Inlägg

Inlägg som Aqua_HeaD har skrivit i forumet
Av Aqua_HeaD

Ibland får jag känslan att vissa butiker bara rent generellt returnerar produkten utan att ens ha vidtagit någon åtgärd för att hävda att den är felfri. Hur sjutton ska man som konsument orka hålla på att strida och dessutom behöva betala eventuella felsökningskostnader om och om igen.

Av Aqua_HeaD

Verkar vara en hel del som är drabbade och då inte bara i Sverige. Skandiabanken har även de problem så att det skulle vara något internet hos just Swedbank betvivlar jag starkt.

Av Aqua_HeaD

Så här står det på deras hemsida. Att en butik då skulle neka ett digitalt kvitto verkar väldigt konstigt.

Av Aqua_HeaD

Tycker att de flesta företag har som regel att en vara som skickas i retur ska skickas till en specifik adress eftersom de inte har möjlighet att åka runt och hämta paket på diverse utlämningsställen. Risken är nog stor att du får tillbaka stolen och får bekosta den frakten för att ytterligare en gång till skicka den till rätt adress.

Av Aqua_HeaD
Skrivet av Svullom:

Helt sinnessjuka priser på utdaterade datorer. Jag fick 3,500kr för min gamla dator med ett 1080 för några månader sedan. Tror folk verkligen att deras gamla burk med ett 960 är värd 8-9k?!

Så länge det finns folk som betalar de priserna som vissa begär så lär vi se de höga priserna. Det finns alltid människor som inte vet bättre och går på de överdrivna produktbeskrivningarna och tror att de är värstingburkar de ha köpt.

Av Aqua_HeaD

Låter ju jättemärkligt. Jag köpte ett grafikkort via webben hos dem och jag fick inget fysiskt kvitto på det köpet. Allt registreras på mitt personliga konto hos dem. 90 dagars returrätt ska jag ha och frågan är då hur det skulle fungera om de kräver ett fysiskt kvitto.

Av Aqua_HeaD

Kan bara säga att det kan vara halvbökigt ibland att få ordning på RGB så att det funkar bra med olika tillverkare. Man kan få prova olika program eller kombinera program ibland för att få ordning på det. RGB är aldrig plug & play så där är det nog bara att testa dig fram och söka info på nätet.

Av Aqua_HeaD
Skrivet av Batwoman:

Det är bara en bråkdel jag berättat här om vad som hänt. Jag har dessutom frågat grannen om hon är överkänslig mot rök, fick "nej" till svar, försökt prata med henne, jag har även bjudit henne på en flaska vin och bett om ursäkt för om vinden blåser åt hennes håll men hon är omöjlig att resonera med. Jag vände mig hit får att få råd, inte bli kritiserad för att jag röker.

Du vänder dig hit för att få råd, men du kan inte själv acceptera att förändra ditt beteende för att visa respekt gentemot dina grannar. Sedan tycker du att det är märkligt att du blir kritiserad här när du själv vägrar att göra något för att bättra på grannsämjan. Jag anser att det är du som är otroligt självisk i och med att du lägger allt ansvar på andra och inte själv ser dina egna brister.

Av Aqua_HeaD
Skrivet av Mullvaden83:

Återigen. För alla er ickerökare.
Ja det suger o få cigarettrök över sig som ickerökare.
Men det är nu fullt lagligt och tillåtet att röka på sin balkong o blir då inte ofredande eller nånting av det. Fullt tillåtet och alla andra får då bara gilla läget.

Att trakasera med bankande, hitta på lögner om hot, ofredande med svordomar o annat är däremot olagligt och inte tillåtet enligt hyresavtalet.

Precis ett sådant resonemang som får folk att ta saken i egna händer. Resonerar man så att man fullständigt skiter i andra och bara tänker på sig själv bara för att något inte är olagligt, jag då kan man också ha när andra blir förbannade och agerar tillbaka.

Av Aqua_HeaD

En fråga, men har du diskuterat problemet med din granne?

Du röker på balkongen och det uppskattas inte av henne och kanske fler än så. Genom att rökning i dagsläget inte är förbjudet på balkongen, men störning av sina grannar är det så kanske man ändå bör ta i beaktande att majoriteten i dag inte röker och troligen inte heller uppskattar cigarettrök på samma sätt som du gör.

Ett alternativ för att då kanske få lite lugn och ro kan ju då vara att sluta röka på balkongen och se till att föreningen/hyresvärden sätter ut askkoppar utanför fastigheten.

Jag är i precis samma sits med med ett par grannar som fullständigt skiter i om de stör med sin cigarettrök, men snabbt gnäller om man grillar en korv på sin elgrill. Vi kan inte vädra över huvud taget i och med att röken då kommer in i vår lägenhet. Ja…. Jag har ”pratat” med dem , men fortfarande så skiter man totalt i att andra blir drabbade bara för att det inte är förbjudet att röka på balkongen.

Jag står på damens sida, men man kanske ska diskutera problemet istället för att banka i golv mm, men någonstans så känner hon troligen en stor frustration (precis som jag gör hemma hos mig) över att du fortsätter att röka på din balkong och struntar i att andra inte uppskattar det.

Av Aqua_HeaD
Skrivet av draanexle:

Kanske helt blind och missat, men vad betalade du för 3090 kortet?

Om man ignorerar pris så är ju ett 4070ti bättre än 3090 i gaming iallafall.

Kan ju sen också skilja sig beroende på vad för spel du spelar.

Betalade 11.000:-. Och det som jag funderade på var i så fall att köpa var ett Asus Strix som ligger lite högre i pris än exempelvis ett TUF. Kommer behålla kortet med tanke på mängden minne och det lilla som jag egentligen utnyttjar kortet för spel.

Av Aqua_HeaD

I Nvidiainställningar kan du väl välja vilken skärm som ska vara den primära genom att dra siffrorna som motsvarar respektive skärm dit du vill ha dem. Inte hundra på hur skärminställningarna i Windows ser ut när jag inte har dem framför mig.

Av Aqua_HeaD

Cool video. Någon blandning mellan Arma 3, DSC och MSFS när man kikar på grafiken. Nu har inte jag hängt med så mycket gällande DSC förutom att jag flyger lite då och så. Det enda man i dag suckar lite över är just grafiken som borde få sig ett uppsving.

Av Aqua_HeaD
Skrivet av Hs5tad:

Har du några certifieringar I dagsläget? Hur mycket har du i lön?

Inga aktuella certifieringar. Har inte arbetat med nätverksteknik något alls sedan mina studier tog slut och är i dag anställd inom Försvaret inom ett teknikförband med en lön som givetvis inte är bra med tanke på att det just är Försvaret man arbetar för.

Av Aqua_HeaD
Skrivet av Hs5tad:

När var detta? Enligt läraren får ca 80-85% jobb innan de blivit klara med utbildningen, resterande väljer att gå vidare med YH utbildning.

Som sagt var… Hundra år sedan. Gick min nätverksteknikerutbildning via Komvux -99 till -01. Läste allt från hårdvara, datoruppbyggnad, TCP/IP, programmering, administrering av Win 2000 server mm.

En kunskap som måste förvaltas och uppdateras kontinuerligt med tanke på utveckling.

Av Aqua_HeaD

Nu var det hundra år sedan jag gick en liknande utbildning. Pluggade 2 år och tog några certifieringar, men stod utan jobb när jag var klar. Då krävde företagen yrkeserfarenhet vilket var omöjligt att få om man inte fick in foten någonstans. För mig var väl den utbildningen bortkastad om man inte ska räkna med kunskapen som jag haft fördel av privat.

Av Aqua_HeaD

Det där sker helt random även på både min och grabbens burk då och då. Han sitter på et Asus z490-e och jag på ett Asus z390-a med uppdaterade BIOS och helt nyinstallerat Win 10 på båda. Ingen aning varför, men det är bara att ”spamma” DEL vid uppstart så kommer du in i BIOS ändå.

Av Aqua_HeaD

Fler fläktar in än ut. Då får du ett litet övertryck i burken som håller dammråttorna borta. Kör ett par till i fram och en i taket (om det nu går). Kanske finns andra tips med.

Av Aqua_HeaD

Sitter med en Polo 1.2 TSI från 2016. Sålde min tidigare Kia Sportage är hur nöjd som helst. Nu sitter inte jag och harvar motorväg men pendlar drygt 10 mil tur och retur till jobbet på 80-vägar. Kommer ner som lägst runt 0.45 och då kostar skatten 360:-/år. En mer ekonomiskt bil får man leta efter. Det mesta kan man göra själv på bilen men än lämnar jag in den på den rekommenderade servicen med tanke på att den bara gått drygt 7000 mil. Byter olja själv mellan intervallerna.

Av Aqua_HeaD
Skrivet av Mixan:

Köp ett 7900 XT istället.

Tyvärr. Blir troligen dessvärre aldrig mer AMD för min del. Been there done that. 😊