Inlägg

Inlägg som Sneaky_rhino har skrivit i forumet
Av Sneaky_rhino

Köpråd-ny dator!

Hej!

nu var det dags att inköpa en ny speldator till vintern har en preliminär plan och skulle behöva lite feedback om det finns något jag har missat eller något som kanske skulle varit billigare & bättre prestanda för samma pris etc, vill helst a datorn så tyst som möjligt och fri från smuts. och kan vara värt att nämna att jag spelar på 144hz 1080p med två skärmar inkopplade.

https://www.inet.se/kundvagn/bild/9637027/

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9637027/

ram minnet: är tänkt att fylla på någon vecka efter köpet till 4x8 ist för de 2x8 som finns i kundvagnen.

psu/grafikkort: är tänkt att klara av sli senare om något halvår-år, hade tankar på att gå ner till 1070 men kände att ifall jag ändå kommer bruka sli senare så är det värt med ett starkare kort nu och för framtiden eller det kanske inte är värt 3500kr extra?, hade även tänkt använda mig av ett 660 kort till physx för flera skärmar då jag är lite osäker på hur det fungerar med 1 dvi kontakt på kortet?

slutet vattenkylnings paket: vill helst a en sådan tyst och effektiv kylning som det går och är inte sugen på ett 1kg-1.5kg kylartorn på moderkortet heller.

i5 eller i7 min tanke var ju då att jag använder mig mycket av twitch och inspelningar av videor osv och multitrådsprogram overall men det kanske inte är värt de extra pengarna?

så om ni har någna egna tankar eller idér så säg till!

/mvh
sneaky

Av Sneaky_rhino
Skrivet av Mytero:

Hm, jag trodde det hade med grafikkortet att göra, trodde det var på grund av alla effekter som fps:en sjönk och att det var mer GPU krävande än CPU. Trodde jag var på det torra med min CPU samt RAM!

Tackar för svaret!

saken är att wow körs på 2cores, kanske 3 nu med legion? core 0 och core1 ligger runt 13% för mig i wow på ultra med ett 1080 kort runt 22-40% load.

Av Sneaky_rhino
Av Sneaky_rhino
Skrivet av anon40704:

md5 är gammalt och går väldigt snabbt att hasha (osäkert med andra ord). md5 är knappt bättre än cleartext och jag skulle anta att alla lösenord i dumpen redan är knäckta.

roligare blir det när man får veta att dom blev hackade av en simpel sql injection

Av Sneaky_rhino

Tråkiga är att Tex Team Secrets kapten Clement "Puppey" Ivanov redan blivit hackad på Facebook efter hacken på dev forumet.

https://twitter.com/CLEMENTINATOR/status/763408915203698691

Sedan så är det ju lite roligt hur ett Dev forum blir hackat, även om det är från 2010ish och använder vbulletin och forumet var bara till för att posta buggat i dota2 nu då Reddit har används de senaste åren för att rapportera bugs.

sedan skall hacken varit från en sql injection... så ser ju inte bra ut på säkerhets fronten alls.

Av Sneaky_rhino
Skrivet av Darknorsk:

Tack för svaren!

Har inget PS2 tangentbord hemma men jag testade med en USB->PS2 adapter och det funkade inte.

Lyckades till slut komma in genom programmet MSI Fast Boot! Men hittar inget skumt med USB portarna i BIOS.

kolla boot order så att tagentbordet startar lite snabbare än tex andra saker som du inte behöver innan windows laddat etc? kanske fungerar då, har för mig jag behvöde göra samma sak

Av Sneaky_rhino
Skrivet av Lexius:

Bara jag som kände att de nya Mass effect inte alls va imponerande . Seriöst förra e3 visa dom en teaser trailer nu förvänta mig sig gameplay efter 1 år men nop. BF1 med Wiz khalifa snubben med 0 talang som rappar om weed 24/7 promotar BF1 ..... EA e3 2016 pfft am not buying it

https://en.wikipedia.org/wiki/Wiz_Khalifa

inte för att jag gillar honom eller hans musik men tycker att skriva så är bara barnsligt. (talang har ju grabben?)

sedan Mass effect så håller jag med dig lite där då det saknar den där "känslan" enligt mig men vem vet, kanske kan bli bra?

Av Sneaky_rhino

bahnof/bredband2 har bara bra saker att dela mig av, hade bredband2 när jag bode i falun i några månader och hade en egen tekniker jag kunde ringa och slippa kundservice!

Av Sneaky_rhino

jag har ett 77 mobo och är rätt säker på msi saknar det, något som dom la till på nyare mobos om du googlar, kanske ett äldre revision?

Av Sneaky_rhino

kan det vara så att du har en ~windowsBT eller liknande map på C disken? isf är det windows10 installern som tar lite plats och kanske gamla uppdateringar för nvidia/osv?

Av Sneaky_rhino
Skrivet av Asdever:

@ivarskoglund: Jag uppgraderade allt utom GPU:n, jag har inte överklockat något heller :/

jag skulle säga om ditt grafikkort når 99grader så är det därför.(dock så krashade den utan att vara varm som du skrev)

annars

testa med ett annat nätagg

Av Sneaky_rhino
Skrivet av Ultima1002:

Tjena har nu köpt 3st 970:n någon som vet bryggningen så att man har Tri sli ? har tre stycken dual sli bryggor har kollat lite runt på nätet hur man skall brygga om man nu inte har en riktig trli-sli brygga men oavsett hur jag gör så får jag bara 2 kort i sli och den tredje dedikerat till phys X.

köp två 980s ist 3sli är inte värt det iaf inte med 970s

Av Sneaky_rhino
Skrivet av anon259415:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8874240/2015-12-10http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.pnghttp://www.inet.se/kundvagn/bild/8874240/2015-12-10

Kylare kan köpas vid ett senare tillfälle, men lade till det nu. Fria monteringskampanjen gäller bara i två dagar till.

Skrivet av tast92:

Acer predator G3600 serien, som jag har uppgraderat lite.

Procerssorn är Intel(R) Core(TM) i7-2600 @ 3.40GHz
Ram 12GB
64-bitars operativsystem
Har även bytt upp till en maxat grafikkort
AMD Radeon HD 7900 Series
hårddisken är upp delad i 2 st 500GB

Är den datorn bra?

Skickades från m.sweclockers.com

kolla ovan.

Av Sneaky_rhino
Skrivet av Torr:

Som jag har fattat det behöver man inte ha -dx11 i startup något mer eller har jag fått det på bakfoten?

du vill inte ha dx11 i startup, är buggat då det har med deras 64bit client att göra som inte riktigt stöds.

så skriv inte ddet om du inte vill ha problem, läste det på dev forum några månader sedan.

Av Sneaky_rhino
Skrivet av Silverglobalelite:

@Ramblemoe: Sant. Men om jag byter ut geforce kan jag inte köra med nvida? Gillar nvida och håller mig gärna till det
Undran: i7an 4.0GHz 8MB finns inte på lager och i5an 3.5GHz 6MB har mer GHz än den andra i7 som finns. Vad påverkar streamen mest GHz, 6600k-6700k eller 6-8MB? Inte allt för kunnig som ni märker men högre tal är ju oftast bra

kanske en SSHD för att snabba up datorn ifall du inte vill ha en ssd
http://www.inet.se/produkt/4304617/seagate-desktop-sshd-2tb-7... :)?

skall du streama vill du nog ha i7.

Av Sneaky_rhino
Skrivet av Србо:

Spelet är gjort på Unreal Engine 3 som är över 10 år gammalt så påstår dom att det finns buggar i spelet dom inte kan åtgärda, patetiskt.

jag skulle snarare säga att saker/features som dom har utlovat inte kunde bli kodade rätt då motorn är över 10år och är nog ganska låst i vad man kan göra, därav att saker som dom har lagt in i spelet inte kan fixas då motorn inte tilllåter det, so antagligen så kommer dom ta bort det, därav så har jag spelat ut spelet och har inte haft några "buggar" och kollade även på Lirik på twitch som gjorde samma och det fungerade felfritt så jag vet inte, kanske haft tur eller bara inte råkat ut för något som jag skulle säga är major bug.

Av Sneaky_rhino
Skrivet av stormense:

du måste ha något virus helt klart.

edit: annons tydligen såg inte den texten först

Av Sneaky_rhino
Skrivet av LinusNeuman:

Jag har en i5 4670K överklockad till 4.6GHz, två stycken GTX660 i SLI som var disablat under alfan, sen 16GB DDR3 RAM och lite annat mys. En fin SSD också. Kunde köra knappt köra allt på high, det dippade under 60 rätt ofta. Det där andra grafikkortet hade behövts för 60+ hela tiden, och Ultra kan jag nog bara drömma om.

jag hade alphan innan också, och kör i7 2600k 5ghz 660sli och det var ospelbart med sli, dock så kom jag runt det då jag ändrade sli scaling profilerna till battlefield 3(4an gav mig elepsi anfal nästan) och det fungerade rätt felfritt med 120+fps som kanske dippade till 85-90 ibland på high då, självklart aa och ffxa och shadows disabled då. gjorde en ren installation vid betan nu av mina drivers med de optimerade för sli, och låg runt 100fps helatiden men självklart kunde det varit en bättre sli scaling dock, men annars tyckte jag att spelet flyter på rätt bra.

sorry för förvirrande inlägg men hoppas du förstår!

Av Sneaky_rhino
Skrivet av Bango79:

Hallo alla.

Blev tvungen att ominstallera W7 på min dator. Allt med det gick hur fint som helst. Laddade ner Steam och GTA igen, men när jag nu startar spelet så vill den börja om ifrån början??

Jag har spelat i snart 230 timmar, har klarat story mode och är på rank 53 i online!

Varför vill spelet börja om?

Jag kan inte spela online!

Någon som har en idé om varför det är så här?

singelplayer måste du börja om med ifall du inte har sparat save filerna, sedan online är bara tutorial du måste göra sedan har du din rank osv igen

Av Sneaky_rhino
Skrivet av Hymer:

Tänk vilket fantastiskt spel vi hade kunnat få med den här grafikmotorn och WW2 tema <3

med riktigt bra story & co op med wave försvarande +online med battlefield 4 lodout liknande med alla gamla vapen och tanks osv som fanns då! så man kan spela med bayonet eller inte om man nu vill det osv!