driver sidan ska också äta men måste hela min dator fyllas av popup hela tiden?

Jag har installerat det jag vet finns typ adblock,flash mm
men ibland fylls webläsaren ändå av 10-20 popup.
Kan man slippa det på något sätt?

//Stefan

låter som du har något shady på datorn.

men testa ublock origins

Av Sneaky_rhino
Skrivet av Gavelinus:

För ett år sedan satt jag i precis samma tankar. Det slutade med att jag inte fick förlängt på jobbet (hade kontrakt till 31a december 2012). Bestämde mig då för att dra till Sydostasien och då ingen ville\kunde följa med så valde jag att åka dit själv. Köpte en tur och returbiljett med ombokningsbara datum. I början av februari så gick planet med destination Bangkok.

Stannade där några dagar, träffade på en skön tysk på guesthouset där jag bodde som jag hängde med en dag i Bangkok. Dagen efter träffade jag på 2 svenskar som tänkte dra till Koh Chang så jag hängde med dem och stannade där ca 2 veckor innan jag drog tillbaka till Bangkok för att resa vidare mot norra Thailand och Laos via Mekongfloden. Fantastisk resa över 2 dagar. Under den resan träffade jag på mängder av trevligt folk. Både människor som bodde där och backpackers. En skön dansk på 50+ som reste själv och en äldre dam från Usa på 65+ och en britt på 18 år blev mitt sällskap över några dagar i Laos.

Efter några veckor i Laos med massa sköna människor drog jag vidare mot Kambodja ensam. På vägen träffade jag på en svensk som just kommit från Burma (Myanmar) så vi snackade lite på bussen. Var skönt att prata lite svenska igen efter några veckor utan svenska. Väl i Kambodja träffade jag på en svensk tjej och vi delade på en guide och drog till Angkor Wat. Sen blev det 2 veckors avkoppling och lite festande i Sihanoukville med både svenskar, locals och utlänningar. Mycket sköna britter där.

Efter Kambodja så drog jag vidare till Vietnam med buss tillsammans med en Polack och 2 svenska tjejer. Reste norrut efter kusten i ca 2 veckors tid tills jag äntligen fick se Halong Bay i verkligheten. Ett av få mål jag hade med resan var att få se det stället. Sjukt vackert!

Från Vietnam flög jag sedan vidare ensam till Kuala Lumpur (Malaysia) där jag sprang på 2 finska tjejer på guesthouset och en svensk som jag träffat tidigare i Thailand. Vi drog allihopa vidare mot Cameron Highlands för att kolla på de kända te-plantagen och käka lite jordgubbar. Sa hej då till finskorna och drog norrut i Malaysia för att kunna åka tåg hela vägen från norra delarna ner till Singapore.

Väl i Singapore gick jag på Universal Studios och njöt av lite modernt samhälle i några dagar. Från Singapore flög jag sedan vidare till Borneo för att dra ut till Mabul och paradisöarna omkring. Där och då var jag så trött på att flänga runt så jag stannade 16 nätter och kopplade av, snorklade och åt massa god mat utan stress.

Efter Mabul så bestämde jag mig för att dra till Filippinerna och den resan skulle gå via Hong Kong. Då passade jag på att stanna några dagar där för att gå på Disneyland. Lite av en barndomsdröm (Jag är 27 och är uppvuxen med Disney). Gick även och såg nya Star Trek-filmen på IMAX-bio. Passade även på att besöka Ikea för att köpa lite svenska chips efter 4 månader utomlands.

Från Hong Kong till Filippinerna. För att vara exakt så tog jag mig till Boracay och stannade där en vecka ungefär. Sprang på en svensk tjej jag träffade på i Vietnam senast. Oväntat men väldigt kul att ses igen. Drog sen vidare till Palawan och hängde där 10 dagar ungefär.

Här insåg jag att jag var rätt trött på att resa och bokade om min resa hem som var planerad till en månad senare till bara några dagar senare istället. Så det var bara att boka en resa till Bangkok där hemresan började kvällen efter jag kommit dit. Stannade på något transferhotell bara. Kom hem lagom till Bråvallafestivalen ca 5 månader efter att jag lämnat Sverige.

Det var väl lite kort om hur min resa var. Har du\ni några frågor så svarar jag så gärna så. Detta var min första resa på egen hand och det längsta jag varit utomlands tidigare är 2 veckor på en charterresa.

trevligt! får man fråga hur mycket det här gick på? skulle kunna tänka mig något liknande! och hur gick det med hotel osv? och hur såg din packning ut?

Av Sneaky_rhino
Skrivet av Nightwing:

Du borde invänta cyber monday!

Av Sneaky_rhino

av en person som har haft 3 logitech g930 (versionen innan) så kan jag säga att den här versionens batteri är inte lika bra, ljudet är snäppet värre och micen är otroligt jobbig med pip ljud när du aktiverar och mutar (som alla hör). kan ej rek.

Av Sneaky_rhino
Skrivet av Mightybjorn:

Varför jag kollade det var för att på webhallen står det:
"Paketet Innehåller:
• World of Warcraft
• World of Warcraft Strategy Guide
• World of Warcraft - The Burning Crusade
• World of Warcraft - Wrath of the Lich King"

Sen om det stämmer eller ej vet jag inte. kan ju vara att dem har kvar dem gamla paketen och därav säljer dem det till lägre priser?

Skrivet av m4gnify:

Såg också det, och jag tror också att det är äldre versioner som dom säljer ut.

Skrivet av Swedman18:

Det finns bara en version av Battle Chest och det är den som ger från WoW:Vanilla till WoD så det är garanterat den.

yes, det är 1 key så att dom lägger till nya expansioner på battlechest spelar ingen roll, när du aktiverar keyn får du allt som är inkl just då, inte när du köpte battle chesten

Av Sneaky_rhino

memory leaks i bf1 eller något, testa starta om datorn/reparera spelet, hade samma problem nöär gpun inte vill gå högre än 30%.. startade om och vipps 100% igen.

annars så vet jag inte vad det kan vara

Av Sneaky_rhino

bra att det löste sig