Inlägg

Inlägg som Aqua_HeaD har skrivit i forumet
Av Aqua_HeaD
Skrivet av Mayhem SWE:

Den modellen av Apple TV är ju asgammal och ligger säkerligen långt efter vad gäller WiFi-standarder. Har du provat att kryssa i Maximize Compatibility i delningsinställningarna på telefonen?

Jepp…. Ingen skillnad. Som sagt var så är det inga problem med att ansluta till både 2.4Ghz och 5.0Ghz nätet hemma via WiFi.

Av Aqua_HeaD

Inloggningsproblem med AppleTV

Har köpt mig en begagnad 3:e generationens AppleTv som var tänkt att ha på landet med en något äldre Samsung 40” platt tv.

Problemet är att när jag försöker logga in via WiFi och Internetdelning via min IPhone så får jag bara ett felmeddelande där det står ”Ett problem inträffade vid anslutning till nätverket” och sedan under står det ”Lösenordet du angav för Wi-Fi nätverket stämmer inte. Försök igen. (-100)”

Mitt hemma WiFi fungerar dock. Enheten jag har har modellbeteckning A1469 och är uppdaterad med senaste versionen av mjukvara 7.9 (8163).

Någon som har tips på hus sjutton jag ska kunna använda Internetdelning från min IPhone till AppleTv? Måste ju även ha WiFi uppkoppling via telefon för att kunna använda AirPlay från telefonen.

Av Aqua_HeaD
Skrivet av kaimor:

Jag har varit med om något liknande för några år sedan. Mitt försäkringsbolag sa då att jag kunde ställa av bilen för då avslutas den nuvarande försäkringen och sedan ställa på den igen och välja en ny försäkring hos valfritt bolag.

Jag gjorde detta och det tog två dagar så det gick smidigt. Tänk bara på att bilen inte får användas när den är avställd.

Vet inte om ett ägarbyte går snabbare, är smidigare och ger samma slutresultat.

Om det finns möjlighet att ställa av den och på så sätt få försäkringen per automatik att upphöra så måste det vara det bästa sättet. Nu är det en gammal bil och har troligen ingen betydelse men att byta ägare på den skapar ju bara fler ägare i historiken vilket i alla fall får mig får rygga tillbaka när man ska köpa bil.

Förr så gick ju ett avställt fordon per automatik över till en garageförsäkring om jag inte helt är ute och cyklar, men i dag verkar försäkringen bara ligga vilandes tills man ställer på fordonet igen. Hur går det med ersättning då om något händer om försäkringen ligger vilande? Fick svar på detta i inlägget innan vilket hann läggas ut innan jag skrev klart mitt.

Av Aqua_HeaD

Jag är ärligt talad imponerad över ungdomar som tar sig igenom gymnasiet med den press som många har. Min ena unge har avslutat gymnasiet och la väl inte ner sin själ i skolan, men han gick ut med godkända betyg och jobbar nu heltid sedan samma månad som han slutade skolan. Dock tyckte han att det var väldigt jobbig emellanåt.

Den andra ungen går nu ut 2:an och hon lägger ner betydligt mycket mer tid på skolan för att hon vill ha bra betyg, men har haft det otroligt kämpigt under tvåan som är det värsta året. Som förälder så har man noll chans att hjälpa den genom att det man själv lärde sig ligger långt efter dagens kunskapskrav. Skolan lägger stor press på eleverna och dagens betygsystem gör så att eleverna hela tiden måste prestera på topp för att få toppbetyg. Gör man bra ifrån sig på alla prov utom ett så får man i slutbetyg det betyg som man fick på det sämsta provet enligt mina ungar vilket är helt galet.

Av Aqua_HeaD

Köpte en helt ny Kia Sportage 2016 av 2015 årsmodell. Denna bil drogs med en hel del småproblem och jag fick strida för att få hjälp med. Det var dimljus som slutade fungera, bilradio som hade usel mottagning.

Det som jag fick problem med var att efter 2 år och i samband med ett ljudbygge upptäckte rost invändigt vid ett par svetsfogar. Bilen var då 2 år och hade gått ca 3000 mil.

Där nekade mig Kia garantireparation och menade på att detta berodde på att jag hade ljudisolerat reservhjulsbaljan. Ljudisoleringen skedde samtidigt som jag upptäckte rosten och hade jag inte själv tagit bort plastpanelerna så hade jag aldrig sett rosten. Dessutom så fanns ingen ljudisolering alls på de platser där rosten fanns. Rosten fanns alltså redan innan ljudbygget, men där gick jag som sagt var bet.

I och med att bilen var så pass ny och redan började rosta så sålde jag den nästan omgående. Rost är något som jag vet kan gå fort och börjar bilden rosta invändig efter så kort tid så vet man inte hur resterande svetsfogar såg ut. Jag rostskyddade för övrigt hela bilen utvändigt och i balkar i samband med nyköpet via ett Dinitrolcenter. Kia hade 7 års nybilsgaranti, men nekade trots detta reparation. Det finns så många kryphål i bilhandlarnas garantier så det kan i princip frånsäga sig ansvar genom att hitta på anledningar som inte är sanna.

Aldrig mer ett Kiaköp för min del.

Av Aqua_HeaD
Skrivet av seville57:

Glöm inte att du får köpa en lös HDMI kabel (kanske du har en redan?) till Apple TV:n.

Har nog någon liggandes i någon låda och tack för infon.

Skrivet av sp1k3n:

Tänk på att det finns två varianter av senaste Apple TV 4K varav den ena har bara wifi medans den andra har både nätverk och wifi.

Bra information.

Av Aqua_HeaD
Skrivet av PeCe:

Det funkar utmärkt att använda en 4k ATV även för material i lägre upplösning (exempelvis 1080p/720p).

Super och tack för svar. Då har jag fått svar på min fråga.

Av Aqua_HeaD
Skrivet av Mindfighter:

Tele2 har en app i apple-tv använder den själv när jag tittar på linjär-tv. Eftersom er TV bara stödjer HD-upplösning kan ni köpa billigaste apple-tv ni hittar.

Lite så jag tänkte. Vore ju bäst att slippa betala multum och dotterns nya TV lär ju ha en de nyaste apparna vilket gör att en Apple TV till den kanske är överflödig.

https://www.netonnet.se/art/tv/22-45tum/lg-43nano766qa/102456...

Men skulle det gå att använda även en AppleTV 4k till den gamla TV'n?

Av Aqua_HeaD

Modell av Apple TV?

Svaret kanske finns i någon tidigare tråd, men jag har kikat lite utan att hitta och är inte alls kunnig gällande Apple TV.

Ska flytta ut en lite äldre Samsung TV med 1920x1080 upplösning till landet och köra den via Internetdelning på telefonen. Genom att den är några år gammal så saknas en del appar i den och dessa går inte heller att ladda ner. Funderar på att skaffa en Apple TV så att man via den kan "spegla" telefonen till TV'n eller använda de appar som finns i Apple TV. Vi har stora kanalpaketet hos Tele2 och kan alltså i så fall kika på dessa via Tele2 appen eller webben och då lär väl spegling fungera? Nu är frågan om man kan köra en 4K Apple TV på den TV'n som endast klarar 1920x1080 eller måste jag köpa en Apple TV HD generation 3 eller 4 för att kunna använda den tillsammans med TV'n?

Genom att vi tar dotterns TV så lär hon få en ny och det blir en 4K TV som även vore bra att kunna använda samma Apple TV till vilket då lär bli 4K varianten och då vore det "smutt" om den skulle fungera till TV'n på landet med.

Av Aqua_HeaD
Skrivet av ElectroGeeza:

NI? Nationella Insatsstyrkan? Vad blir Internationella Insatsstyrkan då, II? Jag funderade också på det inlägget när jag läste det. Att en insatsstyrka (nationell/internationell/whatever) skulle ha varit där, det är att överdriva. Då har man kanske kollat mycket på CSI, CSI: Las Vegas, CSI: Vegan, CSI: Miami, CSI:NY, Hawaii: Five-O, och mycket annat från USA.

Jag hade lite tjocka fingrar när jag hastigt svarade på inlägget. NI sår för Nationella Insatsstyrkan och inget annat. My bad....

Av Aqua_HeaD
Skrivet av Kwirek:

Förväntade de sig väpnat motstånd, eftersom de skickade dit nationella insatsstyrkan?

NOA är inte Nationella insatsstyrkan utan Nationella Operativa Avdelningen. NI däremot är den Nationella Insatsstyrkan. NOA har även "vanliga poliser" som assisterar internationellt/nationellt om så behövs. Någon insatsstyrka har antagligen aldrig varit närvarande i detta fall.

Av Aqua_HeaD
Skrivet av bimbim:

Rätt storlek står tom i titeln på Elgiganten ”Legion 5 R7/16/1000/3070/144Hz” - där 16 syftar på skärmens storlek. Finns ingen 17” utan bara 16” med 16:10-format.

Rätt storlek på skärm står inte i titeln utan 16 indikerar att laptopen har 16GB RAM.

Av Aqua_HeaD

Hittar inte heller någon information om att denna modell har tillverkats med 17" skärm. Är du säker på att det är 17"? Troligen så är informationen från Elgiganten felaktig. Vilket modellnummer har laptopen (Borde stå på den)?

Av Aqua_HeaD

Generellt sett nej, men till julklapp så genomförde jag ett köp med räntefritt utan extra kostnader upp till 10 månader. Dock visste jag att jag inom de kommande månaderna utan problem kunde betala av skulden. Även om jag har en del pengar sparade så tycker jag att det är ganska skönt att kunna ta en räntefri avbetalning istället för att nalla på den buffert man har.

Av Aqua_HeaD
Skrivet av sp1k3n:

Nån mer som har problem med att spela upp material i Tele2 Play via webläsare efter senaste uppdateringarna i både edge och Google Chrome? Fungerade utmärkt igår kväll men nu idag får jag det här felmeddelandet (se infogad bild) oavsett vad jag försöker spela upp. Har en mac mini som edge inte var uppdaterad på som det fungerade i, men givetvis så fungerade det inte efter att edge uppdaterats även där. I Safari fungerar det dock fortfarande att spela upp.

<Uppladdad bildlänk>

Jepp!. Diskuterade precis ett dilemma här med supporten på Tele2 och har nu kommit fram att det är Microsoft Edge som har börjat strula. Provade att streama med Chrome och det fungerar. Vet inte om någon uppdatering har gjorts för tidigare har det inte varit några problem. Testa annan webläsare så ska du se att det fungerar.

Såg nu även tidigare inlägg om detta och att Tele2 verkar ha en driftstörning.

Av Aqua_HeaD
Skrivet av Tele2:

Hej,

Det går utmärkt att logga in på Tele2 Play (www.tele2play.se) med e-post och lösenord (om du har Tele2 Play eller tv via Boxer) alternativt med personnummer eller kundnummer och lösenord (om du har tv via Tele2). Det är alltså inget krav att logga in med BankID på Tele2 Play. Till skillnad från att logga in med BankID så krävs det att du väljer rätt inloggningssätt (alltså hur du har tillgång till Tele2 Play) för att du ska kunna logga in.

Med vänlig hälsning
Fredrik

Okej.... Jag vet att detta fungerade förut, men nu när jag kikade och försökte titta på de kanaler jag har så fick jag bara upp meddelandet "Vi kunder tyvärr inte starta uppspelningen försök igen". Det jag då trodde var att jag hade blivit utloggad. När jag försökte logga in igen så fanns bara valet att använda BankId och det var tydligen för att jag försökte logga in på mitt Tele2 konto vilket krävde BankId. För att kunna streama räckte det bra med personnummer och lösenord. Dock kvarstår problemet med att jag inte kan se något nu, men det lär bero på något annat. Tack för svar!

Allt verkar ha berott på den driftstörning som ni tydligen har just nu.

Av Aqua_HeaD

Nu spekulerar jag, men du lär knappast kunna använda en mobil som är anmäld stulen och spärrad. Den torde vara helt obrukbar.

Av Aqua_HeaD

[quote postid="20036020" userid="737" name="maDa"]
Då du får inte ens nyttja en privat telefon? Sitter du i fängelse eller är det något inom det militära?

Need to know or nice to know? Skrev att det gäller arbete så det stämmer att jag inte har möjlighet att använda privat mobil på jobbet. Var eller med vad jag arbetar är oväsentligt i frågan.

Av Aqua_HeaD

Kanske ett litet problem för vissa, men ett stort problem för mig. Har TV/Bredband via Tele2 privat och använder framför allt Play tjänsterna via webben när jag är/bor på jobbet. Problemet är att nu Tele2 har bara har kvar inloggning via BankId vilket ställer till bekymmer då jag varken har tillgång till mobil eller får ladda ner filer till våra datorer på arbette. Nu kan man alltså inte längre utnyttja Tele2 Play i och med att inloggning med kontouppgifter inte längre fungerar. Förstår säkerhetsaspekten i det hela, men BankId ställer ibland till det en hel del.

Av Aqua_HeaD
Skrivet av 2000+:

Ansvarsförsäkring borde rimligtvis täcka fordon, om du eller dina barn tex råkar skada en grannes parkerade bil?

Den lär knappast gälla om du själv orsakat en skada på din egen egendom. Däremot gäller den om du själv råkar skada annans egendom och blir skadeståndsskyldig. Denna gäller knappast motorfordon utan då kliver fordonsförsäkringarna in. Kan ha fel, men är ganska övertygad om att det fungerar på det sättet.